6/10
sexykex aug. 09. 18:21:51 6/10
(3/3)
92 évbe sok minden belefér. Esetünkben még a tojássütés is: hiszen aki túl sok durvaságot és megaláztatást tűr el, az könnyen begolyózhat és teljesen rossz irányba terelődnek később a gondolatai.

Megnéztem a filmet és másnap ezt a mondatot sikerült leírnom, amelyikre most tudatlanul bámulok. Eltelt egy hónap és annyira emlékszem csak, hogy elfelejtettem meghatódni. Egy átlagos taxis elindul a mamával és utána kiderül, hogy gyengéd szívű. Tehát, nem is igazi taxis – rossz pályát választott. A néni is a háborúnak köszönhette fiát, ami sok-sok nővel megesett annak idején hol szerelemből, hol meg más miatt. Aztán összeszedett egy remek férjet, akitől tűzzel-vízzel (főleg tűzzel) próbált szabadulni. Érthetetlen, hogy ez a férfi, aki korábban majd megölte, az miért nem ölte meg később? Akkor már oka is lett volna rá. Más kérdés, hogy a női egyenjogúság és a családon belüli erőszak kérdése akkoriban még gyerekcipőben sem járt, mégsem volt ez egy okos döntés az anyukától.
Nem kínzom magam tovább újra kéne néznem az egészet. Lehet, hogy valóban jó ez a film, csak én nem vettem észre.

10/10
Ahoj poplacsek 2023 dec. 28. - 19:36:15 10/10 Előzmény alien1976
(2/3)
Érdekes ez a port.hu, fenn volt a film, hozzászóltam, most kétszer fenn van, de egyik alatt sincs a hozzászólásom... lényeg a lényeg, ez egy nagyon klassz film!
9/10
alien1976 2023 dec. 28. - 15:42:33 9/10
(1/3)
Nagyon-nagyon szép, kicsit szomorú film, melynek végén kicsit könnyes lesz az ember szeme. Nagyon jó volt a történet vezetése, olyan érzésem volt, én is ott ülök a taxiban, a néni mellett. Az élete kicsit meglepett, és ledöbbentett. Nagyon jó volt a taxis életének is a bemutatása, ami egy kicsit ködbe burkolózott, de így volt jó. Párizsban való utazás, nagyon érdekes volt, és feldobta a filmet. A másfél óra nagyon hamar eltelt, sőt még kicsit sajnáltam, hogy nagyon hamar végetért.