idlosza 2010 ápr. 28. - 16:49:03
(2115/6375)
Jó meglátás. :)
Azt tudom, hogy a válaszlevél is 04.26.-ig kiment. Nyilván 04.12. lehet a legkorábbi dátum.
Az államtitkár asszony válasza? Nyilván egyeztetésekre utalt, hiszen Szíjjártó válasza és az, hogy az MSZP sem tiltakozott ezt feltétlenül egyértelmûsítette.
Másrészt,hogy nem adta le a Fidesz az államtitkár asszony válaszát? Pártról van szó és nem pártatlanról. :)
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 16:43:59
(2114/6375)
A politikai programja nem érdekel. A gazdasági programja az érdekelt volna, de még ma is össze-vissza beszélnek. Adótv-t akar évközben változtatni- semmi értelme, családi adózásra áttérni, jó, de talán elõbbb vitassák meg, meséljék el, hogyan- ez sem sûrgõs. Lesz adócsökkentés, nem lesz, ki tudja mi lesz? :)
idlosza 2010 ápr. 28. - 16:39:06
(2113/6375)
A Fidesz legfontosabb feladatai között sorolta fel a korrupció felszámolását,a saját berkein belül is. Nem játsza a szûzlányt, egyáltalán nem. Viszont-képzelheted-,azzal is tisztában van,hogy kritikusai árgus szemmel figyelik, hogy mily módon váltja be választási ígéreteit. S mégis hosszú távra tervez...gondolod, hogy ilyen malõrbe buktatná magát bele? Vagy gondolod, hogy a választókat nézi le annyira, hogy az ügyeket elsimítja és a választók 4 év múlva úgy sem emlékeznek?
-----
Más: Engem érdekelt az MSZP programja is,meg ránéztem a kis pártokéra is. Ha a 'francot' nem érdekel a Fidesz programja, akkor miért állítod, hogy nincs.Sejtem hol hallottál ilyet,te antidemokratikus pártrasszista. :)
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 16:35:17
(2112/6375)
Õ nem egy polt tipusú pasi.
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 16:34:13
(2111/6375)
Se dátum, se válaszlevél? :) Erre köteteket lehet írni, de pontosítandó.
idlosza 2010 ápr. 28. - 16:24:27
(2110/6375)
Györgyi Kálmán abban a vázlatban lecsukta volna az összes MSZP-s és MDF-es bûnözõt is?
idlosza 2010 ápr. 28. - 16:23:03
(2109/6375)
Itt a paci lábára a takaró meg ne fázzon:
Bajnai Gordon
Miniszterelnök Úr részére

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Az országgyûlési választások 2010. április 25-ei második fordulójának eredménye alapján várhatóan a Fidesz-KDNP alakít kormányt. Annak érdekében, hogy az új kormány megalakulását követõ átadás-átvételt, illetve a kormányzati mûködés tényleges állapotát, valamint az ezzel összefüggõ személyi felelõsséget eredményesen rögzíteni tudjuk, jelen levelemmel tájékoztatom Önt, hogy mint a Fidesz parlamenti frakciójának vezetõje, az új Országgyûlés megalakulását követõen törvényjavaslatot nyújtok be a kormányzati átadás-átvétel eljárási folyamatának és érdemi tartalmának meghatározása érdekében.

Levelem megírásakor figyelemmel voltam arra, hogy hazánk jelenlegi helyzetében különösen nagy jelentõséggel bír ezen feladat és eljárás jogilag pontos szabályozás szerint történõ lebonyolítása. Ezen törvényben indokolt rögzíteni, hogy az új és a leköszönõ miniszterelnök, valamint az egyes miniszterek és szervezeti vezetõk milyen formában, tartalommal és nyilatkozatok mellett adják át tisztségüket, mutatják be tevékenységüket.

Annak érdekében, hogy az érintett közigazgatási szervezeti egységek fel tudjanak készülni ezen feladat végrehajtására, ezúton hívom fel a figyelmét, hogy az átadás-átvétel során a teljesség igényével és a jogszabályban elvárt részletességgel kell feltárnia és errõl ekként nyilatkoznia, illetve intézkednie az ügyvezetõ miniszterelnöknek, a minisztereknek, valamint a nem miniszteri irányítás alá tartozó központi közigazgatási szervek vezetõinek (a továbbiakban átadók) a feladat- és hatáskörükbe tartozó:

- az állami feladatok végrehajtásának állásáról, különös figyelemmel a vonatkozó ágazati
jogszabályokra;

- az irányított szervezet jogszerû mûködését biztosító, leíró okiratok, szabályzatok eredeti, illetõleg hitelesített példányainak átadásáról;

- az átadás-átvétel napján hatályos, illetve ezt követõen hatályba lépõ kötelezettségvállalásokról (különös tekintettel a hosszú távú kötelezettségvállalásokra és a PPP konstrukció keretén belül megvalósult beruházásokra) és egyéb kötelezettséget alapító intézkedésekrõl (beleértve a pályázatokat, ígérvényeket, szándéknyilatkozatokat), a megfelelõ kimutatások átadásával;

- az irányított szervezet tervezési feladatkörébe tartozó európai uniós társfinanszírozású projektek helyzetérõl;

- az átadás-átvétel napján hatályos, illetve késõbb hatályba lépõ, az átadó vagy jogelõdje által tett igény- vagy joglemondásokról, és elismerésekrõl;

- az átadás-átvétel napján hatályos, illetve késõbb hatályba lépõ, harmadik személlyel szemben fennálló, adott esetben nem törvényi rendelkezésen alapuló, de érvényesíthetõ bármilyen jogosultságról, igényrõl;

- a vitatott, adott esetben per vagy más vitarendezési eljárás tárgyává tett kérdésekrõl, az azokkal kapcsolatos álláspontjáról és annak indokairól, külön kiemelve az európai uniós programokkal kapcsolatos szerzõdéseket és vitás kérdéseket;

- az irányított illetve felügyelt intézmény-rendszer, valamint a háttérintézmények költségvetési, vagyoni, személyi, igazgatási és szakmai helyzetérõl, a megfelelõ kimutatások átadásával;

- az igazgatási mûködéssel összefüggõ, meghatározott okiratok, nyilvántartások, adatok és alkalmazások állapotáról, állásáról és az akadálytalan hozzáférés biztosításáról, kitérve mind a papír alapú, mind az elektronikus úton vezetett nyilvántartásokra;

- az eszköz- és vagyonleltárról;

- a felügyelt háttérintézmények, vállalkozások, közalapítványok helyzetérõl;

- minden olyan körülmény, veszély, illetve lehetõség számbavételérõl, amely az adott szerv, szakterület mûködését érdemben befolyásolhatja.

A törvényjavaslat rendelkezni fog arról, hogy az új kormányzati szerkezetnek megfelelõen az egyes átadóknak szakterületek szerint kinek, milyen határidõvel és formában kell a fentiek szerint elõkészített átadás-átvételi tájékoztató dokumentációt átadniuk, valamint miképpen kell az eredményes és hatékony átvétel érdekében közremûködniük. Fontosnak tartom felhívni a figyelmét arra, hogy az államháztartásról szóló 1992.évi XXXVIII. törvény 50/A. § (2) bekezdésben leírt tájékoztatás természetesen sem tárgykörében, sem részletezettségében, sem hatályosságában nem ad elégséges információt, azaz semmilyen formában nem váltja ki a fentiekben leírt tényfeltárást, ami a kormányzati munka felelõs megkezdésének egyik legfontosabb feltétele.

Végezetül szintén indokoltnak tartom tájékoztatni Önt arról, hogy a fentiekben leírt átadás-átvételi feladatok maradéktalan elvégzése természetesen az érintetteket egyéb, jogszabályból fakadó és - adott esetben - tisztségüktõl történõ megválást követõen is terhelõ kötelezettségektõl és felelõsségtõl nem mentesíti.

Õszinte nagyrabecsüléssel:
Dr. Navracsics Tibor
frakcióvezetõ

Miniszterelnöki Hivatal
Hegedûs Dóra államtitkár asszony részére

Tisztelt Államtitkár Asszony!

A kormányzati átadás-átvételrõl szóló konzultáció tárgyában küldött levelét köszönettel megkaptam. Kérem, engedje meg, hogy ezúton hívjam fel szíves figyelmét arra, hogy Navracsics Tibor levele minden részletében pontosan, egyértelmûen forgalmaz, és
teljeskörûen tartalmazza a kormányzati átadás-átvétel általunk szükségesnek gondolt kereteit és menetrendjét. Mindezek alapján úgy gondolom, hogy nem zárt ajtók mögötti "konzultációkra", hanem az emberek számára nyitott, egyértelmû jogi keretek között zajló, alapos eljárásra van szükség. Ugyanakkor, ha frakcióvezetõ úr levelének bármely pontját illetõen bõvebb tájékoztatásra tartanak igényt, kérem, azt írásban szíveskedjenek jelezni nekünk.

Tisztelettel:
Szijjártó Péter
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 16:12:22
(2108/6375)
Én észrevettem, sõt, többrõl tudok, mint ami eddig kiderült, és sose mentegettem õket. Megérdemlik. Csak ne játssza nekem a fidesz, hogy õk nem. Nem a cart nem. Nekem egyik csaló se kedvesebb a másiknál, ezt add össze. A csaló az csaló, és mélyen megvetem.
CsengoZoli 2010 ápr. 28. - 16:10:03
(2107/6375)
Hagyjuk... ha valamit nem akarsz észrevenni akkor úgylátszik hiába tolom bele a kis orrod :)
De ezt észrevettem már másoknál is,ha nem-nem...
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 16:08:51
(2106/6375)
Na ez így dedós vita. :)
CsengoZoli 2010 ápr. 28. - 16:08:04
(2105/6375)
Dehogynem,csak nemveszed észre magad! :)
Sokminden van amit nemkéne elfelejtened a szociknál sem és hiába az öregséged mégis elfelejted :)
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 16:06:58
(2104/6375)
Nem Mucika, csak öregebb nálad, és nem felejtek. :P ilyeneket nem.
CsengoZoli 2010 ápr. 28. - 16:06:11
(2103/6375)
Persze,ezekután még az én látásom szelektív :)
Meszagkám,te elvakultabb vagy,mint a legelvakultabb jobbikos! :)
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 16:04:28
(2102/6375)
Azért szelektív a látásod, mert a ti kutyátok kölykét nem vetted észre. :D

Megnyugtatlak, ha anno Györgyi Kálmánt nem menesztik, a fél fidesz ült volna, és nem játszanák a szûz lányt. Kiváncsi leszek, hogy alakul a pártfinanszírozás. :) elsõ helyre vehetné a fidesz, az igazán nagy falat lenne. :))
CsengoZoli 2010 ápr. 28. - 16:04:26
(2101/6375)
Nézd meszag,te most direkte térsz el a témától vagy ...
Nekelljen csalódnom benned.
Nem a választás eredményérõl beszélünk,hanem egy csalásról, annak erkölcsi megítélésérõl,ugyanis az eredetileg felvetett téma az volt,hogy milyen szemét a fidesz,hogy annyi szavazót toborzott ahányat csak tudott.
Ne játszd a hlyét légyszives :)
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 16:01:45
(2100/6375)
De én a választás eredményét is tudomásul vettem ugyanezzel a mondattal. :P
CsengoZoli 2010 ápr. 28. - 16:00:25
(2099/6375)
Ez semmit sem változtat a tényeken és a lényegen.
Fordított esetben itt áriáznál teis,meg Gyuribá is,hogy mi volt ez és nem azt néznéd,hogy a nép döntött!
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 15:57:39
(2098/6375)
Válaszoltam. Választó döntött.
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 15:56:41
(2097/6375)
Ki a francot érdekel a politikai programja? Évek óta a gazdaságról hazudoznak a fideszék, volt már valami szakértõi tanácsuk, most akkor haladunk már? A tételes átadás elõl is bújkálnak, mert utána nem lenne mit hazudni tovább. :P hogy mert az mszp. Ugye? Kilóg a pacika lába...
CsengoZoli 2010 ápr. 28. - 15:55:53
(2096/6375)
Látom nemtudsz rá válaszolni,de nemcsodálom :)