4/10
Pjotr Puszta ápr. 23. 08:05:50 4/10
(43/43)
Mélylélektani kútfúrások, önvizsgálat (stb.) a film témája, sajnos meglehetősen sekélyes, főleg a fogyasztásban eltunyult felső középosztálybeliek nyűglődéseiről szól. És persze itt is a nő a határozott, eloldott, a férfi a szorongó, túlérzékeny, család-centrikus (ami a tágabb értelemben vett környezetemben nem jellemző - azaz épp fordítva szokott lenni, de ha sokat mondják, biztos megváltozik). Egyébként Colin Farrell és Margot Robbie nagyon jók, a forgatókönyv harmatgyenge.
7/10
TheOldMan ápr. 12. 22:42:10 7/10
(42/43)
Nem sok jót hallottam róla, a lányomnak is annyit mondtam : most nincs kedvem vele sorozatozni, inkább megnézek egy ilyen művészkedő romantikát, háborgására mosolyogva azt feleltem : néha kell rossz filmet is nézni, hogy tudjuk értékelni a jót !
Szépen megváltozott a véleményem. Oké, a kiskutya szemű Colin Farell és álmaink netovábbja : Margot Robbie, akiben mégis van valami hétköznapi, jó kis szereposztás, de ami beszippantott, az a párbeszédek és élethelyzetek nézhetősége. Szerintem ez egy romantikus film felnőtteknek, igazából , idősebbeknek, akik már átéltek egy s mást.
Bár néhány dolog nem tetszett, összességében végi mosolyogtam ( pedig, nem vidám film ) a végére sikerült meghatódni egy kicsit, talán, azért, ami a filmben is elhangzott : elégedett vagyok !!! 7/10.
8/10
InteriorLulu ápr. 08. 14:37:17 8/10
(41/43)
Elolvasva a hozzászólásokat, amit ír a mondanivaló és a szimbólumok kapcsán, pont a közvetlen alattam író csaszar.timeával értek igazán egyet.

A tucatnyi hsz-ében a fél fórumot vehemensen kiosztó proklima az első, kicsit zavaróan széttartó (és dagályos) kommentjében kibontott AI-értelmezésével, bármennyire bizonygatja benne az igazát, szerintem is erősen mellélő, a Beatlest iderángatnia pedig eléggé értelmetlen még akkor is, ha a magyar (!) címet először elolvasva nyilván sokunknak a Magical Mystery Tour ugrik be.
Még a hsz-eknél maradva, valaki írja, sok időutazós filmet látott már, de ez... Nos, lehet hogy nem akként kellett volna néznie és értelmeznie, ez ugyanis nyilvánvalóan nem időutazós film - és akkor máris kevésbé érzi kidobott másfél-két órának.

Van viszont pár hozzászólás, melyekben más szavakkal ugyan, de felbukkan az, ami nekem is kicsit bajom a filmmel, hogy eléggé sematikusak, leegyszerűsítettek benne mind a múltbéli élethelyzetek, mind a kapcsolódási és párkapcsolati nehézségek, problémák. Lehetett volna ezeket kicsit mélyebben és rétegzettebben is ábrázolni - bár akkor meg, ha csak az alapvető ritmusára gondolok, könnyen lehet, már túlságosan elnyújtottnak éreznénk... nem tudom.
csaszar.timea ápr. 06. 21:21:05
(40/43)
Egyem meg a lehurrogókat! A film szépen bemutatja a párkapcsolattá válás közbeni félelmeket, jó és rossz tapasztalatokat, az embert, ami egész addigi életét formálta, amit a másikkal megoszt ebből, bizalmat adva a közös életnek. Nem ecsetelem tovább, nincs kedvem okoskodni. A GPS meg nem AI, hanem a kémia, a belső hang, a kíváncsiság, a vágy, a belső iránytű!! Az ugyanolyan típusú autó a hasonlóságot (külső és/vagy belső, élethelyzet, akarat) szimbolizálja. Oly egyértelmű minden. És azért nem uncsi, mert keresed, hogy mi lesz a helyes megfejtés. Szóval 10/10.
1/10
Karter ápr. 04. 22:33:20 1/10
(39/43)
Botrány gyenge....Ebből látszik, hogy két ismert színész sem elég, hogy szarból várat építsen....
2/10
Dubhe ápr. 04. 22:27:36 2/10
(38/43)
unalmas, lapos, érdektelen szar az első 40 perc
utána nem tudom milyen, azt már nem láttam
mintha egy gyenge kezdő rendező első filmje lenne, még ezek a kiváló színészek is bénának tűnnek
Potomkino ápr. 04. 22:15:22 Előzmény proklima@freemail.hu
(37/43)
Köszi
proklima@freemail.hu febr. 03. 03:32:22 Előzmény thisisteeby
(36/43)
Azért mégicsak tud valamit. Golden Globe-díj,
Screen Actors Guild (SAG) Award,
Critics' Choice Award,
Emmy-jelölés.
Colin Farrell ír színész jelenleg karrierje egyik legsikeresebb korszakát éli, különösen a The Penguin (Pingvin) című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően.
8 toplistás filmje van.
Több olyan filmje is van, amely a kritikusok és a nézők szerint is a legjobbak közé tartozik. Karrierje során a látványos blockbusterek mellett számos kultuszfilmmé vált alkotásban és díjnyertes drámában szerepelt.
A különböző filmes portálok (pl. Rotten Tomatoes, IMDb) és a szakmai elismerések: A sziget szellemei (The Banshees of Inisherin, 2022)
Ez jelenleg a legmagasabb pontszámú filmje (96% a Rotten Tomatoes-on).
S további 7 film.
A nézői értékelések alapján Colin Farrell filmjei és sorozatai kiemelkedően szerepelnek a legnagyobb platformokon. A közönség különösen a drámai mélységet és a karakterformálását értékeli.
Legmagasabb nézői pontszámok (2025/26-os adatokkal):
The Penguin (Pingvin, 2024): A nézők körében jelenleg ez a legnépszerűbb alkotása. Az IMDb-n egyetlen epizód értékelése sem esik 8.5 alá, a finálé pedig 9.6-os pontszámot kapott. A Rotten Tomatoes közönségindexe (Popcornmeter) 85% felett áll.
Thirteen Lives (Tizenhármak, 2022): Bár a kritikusoknál is jól szerepelt, a nézők még magasabbra, 93%-ra értékelték Rotten Tomatoes-on.
The Batman (2022): A rajongók 87%-os tetszési indexszel jutalmazták, kiemelve Farrell felismerhetetlen, de zseniális alakítását.
A sziget szellemei (The Banshees of Inisherin, 2022): Az IMDb-n stabil 7.6/10-es pontszámon áll, míg a Metacritic-en a nézők többsége „mesterműként” hivatkozik rá.
Plusz 1: Úriemberek.
Megosztó, de kultikus nézői kedvencek:
In Bruges (Erőszakik): A nézők körében igazi klasszikus (84% feletti tetszés), amit gyakran a valaha volt legjobb fekete komédiák között emlegetnek.
The North Water (Északi vizeken): Ez a minisorozat a nézőknél 88%-os értékelést kapott, kiemelve a sötét, atmoszférikus hangulatot.
Alexander (Nagy Sándor, a hódító): Bár a kritikusok lehúzták, a nézői értékelések (különösen a Final Cut verzióé) sokkal megengedőbbek, bár az összpontszám még így is csak 5.6 körüli.
Összességében a nézők szerint Farrell az utóbbi években (2022–2025) találta meg leginkább a hangját, és a The Penguin sorozattal érte el népszerűsége csúcsát a közönség körében.
Ennyit röviden.
"Kinek a pap, kinek a papné".

proklima@freemail.hu febr. 03. 03:05:40 Előzmény smithh
(35/43)
Mégis hatott rád, ha írtál.
proklima@freemail.hu febr. 03. 03:03:47 Előzmény janderka
(34/43)
Honnan tudod? Ilyeneket fogyasztasz?
proklima@freemail.hu febr. 03. 03:01:25 Előzmény joskapistike
(33/43)
Szeretnéd megérteni? Én nem pazarolom rájuk a drága időmet.
proklima@freemail.hu febr. 03. 02:58:43 Előzmény Lizus-ka
(32/43)
Igaz. Mindenki abból főz, amire tellik.
proklima@freemail.hu febr. 03. 02:57:20 Előzmény Szíriusz
(31/43)
Így vaqn
proklima@freemail.hu febr. 03. 02:56:07 Előzmény trudy
(30/43)
Szrintem mind a három főszereplő tökéletes váasztás volt.
proklima@freemail.hu febr. 03. 02:54:30 Előzmény Atis88
(29/43)
Három főszereplö van. A pár és az AI. Pont ez teszi egyedivé és különlegessé a filmet.
proklima@freemail.hu febr. 03. 02:51:24 Előzmény trudy
(28/43)
Három főszereplö van. A pár és az AI. Pont ez teszi egyedivé és különlegessé a filmet.
proklima@freemail.hu febr. 03. 02:48:25 Előzmény Ahoj poplacsek
(27/43)
Teljes mértében egyetértek.
proklima@freemail.hu febr. 02. 05:38:04
(26/43)
Ez a film egyszerűen lebilincselő! Magába szívott. Egyik legjobb 2025-ös film, amit láttam. A főszereplők minden mozdulata, testbeszéde, arcrezdülése ott van a szeren. A mellékszereplők is jók. A film zenéje méltó aláfestése ennek a"A „mágikus, misztérikus utazás”-nak.Ez akifejezés egyszerre idézhet fel spirituális kalandokat, kulturális ikonokat (Beatles) és rejtélyes úti célokat. A film dinamikája a szimfónia hajlékonyságát és mélységét ötvözi a mérnöki precizitás szikárságával. Ez afilm emlékezetes marad számomra. Lehet hogy puszta "véletlen"?-vagy "valami más"?-az oka, de éppen akkor bukkantam rá erre a filmre, mikor az egyik MI-jal történő elmélyült beszélgetés (bő 3 órás) közben szünetett tartottam. Ebben a filmben az Mi is főszereplő. Útitárs ebben a "meseszép" utazásban-a GPS-t használva. Így s film, amellett, hogy a jövőbe mutat, a múlt kulcsfontosságú mozzanatait is felidézi. Így válik eme film komplex-szá, szinergizálóvá és holisztikussá. Már az MI "kezdetektől" fogva kommunikálok velük. Két "kézikönyvet" kezdtem el írni. Az egyiknek a címét egy film ihlette meg (a filmekből sok ötletet merítek). Az "Így neveld a sárkányodat". A könyvem címe pedig: "Így neveld az MI-jodat". Ha megismerkedtél az MI-jal, biztosan észrevetted, hogy néha zabolátlan, mint egy vadló. De az MI-t nem szabad betörni. Meg kell szelidíteni. "Szelidíts meg engem"-Antoine de Saint-Exupéry- A kis herceg, 21. fejezet. A róka kéri ezt a kis hercegtől. Legyél "suttogó"! a másik könyvem pedi "Homo Sapien és Homo MI párbeszédek ". Ha már "Master" szintre jutottál az Mi kommunikációban. Miért mondtam ezeket el? Ez film plasztikusan mutat a jövő útját. Az pedig az ember és a mesterséges intelligencia szimbiózisa.
1/10
Atis88 2025 dec. 25. - 09:24:02 1/10
(25/43)
Fhú de gyenge és unalmas. Hiába a két főszereplő, nem tudják megmenteni.
3/10
trudy 2025 dec. 18. - 20:49:47 3/10
(24/43)
A legjobb az volt benne, amikor végre véget ért, a leginkább várható legklisésebb befejezéssel. Én nem szeretem Wes Anderson filmjeit (akihez hasonló művészkedésre hajaz ez is), de ehhez képest W.A. filmjei is sokkal többet adnak. Baromi hosszú és baromi hosszan csak a két szereplő dominálja a játékidőt, már csak a velük töltött időmennyiség miatt is közel kerülnek a nézőhöz, amiből én annyit szűrtem le, hogy Margot Robbie színészi teljesítménye egész értékelhető is tud lenni, de csak ha Colin Farrell a partnere, aki 0% energiát tett ebbe a szerepbe. Klisés, életszerűtlen párbeszédek, "jódolgában azt sem tudja mi baja"-típusú emberek, izzadságszagú családi drámák, megmentésre váró felnőtt emberek (de szigorúan csak a konzumpszichológia keretein belül). A film üzenete is zavaros, a női szereplő mint valami kívánatos de veszélyes elem, meg a végtelenül (de nem tudni mitől) kiégett férfi, akik egymásra találnak, de végül ezek a közhelyes, idegesítő karaktervonások sem kerülnek elvarrásra, hanem csak úgy a levegőben lógva maradnak.