offtopic
damienisback 2009 aug. 21. - 11:12:10
(156/396)
nana, azért a Gyalog Galoppot ne hasonlítsd már ehhez a vacakhoz. az egy remek film, amin szinte végig hangosan nevettem, ezen meg max mosolyogni tudtam néha. és mielõtt jönne az a szöveg, hogy nem értettem a történelmi és irodalmi utalásokat, megsúgom, hogy téves...

a magyar nép pedig "búvalb...ott" volt és az is marad. gondolj csak a himnusz és a szózat szövegére...
9/10
Lyl 2009 aug. 21. - 10:50:23 9/10
(155/396)
Nem gondolom, hogy érinthetetlen lenne a magyar történelem.
Azt pedig egyenesen kikérem magamnak, hogy egyetlen sikersztoriként aposztrofálod a honfoglalást. Büszkélkedhetünk még sok minden mással. Te magad degradálod ezzel a történelmünket.
Ha jól emlékszem, Britanniában sem okozott nemzeti identitásukban zavart a Gyalog galopp, pedig ott tényleg idiótának ábrázolták leghíresebb történelmi szereplõiket. :)
Csak azt tudom ajánlani én is, hogy lazíts, épp a rágörcsölés vonja el képességünket a humor és az önirónia gyakorlásától.
Még egy gondolat, eleinktõl, hogy az a nemzet, amelyik nem képes önmagán nevetni, nem nyer rálátást saját történelmére, és kapkodóvá válik.
idõjós1010 2009 aug. 21. - 09:40:33
(154/396)
Én a Mama Jack-ben láttam egy poént ami a film teljes egészével ellentétben határozottan tetszett.: Ebben a jelenetben egy öregasszony sétáltatta a kiskutyáját, mígnem fõhõseink észrevétlenül ki nem cserélték azt, egy ugyanolyan állatra, csak annak már egy szelídebb (konkrétan halott) változatára, amit az öreglány természetesen továbbra is húzott maga után.

Na most ezt a jelenetet én poénosnak találtam, mások mégis ledorongoltak, sõt egyenesen fel voltak háborodva, hogy ez mekkora tahó, bunkó, érzéketlen poén, és szégyellje el magát az aki képes volt nevetni egy ilyen dolgon.
Szegény öregasszony mit érezhet majd ha hazaviszi a kilapított ebet, és vet rá egy pillantást.

Remélem érted mire írtam ezt a példát.
idõjós1010 2009 aug. 21. - 09:19:36
(153/396)
Szerintem itt nem a megértéssel van gond. Nem mondom hogy leesett minden utalás, de nagyon sok igen, a gondom pedig sok esetben az volt, (szerintem másnak is) hogy nagyon olcsóak, olyan szinten áll némelyik poén mint egy szóvicc, mások konkrétan azok is. Szóviccekbõl felépíteni egy filmet, történelmi utalások ide-történelmi utalások oda, a humor legegyszerûbb fajtája marad.
10/10
Ivy66 2009 aug. 21. - 01:02:49 10/10
(152/396)
Elhiszem neked, hogy értetted az utalásokat. De a hozzászólásodból én meg továbbra is azt látom, hogy nincs humorérzéked. Miért kellenének "tabu" témák, amelyekbõl ne lehetne viccet csinálni? Szerintem nem elbagatellizálták, nevetség tárgyává tették a honfoglalást, hanem egyszerûen egy humoros nézõpontból közelítették meg. A vezérek sem váltak bohócokká, mert minden gyarlóságuk, vicces tulajdonságuk és kalandjuk ellénre szeretnivalóak, sõt, merem állítani, tiszteletreméltóak voltak.
Lazíts! :)
1/10
Elektrooo 2009 aug. 21. - 00:40:39 1/10
(151/396)
Tisztában vagyok a magyar történelemmel, kultúrával, szokásokkal, találmányokkal, értettem az utalásokat is, csak épp nem találtam viccesnek õket, ezért még a 6,2 -es átlagot is sokallom a filmtõl. Mind-mind olyan "poénok" voltak benne, amin maximum óvodás koromban röhögtem volna utoljára. Lehet egy film poénos anélkül, hogy bugyuta lenne, de sajnos ez az volt. A magyar nép történelmében gyakorlatilag a honfoglalás volt az egyetlen igazi nagy sikersztori, attól fogva szinte mindig csak kudarcok és vereségek értek minket. Épp ezért nem értem, miért kellett ezt a számunkra oly nagy jelentõségû eseményt elbagatellizálni, nevetség tárgyává tenni. Nem kéne a rendezõnek leereszkedni Slota szintjére, aki szerint István király lovas bohóc, a turul meg magyar papagáj. Ebben a filmben viszont ezt láttam sajnos.
10/10
Ivy66 2009 aug. 21. - 00:02:14 10/10
(150/396)
Lyl szerintem kitûnõen összefoglalta a lényeget.
Bizony, a környezetemben is tapasztaltam, hogy akik nem találták viccesnek a filmet, azoknál rákérdezve némelyik történelmi utalásra, elszomortó volt az eredmény. Konkrétan fogalmuk sem volt.
De ettõl eltekintve nem muszáj, hogy mindenki szeresse.
Én igazi "örömfilmnek" látom, olyannak, amibõl "átjön", hogy szeretettel, örömmel készítették az alkotók, a szereplõk. Saját magunkon mosolygunk, amikor nézzük. Ránk is fér, hogy ne legyünk olyan búvalba*ott nép. :)
10/10
Jason Becker 2009 aug. 20. - 23:54:44 10/10
(149/396)
Ivy66:

Teljesen igazad van! Ez egy fantasztikus film és engem nagyon lesújt, hogy 6,2 az átlaga!

Aki nem ismeri a magyar történelmet, az NE SZÓLJON HOZZÁ EHHEZ A FILMHEZ! KÉREM! Akinek meg nincs humorérzéke, az meg pláne!
10/10
friendsfan 2009 aug. 20. - 23:45:12 10/10
(148/396)
Egyetértek azzal, aki szerint nem vicces a Magyar vándor, az vagy nincs tisztában a rengeteg utalással, vagy nem úgy ült le nézni a filmet, mint könnyed kis szkeccsek összevágását, vagy nagyon száraz a humora. Ehhez így kell hozzáállni. Amennyi szörnyen utolsó amerikai vígjátékot készítenek (élén a paródiafilmekkel), öröm hogy van ez a vígjáték...
10/10
Ivy66 2009 aug. 20. - 23:40:49 10/10
(147/396)
Szerintem is jó kis mozi. A poénok többsége "ül", nem unalmas egy percig sem, a zene pedig külön piros pontot érdemel. Tudni kell saját magunkon is nevetni.
Amikor elõször láttam, arra gondoltam, hogy ez az a film, ami nem fog külföldön díjakat nyerni, mert csak mi értjük, magyarok. De azt tapasztalom, hogy olykor még mi sem (sajnos).
10/10
Ivy66 2009 aug. 20. - 23:35:28 10/10
(146/396)
Egyszerûen csak arról van szó, hogy nincs semmi humorérzéked. Ez pedig baj.
1/10
Elektrooo 2009 aug. 20. - 23:32:59 1/10
(145/396)
Ez egy iszonyatosan gyenge film, mellesleg gusztustalannak találom, hogy a honfoglaló 7 vezért szánalmas, szerencsétlen bohócoknak állítják be. Ez a film tökéletesen beleillik az utóbbi két évtized szándékos nemzettudat-romboló gyakorlatába. Ahogy a TV2 ajánlójában hangzott: "Büszke népünk nagy pillanatai", s közben a jelenet, ahogy a vezérek a háremben duhajkodnak. Alattomos, bújtatott lejáratása ez a honfoglalásnak, vele együtt a magyar büszkeségtudatnak. Ha a románok, vagy a tótok csináltak volna ilyen filmet, azt megértem, de hogy elvileg egy magyar rendezõ magyar színészekkel készítette, az undorító.
kopiXXII 2009 aug. 20. - 23:32:35
(144/396)
a "vélemény" az én megfogalmazásomban azt jelenti, hogy például:"nekem nem tetszett". A Te hozzászólásod fikázás. Azzal nincs baj, hogy nem tetszik valakinek-mindenkinek szíve joga eldönteni-de ahogy ezt közzéteszed, az már nem szimpatikus. Nem beszólni akarok, de nagyon sok ember szereti ezt a filmet, és szerintem ez a hozzászólás nem méltó ehhez a mûhöz.
Anteris 2009 aug. 20. - 23:28:11
(143/396)
a te megfogalmazásodban "frankó", én úgy hívom: vélemény.
kopiXXII 2009 aug. 20. - 23:14:48
(142/396)
Még jó hogy van valaki, aki megmondja a frankót... Mikor látjuk a legújabb Oscar-díjas alakításodat?

Szerintem egy nagyon jól összerakott film, természetesen van benne egy-két ütõdött,olykor erõltetett poén, de véleményem szerint így is remek. A filmzenéket külön kiemelném
Anteris 2009 aug. 20. - 22:39:17
(141/396)
ez a tipikusan az a film, amelyiknél a nézõnek ég a pofája annyira színvonaltalan. Sz.ar poénokkal csak profik tudják megnevettetni az embert de amikor sz.ar poént tesznek tehetségtelen pojácák szájába, nahát azt nem irom le mi lesz belõle. Nem gyõzöm újra és újra elmondani: színházi színészeknek SEMMI keresnivalójuk a vásznon, mert atomripacsok lesznek a kamera elõtt. Mivel nincs azonnali feedback, biztosra akarnak menni és fájdalmasan túljátszák magukat, rossz nézni a vergõdésüket.
10/10
sheriffsecurity 2009 aug. 20. - 22:35:05 10/10
(140/396)
Szerintem meg zseniális. Az egyik nagy kedvencem. Bár aki rossz volt történelembõl, az ne várja, hogy megérti a poénokat!
10/10
idõjós1010 2009 aug. 20. - 22:31:45
(139/396)
Igazad van
idõjós1010 2009 aug. 20. - 22:00:57
(138/396)
Pályázati pénzbõl készültek úgy hallattam.
Már készülne a 3. rész is, ha ismét nyertek volna pályázatot. Nekem az egyik kedvencem.
9/10
Lyl 2009 aug. 20. - 21:59:38 9/10
(137/396)
:) Tán, mert egyformán jár az agyunk. :)