9/10
Semprini 2007 aug. 26. - 13:39:07 9/10
(36/396)
Egyetértek, nekem is tetszett; azon magyar filmek egyike, amit még a moziban megnéztem, aztán pedig alig vártam a DVD-megjelenését!
A hét vezér egyéni karaktere remekül el lett találva és a színészeket is jól sikerült hozzá kiválasztani. Szervét Tibor a raccsoló Huba, Szabó Gyõzõ az hirtelen haragú Tas, vagy Seress Zoltán a pesszimista Ond (vagy Kond?) szerepében telitalálat, ahogy a többiek is mind. A poénok szinte kivétel nélkül jópofák; a legjobban Elõd vezér találmányai és a Töhötöm által elkezdett, majd valaki más által folytatott versidézetek tetszettek, de hosszan tudnám sorolni még... Sajnos a film második fele kicsit "leül" az elsõhöz képest (ami azért is lehet, mert ahogy haladunk elõre a történelemben, az õsmagyar figurák egyre jobban kilógnak a milliõbõl), de összességében remek szórakozás, akár többszöri megnézésre is.
A dalok -a filmtõl függetlenül is- többnyire nagyon jók, így akinek a film nem tetszik, annak a filmzene-CD-t ajánlom!
andy88 2007 aug. 26. - 13:34:35
(35/396)
Nyugodtan lenézhetnek az önjelölt sznob filmszakik - nekem nagyon tetszett ez a film! Az ötlet egyedi, a díszletek is jók és a poénok sem rosszak, néhol kifejezetten jók.
Aki minden magyar filmhez úgy áll hozzá, h az csak sz.r lehet, az minek kezdi el egyáltalán nézni??
Am nem értem, miért lenne jobb az amcsikat, vagy akár a németeket, franciákat majmolni... Sztem azzal vmi nem okés, aki ezt komolyan gondolja...
fc.kenyér 2007 júl. 08. - 11:56:32
(34/396)
A 6:3-hoz kell a minimális igényességnek legalább a látszata. Itt még az is hiányzott. Valóban voltak jó szóviccek(az elsõ 20 percben is, addig bírtam), de ettõl még lehetett volna egy gagyi kabaré is. Minek kellett ide filmet csinálni? Kérdezhetném, hogyan sikerült ilyen filmet csinálni? Ez nem film volt. 10:0. Nem volt benne semmi filmre emlékeztetõ elem (:
zszoltan 2007 júl. 02. - 21:49:11
(33/396)
Igen. Hirtelen a mostanában látott magyar filmek ugrottak be. Köszönöm a pontosításodat. Ott van a legjobb magyar vígjátékok között.
Zolkó 2007 júl. 02. - 21:04:54
(32/396)
Ugyeugye?:)))
Ha nem is a legjobb magyar vígjáték, de azért ott van a legjobbak között.
zszoltan 2007 júl. 02. - 16:49:08 Előzmény Zolkó
(31/396)
Egyetértek. Bár most csak a végét sikerült elcsípni, de az ismét meggyõzött róla, hogy ez az általam eddig látott legjobb magyar vígjáték.

"LETETTEM A FEGYVERT. EZ VILÁGOS, NEM?" :D (Elég sunyi volt? :) De még sok ilyen volt benne. Szerintemf el sem fedeztem mindet.)

Engem egyáltalán nem zavart, hogy mondhatni 'kabarétréfák és dalparódiák egymásra halmozott egyvelege' volt. Szerintem kifejezetten szórakoztatóra sikerült megcsinálniuk. Másfél megnézés után az a véleményem, hogy kár lenne bárkinek kihagynia egy ilyen szórakoztató 'lazán összefûzött jelenetsort'.

Forma:4 + Tartalom:1
7/10
fc.kenyér 2007 júl. 02. - 09:14:57
(30/396)
Még egy magyar film, aminek kizárólagos célja a pénzcsinálás. Nagyon-nagyon rossz film
kevinspéci 2007 júl. 02. - 07:11:43
(29/396)
Bocsánat, Lotár a Le a fejjel címû hasonlóan nagyszerû alkotásban volt. Ebbõl látszik, mennyit érnek ezek a "filmek". Olyan történetnélküliek, hogy néha már megkülönböztetni se tudom õket...
Emmajuly 2007 júl. 01. - 20:47:58
(28/396)
Szerintem borzalom.. unalmas, tele van fárasztó poénokkal, képtelenség végignézni. Elképzelni sem tudom , mért kell ilyen filmeket gyártani aztán meg a k*kit sztárolni.. az igazán jó filmekrõl meg hallgat a média mint a sír. Ez a film egyszerûen a legrosszabb gagyi..
kevinspéci 2007 júl. 01. - 14:13:44
(27/396)
Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy ez a "legjobb film" volt, hanem hogy a "legkevésbé rossz"...

Története semmi, jobb-rosszabb gageket hánytak a történetírók egymásra, melyeket zeneklipek választanak el. A Valami Amerika ennél némileg színvonalasabb volt szerintem.

Mondjuk, az jó volt, mikor Lotár bekattant a piacon. :)
mameha 2007 júl. 01. - 12:21:38
(26/396)
jah, és azt azért érdemes megnézni, hogy miért kapott a 36. magyar filmszemlén díjat... ez pedig nem hiszem h csak véletlen:)
mameha 2007 júl. 01. - 12:20:31
(25/396)
már vagy 4x láttam és nekem nagyon tetszett ez a film. a vége pedig lehet h 1 kicsit talán csöpögõs, de nekem az is nagyon bejött :)
Csilla100 2007 júl. 01. - 09:47:19
(24/396)
én már láttam és nagyon tetszett.(én sokat nevettem rajta):-):D
de csak egyszer érdemes megnézni......
El Fary 2007 jún. 28. - 00:44:23
(23/396)
Jujjujj, ezt a förtelmet nem bírtam végignézni, pedig ha valamit elkezdek, azt be is fejezem. Nos, ez a film a kivételt erõsítõ szabály. Iszonyatosan unalmas, silány vacak. Csak az idejét vesztegeti, aki ezt választja.
zszoltan 2007 jún. 21. - 13:38:24
(22/396)
:) :)
A veletek egyetértés gyanúja még csak árnyékomra sem vetõdhet. :)

De komolyabbra fordítva a szót, én ritkán szoktam a véleményemet feketébõl fehérbe fordítani. És most is csak annyi különbséget óhajtok tenni a hsz-aitok között, hogy ha majd én is elmondhatom, hogy "Többször is megnéztem, és mindig jókat nevettem rajta.", akkor feltehetõen az egyik legjobb magyar vígjátéknak fogom értékelni.
zszoltan 2007 jún. 20. - 20:13:15
(21/396)
Már megint veled kell egyetértenem?! :) De ha mégegyszer megnézem, már lehet, hogy inkább Zolkóval fogok egyetérteni.

Elsõre nekem ez a film - talán mert magyar vígjátékoktól nem várok sokat - nagyon tetszett. Fõleg a zenés paródiák. Néhány pontján kissé kusza és gyenge humorú volt, de összhatásban mindenképpen pozitív.
Zolkó 2007 jún. 18. - 16:08:06
(20/396)
:) Fõleg itt. Nagyon magasan röpködnek, alacsony szintrõl el se lehet érni:)
FEB1 2007 jún. 18. - 12:16:19
(19/396)
1-2 eve lattam nyaron a Kossuth teren. Valszeg moziban sosem neztem volna meg, viszont igy pozitiv csalodast volt.
Az atlag bunko stilusan kivul van benne par kifinomultabb poen benne, ami kifejezetten tetszett.
Ezzel szemben az a nehany klippszeru jelenet borzalmas volt
Zolkó 2007 jún. 18. - 11:09:38
(18/396)
Szerintem pedig jó film. Többször is megnéztem, és mindig jókat nevettem rajta. Sok jó ötlet van benne, és sok sunyi poén, ami miatt többszöri megnézésre is alkalmas.
Alternat 2007 jún. 18. - 09:07:37 Előzmény ReBii
(17/396)
Hát jah. Elég gyenge film, gyenge poénokkal. Bár nekem a film ötlete se tetszett.