offtopic
Rahel 2010 júl. 25. - 12:19:57
(4975/6375)
-Úgy-Úgy!!!!:)))
offtopic
Rahel 2010 júl. 25. - 10:47:36
(4974/6375)
-Látod!
-Én szóltam, hogy szakadjál le a témáról!!:)))
offtopic
Rahel 2010 júl. 24. - 21:28:54
(4973/6375)
-Remélem nem Fredinél akarod meglelni a vigaszt?:))

Jóéjt!!!:DDD
offtopic
ibacs 2010 júl. 24. - 21:18:29
(4972/6375)
Tudom mire akarsz kilyukadni ;) Te, céda:))))
offtopic
Rahel 2010 júl. 24. - 21:09:11
(4971/6375)
-Az is jobb mint a ti témátok!!:))
-Neked sem jönne rosszul!!:))
offtopic
ibacs 2010 júl. 24. - 20:59:11
(4970/6375)
Hát, d*gjál egyet amíg kitárgyaljuk ,addig sem unatkozol. :)))
Rahel 2010 júl. 24. - 20:44:19
(4969/6375)
-Mert uncsi!!
ibacs 2010 júl. 24. - 20:41:40
(4968/6375)
Mert miért? Jelenleg teljesen témába vágó, csak hétköznapi, emberközeli példákkal.
offtopic
sk98 2010 júl. 24. - 20:36:36
(4967/6375)
A gabonának nem csupán a sikértartalmát vizsgálják, hanem a fusariumszennyezettségét is. Sajnos ezt nem lehet elkerülni, nem tudnak ellene védekezni, a gabona igen jelentõs része szennyezett fusariummal, ami a gabonán élõsködõ gombafajta és rákkeltõ. Génmanipulált gabonafajták tenyésztésével próbálják kikerülni. Ezt gabonakutató mesélte, õ nyilván szakszerûbben tudná elmondani, de a lényege ez, sajnos. Ezért jelenleg a gabonát az alapján is osztályozzák, hogy a nem szennyezett része kerül emberi fogyasztásra, a szennyezettbõl pedig állati takarmány lesz.

A hagymáról még annyit: egyetlen egyszer vettem a teszkóban vöröshagymát. Nem lett felhasználva, viszont kb. két hónapon keresztül nagyon napsütötte helyen volt - a csírázás leghalványabb jele nélkül. Amikor kidobtam, még mindig olyan kemény volt, mint az ágyúgolyó. Csak egy módon érhették el ezt: ionizációs (azaz radioaktív) besugárzással.
Tavasz környékén már sajnos van olyan idõszak, amikor elfogy a magyar fokhagyma, és sehol sincs más, csak kínai (jobb esetben argentin). A kínai környezetvédelemhez adalékul néhány kép + két cikk:
http://biokemia.blog.hu/2009/11/01/kornyezetszennyezes_kinaban?token=6a107640fc4969b748bb59894d301d5a
http://vilag.transindex.ro/?hir=6739
http://vilag.transindex.ro/?hir=5766

(Két budapesti hitgyülekezetes ember szerint ezen képek és tények terjesztése antiszemitizmus, burkolt zsidózás (sic!). Nem vicceltek, bármilyen groteszken hangzik. Noha a képek mellett semmiféle szövegkörnyezet nem utal erre, õk mégis a zsidóság elleni lázításként értékelték a képsorozatot. Szerintem ez egy igen figyelemreméltó tünete a hitgyülekezet szellemi állapotának.)
Rahel 2010 júl. 24. - 20:23:59
(4966/6375)
-Nem szoktam ilyet tanácsolni, és kérni, de mi lenne, ha az egyébként nagyon (értelmes!!!!!)társalgásotokat priviben folytatnátok?
ibacs 2010 júl. 24. - 19:57:43
(4965/6375)
Jaj, te! Hát például , minek élsz, ha úgy is meghalsz, nem? Nincs hiába a jó búza, mert a sok szar "E" mellé legalább nem takarmányt kapsz mint másutt. Érteccc?

És a másik, ne meséld be, hogy "etetnek", te eszed azt meg bizony, mert kényelmes, vagy mert "olcsó" tescós.Neked is változni kell. Amíg a sok hülye bemegy kajálni a mekibe, addig ne csodálkozz, hogy irreális áron lehet ott s.zart kajolni.Az a sok okosnak eszébe sem jut, hogy amit ott kifizetnek, azért már majd egy puccos helyen f.asza fõtt étel jár pincéri s.eggnyalással összekötve. Egy szendvicsért 800-900 Ft???
Nem, nem ez a vicc, az a vicc, hogy van aki megveszi.

Egyébként ritkán veszem boltba. Városi gyerek vagyok, de rájöttem, hogy nem ördöngösség saját kezûleg csinálni dolgokat. Egy kenyeret sütni, hogy van már ezerféle dagasztó-sütõ gép nem nagy szám. Még annak se aki megrögzött agglegény. De vettem már tescós kiflit, valami röhej volt.Még azt a 8 forintot sem éri meg az a s.zar, még nejlonzacsiba is olyan kemény lett fél nap után, hogy ölni lehetett volna vele. Úgyhogy kösz nem élek vele, és másnak sem ajánlom.
Az a röhej, hogy az emberek annyira földhözragadtak, a világmegváltást várják a f.aszomtudja mitõl, és még ilyen primitív dolgokra sem képesek amitõl jobbá válik az életük. Én sem sütök minden nap kenyeret, de pl ha hirtelen kell valamihez, amit be lehet kapni akkor csinálok tortillát, mert ahhoz se pénz se idõ nem kell.

Két-három fõre kb. 60 forint a költség és idõben gyorsabb összedobni, minthogy megjárjam a sarki boltot és ez vér komolyan mondom.És semmi E-400 f.aszomtudjamitt sem teszek bele.

De amúgy neked avval mi bajod, hogy az itteni földek ilyen pazar terményeket adnak?
Ez nem hazafiság, nacionalista, mélymagyar, f.aszomtudja milyen ideológia. Ez egyszerûen csak szerencsés geológia helyzet.
fredi60 2010 júl. 24. - 18:36:30 Előzmény ibacs
(4964/6375)
Gondolom, kenyeret azért boltban veszel. Olvasd el, mi mindent tesznek bele (adalékok, liszjavító szerek), úgyhogy hiába van akármilyen jó minõségû búzánk, sz@r lisztbõl készült pékáruval etetnek minket itthon (is)!
ibacs 2010 júl. 24. - 13:59:38
(4963/6375)
Eszembe jutott itt pár dolog, most ebédidõ táján.
Városi gyerek vagyok, de szerencsére vidéken van az éléskamránk a rokonoknál.Remélem minden városi embernek lesz egyszer szerencséje igazi "ízekhez" is.Sokan leélik az életüket úgy, hogy azt sem tudják milyen ízû a saláta, pedig többször is ettek belõle.És pont ez adja meg az igazi értékét, amit forintositani is lehetne.

Mert meszag írta, hogy nem éri meg malacot nevelni, ha úgy veszed a takarmányt neki, max tudja az ember, hogy mit eszik.
Ez csak akkor van így, ha az "ízeket",minõséget nem forintosítjuk.Nem csak tudjuk, hogy mit eszünk, de mást is eszünk!Évente 6-8 malacot nevelünk.Örülök, hogy kimaradok a húsvéti sonka vásárlásból.Csak bele kell gondolni, ha a tescóban veszel 1 Kg sonkát abból kb fél kilónyi a víz, és még csak nem is szentkirályi :)
Szóval lehet olcsó a tescós sonka , de a benne lévõ víz 4-500 forintért az k.urva drága.

A másik, amit itt valaki említett a kínai fokhagyma.Szoktam néha venni , mindig csalok a mérlegen, hogy nekem is jó legyen.De amikor végre kapunk otthonról, hát annak olyan illata van a kínai sehol sincs ehhez képest.El nem tudom, sõt nem is akarom elképzelni, hol terem a kínai.De hogy a miénk ott a kerítés mellett azon a szikkadt, homokos földben is ilyen lesz...És az a kolbász amibe tesszük...Már folyik a nyálam.

Láttam tegnap a paprika tv-n egy csajt valami epres desszertet készített.Fogta az epret (ami valami érthetetlen okból inkább sárga volt, mint piros)
És azt mondta,azért, hogy elég édes legyen leönti egy kis mézzel. Mivan???Na ez is milyen eper lehetett...
Nálunk szüretkor két napig fetrengek a földön, mint Reynaud grófja a kirakatban a Csokoládé címû filmben, olyan ízorgián esek át.
Anyám szerintem még az eperlekvárba sem tesz cukrot, annyira édes.

Aztán, hogy imádom a tojásos nokedlit, sok salátát veszek magamhoz, így tudom is milyen az íze.De amikor a spárban veszek néha, az valami döbbenet. A cukros vízen kívül semmi íz!De tényleg semmi!Talán egy zöld színû sima papírlapnak is több íze lehet.

Aztán még valaki emlegette itt a búzát, hogy minek, annyit, másutt is van, inkább virágot meg gyógynövényt helyette.Hát pont a búza amivel a világot leverjük.Nem a mennyiség a minõség a lényeg.Elmondanám, hogy környezõ országokba pl. Szlovákia, Ausztria ezekrõl konkrétan tudom, hogy olyan sikértartalmú búzából csinálnak lisztet, kenyeret, ami itthon a takarmány minõsítést kaphatja csak meg.Ausztriában nincs is ilyen "fogalom", hogy sikértartalom.Azt hogy mibõl lesz takarmány, vagy kenyér liszt az az dönti el, hogy merre indul el a teherautó.És azért megsúgom, ez nem azt jelenti, hogy a malacokat "kenyér" búzával etetik .
A sikér a lelke a búzának, lisztnek. A magyar szabvány a legszigorúbb a világon a sikértartalomra nézve.

Nyilván a Világot, sõt még Európát sem tudnánk ellátni búzával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal.
De ezekben a terményekben, olyan színvonalat képviselünk amit senki sem a világon.És az is lehet, hogy ez mind csak ennek a k.urva jó földnek köszönhetõ ami a talpunk alatt van.És ezt a földet amit arany árban mérhetnénk, ezt nem szabad eladni.Amennyit lehet mûvelni belõle , és ha már nincs több mûvelhetõ ott lehet telefongyárat építeni.
Már csak tényleg eladni kéne tudni magunkat,hogy mi legyünk a "konyhanövények ferrárija"
Mert rossz az a "váci utcás" megközelítés, hogy a külföldinek Magyarországról a gulyás leves meg a makói hagyma jusson eszébe.Pont az ellenkezõje kéne, hogy a hagymáról jusson eszébe Magyarország.Ha otthon vásárol ,akkor evidens legyen, hogy a házi kenyér sütéshez vagy süteményekhez nem olcsó s.zar,hanem magyar liszt kell.
xshampster 2010 júl. 24. - 12:36:12
(4962/6375)
szerintem ne 15 évesekkel vitatkozz, de ahogy jól esik :D
NetRobot 2.0 2010 júl. 23. - 18:02:14
(4961/6375)
2010. július- mérgezõ élelmiszer termékadatok

Hong-Kong-i "LONGKAO" üvegtészta (vermichelli bab csirával) magas aluminium tartalommal - a magyar bio boltok kínálatában is!

Marokkói alapanyagú NOSTROMO oliva-olajos szardinia konzerv magas baktérium tartalommal

Szalmonella németországi "Csirke kedvenc" import csirkemell csíkokban

Gillot gyártmányú francia sajt szalmonellával - "Camembert Le Grand Normand"

Szalmonellás friss pulykamell filé Németországból az Aldi áruházláncban

Friss sertés szûzpecsenye Németországból, szalmonellával fertõzve

júliusi folyamatos probléma az olasz hatóságoknál:
Széles spektrumú rovarölõszer: ivermectin tömeges elõfordulása brazil marhahús importban!

Szalmonellás a francia "Camembert Petit Normand" sajtocska Németországban

http://www.ketesaruk.hu/elelmiszerbiztonsag-mergezo-aruk-adatai/2010-juliusi-mergezo-elelmiszer-termekek-adatai
NetRobot 2.0 2010 júl. 23. - 17:24:58
(4960/6375)
Képzeld nekem még a megnövekedett kamionforgalom sem tetszik.
Útrongálás,balesetek,zaj,rezgés, légszennyezés, dízel=allergén ,sõt rákkeltõ részecskék.

"Az utóbbi években a vöröshagyma termesztésével sokan felhagytak.

Uniós csatlakozásunk elõtt, még 2004-ben, több mint 100 ezer tonnát exportáltunk belõle Németországba, most meg majdnem hogy onnan jön az import hagyma, de legalábbis Ausztriából és Hollandiából.

A fokhagyma termõterülete valamelyest visszaesett a korábbi évekhez képest, fõként az olcsó, de nem olyan jó minõségû kínai fokhagyma beáramlása miatt. Bár az Európai Unió harmincháromezer tonnában korlátozta a kínai fokhagyma importját, a szakemberek szerint legalább ugyanennyi kerül feketén a közösség területére.
Ezért ismét felmerült az EU-ban, hogy a fokhagyma behozatalát engedélykötelessé tennék a harmadik országokból. Az intézkedés a magyar gazdák helyzetén is segítene. "
offtopic
fredi60 2010 júl. 23. - 17:00:52
(4959/6375)
És mi a gond?
Eléggé nagy betûkkel ráírták, hogy HOLLAND hagyma. Ha nem tetszik, ne vedd meg. Csak makóiból nem tudnád ellátni az országot.
NetRobot 2.0 2010 júl. 23. - 16:58:29
(4958/6375)
Fokhagyma kínából , magyar nemzeti színes szalaggal
de A sparban márciusban láttam argentínából hozott fokhagymát,szemenként 100 Ft, 3 darabonként csomagolva 300.
Hollandiából kígyóuborka,
német káposzta
CBA-ban sárgarépa Belgiumból
Penny: csirkemáj brazíliából
hajrá Magyarország
NetRobot 2.0 2010 júl. 23. - 16:46:17
(4957/6375)
"Sajnos, az alábbi képeken látható Spar "BUDGET vöröshagyma-" II - osztályú magyar termék. Mégpedig PILLANATNYI jogszabályaink szerint 100%-ban törvényes módon !!!

Elolvastuk a honlapjukat. Egyetlen szóval sem írnak a holland hagymatermelõk támogatásáról...

Egyetlen kérdés marad: hogyan felel meg a Zöldségcentrum Kft. a saját honlapján leírt szövegnek???

Idézzük:

"...Küldetésünk, hogy Makó és térségében olyan kereskedelmi vállalkozást mûködtessünk, mely az Európai Unióhoz történõ csatlakozás következtében egyre inkább kiélezõdõ piaci viszonyok között is megállja a helyét, a friss zöldségek piacán mind belföldön, mind külföldön meghatározó szereplõként tudja érdekeit érvényesíteni. Integráció útján megvalósítja a térségben élõ termelõk összefogását, a zöldségkertészek számára új piaci lehetõségeket nyit.

Ezzel párhuzamosan a Hagyma Terméktanács által ellenõrzött és a földrajzi árujelzõvel való védettségnek megfelelõ technológiával termelteti és piacra juttatja a hungarikumok sorába tartozó "Makói hagymát", megõrizve ezzel annak minõségét és hírnevét...." "
fredi60 2010 júl. 23. - 16:26:38
(4956/6375)
Az erõszakos iparosításnak már régen vége. És mégis ott áll a sok gazdátlan, elhanyagolt föld mindenfelé.
De a mezõgazdaság nem kiszámítható. Jöhet aszályés áradás, no meg a jégverés és b@szhatod a termést. Csak erre nem lehet alapozni. Egyik évben túlkínálat van és alig kapsz érte pénzt, a következõ évben meg kevés a teremés és aranyárban adják.
Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy minden ország igyekszik a fõ terményekbõl önellátóvá válni. Hova adnád el a búzát, kukoricát?
A hollandok (és érdekes módon Kenya!!) példáját kellene követnünk: virágtermelés, mellette pedig gyógynövények, fûszerek. Csak azzal sok meló van, nem úgy, mint a gabonával. Bár cserébe többet is hozna a konyhára.
offtopic
meszag 2010 júl. 23. - 16:01:55
(4955/6375)
Tudod eská aki egyre fiatalodik - persze életkora valótlan - mindent jobban tud a betonnal bevetett kertjében olvasgatva. :)
offtopic
pozsizsuzsi 2010 júl. 23. - 14:58:53
(4954/6375)
Persze hogy megengedhették maguknak a luxust a kilenceddel a hátuk mögött. Én is elbíbelõdnék így szívesen, és akkor carás bele, ha pl. a jég elviszi a termést.
Ne gyere már ilyen gyermekded képzetekkel.
offtopic
meszag 2010 júl. 23. - 13:28:38
(4953/6375)
kieg:anyukám a mai napig csinálja
offtopic
meszag 2010 júl. 23. - 13:27:49
(4952/6375)
Hát képzeld el, én tapasztalt bolgárkertész is vagyok, anyukám a mai napig. :P
A másik, nem tudom mit szûrtél le magadnak, de esetleg elmesélhetnéd
offtopic
sk98 2010 júl. 23. - 13:25:13
(4951/6375)
Amirõl ilyen lenézõen írtál, az az intenzív gazdálkodás, a zöldségtermelés, azon belül is leginkább a biotermelés. Ez mindig is korszerûbbnek, bonyolultabbnek és jövedelmezõbbnek számított az extenzív szántóföldi termelésnél; az extenzív számított mindig is a primitvebbnek, elavultabbnak. A középkorban, nem véletlenül, csak a kolostoroknak voltak zöldségeskertjei, mert csak õk engedhették meg maguknak ezt a luxust, hog ott bíbelõdjenek. Még a háború elõtt is "bolgárkertészetek"-rõl beszéltek, annyira nem volt megszokott a parasztság körében a zöldségtermelés.
Te nagyon el vagy tévedve, olyan butaságot írtál, mintha a szekeret tartanád korszerûbbnek az autóval szemben.
offtopic
meszag 2010 júl. 23. - 10:22:33
(4950/6375)
Jó hát ezen a vas és acél országán már túl vagyunk. :D

De ugye van egyszer a gazdaságosan csak nagyobb területeken termelhetõ növények, amihez megfelelõ gépesítés kell, és van amit lehet családi gazdaságokban is termelni, de az eu csak a kevés élõmunka ráfordítással való termelést támogatja, kapára nem ad, hisz nem is kell. A családi gazdaságok érdekérvényesítése, piacon vaaló megjelenése a problem, mert a magyarok a mai napig nem képesek szövetkezni, ill. a kevés TÉSZ is tönkrement a gazdák mahinációi, valamint az ügyeskedõk miatt. Én errõl beszéltem. Az, hogy mindenki túrjon egy kis kertet, hülyeség.
Az állattenyésztõk baja meg még többrétû, én tudom, hogy már régóta nem éri meg, hogy otthon tartok egy-két állatkát, malackát, ha úgy veszed az eleséget nekik (max tudod, hogy mit eszel- ami ugye "becsületes" kereskedõ világban nem hátrány...).
offtopic
meszag 2010 júl. 23. - 10:10:47
(4949/6375)
én meg pont solyomékkal tettem volna ezt. Mindenki foglalkozzon azzal, amihez ért. :P
barbarossa86 2010 júl. 23. - 09:41:35
(4948/6375)
A tótokat már régen pofán kellett volna verni ez miatt(is), amit a Szigetközzel mûveltek....
barbarossa86 2010 júl. 23. - 09:39:57
(4947/6375)
Vizierõmû? Hova? Minek?
barbarossa86 2010 júl. 23. - 09:38:46
(4946/6375)
A gazdaságtani megközelítést nem tartom teljesen pontosnak, mindenhez van köze csak a valósághoz nincs....Igen, ma Magyarországon valóban-finoman szólva-nem a mezõgazdaság a húzóágazat, az emberek viszonylag kevés hányada dolgozik benne, hála az erõszakos iparosításnak-"vas és acél országa leszünk"(by Rosenfeld Matyi, igaz ez a mentalitás Kádárék alatt is folytatódott), a "rendszerváltást" követõen hazánkat is elérte a posztfordizmus, azaz az iparnak befellegzett, a mezõgazdaság pedig ugyan ott tartott ahol addig, vagyis sehol. Osztán ugye beindult a vadprivatizáció és hát a mezõgazdaság miért is maradt volna ki belõle.... ezeket is felül kellene bírálni.
Szóval, én nem "feudalizmust" akarok, de egy kicsit nagyobb hangsúlyt a mezõgazdaságra, elõsegítve annak modernizációját(itt nem a géntechnológiára és egyéb hülyeségekre gondolok), minél több embernek kellene benne biztósítani a munkalehetõséget, igény az bõven lenne rá, hidd el, saját tapasztalat, nem mindenki akar gyárakban "rohadni", a vidéki munkanélküliségrõl nem is beszélve. Újra hangsúlyozom, nemazt akarom, hogy a mezõgazdaság, a "feudum" legyen a húzóágazat, de egy olyan konszenzus megteremtése mindenképpen kívánatos, amely arra törekedik, hogy a termõföld megfelelõ mértékben legyen hasznosítva, itt Dánia példája tökéletes. Persze ehhez piacok is kellenének, amik igazából lennének is bõven, de az az EU-val való konfrontációt jelenti....
barbarossa86 2010 júl. 23. - 09:12:29
(4945/6375)
Ezt kissé ironikusnak szántam.....
offtopic
meszag 2010 júl. 23. - 07:44:06 Előzmény barbarossa86
(4944/6375)
Ebbõlakatasztrófális megjegyzésedbõl gondolom, Te se ebbõl élsz. :)
offtopic
meszag 2010 júl. 23. - 07:08:08
(4943/6375)
Tudod ebben az a szomorú, hogy errõl beszéltek a vízügyi szakemberek a 70-es évek óta, és itt vagyunk....
Helyette jogászok zöld mezben okoskodtak bele abba, amirõl fingjuk nincs - erre ment rá a vizierõmû is.
offtopic
meszag 2010 júl. 23. - 06:22:25
(4942/6375)
Rossz a megközelítésed. Az emberek 90-95%-a nem a mezõgazdasági termelésben szerzi a jövedelmét nálunk se, fejlettebb országokban meg már csak 2% körüli népesség él ebbõl. A CD rágcsálás tehát vicc.
offtopic
meszag 2010 júl. 23. - 06:17:47
(4941/6375)
30 millió túlzás, jó évben 20 milliót, de neked is csak azt tudom mondani, hogy a szerkezete el van bacarintva a sok szakértõ és ügyeskedõ miatt
offtopic
meszag 2010 júl. 23. - 06:13:38 Előzmény NetRobot 2.0
(4940/6375)
Kurvára kihagyod belõle, hogy a magyar gazdaság beteg szerkezetét. Pedig a kutyi ott van elásva, amiért megint alul maradunk.
offtopic
sk98 2010 júl. 23. - 00:18:07
(4939/6375)
"Eszerint aki nem végez mezõgazdasági munkát az irracionálisabban viselkedik, mint aki végez. Mégis mibõl vezeted ezt le, honnan veszed ezt a skatulyázást?
Miért a mezõgazdaság a megoldás, és abban miért nem lehetséges az a szétcsúszás, amirõl beszélsz. (Épp az elõbb hoztam szóba az idõjárást, melynek a földmûvelõ egyelõre az esetek többségében ki van szolgáltatva.)"

Akkor leírok még egy pszichés okot, hogy a mezõgazdaság miért tanít olyan racionális viselkedésre, amire az ipar nem. És ami miatt úgy gondolom, jogos azt mondani, hogy az élet igazi tanítómestere nem a történelem, hanem a természet.
Mert az ipar koncentrál, tömbösít, végtelenít, durva hatásokkal dolgozik, nem ismeri a leállást, tesz a bioritmusra; sõt egyetlen célja a természet által állított korlátok szétzúzása, általában minden korlát szétzúzása, a gátlástalanság. Az ipari termelés erre tanít: "a város, ami nemet mond az alvásra" stb.
Ezzel szemben a természet a finoman, szórtan, kis adagokban rendszeresen adagolt hatások mestere. Nem lehet egyszerre harminc évet aludni, hogy utána valaki hatvan évig ébren legyen. Nem lehet egyszerre több tonna ételt megenni, hogy utána soha többé ne kelljen enni. Nem lehet egy nap elején beszívni elég oxigént, ami majd az egész nap során kitart. És a mezõgazdaság pontosan erre tanít: arra, hogy valaki képes legyen finoman beosztani az energiáját, a dolgait; képes legyen leállni, abbahagyni, amit éppen tesz, és megelégedni annyival, amennyi aznap sikerült; megtanít, hogy gyakori kis impulzusokkal sokkal többet lehet elérni, mint egy egyszerre való, koncentrált behatással. Tehát pl. sokkal jobb, ha a növényeket egész év alatt folyamatosan éri az esõ, mintsem egyetlen hónapra árasszon el mindent az égszakadás, aztán tizenegy hónapig csontszárazzá váljon a föld. A monszunidõjárás nem kedvezõ (persze meg lehet tanulni a hozzá való alkalmazkodást). A mezõgazdaság megtanít, hogy az éjszaka alvásra való és nem éjjeli mûszakra; hogy a határok tiszteletben tartása, a természet rendjének megértése sokkal gyümölcsözõbb, mintsem a legyõzése, a határok állandó túlfeszítése, semmibevétele. És hogy mindig lehet újrakezdeni, mert a nap újból kisüt, az esõ újból esik stb. Megtanít arra, hogy a növények és állatok a maguk ütemében nõnek és fejlõdnek, ezt nem lehet siettetni, türelmesen kell várni az aratás idejét. Megtanít tiszteletben tartani a másik élõlény határait, tudni, hogy azoknak a léte alapvetõen nem tõlem függ, én csak segíthetek nekik, de nem én teremtem õket. Megtanít a felelõsségre (hiszen ezek élõlények, lehet látni rajtuk az életet, és ugyanakkor azt is tudni, hogy védelemre szorulnak. Egy telefon nem). Megtanít az adott erõforrásokat okosan beosztani, vagy arra, hogy a hulladékból a leghasznosabb segítõ válhat és így tovább. Nagyon sok olyan racionális magatartást épít be, amit a posztmodern civilizáció már rég elfelejtett, maga mögött hagyott. Nem véletlen a józan paraszti ész kifejezés. A mezõgazdaság segít józannak maradni, reálisnak, türelmesnek és mértékletesnek. Nem felejti el erõszakosan és dölyfösen, ugyanakkor önpusztító módon, hogy maga az ember, az emberi test is a természet része, nem lehet úgy túlhajszolni, a folyamatait tömbösíteni, mint ahogyan azt az ipar teszi. Hanem olyan finoman és kiegyensúlyozottan kell vele bánni, mint bámely más élõlénnyel.
barbarossa86 2010 júl. 22. - 21:28:17
(4938/6375)
Ezzel csak annyi a probléma, hogy hiába fogjuk rágcsálni a DVD-lejátszót, azt nem lehet megemészteni. A mezõgazdaságnak óriási piaca lenne, ha az EU hagyná, nem rohadna ránk többezer tonna termény(idén mondjuk ez a veszély kevésbé fenyeget). Hidd el, a mai 93,060 km2-nyi Magyarország kb 30 milló embert lenne képes eltartani, bõven jutna exportra. Számunkra ez lenne a "komparatív elõny". Egyenesen ostobaság lenne mindent importálni. Átkellene értékelni a folyószabályozási rendszerünket is, igaz ez irányban már vannak pozitív lépések(Új Vásárhelyi-terv). A folyók hullámterét jóvalta bõvíteni kell, a tározók által "befogott" felesleges vizet öntözésre simán fel lehet használni, például,-ahogy a mostani kormány helyesen csinálja(legalább is a terv kidolgozásában)-a félsivatagos területté nyílvánított Duna-Tisza Köze öntözése.
Szerintem ez a "technokrata" hozzáállás nem jó, a technika nem fog mindent rövid idõn belül megoldani, sõt!
offtopic
sk98 2010 júl. 22. - 20:42:21
(4937/6375)
Ha csak ezeket nyomatnák és valaki csak ezeket enné, nem tudom, meddig maradna egészséges:
Békési szilvapálinka
Budapesti téliszalámi
Csabai kolbász
Pick szalámi
Gyulai kolbász
Hajdúsági torma
Kalocsai fûszerpaprika-õrlemény
Kecskeméti barackpálinka
Makói vöröshagyma
Szatmári szilvapálinka
Szabolcsi almapálinka
Szegedi fûszerpaprika-õrlemény
Szegedi téliszalámi
Szikvíz
Tokaji aszú
Túró Rudi
offtopic
sk98 2010 júl. 22. - 20:37:25
(4936/6375)
self-denial
offtopic
sk98 2010 júl. 22. - 20:34:22
(4935/6375)
Most ettõl függetlenül, csak a mezõgazdaság és az ipar kapcsolatából kiindulva: számomra felfoghatatlan, hogy ha már elképesztõ mennyiségû állatot ölnek le naponta a világon, akkor miért nem hasznosítják a bõrüket? Minek ennnyi mûanyag vacak?
És ha már döbbenetes mennyiségû a szárnyasok leölése, akkor miért nem töltenek meg minden párnát pehellyel? És egyáltalán minek kell mûtrágya, amikor fekáliából elképesztõ mennyiség áll rendelkezésre? Még az istállókban kieregetett metángázt is használhatnák, ahelyett, hogy az erõmûveket fával fûtik. Satöbbi. A mezõgazdaságra sok iparág épül, például a gyógyszeripar. A legtöbb gyógyszer természetes alapanyagokból van kivonva, legalábbis abból is ki lehetne vonni. (Például a varangyosbéka mérge az egyik legerõsebb kábítószer, errõl Feldmár András volt szíves elõadni.)
offtopic
sk98 2010 júl. 22. - 20:14:09
(4934/6375)
Ez pedig egy másfajta religiosus válasz, ami már közhellyé vált a gyakori ismétlés miatt:
Csak amikor az utolsó fát kivágták,
Csak amikor az utolsó folyót megmérgezték,
Csak amikor az utolsó halat megfogták,
Csak akkor fogod látni azt, hogy pénzt nem lehet megenni.
Cree indián jóslat
offtopic
sk98 2010 júl. 22. - 20:02:49
(4933/6375)
Hát ha nagyon klerikális választ akarsz, akkor a prédikátor azt mondta: Az ország haszna pedig mindenekfelett a földmívelést kedvelõ király.
És ezzel folytatta: A ki szereti a pénzt, nem telik be pénzzel, és a ki szereti a sokaságot nem telik be jövedelemmel. Ez is hiábavalóság.
NetRobot 2.0 2010 júl. 22. - 19:50:34
(4932/6375)
(Az elõbb rosszul írtam ,mert 24500 tonna az nem 100 hanem kb. 1000! kamion.
Mindegy,úgysem olvassa senki.)

Azt írtad:"telefongyártással is lehetsz épp eléggé öngondoskodó, tonna számra vehetsz belõle élelmiszert."

Mi lesz akkor, ha a többi ország is így gondolkodik?
Mindenki túltermelési válságba esik a hülye mûszaki cikkekbõl,
gabonát, takarmányt ,zöldséget ,gyümölcsöt, élelmiszert ,meg majd aranyárban kell behozni ?
De még drágán sem lesz.
offtopic
sk98 2010 júl. 22. - 19:34:14
(4931/6375)
Teljesen más az ésszerû munkamegosztás és az eszeveszett globalizmus, amikor a Pick-szalámit brazil disznóból gyártják, a kalocsai paprikában csak nyomokban van magyar paprika, és ha netán szarvasi kávéfõzõt vennék, akkor az eladó közli, ez is ugyanúgy kínai gyártmány, mint az összes többi. Telefongyártásból élelmiszerek tonnái....na ja, csak éppen a cégek gyakorlatilag mindent a Távol-Keleten gyártanak. Azok a gyárak pedig, amik még megmaradtak nyugaton, teli vannak bevándorlókkal. És mindenki mindenért meg van sértõdve és folyton mindenki a jogait követeli, mert itt már mindenki elnyomott kisebbségi, még a sorozatgyilkosok is.
offtopic
sk98 2010 júl. 22. - 19:14:12
(4930/6375)
Erre már válaszolta, úgyhogy egyszeûen csak megismétlem:
Persze jól tudom, hogy teljesen senki sem képes önfenntartó lenni és mindenki függ a környezetétõl. Mégis van egy pont, amin átbillenve az egész szétcsúszik, az ember úgy érzi, kiesett a kezébõl az irányítás, külsõ körülményeknek, hatalmaknak van tehetetlenül kiszolgáltatva. És ilyenkor hajlamossá válik az irracionális viselkedésre stb. Egyszóval a mezõgazdaság segít egy országot abban, hogy két lábbal álljon a földön és reálisan mérje fel a lehetõségeit.
NetRobot 2.0 2010 júl. 22. - 18:47:59
(4929/6375)
korai temetni az agrárágazatot
ezertonnaszám termelünk és viszünk külföldre zöldséget és gyümölcsöt ,amikor jut belõle!!!!!!!!!Hála istennek.
Inkább ez szimp., és nem a koreai hankook gumigyár ,mely 20-25 milliárd ft támogatást kapott ,adófiz. pénz.
a képen a számok tonnában , ksh adatbázisból

(csak csendben megj. ,ha valaki esetleg nem tudná: a kép rákattintással nagyítható)
NetRobot 2.0 2010 júl. 22. - 18:39:26
(4928/6375)
meszag szerint nem vagyunk önellátók, (sõt a magyarokat egy kicsit lenézi ,úgy érzem néhány megszólalásából)

azt látom ,hogy pl. meggybõl 2008-ban 24500 tonnát (kb 100 kamion?) vittünk ki külföldre
és 3000millió Ft értékben.

Görögdinnye:
az elmúlt években váltakozó menny.,73000 és 204000tonna görögdinnyét adtunk el külföldre.
2010 kivétel,egyébként Július végétõl augusztus végéig egyedül nálunk terem exportra is elegendõ mennyiségû dinnye Európában.
Még egy tény: a honi dinnyetermesztés negyven százalékot esett vissza, mert képtelen versenyre kelni az agyontámogatott külföldi versenytársakkal és a multinacionális áruházláncokkal.
Pl. az apáti termesztõ fõként exportra dolgozik: Csehországba, Szlovákiába, Németországba és Angliába viszi a magyar dinnyét.

Méz:
„A méhészeknek összességében gyenge közepes termésû év volt a tavalyi, mivel az azt megelõzõ évben termelt huszonnyolcezer tonna mézhez képest tavaly csak 22-23 ezer tonna!!!!!! méz készült”
A hazai méz mintegy nyolcvan százalékát !!!!!!!!!!!exportálják, elsõsorban az olasz, a német és a francia piacra.

Gabonából még kivitelre is jut
3,5-4 millió tonna búza betakarítása várható országosan
offtopic
sk98 2010 júl. 22. - 18:00:45
(4927/6375)
Erre mondok egy pszichés indokot: mert az önellátás, az öngondoskodás ad egy lelki tartást. Az öngondoskodó ember sokkal kevésbé hajlik a hisztériára, az önsajnálatra, a hízelgésre, a manipulációra és az erõszakoskodásra; míg az, aki mások jóindulatától és a mások által megtermelt javaktól függ, kénytelen ezekkel az eszközökkel élni.
Jelen pillanatban két népcsoport van, akik szinte egyáltalán nem folytatnak mezõgazdasági termelést és akikre a fent felsorolt módszerek szélsõségesen jellemzõk.
Egész egyszerûen nem jó magadat másoknak kiszolgáltatni és másoktól függni. Mert belerokkansz abba, ha állandóan igyekszel megfelelni. Ha ellátod magadat, akkor jobban koncentrálhatsz a tartalomra és kevésbé kell az imázzsal törõdnöd, nem kényszerülsz hazugságra és így tovább.
Ez piciben és nagyban is érvényes. Persze jól tudom, hogy teljesen senki sem képes önfenntartó lenni és mindenki függ a környezetétõl. Mégis van egy pont, amin átbillenve az egész szétcsúszik, az ember úgy érzi, kiesett a kezébõl az irányítás, külsõ körülményeknek, hatalmaknak van tehetetlenül kiszolgáltatva. És ilyenkor hajlamossá válik az irracionális viselkedésre stb. Egyszóval a mezõgazdaság segít egy országot abban, hogy két lábbal álljon a földön és reálisan mérje fel a lehetõségeit.
offtopic
meszag 2010 júl. 22. - 17:50:37
(4926/6375)
Nyugtával dicsérd a napot....

Szerintem az elõzõ fidesz kormány büszkélkedhetetett a legostobább, és legkorruptabb mezõgazdasági tárcával. :P
OSztán most meg még azt se tudjuk, ki miben illetékes....
barbarossa86 2010 júl. 22. - 17:23:23
(4925/6375)
Valamilyen szinten igaz, hogy a mezõgazdaság nincsen tönkretéve, mert teljesen valóban nincs, igaz nem sok hiányzik hozzá, de maradjunk annyiban, hogy katasztrófális állapotban van, az EU-szabványok még többet rontanak rajta...
Magyarországon, mint "természeti kincs" egyedül a víz és termõtalaj, ami sok és nagyon jó minõségben van jelen, ezt nem kellene el@urni, hogy egy "klasszikust" idézzek.
barbarossa86 2010 júl. 22. - 17:16:44
(4924/6375)
Szerintem illene "erõltetni" a mezõgazdaságot, a jövõben nagyon jól jöhet, ha esetlegesen nem akarunk éhen dögleni....de ha már itt tartunk, a vízügyet még inkább kellene erõltetni....mert aztán az uniótó békésen megpusztulhatunk, lásd a mostani Kormány-IMF-EU "háborút.
offtopic
sk98 2010 júl. 22. - 16:44:21
(4923/6375)
Ezeket a zsindexes cikkeket mér nem lehet olvasni? Már nem elõször futok bele a veszprémi fesztivál végtelenített reklámjába.
offtopic
sk98 2010 júl. 22. - 16:28:43
(4922/6375)
részlet egy interjúból
"A gazdaság tekintetében én elsõdleges problémának látom azt, hogy elfelejtettünk termelni.
Nem teljesen, de mi nem New York vagyunk, ahol 16 millió ember él szolgáltatásból. Egy országnak nem arra kell koncentrálni, hogy csak szolgáltasson és kereskedjen. Mindenki a kereskedelembõl akar megélni, ez nem mûködik. Ezért én az egyik kitörési pontot a mezõgazdaságban látom. De nem elég arról beszélni, hogy a magyar földet megtartsuk, hanem olyan jogszabályi és gazdasági környezetet kell kialakítani, hogy érdemes legyen rajta termelni.
Édesapám mondogatta, hogy a háború elõtt irányvonatok mentek Jánoshalmáról és Kiskunhalasról gyümölccsel megrakva Ausztriába, persze sok ok miatt szûnt ez meg, de például a kampányban is többször elhangzott, hogy meg kell oldani az Alföld vízutánpótlását és nem csak beszélni kell róla. Sok éve folyik a beszélgetés, de erre már a csatlakozásunk után jelentõs forrásokat kellett volna fordítani. Például ehhez kell a kétharmad, hogy döntések szülessenek."
offtopic
meszag 2010 júl. 22. - 15:48:07
(4921/6375)
"Szerinted miért voltak 2005-2006 táján a gazdatüntetések ? "

Politikai célból. :P
offtopic
meszag 2010 júl. 22. - 15:30:42
(4920/6375)
Hát orbán bõrén van pofa. Most hallgatom a hirtv-t. Ennek semmi önkritikája nincs. Hazug
offtopic
meszag 2010 júl. 22. - 12:03:50
(4919/6375)
Akkor elõbb olvasd el pl a 5577-es linkben levõ cikket, de szerintem van azóta frissebb
offtopic
sk98 2010 júl. 22. - 11:42:54
(4918/6375)
"No mi lenne, ha nem a multon rágódnál, hanem a jelen (elrontott) helyzetet próbálnád megérteni, és tovább vinni."
Ez egy zsírkirály mondat, az ilyenek miatt érdemes ezt a topicot fenntartani.

Az imf-es sztoriról nem tudok, de ha Orbánék nem hagyták magukat zsarolni, akkor mégse olyan köcsögök, mint amilyennek eddig gondoltam õket. Persze minden zsaroló erõszakos parazita, bármeddig képes elmenni, bármilyen eszközt bevetni, úgyhogy sajnos nagyon veszélyes szembeszállni vele, ha nincs senki, aki megvédene ellene.
offtopic
meszag 2010 júl. 22. - 11:32:07
(4917/6375)
Nem adta el a vízkészletet soha senki. :DDD viziközmûvet próbáltak

a mezõgazdaság sincs tönkretéve, max az a baj, hogy mindig a (jogászra) közgazdászra hagyják a döntést

A jogász = Torgyán volt, a feldolgozóipart az MDF kotyavetyélte el.

No mi lenne, ha nem a multon rágódnál, hanem a jelen (elrontott) helyzetet próbálnád megérteni, és tovább vinni.
offtopic
meszag 2010 júl. 22. - 11:23:15
(4916/6375)
Nem ám! Miben lehetnénk önellátók?
Most éppen önjárók akarunk lenni.
Osztán Putyint mivel szeretné viktorka magához édesgetni? :D mert az energiát se kapnád ingyen...... persze ha viki mannát osztogatna, mint ahogy ígérte
Na jól van, szóljál, ha rájöttél, hogy bilibe lóg a kezed
offtopic
meszag 2010 júl. 22. - 07:54:32
(4915/6375)
Nem javallanám az argentin megoldást,csak közgazdasági analfabétáknak. :D Mert e mellé egy önellátó, energiahordozókban nem szegény ország is kell, kukucska. :P
offtopic
meszag 2010 júl. 22. - 07:26:47
(4914/6375)
Vígan megyünk tönkre mert van egy pár 1000 éves agyhalott
offtopic
meszag 2010 júl. 22. - 07:11:15
(4913/6375)
Ja meg beképzeltek a semmire. Álmodik a nyomor, de majd rájössz.
offtopic
meszag 2010 júl. 22. - 06:53:58
(4912/6375)
Az elsõ hármat nyugodtan ordítozhatják bárhol. :P
offtopic
meszag 2010 júl. 21. - 12:24:22
(4911/6375)
Na mi van? Az összes jobbos elment üdülni?
offtopic
meszag 2010 júl. 21. - 10:50:40
(4910/6375)
Csak figyeld! Lesz. :(

Beindul a gipezet:ÁSZ,PSZÁF, alkotmánybíróság (stumpf), köztársasági elnök (schmitt), rendõrség (két hét alatt rend lett), média alkotmány, alkotmánymódosítás, lecarjuk az IMF-t... és ki tudja még mi vár :P
pozsizsuzsi 2010 júl. 21. - 10:37:19
(4909/6375)
Hahó, hallgatod/nézed a parlamentet?

"a békés, méltósággal tüntetõ állampolgárok vízágyúkkal, gumilövedékkel való szétverése...."

Hát én berosálok. Van még lejjebb?
offtopic
meszag 2010 júl. 21. - 07:29:51 Előzmény NetRobot 2.0
(4908/6375)
Robici! :DDDD tetszett tegnap kósa hazugsága?
offtopic
meszag 2010 júl. 20. - 06:26:36 Előzmény NetRobot 2.0
(4907/6375)
Szóval nem tetszik az igazság? :)
Helyette félrebeszélsz, akár a fidesz, no és az álhirtv.

Megy a parasztvakítás. Remélem a devizahitelesek megköszönik az újabb pénztárca könnyítõ akciót :P
offtopic
meszag 2010 júl. 19. - 19:13:13
(4906/6375)
MIt akar a fidesz ezzel a 200 Mrd bank adóval? Megint felélni. Totálisan értelmetlen. Elõbb erre válaszolj.
Mi köze a gazdaság élénkítéshez a 29 pontnak? Minek kell most az egykulcsos adó?
NetRobot 2.0 2010 júl. 19. - 18:42:30
(4905/6375)
2002-2010 MSZP-SZDSZ
Kik vették fel az IMF-tõl a hitelt,melyik párt?
Miért is kellett gyorsan óriási hitelt felvenni ?
Miért mondta az argentín pénzügyminiszter ,hogy inkább a halál, de õk többet nem fordulnak az IMF-hez?
Kik juttatták ide Magyarországot?
Miért volt 2008 júliusban 1EUR 228Ft és 2009 március 6-án 315,6 Ft?
----------------------------------------------------------------------------
Tájékozott vagy FX ( forex ) témában?
Tudod mondjuk pl. ,hogy mi az a short covering rally?
Mit mûvelt Soros György az angol fonttal ? (1992 ,fekete szerda , 3,3 milliárd FONT károkozás az angoloknak)
--------------
A magyar exportnak viszont a gyengébb forint kedvezõ.
offtopic
meszag 2010 júl. 19. - 18:11:25
(4904/6375)
1.) figyelemelterelés?
2.) következetesen elhanyagolod a tényeket, hiába... fidesz. :P

Mennyi is most az €?
pozsizsuzsi 2010 júl. 19. - 15:46:58
(4903/6375)
Hú, ennél nagyobb hülyeséget nem is írhattam volna, storno.
:D Én, meg az idõérzékem. hja. :D
pozsizsuzsi 2010 júl. 19. - 15:45:20
(4902/6375)
De ugyebár akkor nem gyõztek a választásokon, úgyhogy az a vonat elment, nem is értem, most mit akarsz ezzel. Tudok pár aktuális sóhajtoznivalót.
NetRobot 2.0 2010 júl. 19. - 14:24:21
(4901/6375)
Dr. Lampert Mónika, a Magyar Szocialista Párt országgyûlési képviselõjelöltje felelõsségem teljes tudatában teljeskörû garanciát vállalok 'A tisztességes boldogulás 12 pontja' címû program minden szaváért. Garanciális feltételek: az Ön szavazatával országgyûlési képviselõ leszek, és a Magyar Szocialista Párt gyõz a választáson. Ebben az esetben garantálom Önnek a következõket:

1. 25 %-kal emeljük a bérek vásárlóértékét. Adómentes lesz a minimálbér.
2. 20 %-kal emeljük a családi pótlékot.
3. Ingyenessé tesszük az óvodai és bölcsödei étkezést.
4. Kéthavi családi pótlékot fizetünk minden augusztusban az iskolakez-
déshez. Az iskolai tankönyvek térítésmentesek lesznek.
5. Megvalósítjuk az Érettségi+3 programot: a középiskolásoknak
ingyenessé tesszük a nyelvvizsgát, a jogosítványt és a számítógép
felhasználói oklevelet.
6. 30 %-kal emeljük az ösztöndíjakat és a hallgatói támogatást.
7. A heti munkaidõt 38 órára csökkentjük. A 45 év feletti nõkés az 50
feletti férfiak újrafoglalkoztatását járulékkedvezménnyel ösztönözzük.
8. 50 %-kal emeljük az egészségügyi dolgozók bérét. Az ápolók
négyévente egy egész évi fizetést kapnak hûségjutalomként.
9. A településeket új utak építésével bekapcsoljuk a közlekedés
országos hálózatába, elõsegítve ezzel a megtermelt javak piacra
jutását.
10. 500.000 forintra emeljük az õstermelõk adómentességének felsõ határát.
11. A nyugdíjasoknak visszaadjuk azt az 52 milliárd forintot, amit az
Orbán- kormány 1999-ben elvett tõlük, ami átlagosan 19.000 forintot
jelent. 50 %-kal megemeljük az özvegyi nyugíjakat.
12. Mindenkit az utolsó fillérig elszámoltatunk a közpénzek felhasználásával.

Ez a garancia 'A tisztességes boldogulás 12 pontja' teljeskörû
megvalósítására szól. Érvényes négy éven keresztül, Magyarország egész
területén.

2002. április 15. MSZP Dr Lampert Mónika"
offtopic
meszag 2010 júl. 19. - 07:07:10 Előzmény sk98
(4900/6375)
és milyen volt a király látogatás?
offtopic
meszag 2010 júl. 19. - 07:06:06 Előzmény sk98
(4899/6375)
Dolgozik a fidesz gépezet: vezetõcsere közmédiumoknál, kincsem parkban... megy a mutyi ezerrel. :P

Mióta lettél LMP-s?
offtopic
meszag 2010 júl. 19. - 06:31:35
(4898/6375)
Na ma mennyit romlik a forint okos kormámnyotoknak hála? :P
offtopic
meszag 2010 júl. 18. - 06:06:05
(4897/6375)
Hát igen, ettõl féltem, hogy még erre sem készülnek fel tisztességesen.
offtopic
meszag 2010 júl. 16. - 15:00:01
(4896/6375)
1, nem történt semmi lényegi munkavégzés eddig
2, a jobbikra is csak viki halálos ölelése vár :D
offtopic
sk98 2010 júl. 16. - 13:33:39
(4895/6375)
Aha, látom a nemes szándékodat, de a Van-e szándékot már nem idézem (szerinted az úgyis kimondottan lmp-s cucc). :)
offtopic
meszag 2010 júl. 16. - 07:40:43
(4894/6375)
ott = echotv
offtopic
meszag 2010 júl. 16. - 07:33:41
(4893/6375)
Populista demagógia az egész jobbik is. Átgondolatlan lufi. Rendet hirdet, de eszköze az anarchia. Beetetik a népet - mert sajnos lehet - , aztán... volt már ilyen
offtopic
meszag 2010 júl. 16. - 07:29:28
(4892/6375)
Csak ott a békét nem kötötték meg. Nincs is rá szándék. :P
offtopic
sk98 2010 júl. 15. - 22:33:46 Előzmény meszag
(4891/6375)
"Mi a hír az echon?" Errõl ez a szöveg jutott eszembe:

"PROFESSZOR: Nos, e szennylap mit ír?

ÚJSÁGÍRÓ: S a tányéron mi hír?

DIÁK: Na, végre egy parti sakk!

BOHÉM: Megöl az unalom csak!

MIND: Mit számít ez, ülünk a kávéházban, itt,
és csak várjuk, jön-e az Apokalipszis!

LUCHENI: Fecsegõk! Mindent tudnak, és semmit!
Per ingannare il tempo! Agyoncsapják az idõt!

MIND: Mert már mindegy, ununk mindent,
nincs mit tenni, így kell lenni,
ez már ennyi, kávézunk!

LUCHENI: Ma que cazzo voi! A világnak kétség kívül vége!
Az udvarnál ezt még nem vették észre,
de Bécs kávéházaiban már mindenki tisztában van vele!"

(A vidám apokalipszis)
offtopic
meszag 2010 júl. 15. - 13:40:51
(4890/6375)
mióta nem jobboldal a "jobbik"? vikike a szülõapja
offtopic
meszag 2010 júl. 15. - 07:40:09
(4889/6375)
Mi a hír az echon? Állandóan csak a régmúltban révedezés megy, a másik oldal ocsmány stílusú fikázása, és bogár rettenetesen alacsony tartalmi szinvonalú, de oda nem illõ elemekkel cifrázott gazdasági státusz-, és jövõelemzései. Hol hánynom kell, mert annyira siralmas, hol meg ha nem itt élnék szétröhögném magam rajtuk.
matuschkapista 2010 júl. 15. - 07:15:17
(4888/6375)
A független hírforrás természetesen az ATV, ahol ASAP Avar János és hasonló kaliberû tettestársai osztják az észt. Vagy esetleg Albán úr kenetteljes mekegése a BBC kódex megtestesülése?
pozsizsuzsi 2010 júl. 14. - 23:56:48
(4887/6375)
Néha megteszem, de egyszerûen lemerevednek az agysejtjeim. Nem azon, hogy van ez a pár nyomorult ostoba frusztrált istenbarma, hanem azon, hogy még van közönségük. Akiknek ez a megnevezhetetlen képzõdmény jelenti a független hírforrást.
offtopic
meszag 2010 júl. 14. - 23:49:21
(4886/6375)
jav:hallgatni
offtopic
meszag 2010 júl. 14. - 23:48:46
(4885/6375)
Idõnként érdemes belehallhatni, csak hogy tudd, hol az alja
pozsizsuzsi 2010 júl. 14. - 23:43:35
(4884/6375)
Mazochizálsz? :D
offtopic
meszag 2010 júl. 14. - 23:38:46
(4883/6375)
Ez az echotv maga az agyhalál, még mindig a magyarkodés, semmi más. Néhány a dunatvbõl kirúgott tehetségtelen pancser tele sértõdöttséggel...
offtopic
meszag 2010 júl. 14. - 20:23:14
(4881/6375)
netrobinak beszélhetsz, a valóság meg se érinti
Rahel 2010 júl. 14. - 19:46:22
(4880/6375)
-Ahogy elnézem, gondjaid vannak a tõzsdével!:PP
-Azzal kezdeném, hogy a svájci frank erõsödése nem köthetõ fletóhoz!:PP
-A forint gyengülése viszont a két fideszes nyilatkozatnak köszönhetõ, ami nem csak a d.hiteleseket bombázta meg, hanem az eurot más valutákkal szemben is!

-Pontosabban egy legális üzlet mögé bujtatott csalást követett el a fidesz, amiért most már az egész világ elítéli õket!!:PP
-Egy opciós ügylettel verték át a 2/3-t, ami olyan fajta spekulatív gondolkodás, mely az ügyletkötésnél megjelölt késõbbi határidõben a napi promt ár magasabb lesz, mint az ügyletkötés napján arra a határidõre érvényes termin ár.
-Tehát az áremelkedést váró spekuláns ezért vásárol termin áron, abban bízva, hogy a lejáratkori magasabb napi áron nyereséggel zárja az ügyletét.
-Szóval, ha valóban spekuláns a vevõ, akkor a lejáratkori napi áron vételi pozíciócal zár!
-Na most ez okes, ha gyengül a forint, de ha ez visszafelé sül el, akkor bizony mr.Stróman bukik, ha long pozíciócal számolt!

-De ha ezt az árfolyamot olyan szinten befolyásolták, és idõzítették, hogy az ügyletkötésnél megjelölt késõbbi határidõben a promt ár magasabb mint a termin ár(márpedig ez történ), akkor már nincsenek balekok, csak nagyon dörzsölt emberkék, akiknek az árfolyam ingadozás, és ez esetben, az áremelkedés nagyon kapóra jött!
-És ha ez történt, akkor azon is gondolkodhatunk, hogy kik azok az emberek, akik ezt a lehetõséget kicsikarták, és kik azok az emberek, akik esetleg a mostani kormány támogatásáért szeretnének valamit cserébe!
-Ez pedig a 150milliárdos adóssághoz vezetett a d.hitelesek kárára, amit a bankadó, és egyéb jogellenes hazugságokkal a 2/3 fog megfizetni!!:PP
NetRobot 2.0 2010 júl. 14. - 19:05:49
(4879/6375)
a képen:
Ennyire drágult az euróhoz viszonyítva a svájci frank az elmúlt 3 évben.
EURCHF keresztárfolyam kb. 0,59-rõl fel egész 0,75-ig , ami 27% erõsödés az euróval szemben,
akkor mit várjunk a kis forintunktól ,egy fletóék által szétlopott/lerohasztott ,kiárusított országban

http://stooq.pl/q/?s=chfeur&c=3y&t=l&a=lg&b=1
Rahel 2010 júl. 14. - 17:59:22
(4878/6375)
-Ha valamihez hozzászólsz, elõtte az elõzményeket sem rossz tudni!!:PP

-De ha már itt tartunk, akkor annyit még hagy tegyek hozzá, hogy Vikiéket igenis kezelni kéne, mert kevés pártnak sikerült 1hét leforgása alatt 150milliárd forint adósságot összehozni azoknak a szerencsétlen d.hiteleseknek, akiket addig csak védeni akartak!!:PP
NetRobot 2.0 2010 júl. 14. - 16:32:08
(4877/6375)
rossz a te szánalmas butaságod ,amivel általánosítasz, és megsértesz több ezer jó orvost
NetRobot 2.0 2010 júl. 14. - 16:27:23
(4876/6375)
http://www.zeit-fragen.ch/ausgaben/2009/nr28-vom-1372009/die-stimme-der-g-192-muss-gehoer-finden/

"Rafael Correra megállapította: „Mindannyian tudjuk: A válság az USA pénzügyi piacain keletkezett, de már nemcsak egy pénzügyi válság és az egész világot megfertõzte. Kiderült, hogy a déli országok, amelyeket semmiféle felelõsség nem terhel a válságért, annak a legnagyobb áldozatai. Az Egyesült Államok éveken keresztül hatalmas kereskedelmi és államháztartási hiányt tartott fenn – a Nemzetközi Valutaalap hallgatólagos egyetértésével. Minden más országot leértékelésre és az egyensúly helyreállítására kényszerítettek volna. Ebben az esetben azonban a kettõs mérce, ami az IMF vezetésében uralkodik, a bûnpártoláshoz, az pedig a kapitalizmus válságához vezetett."