Petrapetrus 2008 júl. 27. - 11:40:18
(56/396)
Koltai a kaposvári színházban kezdte, én is kaposvári vagyok. A rokonok látták Õt színházban, szerintük jó volt. (Egyik rokonom édesapja még színházigazgató is volt Pesten. Valamennyire csak ért hozzá. :))
Petrapetrus 2008 júl. 27. - 11:28:30
(55/396)
Például? :)
Petrapetrus 2008 júl. 27. - 11:24:25
(54/396)
Miért nem? Színésznek zseniális. Tény, hogy mondják rá, hogy "mindenben egyforma", de szerintem nem így van. Csak "be lett skatulyázva". Sok tehetséges színész van, akit beskatulyáznak egy bizonyos szerepbe, és mást már nem hajlandóak meglátni. Nekem például van egy nagyon kedves színészbarátom, aki szinte kivétel nélkül komikus szerepeket kap. Ha néha megtalálja valami komoly drámai szerep, már nem is veszik komolyan. Pedig ott is zseniális. Csak a skatulya...
Petrapetrus 2008 júl. 27. - 11:21:40
(53/396)
A Magyar vándorban az a legfõbb vonzóerõ, hogy a magyar filmek között "új". Amolyan kosztümös. Ha így nézzük, tényleg jól sikerült, de nem annyira maradandó, mint a "klasszikusok". :)
Petrapetrus 2008 júl. 27. - 11:20:01
(52/396)
A régi magyar filmek. (Nagy kedvencem például a Liliomfi, vagy Latinovits filmjei) Aztán például a feldolgozások. Meseautó, Hippolyt, Zimmer Feri, Ámbár tanár úr... A Koltai filmek általában jók szoktak lenni. :)
Petrapetrus 2008 júl. 27. - 11:12:00
(51/396)
Nem lett valami kiemelkedõen jó film. Vannak jobb magyar filmek is. Nem egyszernézhetõs, de nem is sûrûnnézhetõs. Amolyan "hangulatfilm". Szerintem. Szervét Tibor nagyon jó benne. :)
1/10
Intelligencs 2008 júl. 27. - 11:04:01 1/10
(50/396)
Hihetetlen erõltetett poénok voltak a filmben, nem is tudom, hogy egyáltalán el tudtam-e mosolyodni rajta, pedig imádom a vicces filmeket. Kevés filmrõl mentem ki a vége elõtt, ez azok közé tartozik.
Android666X 2008 jún. 18. - 09:32:12
(49/396)
Nagyon ötletes film, talán a mai magyar filmek között az egyetlen nézhetõ. Humoros, kissé akciódús és remek karakterek vannak benne. Na és persze látszik, hazánk fiai mi mindent fedeztek fel, többek között a C-vitamint, a gyufát a Rubbick kockát. Jó nem a Honfoglalók, de híres tudósok. Szóval a magyaroknak sokat köszönhet a világ.

Remekül meg van oldva ahogy a magyarok keresése közben a hét vezér átszágult a magyar történelem fontos állomásain, mégsem találnak magyart. Nekem nagyon tetszik a film, ajánlom mindenkinek!
9/10
offtopic
Ezüstliliom 2008 jún. 18. - 00:48:06 9/10 Előzmény zszoltan
(48/396)
"Bár az általad említett filmet nem láttam."

Tessék megnézni!!!;)
9/10
Ezüstliliom 2008 jún. 18. - 00:46:37 9/10 Előzmény Sarolt
(47/396)
Ismerem azt a filmet, az is a kedvenceim közé tartozik. Valóban nem a Magyar vándorban találták fel a spanyol viaszt, de ettõl függetlenül nagyon tetszett Elõd figurája.:)
9/10
Ezüstliliom 2008 jún. 18. - 00:42:26 9/10
(46/396)
Eh! Úgy látszik, sokan nem vevõk erre a humorra. Nekem a könnyem is potyogott, úgy nevettem.:)))
leopard26 2008 jún. 17. - 11:15:48
(45/396)
Az ájulás kerülgetett a film végéig!Tiszta Kis Vuk honfoglalós köppenyben!

Ide járnak szaunni?
eugénia22 2008 ápr. 05. - 11:56:46
(44/396)
Herendi Gábor legrosszabb filmje.A Lora,Valami Amerika és a Magyar vándor közül.Bár Herendi eleve, nem tartozik a kedvenc rendezõim közé.A poénnok még annyira, nem is volttak erõltetettek.Van benne, néhány jó dal is.És a színésszek se rosszak.Jól is volttak összeválogatva.A jelmezzek és a helyszínnek is jók volttak.A fényképpezzés se volt rossz.De volt benne valami, amitõl nem volt igazán jó.Nekem a végén 15 perc volt sok belõle.Addig még elment.A Palics Nemzetközi Filmfesztiválra kijutott,de versenybe nem került.
2/10
bree-gee 2008 márc. 23. - 16:42:33 2/10
(43/396)
Moziban néztük, a barátaimmal.Hát, megfordult a fejünkben, hogy kimenjünk.Nekem a poénok nagyon erõltetettek voltak.Nagyon nem tetszett!
könnycseppek 2008 márc. 23. - 16:40:22
(42/396)
Ki ne mondd, hogy...... kumisz!:-D

Nekem ebben a filmben az tetszett, hogy Bárdit, Zenthét, Bodrogit fel tudták kérni pár másodperces szerepekre, amelyek viszont nagyokat ütöttek. Persze csak azoknak, akik ismerik a Tenkes kapitányát, az Egri csillagokat.
Meg aztán az apró poénok, mint a kuruc-labancoknál a 'Rákóczi, ám egy ...túrós:-)', meg 'letettem a fegyvert... ez Világos, nem?' -szóval azok azért nagyon ott voltak.
:-D
1/10
mikehodges 2008 márc. 23. - 16:09:46 1/10
(41/396)
Ez a film számomra tragikus volt..elsõ film életemben,aminél 10 perc után felálltam volna,s kiosontam volna a moziterembõl,s csak azért kínlódtam végig,mert egy barátnõmmel voltam,s neki nagyon tetszett.:(nem nekem való,ennyi.Ezt követõen mindig jobban megfontoltam,hogy milyen filmre váltok jegyet,s mire nem.
énvagyokaz 2007 nov. 04. - 21:31:01
(40/396)
Nekem az egyik kedvenc filmem... Nem értem azt, aki egyszerûen ki tudja mondani egy filmre, hogy sz*****r... Én is tudnék olyat mondani, ami nagyon nem tetszik, ilyen például majdnem az összes hollywoodi film, de azért nem mondom rájuk, hogy sz*****rok.
Sztem mindenkinek megvan a saját ízlése, kinek ez tetszik, kinek az, nem hiszem h bárkit is le kéne szólni csak azért, mert ez v az a film jön be neki.
Most megy pl a tévében a Mr és Mrs Smith... Én nem bírom megnézni, viszont a két lakótársam esküszik rá, hogy az egyik legjobb film amit láttak. Különbözõek vagyunk, és éppen ezért csodálatos a világ!!

Maga a film véleményem szerint eredeti, a zenéi tényleg nagyon jók!!! :))
A színészek is nagyon tetszenek benne :)) Fõleg Szabó Gyõzõ, õ alapból is az egyik kedvenc magyar színészem :)
zszoltan 2007 nov. 04. - 14:15:51
(39/396)
Számomra az volt az említett karakter humorosságának a forrása, hogy minden magyar találmányt az õ kezébe akartak belepréselni. És ezt sikerült is elég jól elõadni, függetlenül attól, hogy más filmekben szerepelt-e hasonló karakter. (Bár az általad említett filmet nem láttam.) A vezérek szerintem nem eredeti, hanem humorosan sarkított jellemû karakterek. És mint ilyenek, jól sikerültek.
Sarolt 2007 nov. 04. - 11:33:57
(38/396)
Minap néztem egy angol filmet, és szomorú lettem...
Szomorúan állapítottam meg, hogy Elõd eredetinek tûnt karaktere már létezõ dolog a filmtörténetben. Nézzétek meg a Rosencrantz és Guildenstern halott c. filmet (1990), és benne a meg nem értett ember (R. vagy G.?! :D) találmányait! Ebben a Tom Stoppard abszurd drámáján alapuló zseniális filmben (amúgy Hamlet-parafrázis) rengeteg az ilyen jellegû poén. (Pl. papírrepülõt hajtogat a fickó, gyufát gyújt, gõzgépet csinál stb. Mindezt Shakespeare és Hamlet korában.)
Elõd karaktere tehát nem vadonatúj, kicsit "second hand".
DP@i 2007 okt. 28. - 20:05:28
(37/396)
Amolyan 'mérleg nyelve alkotás'. Megnézed, és épp milyen hangulatban vagy, elbillen a véleményed a jó vagy a rossz film irányába. Egyszer meg kell nézni. Magyar vándor helyett én Magyar mix címet adnék neki.