offtopic
meszag 2010 ápr. 30. - 18:25:03
(2195/6375)
Írod azt az aranyos kis "Na,ide vezet,ha elkapja az országot a...." mondatot.
Ezért kérdeztem, hogy van pénzed rá, hogy elkapd azt a mentalitást?

Másrészt a cikk az adócsalásról szólt.

http://www.offshore-online.net/Mi+az+az+offshore+ceg.htm
CsengoZoli 2010 ápr. 30. - 17:29:08 Előzmény fredi60
(2194/6375)
Ja,hogy a Bentleys....
Hát eszembe ne jutott,hogy õ MSZP közeli lenne!
Arra céloztam,hogy miért nem szabad szó nélkül hagyni az általad is feldobott Simor féle viselkedést.
CsengoZoli 2010 ápr. 30. - 17:01:55 Előzmény fredi60
(2193/6375)
Mi sugallja ezt a hozzászólásomban?
Idéznéd? :)
Hát én nemtom, szerinted össze lehet hasonlítani,úgy általában a jobboldali szavazókat a nemzeti bank elnökével?
Érdekes meglátás.
De miért is kell ezt az embert erkölcsileg felmenteni?
Nemértem,de te biztos igen!
CsengoZoli 2010 ápr. 30. - 16:59:22 Előzmény meszag
(2192/6375)
mire?:)
offtopic
fredi60 2010 ápr. 30. - 15:35:21
(2191/6375)
Ha az Orbán Viktor által a választások másnapján rögtön megindított támadás nyomán elmérgesedik a konfliktus, a magyarországi befektetések kockázatosabbá válnak, a kockázati felárak megugranak, ami véget vethet az MNB hónapok óta tartó kamatcsökkentõ politikájának - véli a szerzõ, aki szerint Orbán, ha gyengíteni akarja a forintot, "biztosan talál erre könnyebb megoldást, mint a jegybankelnök elûzése".

Az írás mellett a wsj.com közöl egy, a Dow Jones egy másik magyar tudósítója által rajzolt karikatúrát is, amelyen Simor lovagnak öltözve, kezében ciprusi zászlóval védelmezi az MNB várát a fokost lóbáló, egy elefánt hátán ülõ Orbántól. Az elefánt a jegybank hitelességén és függetlenségén tapos, miközben utasa azt mondja, amit pár nappal korábban valóban mondott: "ez nem offshore-lovagok szálláshelye". Simor azzzal replikázik: "itt nincs helye a politikának".
barbarossa86 2010 ápr. 30. - 15:30:21 Előzmény fredi60
(2190/6375)
Nekem úgy rémlik, hogy a horvátok nélkül volt 64(63) vármegyénk. Azokat "alapból" nem számították bele, mivel, ahogyan mondottad csak egyfajta perszonálunióban voltunk velük(1867-tõl).
barbarossa86 2010 ápr. 30. - 15:22:50 Előzmény Rahel
(2189/6375)
A "kell" és a "lenne"? :)
barbarossa86 2010 ápr. 30. - 15:20:36 Előzmény delamico
(2188/6375)
Anglia egy külön fogalom. Ha jól emléxek '73'-ban léptek be, azóta folyamatosan lépnek ki(az EU-ból). Kerge birkák...
Németországtól azért "félnek"(inkább irigyek), mert még mindig a kontinens vezetõ gazdasági hatalma.
A "figyelõ szemeket" inkább most a görögökre kéne "vetni".
barbarossa86 2010 ápr. 30. - 15:15:02 Előzmény delamico
(2187/6375)
"És Szlovákiát meg Magyarországot pont azért nem akarja összeugrasztani, amit leírtam nagyban. Csúnya dolog lenne kitenni minket, de ha erre kerülne a sor, minket tennének ki, nem a gazdaságilag fejlettebb szlovákiát....."

Erre azért nem vennék mérget.....Magyarország jelen helyzetben is a régió legfontosabb országa, a "gazdasági fejlettség" egy rendkívûl heterogén fogalom, az, hogy Szlovákiának jelenleg valamivel magasabb a GDP növekedése még nem jelenti azt, hogy fejlettebb is(a fejlettségre utal még egy rakatnyi mutató, pl. HDI, Gini-index stb, amikben nem jobbak nálunk), nem beszélve a földrajzi fekvéstõl, terület és népesség nagyságától stb.
offtopic
meszag 2010 ápr. 30. - 15:13:00
(2186/6375)
Az viszont tetszik, hogy nem kell nekik a mór sem. :D
offtopic
meszag 2010 ápr. 30. - 15:12:13
(2185/6375)
Echo tv-t hallgatom mostanság sokat. :) Ilyen szánalmas gyõzteseket. :D Azt játszák, hogy aggódnak a szocikért, ja most jövök a falvédõrõl...
offtopic
fredi60 2010 ápr. 30. - 13:55:47
(2184/6375)
Az utolsó mondatod miért is sugallja, hogy az elõkõ kormánypárt/ok támpgatója lehetett az illetõ?
Talán azért, mert köztudott, hogy a jobboldali választók gáncstalan, jogkövetõ emberkék egytõl egyig? :DDDDD
offtopic
meszag 2010 ápr. 30. - 12:40:37
(2183/6375)
Mert lenne rá pénzed?.....
CsengoZoli 2010 ápr. 30. - 11:28:22
(2182/6375)
"Ébenfekete Bentley Continental GT közeledett a vámosok felé, akik egybõl kiszúrták a Cook-szigeteki rendszámot, és megállították a luxusautót. Ekkor a sokat látott egyenruhások számára is meglepõ iratok kerültek elõ: a nagyjából ötvenmillió forintos kocsinak papíron mexikói tulajdonosa volt, Ausztriában kötött ukrán biztosítása, miközben a sofõrje magyar-román kettõs állampolgárként igazolta magát. "Volt mit rendbe rakni, annyira kusza volt a dokumentáció" - emlékezett a közelmúltbeli fogásra az [origo]-nak András, a kocsit akkor ellenõrzõ egyik vámos."

Na,ide vezet,ha elkapja az országot a Simor kór! :)

http://www.origo.hu/auto/20100423-adocsalo-luxusautosokra-vadasztunk-a-vamosokkal.html
offtopic
meszag 2010 ápr. 30. - 09:46:25
(2180/6375)
Anglia nem vot alapító tag. Lehet õk is, de a németek is eljátszottak a kilépés gondolatával.
offtopic
hErO 2010 ápr. 30. - 07:42:49
(2179/6375)
Értem, köszönöm. :)
Csak néha nehéz az eszünkre hallgatni, amikor a nagy múltú kis hazánkról van szó.

Ja és a tájékozatlant visszavonom, már megint csak az bizonyosodott be, hogy milyen figyelmetlen vagyok.:$
offtopic
delamico 2010 ápr. 29. - 23:03:33 Előzmény kagylóhéj
(2178/6375)
Na, hogy te milyen egy aranyos ember vagy. Ha elfogadom, amit mondasz, akkor puszi-puszi, ha nem, akkor égjek a pokol tüzén. Bájos. Na mindegy. Igen, egyetértek veled abban, hogy kezelni kell a problémákat, de a határ nem csak a szomszédoknak van, nekünk is. A gyerek meg a bank meg a hátsóudvar meg az égõ ház: Persze hogy ne hagyd, hogy pimaszkodjon a gyerek, de elõbb talán mégis célszerûbb lenne a bankkal dûlõre jutni, hogy ne vigyék el a házat a fejed felõl, ne haljon éhen a családod és maradjon gyereked, akit megnevelhetsz. Ugyanez igaz a házra is. Igen, seperj ki, de csak ha eloltottad a tüzet. Mert tudom, hogy szép kertben jobb meghalni, mint csúnyában, de élni még jobb benne. És igen, Magyarország megtehette volna, hogy Románia ellen szavaz, de az olyan lett volna, mint ha közlöd, hogy csak akkor vagy hajlandó eloltani a házat, ha vár a leégéssel, amíg kisepered a hátsóudvart. Azaz vérlázítóan pofátlan szemben egy olyan házzal, aki eddig otthont adott a gyerekeidnek, még ha néha pergett is a vakolat. Plusz, úgy is elsülhetett volna, hogy csak rosszabb az ottani magyarok helyzete. De örülök, hogy értjük egymást, remélem így nem kell vezekelnem életem végéig. :)
delamico 2010 ápr. 29. - 22:52:28 Előzmény hErO
(2177/6375)
Az EU eleve azt próbálja demonstrálni, hogy mi itt kelenten is tudunk olyan szép nagy egységet és gazdasági/politikai erõt alkotni, mint Ámerika nyugaton. Csak azt nem vették számításba, hogy Európa etnikailag, nyelvileg, történelmileg és gazdaságilag is ezerszer megosztottabb, mint az USA. Plusz ott van még a gonosz emberi természet is, aminek hála Anglia nem fogja csökkenteni a saját életszínvonalát, csak hogy nekünk ugorjon párat a GDP-nk. Túl nagy a gazdasági különbség és az EU nem tud ezen úrrá lenni. Plusz trianon is túl közel van még, ezért a magyarok utálják a szlovákokat, a románokat és viszont, a franciák és az angolok sincsenek odáig egymásért még mindig, a szõke kékszemû németektõl még mindig sokan félnek, a vallási és egyéb kisebbségekkkel való viszonyról nem is beszélve. Szóval az EU gazdasági hatalom elképzelése, mint kiderül, kissé elrugaszkodott. Nyilván nem véletlen, hogy az alapító tag, Anglia már fontolja a kilépést. Persze az EU jó és hasznos, de valahogy elõre lépni mégsem tud, mert a keleti régió visszahúzza, de nyugat meg mégis vinné elõre, de le sem lehet dobni a hátulját, mert milyen dolog az. Szép gondolat, hogy egyesítsük Európát és legyen mindenki felebarát, de ez ugyanazt az alaptételt hagyja ki, mint a kommunizmus anno: az ember nem ilyen önzetlen.
És Szlovákiát meg Magyarországot pont azért nem akarja összeugrasztani, amit leírtam nagyban. Csúnya dolog lenne kitenni minket, de ha erre kerülne a sor, minket tennének ki, nem a gazdaságilag fejlettebb szlovákiát, ami meg már eurózóna is. Így a jó meglátás, hogy elkerülik azt a helyzetet, hogy választani kelljen. Ez megint az én meglátásom, nem kell egyetérteni.
Rahel 2010 ápr. 29. - 16:10:11
(2176/6375)
:DDD