matuschkapista 2010 szept. 05. - 17:55:30
(5835/6375)
Véreset álmodik a szelíd entellektüel. Jó érzés ilyeneken fantáziálni?
offtopic
kgyuri0 2010 szept. 05. - 17:54:11
(5834/6375)
Az lehet, hogy a nép bölcs, ezért szeretné majd leváltani inmádott bálványaidat is, aztán majd jön az orbitális koppanás, hogy nem megy!!
Nicsak!, Hát, ezek bebetonozták magukat!!

Úgy lell majd levagdosni õket derékban, ahogy kiáll a felsõ végük a betonból.
Csengõ-zoli 2010 szept. 05. - 17:39:47
(5833/6375)
Hát sokat kellett,gondolkozni,hogy megpróbálj valami mentséget találni erre a butaságra amit írtál.
Elõször leírod,hogy a 288ft-os euró csak nekünk jó,majd azzal védekezel,hogy úgy értetted ez a külföldieknek jobb vételt jelent? :)
Ugyanmár...
Semmi gond,hogy nem érted,csak akkor le kéne szállni a magas lóról :)

"De ha külföldi 263-ért is vásárólhat, akkor laszar minket, és oda megy , ahol nem kell többet fizetni!!:)"
-Ez a mondat számomra azt jelenti, hogy oda megy ahol olcsóbban tud vásárolni, csak te benézted a két mondatot!!:PP"

Nem,nem néztem be,ugyanis nem akkor tudott olcsóbban vásárolni nálunk a külföldi,mikor 263 volt az euró,hanem most!
Egyre jobban cikibe kerülsz...
Rahel 2010 szept. 05. - 17:26:52
(5832/6375)
Jézusom mennyi sületlenség :)

Csak egy részt ragadnék ki,mert tényleg nem akarok ennyi butaságról vitatkozni.

-"Tehét, hogy megértsed, ha a külföldi váról 288-ért, ami nekünk az export, az csak nekünk jó!:PP"
-Ezzel azt vázoltam, hogy a 288, ami az erõs Eurót jelenti , az jobb vételre(a külföldinek)!

-"De ha külföldi 263-ért is vásárólhat, akkor laszar minket, és oda megy , ahol nem kell többet fizetni!!:)"
-Ez a mondat számomra azt jelenti, hogy oda megy ahol olcsóbban tud vásárolni, csak te benézted a két mondatot!!:PP
Rahel 2010 szept. 05. - 16:46:53
(5831/6375)
-"Persze a kisebb mérték is rossz, azért is mondtam, hogy nem mély gazdasági elemzésrõl beszélek, és azt is tudom, hogy egymást cibálják az eruroval, csak a CHF még annál is vadabbul mocorog felfele.Ezt hagyom a szakemberekre :)))"
-Sajna, olyan meghatározó, mint a dollár, vagy az olaj!!:(((

-"Ez a bérlakás dolog, meg nem tudom...nyilván én is követem a híreket, alapba nem rossz ötlet, csak hát a megoldás? "
-Létezik egy olyan ügylet, aminek az a neve, hogy: Add el, és béreld vissza!
-Ennek akkor van értelme, ha a tulaj rájön, hogy ha eladja a tulajdonát, és beteszi a bankba a kapott összeget, akkor annak a kamatából bérelheti újra!
-Persze ezt a módszert ált.gépeknél szokták alkalmazni, de azt hiszem, ez csak úgy mûködne, ha a devizás, tartozással együtt tundá eladni egy módosabb valakinek, és az az összeg, ill.annak az összegnek a kamata lenne a fedezet!!

"valakinek, ki kell elégíteni a bankot, az önkormányzatok?mibõl?,nyilván költõi kérdés!"
-Az önkormányzatokat az adott kerülett lakói dotálják az adójukkal!
-A bankok az ügyfeleiken hajtják be a (vég:DD)kielégítést!
-Aki beteszi a pénzét, az kevesebb kamatot kap, aki meg hitelt vesz fel, annak magasabb lesz a kamat!

-"tõlük lehetne visszabérelni, de ebbõl, hogy lesz idõvel tulajdon, leginkább sehogy, aki meg netán állásvesztés miatt nem tudja fizetni, az lehet, hogy a bért se tudja, nem beszélve ha egyszerre fizeti a bért, és egyszerre a kölcsönt, a futamidõ növelésével lehet csak a fizetendõ terhet csökkenteni, mennyi lesz 60 év? "
-Hát 60 az bizt nem, max 80%:))
-De a mindenféleképpen az ingatlan lepasszolása lesz a megoldás, csak meg kell nézni pontosan, hogy kivel kötünk üzletet!!

-"mit tudom én... nem egyszerû dolog ez, persze bármi jobb, mint fedél nélkül maradni! :(("
-Az biztos!
-De én csak eladásban tudok gondolkodni!
Csengõ-zoli 2010 szept. 05. - 16:42:22
(5830/6375)
Jézusom mennyi sületlenség :)

Csak egy részt ragadnék ki,mert tényleg nem akarok ennyi butaságról vitatkozni.

-Tehét, hogy megértsed, ha a külföldi vásáról 288-ért, ami nekünk az export, az csak nekünk jó!:PP
-De ha külföldi 263-ért is vásárólhat, akkor laszar minket, és oda megy , ahol nem kell többet fizetni!!:))

Ha te valóban azután mondod ezt,hogy elvégeztél egy közgázt,az igen komoly kritika a felsõoktatásunkra nézve!!! :)
Tehát,hogy megértsd: Ha valaki euróban fizet és a forint árfolyama csökken,akkor ugyanannyi euróért jóval többet kap! Érted?
Például ezért járnak át hozzánk vásárolni Szlovákiából.
A sávjci frank erõsödését is ezért próbálják meg visszafogni SVÁJCBAN,mert nem tesz jót az exportjuknak!
Rahel 2010 szept. 05. - 16:20:31
(5829/6375)
-"Görög válság 1-2 évvel ezelötti történet?
Amerikai piac hatásai 2évvel ezelötti történet?
Látom képben vagy.
Ha érdekel a dolog olvass utána.
http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20100903-devizapiac-a-forint-penteken-is-gyengelkedhet.html"
-Gyorsan kezdjél el utána olvasni, hogy a válság mikor kezdõdött az Amcsiknál, és utána rájössz majd, hogy a görögök is szarul álltak már akkor is!
-És megsúgom, hogy ez nem egy perce volt, hanem már Gyurcsány lemondása elõtt!!:PP
-Kicsit lemaradtál!!:PP

-"A csõd bejelentése órisái huleség volt,de rá kb 2 hétre vissza is állt a valuta szerencsére!
-Mert?:PP
-Mert 283-ról már csak felfelé kúszott, elérte a 288-at!:PP
-Vagy nem érted a csökkenés folyamatát??:PP

-"tehát erre fogni mindent szintén nem vall sok észre,illetve nyilván nálad az Orbán fóbia okozza,mint minden rossz dolgot a világon."
-Tudod az is kítûnik a hosszálólásaiból, hogy a gazdasági folyamatokkal nem vagy tisztába!!:PP

-"Az IMF-el folytatott tárgyalásokkal meg semmi gond,sõt a következõ hitelt fel sem akarjuk venni tõlük,ami kedvezõen hatott a forintra pl."
-Persze, hogy nem, mert egyenlõre gazdasági terv sincs kidolgolva a költcségvetésre!!:PP

-"Nyilván egyébként sooka okosabb vagy a pénzügyminiszternél,meg hát jobb is a rálátásod az ország helyzetére."
-Ez így van, mert már a költségvetési hiánynál elvéreztek!!:PP

"-Persze erre is gyengült a forint, már 288-nál járunk, és külföldön a megitélésünk egyre sz*rabb, ami az exportot érinti súlyosan a piacaink elvesztése miatt, és az inport sem túl fényes, mert nem mindegy, hogy 263-ért, vagy 288-ért vásárolunk!:PP
-Ha pedig nincsen piacunk, akkor lesz egy csomó munkanélküli!!:PP"

Hú,na ez így együtt egy szép butaság csomag :)
-"Ha gyenge a forint az kedvez az exportnak,merthogy occsón vásárolnak tõlünk,teccikérteni?"
-De csak akkor, ha van olyan, aki hajlandó is vásárolni, mert az egyébként is gyenge piacok mellett kit érdekel egy olyan ország exportja, amelyiket eleve leminõsítettek!:PP
-Néha kell olvasni újságot!!:PP
-Teccik tudni!!:PP

-"Piacot nem vesztenénk emiatt,sõt,inkébb nyernénk."
-Ez a logika honnan pattant ki??:PP
-Már eleve alig van piacunk(mert tudod ez a válság egyik jele):PPP
-Tehát ha 1eur=288 és 1eur=263 Akkor melyik jó (Export)eladásra, és (Import)vételre, és hogy néz ez ki fordítva?:P
-A külföldiek szemszögéböl, ha nem értenéd!!:PP
-Tehét, hogy megértsed, ha a külföldi vásáról 288-ért, ami nekünk az export, az csak nekünk jó!:PP
-De ha külföldi 263-ért is vásárólhat, akkor laszar minket, és oda megy , ahol nem kell többet fizetni!!:))
-Ez meg a mi szemszögökbõl az impot árfolyamával egyezik!!:PP
-Így már vesztettünk egy piacot!!:PP
-Világos??:PP

-"Najó, a többi sületlenséget nem is olvasom tovább,mert alapvetõ ismereteid nincsenek a témában,énmeg marhára unom,hogy kétoldalas válaszokat írjak ilyen dolgokra."
-Azt tényleg lehet unni, amit nem tudsz, és nem értesz!!:PP

-"A csõd bejelentésén rugózol és tök gazad is van, hulyeseg volt,de hatása szerencsére max 2hétig tartott."
-És most mennyi az árfolyam??:PP

-"A többi amit írsz saját fantázia,a démonaiddal küzdj meg te... :)"
-Látom, hogy Nofrit nem kérdezted meg, pedig jobban jártál volna!!:PP
Commodus 2010 szept. 05. - 15:30:35
(5828/6375)
Persze a kisebb mérték is rossz, azért is mondtam, hogy nem mély gazdasági elemzésrõl beszélek, és azt is tudom, hogy egymást cibálják az eruroval, csak a CHF még annál is vadabbul mocorog felfele.Ezt hagyom a szakemberekre :)))

Ez a bérlakás dolog, meg nem tudom...nyilván én is követem a híreket, alapba nem rossz ötlet, csak hát a megoldás? valakinek, ki kell elégíteni a bankot, az önkormányzatok?mibõl?,nyilván költõi kérdés!, tõlük lehetne visszabérelni, de ebbõl, hogy lesz idõvel tulajdon, leginkább sehogy, aki meg netán állásvesztés miatt nem tudja fizetni, az lehet, hogy a bért se tudja, nem beszélve ha egyszerre fizeti a bért, és egyszerre a kölcsönt, a futamidõ növelésével lehet csak a fizetendõ terhet csökkenteni, mennyi lesz 60 év? mit tudom én... nem egyszerû dolog ez, persze bármi jobb, mint fedél nélkül maradni! :((
Csengõ-zoli 2010 szept. 05. - 15:28:34
(5827/6375)
Görög válság 1-2 évvel ezelötti történet?
Amerikai piac hatásai 2évvel ezelötti történet?
Látom képben vagy.
Ha érdekel a dolog olvass utána.
http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20100903-devizapiac-a-forint-penteken-is-gyengelkedhet.html
A csõd bejelentése órisái huleség volt,de rá kb 2 hétre vissza is állt a valuta szerencsére,tehát erre fogni mindent szintén nem vall sok észre,illetve nyilván nálad az Orbán fóbia okozza,mint minden rossz dolgot a világon.
Az IMF-el folytatott tárgyalásokkal meg semmi gond,sõt a következõ hitelt fel sem akarjuk venni tõlük,ami kedvezõen hatott a forintra pl.
Nyilván egyébként sooka okosabb vagy a pénzügyminiszternél,meg hát jobb is a rálátásod az ország helyzetére.

"-Persze erre is gyengült a forint, már 288-nál járunk, és külföldön a megitélésünk egyre sz*rabb, ami az exportot érinti súlyosan a piacaink elvesztése miatt, és az inport sem túl fényes, mert nem mindegy, hogy 263-ért, vagy 288-ért vásárolunk!:PP
-Ha pedig nincsen piacunk, akkor lesz egy csomó munkanélkül!!:PP"

Hú,na ez így együtt egy szép butaság csomag :)
Ha gyenge a forint az kedvez az exportnak,merthogy occsón vásárolnak tõlünk,teccikérteni?
Piacot nem vesztenénk emiatt,sõt,inkébb nyernénk.

Najó, a többi sületlenséget nem is olvasom tovább,mert alapvetõ ismereteid nincsenek a témában,énmeg marhára unom,hogy kétoldalas válaszokat írjak ilyen dolgokra.
A csõd bejelentésén rugózol és tök gazad is van, hulyeseg volt,de hatása szerencsére max 2hétig tartott.
A többi amit írsz saját fantázia,a démonaiddal küzdj meg te... :)
Rahel 2010 szept. 05. - 13:57:35
(5826/6375)
-Hát igen, ha nincsen megfelelõ fedezet, akkor jobb túl lenni rajta minél elõbb, mert a ha hosszabb ideig tart a firetés(bármi is legyen az oka) bizony megesik a forint gyengülése, és ez azoknak sem túl jó, akik a fizetéképtelenek helyett is fizetnek!!:((
matuschkapista 2010 szept. 05. - 13:40:06
(5825/6375)
-"Féltem a kockázattól és inkább vállaltam a magasabb törlesztõrészleteket. "
-Gondolom gyorsabban szerettél volna túl lenni rajta!

A kamat is magasabb volt egyben. Az egyetlen ok, amiért ezt választottam, a kockázattól való félelem. Vagyis, nem bíztam a svájci frank árának a változatlanságában. Ugyanis még emlékszem, amikor 10,-Ft volt a vételi árfolyam.
Rahel 2010 szept. 05. - 13:32:55
(5824/6375)
-"Egy dolgot nem értek. Az ellehetetlenült devizahiteleseknek nincs saját felelõsségük, mint pl. a tõzsdén vagyonokat elvesztõknek? "
-Ezt mindenkinek saját magának kell megítélni, hogy lesz e megfelelõ fedezet!
-A tõzsdén ált. a nagy halak szerepelnek!

-"Nem értek igazán a pénzügyekhez, de 5 évvel ezelõtt, mikor lakáskölcsönt vettem fel, szabad választásom volt, hogy forintalapú vagy svájci frank alapú hitelt válasszak.
-Gondolom jó volt az árfolyam!

-"Féltem a kockázattól és inkább vállaltam a magasabb törlesztõrészleteket. "
-Gondolom gyorsabban szerettél volna túl lenni rajta!

-"Aki kockáztatott, hogy kevesebbet kelljen fizetnie havonta, az miért tekintendõ most ártatlan áldozatnak?"
-Ártatlannak nem ártatlan, és ami az Õ kölcségük lenne, azt egy ideig mi álljuk(vagyis az adófizetõk!!:((
matuschkapista 2010 szept. 05. - 13:21:46
(5823/6375)
Egy dolgot nem értek. Az ellehetetlenült devizahiteleseknek nincs saját felelõsségük, mint pl. a tõzsdén vagyonokat elvesztõknek? Nem értek igazán a pénzügyekhez, de 5 évvel ezelõtt, mikor lakáskölcsönt vettem fel, szabad választásom volt, hogy forintalapú vagy svájci frank alapú hitelt válasszak. Féltem a kockázattól és inkább vállaltam a magasabb törlesztõrészleteket. Aki kockáztatott, hogy kevesebbet kelljen fizetnie havonta, az miért tekintendõ most ártatlan áldozatnak?
Rahel 2010 szept. 05. - 13:10:36
(5822/6375)
-"Az EURO árfolyam általában a gazdasági folymatokat befolyásolja rossz vagy jó irányba, és az EURO árfolyam legalább, néha stabilizálódik, vagy csak kisebb mértékben romlik."
-Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a kissebb mérték is sok a forinthoz képest, és nincs olyan jel, ami forint erõsödését mutatná!!:((

-"Ám a CHF ? Ugyanis a devizahitelek egy jelentõs része, "alpesi valuta" alapú, ahogy most becézni szeretik a médiában."
-És ez is szörnyû a magyaroknak, mert láncreakcióban gyengiti a Ft-ot az Eurovav együtt, ami még súlyosabb következményekkel jár a hitelesekre nézve,!!:((

-"És ennek az árfolyama nem ingadozik, nem javulgat, nem stabilizálódik szinte még átmenetileg sem, csak romlik, romlik, romlik..., és a kilakoltatási moratórium nem tartható a végtelenségig, mi lesz utána ?"
-Az sem lenne egy utolsó ötlet, ha nem raknák ki õket, hanem bérlõként maradhatnának addig, amíg ki nem fizetik a tartozást, mert így valamivel kevebb lenne a részlet, és mégis lenne fedél fejük fölött!
Commodus 2010 szept. 05. - 12:42:53
(5821/6375)
"-A devizahiteleseket(akiket az Orbán úgy védett)romba döntötte, mert nem mindegy, hogy 263, vagy 288mellett fizetik visza a tartozásukat!(Ez 60%-k plusz kiadás az Orbán miatt!!:PP"

A külker-belker témában, laikusként nem nyílvánulok, Te úgyis elmondasz mindent, de a devizahitelnél van még egy kis bibi!

Az EURO árfolyam általában a gazdasági folymatokat befolyásolja rossz vagy jó irányba, és az EURO árfolyam legalább, néha stabilizálódik, vagy csak kisebb mértékben romlik.

Ám a CHF ? Ugyanis a devizahitelek egy jelentõs része, "alpesi valuta" alapú, ahogy most becézni szeretik a médiában.És ennek az árfolyama nem ingadozik, nem javulgat, nem stabilizálódik szinte még átmenetileg sem, csak romlik, romlik, romlik..., és a kilakoltatási moratórium nem tartható a végtelenségig, mi lesz utána ?
Rahel 2010 szept. 05. - 11:56:12 Előzmény Csengõ-zoli
(5820/6375)
-Hali Csenge, látom a modi besegített!!:PP

-De ha már így alakult akkor most leírom a megoldásokat!!:PP

-Tehát nemzetközi pénz piac:
-Az elmúlt 2hónapról írtam(ha nem tûnt volna fel),és Te pedig kb. az 1-2 évvel ezelõtti álllapotokat vázoltad!:PP

-Nos kezdjük ott, hogy rögtön az elsõ honapban a nemzetközi pénzpiacot sokkolta a hír, miszerint becsõdöltünk,(persze ezt a fidesz késõb cáfolta), viszon a bejelentés elég volt ahhoz, hogy májusban kössenek üzletetet a 263-as árfolyamra úgy, hogy a két elmebeteg fideszes bejelentésére 283-as árfolyam mellet baromi nagy hasznot húzzanak le a külöbségbõl!:PP
-Persze, ha valaki ilyet tesz, annak biztosra kell mennie!:PP
-A két bejelentés pedig maga volt a legjobb fedezet!!:PP
-Egy ilyen húzást nyugaton a kirúgás követi, viszont nálunk az Orbán szinte dicsérte õket, és kirúgta azokat, akiknek joguk lett volna utána nézni, hogy ez milyen érdekeltségeket érintett!!:PP

-Most, hogy túl vagyunk a tõzsdén, és a nemzetközi pénzpiacon, következzenek a szerencsétlen megnyílvánulások, és Orbán hihetetlen baklövése!:P
-Ehhez a fejezethez tudni kell azt, hogy az IMF-el tervezett 3%-4%-os költségvetési hiány tartása azt jelentette volna számunkra, hogy a visszafizés kissebb kamata mellet valami még jutott is volana a gazdazág fejlesztésére, de mivel Orbánnan fingja nincs arra a nagy okos Varga Misivel, hogy hogy lehet ezt elérni, ezért okoskodni kezdtek a gazdasági tervek hiányában, hogy az IMF itt ne pofázzon!!:PP

-Persze erre is gyengült a forint, már 288-nál járunk, és külföldön a megitélésünk egyre szarabb, ami az exportot érinti súlyosan a piacaink elvesztése miatt, és az inport sem túl fényes, mert nem mindegy, hogy 263-ért, vagy 288-ért vásárolunk!:PP
-Ha pedig nincsen piacunk, akkor lesz egy csomó munkanélkül!!:PP

-És akkor nézzük az itthoni problémákat!:PP
-A devizahiteleseket(akiket az Orbán úgy védett)romba döntötte, mert nem mindegy, hogy 263, vagy 288mellett fizetik visza a tartozásukat!(Ez 60%-k plusz kiadás az Orbán miatt!!:PP
-A bankadó megint egy csomó embert érintett, mert nem a bank szívja meg, hanem az ügyfelek, mivel aki betette a pénzét, az kevesebb kamatot kap, és aki hitelt vett fel, az több kamatot fizet, mivel a bank a veszteségét így fedezi!:PP
-Ott van a Nemzeti Bank elnökének a fizetése is!!:))
-Az is vicc, mert ha utána számolsz, hogy hány ember él Magyarországon, akkor rájössz, hogy az emberek igazán elenyészõ összeget fizetnek neki havonta!!:PP
-Most nézzük mégegyszer az importot a 288-as árfolyammal!:PP
-Ez az árakat veri fel, az alapanyagok árai miatt, amiket így drágábban szerzünk be!!:PP

-És persze ott van az Eg.ügy is, amit a fidesz is szeretne már biztosítási rendszerben mûködtetni, mert így a kórházak csak a pént viszik, és már a nemzet orvosa sem nagyon viszakozik a az SZDSZ ötlete ellen!!:PP

-Na és zárszóként egy picit a média csomagról!:PP
-Nem a kereskedelmi adók lesznek leblokkólva, hanem a közszolgálati Tv-k ontják majd a fideszes híreket, ami ellen már Brüsszelben is tiltakoztak!!:PP

P.S.
-Ha valami nem tiszta, akkor forduljál Nofrihoz, mert egyszer azt írta, hogy külkeres, ami azt jelenti, hogy ezt vágja, ha csak nem fideszes!!:))
Commodus 2010 szept. 05. - 11:04:57
(5819/6375)
:DDD
... bár,hol itt a gond, majd a Csányi megoldja, a "saját" pénzébõl.
szonya1 2010 szept. 05. - 10:53:29 Előzmény Commodus
(5818/6375)
Ne fokozd le kérlek a magyar focit, nem érdemli meg. Méghogy vicc?? Sokkal bonyolultabb mûfaj: tragikomédia. És a maga nemében nagyon sikeres, dõlni fog bele a pénz. Kár, hogy nem a sakk a fõforradalmár kedvenc sportja, sokkal olcsóbban kijönnénk.
offtopic
Nofri 2010 szept. 05. - 01:24:42
(5817/6375)
a megoldás;)
/tyúkeszû barátom;)/
Csengõ-zoli 2010 szept. 05. - 00:18:43
(5816/6375)
Nem.
Miva? :)