offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 29. - 16:09:04
(2175/6375)
részemrõl rendben, minden elfelejtve, fõleg, mert megtetszett a "lópokróc kisasszony". vicces, laza és bájos, ennek nem lehet ellenállni :) please, peace
Rahel 2010 ápr. 29. - 16:06:56 Előzmény barbarossa86
(2174/6375)
-"A kettõsállampolgárság lenne a legminimumabb.... Átfogó nemzetstratégia kell!"

-Egy dolog van a két mondatban, ami tényleg lenyûgöz!
-Találd ki, hogy mi?:))
Rahel 2010 ápr. 29. - 16:01:45
(2173/6375)
-Béküljetek ki!!:))
Rahel 2010 ápr. 29. - 15:59:45
(2172/6375)
-Jajj már megint ez a vita!!:((
-inkább szeressétek egymást!!:))
Rahel 2010 ápr. 29. - 15:54:11 Előzmény zampano
(2171/6375)
-Te meg egy két új fogással a konyhában, na persze ha nem égeted oda!!!:))
Rahel 2010 ápr. 29. - 15:51:36
(2170/6375)
-Ide figyelj apafej!
-Ha itt lesz egy csomó munkahely, akkor már az onnan befolyt adók alapot nyújthatnak!!:)
-És addig visszaállítják az egy-bankrendszert, aminek az a célja, hogy az Orbán bábáskodik a pénz fölött, és arra kapnak elõ egy kis lóvét, amire csak akarnak!!:))
-Hát így lesz ez, a másik pedig az, hogy senki ne várjon luxus kecót, csak örüljön majd neki, hogy kapott egy kimeszelt disznó ólat!!:))
Rahel 2010 ápr. 29. - 15:44:01
(2169/6375)
-Nem foci csapat, hanem egy hazardírozó egyesület, a tét pedig az ország jövõje!!:PP
Rahel 2010 ápr. 29. - 15:40:25
(2168/6375)
-"Az adózással kapcsolatban Franciaországot nevezte meg követendõ példaként: ott a legalább három gyermeket nevelõ családokban a szülõknek nem kell adót fizetnie. "Nekünk is ez a célunk" - mondta erre Matolcsy."

-Az jó is lenne, csak az a bibi, hogy az így kiesõ járulékokat ki fogja majd megfizetni, mert erre még nem adtak választ!!:((
Rahel 2010 ápr. 29. - 15:37:09
(2167/6375)
"A fõváros külsõ kerületeibe szorítaná ki a nyílt pulton áruló zöldségeseket Ikvai-Szabó Imre fõpolgármester-helyettes a Fõvárosi Közgyûlés csütörtöki ülésére benyújtott elõterjesztésével. Ikvai-Szabó szerint a városképet alapvetõen befolyásolja a zöldség- és gyümölcspultok megjelenése."

-Ejjjj!!:((
-Most mit zavarja õt egy ilyen gyönyörû csendélet??:((
-Semmi szépérzéke nincs annak a fickónak!!:(
Rahel 2010 ápr. 29. - 15:30:17
(2166/6375)
-Csak az a baj, hogy hinni a templomban kell, bár ha Semjén gyorsan levezényel egy misét, akkor azért abból a dátumból még lehet valami!!:PP
fredi60 2010 ápr. 29. - 15:23:52
(2165/6375)
Két hét alatt rendet tesznek.... :DDDDD

"Matolcsy azzal zárja a Heti Válasz interjúját, hogy 6-12 hónapot kell várni addig, amíg az elsõ pozitív jelek megjelennek a gazdasági fordulat után, de 2013-ra - "hiszi és reméli", hogy - már "mindenki érezheti az eredményeket. Szerinte a csodavárás érthetõ és helyes, de az csak négy év alatt fog megszületni."
offtopic
fredi60 2010 ápr. 29. - 15:17:29
(2164/6375)
Hajrá, fidesz!! :((

"A fõváros külsõ kerületeibe szorítaná ki a nyílt pulton áruló zöldségeseket Ikvai-Szabó Imre fõpolgármester-helyettes a Fõvárosi Közgyûlés csütörtöki ülésére benyújtott elõterjesztésével. Ikvai-Szabó szerint a városképet alapvetõen befolyásolja a zöldség- és gyümölcspultok megjelenése.

Az elõterjesztés megtiltaná az árusítást a a Margit körút, Germanus Gyula park, Árpádfejedelem útja, Lajos utca, Pacsiratmezõ utca, Árpád híd, Róbert Károly körút, Hungária körút, Könyves Kálmán körút, Lágymányosi híd, Neumann János utca, Budafoki út, Október 23-a utca, Bocskai út, Karolina út, Villányi út, Budaörsi út, Alkotás utca, Krisztina körút és Moszkva tér határolta belsõ területeken, magukon a határoló területeken, továbbá a a Kerepesi út és a Fehér út Õrs vezér téri csomópontjában, valamint a Hajógyári szigeten. Csupán Budapest külsõ kerületeiben lehetne továbbra is nyílt pultról zöldséget és gyümölcsöt árulni az elõterjesztés szerint."
http://www.origo.hu/itthon/komment/20100423-a-fopolgarmesterhelyettes-megtiltana-a-zoldes-es-gyumolcs-arulast-budapest-belso.html
offtopic
fredi60 2010 ápr. 29. - 14:58:36
(2163/6375)
Ráadásul csökkenni fog az adófizetõk száma is:

"Az adózással kapcsolatban Franciaországot nevezte meg követendõ példaként: ott a legalább három gyermeket nevelõ családokban a szülõknek nem kell adót fizetnie. "Nekünk is ez a célunk" - mondta erre Matolcsy."
fredi60 2010 ápr. 29. - 14:57:17
(2162/6375)
Lakásépítések? Mibõl? Újabb, az állam által felvett hitelekbõl? :O

"Mindenekelõtt a képzetlen embereknek szeretnének munkalehetõséget kínálni: 850 ezer embert foglalkoztatna a Fidesz a lakásépítések, energiahatékonyságot szolgáló felújítások és mezõgazdasági programok keretében - derül ki a Heti Válasz Matolcsy Györggyel készített interjújából. A kormányra kerülõ párt elsõ számú gazdaságpolitikusa kritizálta a jegybankot, valamint állította, hogy törekszenek a legalább három gyerekes szülõk adómentességére."
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100429-matolcsy-a-heti-valasznak-adoreform-zoldbank-foglalkoztatas.html
fredi60 2010 ápr. 29. - 14:51:08
(2161/6375)
Beszarás ez a nagyzolós pofázás! És még csak most kezdõdik az ámokfutás!! :(

"Orbán: A kormány nem egy focicsapat
A Fidesz korábbi bejelentése szerint csütörtökön délután 4 órakor kezdi ismertetni a következõ kormány névsorát Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, leendõ miniszterelnök.
...
Orbán az [origo]-nak csütörtökön azt mondta: a bejelentésnek meg kell adni a formáját, mert a kormány nem egy focicsapat. Orbán szerint a teljes névsort hétfõn jelenti be."
http://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100429-kommunikacios-okokbol-hallgat-a-kormanynevsorrol-orban.html
fredi60 2010 ápr. 29. - 14:48:59
(2160/6375)
A könyökömön jön ki a "döntéshozók" magatartása.
Pályáztatnak, de azért már elõre le van zsírozva minden, szokás szerint. Ebben a maszop is pont olyan b@lfasz társaság, mint a mostantól 2/3-os fidesz. :(

"Az utolsó pillanatban vitte el a Katolikus Rádió elõl a mostaninál jobb vételi lehetõséget biztosító, utolsó fõvárosi rádiófrekvenciát a Klubrádió. Az ORTT fideszes tagja a rádiófrekvenciáról döntõ ülésen a jegyzõkönyv szerint azt állította, hogy a pályázatot gyakorlatilag a Katolikus Rádiónak ígérték, bár ezt több másik tag vitatja."
http://www.origo.hu/itthon/20100422-egy-ponttal-vitte-el-a-jobb-frekvenciat-a-klubradio-a.html
offtopic
fredi60 2010 ápr. 29. - 14:30:49 Előzmény barbarossa86
(2159/6375)
"Az az 5 megye inkább 45, na jó, Fiume nélkül 44"

Azért a 44-nél is kevesebb. Mert Horvátország nem Magyarország része volt, hanem "társország" státusszal rendelkezett, mivel un. perszonálunió kötötte össze Magyarországgal.
offtopic
sk98 2010 ápr. 29. - 11:54:34 Előzmény barbarossa86
(2158/6375)
Nos, ez valószínû. Állítólag máris megfenyegették õket, hogy le lesznek vadászva; másrészt "A tendencia szerint úgy volt várható, hogy még a választások elõtt borítanak mindet a Jobbikkal kapcsolatosan, de közben változhatott a stratégiájuk, ettõl függetlenül annyi adu van még a Fidesz-es pakliban, amennyit öröm lesz majd szemezgetni"
offtopic
sk98 2010 ápr. 29. - 11:48:11 Előzmény barbarossa86
(2157/6375)
Magyarország számára nem létezik hatalmi vákuum, ilyenrõl kár ábrándozni.
offtopic
pozsizsuzsi 2010 ápr. 29. - 11:16:55
(2156/6375)
Meszi, hagyd már, aki nem akar mást hallani, mint a saját mantráját, azzal hiába próbálsz párbeszédet folytatni. Ráadásul ebben a stílusban. (nem a Tiédre gondoltam).
offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 29. - 11:01:05
(2155/6375)
(félreérthetõ voltam: politizálás-addikcióra gondoltam).
offtopic
meszag 2010 ápr. 29. - 04:08:03
(2154/6375)
Mindenütt vannak ostoba, indulatos alakok. Ott is, itt is hallani ilyesmit. Nem kell még terjeszteni is.

Komoly baj van a nemzeti indentitásotokkal, hogy állandóan valamelyik nációra kell hivatkozni, mint mumusra,a problémák okaként is, és bezzeg mi.... és majd megoldjuk erõvel! Na hát azzal semmit.
Ilyen bojkottról meg ne is álmondj. Nem teheted, és nem is érdekel igazán sokakat. Olyan dolgokban sem ment, mint a danone, gyõri keksz. Ne legyenek illúzióid! :P
offtopic
meszag 2010 ápr. 29. - 03:40:35
(2153/6375)
Nem szoktam más tollaival ékeskedni, ne tépd a szárnyaid, nem kell. :)
offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 29. - 02:17:13
(2152/6375)
csak mutatóba egy hsz a netrõl:
"Hey magyar kutyak what you want?...we will destroy your villages at south Slovakia and it is our chance to no magyar man in Slovakia!! Magyar nem ember! Madari za Dunaj!!!"
kagylóhéj 2010 ápr. 28. - 23:13:24
(2151/6375)
Delamico, talán értelek. Én is ezért mondom, ahol lehet, hogy abba kéne hagyni a roma-magyar gyûlölködést, mert annyira sok a probléma és a fenygetõ veszély, hogy azok közt rangsorolni kell, és a legfontosabbra fókuszálni; a legnagyobb veszélyt pedig nyilvánvalóan nem a romák jelentik most. Ha a fidesz rájuk fog koncentrálni, az csak azt jelenti, hogy miközben ég a ház, kisöprik a hátsó udvart :(
Ugyanakkor az is igaz, hogy ha valami rossz elharapózik, azt nem lehet a végtelenségig tûrni, hagyni; még akkor sem, ha volna fontosabb dolog és égetõbb gond. Egyszerûen meg kell álítani, azt kell mondani, hogy itt a határ és kész, innen nincs tovább, mert nem tûrjük.
Pl.: ha egy család tele van kifizetetlen banki adósságal, és otthon pimaszkodnak a gyerekek, akkor nem lehet azt mondani, hogy csak a banki fizetésen legyünk túl, a pimaszsággal ráérünk késõbb is foglalkozni.
Egyszerûen nem lehet hagyni. És volnának rá eszközök (pl. szlovák import totális bojkottja) és még egy csomó dolog, amivel kényszeríteni lehetne Szlovákiát a magyarság tiszteletben tartására.
Romániával szemben is volt egy aduász a kezünkben - azt is elpotyáztuk (megvétózhattuk volna az EU-tagságukat, amíg Erdélynek nem adnak autonómiát - az is arra lett volna jó, hogy TISZTELJENEK minket, hogy belássák, hol a határ).
Ha mindezt nem érted, úgy azt kívánom, az örökkévalóságig tûrd, amint mások vérszemet kapva szemtelenkednek veled, és soha ne mondd, hogy eleged van, és reménykedj abban, ha tûröd a semmibevételt, majd azért tisztelni fog bárki is......Hiú remény, de ne mondj le róla...
offtopic
hErO 2010 ápr. 28. - 21:59:30
(2150/6375)
"Az EU amúgy is egy nagy boldog családot szeretne. Kutya macska apukával- anyukával és macska egér gyerekekkel."

Ezt kifejtenéd?
offtopic
delamico 2010 ápr. 28. - 21:38:28
(2149/6375)
Nem célja, hogy összeugrassza Magyarországot és Szlovákiát. A mai világban a gazdasági erõ számít, ami egyiknek sincs sok, de ha már választani kell, akkor Szlovákia az, akitõl bármit várhatnak ilyen téren, így a hatalmi állás - megint, mily meglepõ - rovásunkra menne. Az EU amúgy is egy nagy boldog családot szeretne. Kutya macska apukával- anyukával és macska egér gyerekekkel. Sok sikert.
Rahel 2010 ápr. 28. - 21:35:17
(2148/6375)
-Attól Te ne féljél soha!!:))
-Morvai kisasszony, olyan mint egy "vaslédi", aki mindent elér!!:))
hErO 2010 ápr. 28. - 21:30:51
(2147/6375)
Egyébként most hogy így mondod eléggé szánalmassá teszi az EU-t, hogy nem lépett semmit ezügyben...
hErO 2010 ápr. 28. - 21:29:20
(2146/6375)
Bármit csak annyiban hagyni nem. Talán ennyi nacionalizmus maradt még a magyarságban.
offtopic
delamico 2010 ápr. 28. - 21:25:40
(2145/6375)
Akkor szerinted mit csináljon? Most tényleg nem szõrszálhasogatásból, de akkor mégis mit kellene csinálnia? Beperelni Szlovákiát az EU-nál, egy Jobbikkal a magyar parlamentben? Úgy fújnak rájuk külföldön, hogy azt elmondani nem lehet.
idlosza 2010 ápr. 28. - 21:25:23
(2144/6375)
A kormányzati jósdánál meg kimaradt egy space: http://www.x-party.hu/graf/okkultizmus.html
offtopic
delamico 2010 ápr. 28. - 21:23:12
(2143/6375)
Én meg igazán értékelem ezt részedrõl, ugyanis nem hordtál le rögtön és valamilyen szinten elfogadtad, amit mondtam. Tudatában vagyok, hogy nem 5 megyét vettek el, de a magyarlakta megyék száma kb ennyi (ha tévedek, nyugodtan kövezzetek meg). Más területet pedig a világon semmi jogunk visszkövetelni. Nem állítottam azt sem, hogy a szomszédos országok hozzáállása helytálló, csak azt, hogy valakinek el kell kezdenie visszavenni, pont az ilyenek elkerülése érdekében. És mivel ezekben az országokban a magyarok vannak kisebbségben, számomra az tûnik logikusnak, hogy a magyar állam vesz vissza az ellenségeskedésbõl és próbálja józanul, kicsit beletörõdõen kezelni a helyzetet (nem a határon túli magyarokét, hanem a határváltozásokét). Mert amíg franciásan égünk a revanstól, a szlovákok vagy a szerbek sem fogják jobban szeretni a magyarokat. Plusz - ezt is mondtam már - Magyarország hogy bánik a kisebbségekkel (csak közeli példaként, az állítólagos független képviselõnk szavaira gondolva - ha már ez választás topik)? A bukott USA és EU gondolatmenetet nem tudom belátni, de ez legyen az én problémám. Ami Kosovót illeti, pont ilyen alapon lett annó Szlovákia, Románia, Szerbia stb. Magyarország nem akarhat vissza olyan területeket, még tárgyalás útján sem, amiken már vagy 250 éve 95%-ban nem is magyarok élnek. Én nem vagyok ellensége a határon túli magyaroknak, távol álljon tõlem, csak azt nem látom, hová lett a kicsi, sárga de azért a miénk felfogás és miért kellett visszatérni a miért kicsi, fessük be, mert így nem is jó állásponthoz. Részemrõl sincs harag, nem akartam senkinek nekiugrani, elnézést, ha úgy tûnt, de néha olyanokat tudnak mondani az emberek, hogy ketté áll a hajam, és kissé lobbanékony vagy. Viszont részemrõl téma lezárva (akár hülye vagyok, akár nem), nem is errõl szól a topik, kicsit túlnyújtottuk.
idlosza 2010 ápr. 28. - 21:22:36
(2142/6375)
idlosza 2010 ápr. 28. - 21:20:06
(2141/6375)
Mmmm...nincs ebben némi logikai kutyvasz?
Azt állítod, hogy el akarják kerülni, hogy ua. kitolást kapják, mint amit õk adtak az MSZP- nek 2002-ben?
Azért akar a Fidesz nyilvános átadás-átvételt,rögzítve az eseményeket. Aha :))

Tudtad, hogy az elsõ Orbán kormány idején Szilvássy György felesége(Csáky B.) milyen feladatkört töltött be, mint köztisztviselõi tégla?

Ha nem tudtad, Csáky Bernadettrõl:1999. szeptember 16. – 2001. július 27. Miniszterelnöki Hivatal, Költségvetési és gazdálkodási ügyekben illetékes helyettes államtitkár Titkársága - kormánytanácsadó
Valamint itt van az MSZP kormány bebetonozott emberei;ég a független szakértõõi kormány betonozgatott.:
Csáky Bernadett bebetonozta magát: http://index.hu/belfold/2010/02/17/a_szilvasy-klan_bebetonozta_magat/
Bizony kell a nyilvános átvételi leltár,mert akad itt még bõven kövület.:)

Ez meg az MSZP kormány egzotikuma,csak úgy,hogy szórakozz:
Szilvásy Péter (testvére György) kormányzati jósdájának honlapja:http://www.x-party.hu/graf/okkultizmus.html
hErO 2010 ápr. 28. - 21:18:15
(2140/6375)
A gond ott van, hogy nem néztem meg a második videót. Nah, elnézést az értetlenkedésért.

Szerintem tök mindegy mire büszke, amikor a nemzetiségi jogait alapvetõen sértõ törvényt hoznak. Nem szabad ebbe csakúgy beletörõdni.
offtopic
delamico 2010 ápr. 28. - 21:08:04
(2139/6375)
Ismerem a szlovák nyelvtörvényt. Érezd az iróniát.
barbarossa86 2010 ápr. 28. - 21:04:27 Előzmény Rahel
(2138/6375)
Még az is elõfordulhat. :) De tartok tõle, hogy azt Vonáék szívják meg....nem kicsit, nagyon. Már ha túl erõset rúgnak. :)
barbarossa86 2010 ápr. 28. - 21:02:17 Előzmény zampano
(2137/6375)
Õszintén megvallva örülnék neki, ha nem lenne szükség egy Jobbik kaliberü pártra, de jelenleg azt kell, hogy mondjam, hogy õk képviselik a meggyötört "jónép" hangját. Számomra a Fidesz egy óriási lutri, nem lehet tudni, hogy melyik fele kerül túlsúlyba a kormányzásnál. Értem itt a liberálisabb és nemzetibb "oldalát". Magam részérõl Orbánt alkalmasnak találnám egy erõskezü "vezér" szerepére(jelenleg ez kell), de ehhez a párttól háttér támmogatás is kell és nem mindegy, hogy liberális vagy nemzeti lesz az a "háttér".....
Véleményem szerint, ha a Fidesz jól kormányoz, akkor a Jobbiknak valóban nem lesz esélye a jövõben, de ha elbaltázza(mint Gyurcsányék), akkor az azt is jelentheti, hogy a Jobbik megnyeri a következõ választást.....
hErO 2010 ápr. 28. - 20:58:56
(2136/6375)
"Egyébként tetszett az elsõ szám is :)))"

Erre reagáltam. Ez a szám a 2009-es szlovák nyelvtörvényrõl szól. - http://hu.wikipedia.org/wiki/Szlov%C3%A1k_nyelvt%C3%B6rv%C3%A9ny
barbarossa86 2010 ápr. 28. - 20:51:58
(2135/6375)
Huhh.....na akkor....Tudja Kedves, nem feltétlenül kell háborúskodni, hogy elérjünk némi sikereket, pusztán nemzeti(racionálisan) politizkás kell, ami mostanában nem túlzottan volt megfigyelhetõ(úgy az elmúlt 65 évben). Az az 5 megye inkább 45, na jó, Fiume nélkül 44. Ami az oktatást illeti, a felvidéki, a kárpátaljai és a vajdasági magyarok(+a partiumi) is élvezik a "kiváló" oktatást(itt a magyar nyelvû oktatásról van szó!, mert ugyebár egyik szomszédos országban sincsen "nyelvtörvény" és egyik szomszédos országban sem vernek meg magyarokat azért, mert magyarul mertek beszélni....
Egyébként jó példa a két világháború közötti idõszak arra, hogy hogyan kell megvalósítani a békés revíziót(legalábbis részben), háború nélkül.....(most ne jöjjön nekem senki a német és olasz "segítséggel", mivel azok az akkori aktuálpolitikára vonatkoztak).
Elképzelhetõ, hogy lassan elérkezünk egy újabb "történelmi" pillanathoz, mivel az USA erõteljes gyengülésével, az EU megroppanásával(az oroszok nem válószínû, hogy kockáztatnának egy háborút, nekik ott a "nagytestvér" Kína, akivel foglalkozni kell) itt Közép-Kelet Európában keletkezhet egy un. "hatalmi vákuum", amit egy esetleges lengyel-magyar-horvát "tengely" kompenzálhat. Nem is beszélve arról, hogy Koszovóval egy új "idõszámítás" kezdõdött(lásd, pl. Dél-Oszétia)...
Szóval ebbõl az egészbõl nagyjából annyit akartam kihozni, hogy soha sem kell lemondani semmirõl, hiszem semmi sem tart örökké(még Trianon sem, bármely hihetetlen). Én csak arra kérlek Téged, hogy kicsit gondold át ezt a dolgot. Egyébként nincs harag a részemrõl. :)
offtopic
delamico 2010 ápr. 28. - 20:50:50
(2134/6375)
Ami konkrétan arról szól, hogy a nõ boldog felvidéki magyarként, büszke arra, hogy magyar, de örül a szlovák zászlónak is. És tökéletesen helyes a hozzáállása. Örüljön neki, hogy magyar, akarja megõrizni a nyelvét a gyerekeinek, de tanuljon szlovákul és örüljön a szlovák zászló-himnusz összeállításnak az olimpián, mert ez fogja elõrébb vinni a személyes boldogságát, nem az, hogy eszi magát azon, hogy mi volt 90 éve. És Magyarországnak is ilyen hozzáállással kellene viseltetnie a kérdés iránt. Ez az én véleményem, lehet, hogy tájékozatlan és buta, esetleg mindkettõ, de szerintem még mindig jobb, mint azon sakkozni, hogy hogyan jövünk ki mibõl és mikor. Persze kinek a pap, kinek a papné, hogy elsüssem ezt a remek fórum-nézeteltérés klisét.
zampano 2010 ápr. 28. - 20:38:55
(2133/6375)
:DDDDD
Még mindig meg tudsz lepni a korlátoltságoddal.
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 20:37:15
(2132/6375)
De érzek. rettentõ médiatúlsúly van a jobboldal javára évek óta.
zampano 2010 ápr. 28. - 20:13:27
(2131/6375)
Mamókám, a kérdésem arra vonatkozott, hogy miért olyan nagy "hír" az, amikor jobberek építgetik a saját médiájukat, míg a több évtizedes balos kézivezérelt média tulajdonviszonyairól alig tudhatunk valamit? Nem érzel itt valami aránytalanságot?
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 20:03:00
(2130/6375)
Mütyükém Széles Gabika micsoda?
hErO 2010 ápr. 28. - 19:49:53
(2129/6375)
Ami konkrétan a szlovák nyelvtörvényrõl szól, tehát igenis elég rossz helyzetük kell hogy legyen az ott élõknek, ha már az anyanyelvük használatát is megtiltják nekik.
delamico 2010 ápr. 28. - 19:40:46
(2128/6375)
Lehet, hogy buta vagyok, de... nem tûnt fel, hogy pont azt mondtam, amit a 2. videóben beraktál? Egyébként tetszett az elsõ szám is :)))
offtopic
hErO 2010 ápr. 28. - 19:39:40
(2127/6375)
Jóh, ez így talán egy kicsit erõs volt, nem gondolod?
Nem buta, csak tájékozatlan.
offtopic
delamico 2010 ápr. 28. - 19:37:29
(2126/6375)
És õ komolyan gondolja, amit beszél, már megbocsáts?
zampano 2010 ápr. 28. - 19:07:34
(2125/6375)
Na és?
Csak a kommer bagázsnak lehet médiaérdekeltsége?
offtopic
fredi60 2010 ápr. 28. - 19:00:57
(2124/6375)
Új médiamágnás született a választás árnyékában
Egy szolnoki ügyvéd, Nyerges Zsolt vált a múlt héten Magyarország egyik legnagyobb médiavállalkozójává, amikor Fellegi Tamás üzletember - aki meg nem erõsített hírek szerint miniszter lesz a következõ kormányban - eladta neki, illetve Stumpf Istvánnak, az elsõ Orbán-kormány kancelláriaminiszterének az Infocenter.hu Média Befektetési Zrt-ben meglévõ 52 százalékos tulajdonrészét, majd a cég egy nappal késõbb bevásárolta magát az RTL Klubba.
http://www.origo.hu/itthon/komment/20100428-tulajdonosvaltas-az-infocenterhu-zrt-nel-es-az-rtl-klubnal.html
idlosza 2010 ápr. 28. - 18:57:36
(2123/6375)
"szétbombáznák a fél világot, csak hogy visszakapjunk 5 elveszett megyét" <lyeneket te sem gondolsz komolyan, ugye?
offtopic
fredi60 2010 ápr. 28. - 18:57:30
(2122/6375)
"A régiót a görög helyzet miatt érintõ mind erõsebb kockázatkerülés és Orbán valamelyest aggodalomra okot adó kijelentései miatt a Danske Bank azt tanácsolja ügyfeleiknek, hogy csak a partvonalról figyeljék a magyar piacokat. Ez a figyelmeztetés a Simor András jegybankelnök távozását sürgetõ fideszes kommentárok után érkezett: Orbán Viktor pártelnök szerint az MNB "nem lehet az offshore lovagok szálláshelye", Pokorni Zoltán, Fidesz-alelnök pedig úgy vélte, Simornak le kell mondania tisztérõl.

Amint arról beszámoltunk, a Nomura brókerház olyan kommentárt adott ki, amely szerint a Simor ellen újra feléledõ támadások egyre jobban borzolják azoknak a befektetõknek a kedélyeit, akik elismerik a jegybankelnök szerepét a Magyaországgal szembeni nemzetközi bizalom visszaállításában. "
offtopic
fredi60 2010 ápr. 28. - 18:55:15
(2121/6375)
A Fidesz szerint a szerdán megjelent munkanélküliségi adatok alapján nem túlzás a magyar gazdaság állapotára a "gazdasági vészhelyzet" kifejezést használni.

A piaci elemzõk jellemzõen kedvezõbben látják a Fidesznél a munkaerõpiaci helyzetet (12 százalék körül várják a munkanélküliség tetõzését), de vannak kifejezetten borúlátó jóslatok is: a Danske Bank legfrissebb elemzése szerint Magyarországon 2010-ben 13,6 százalékos, 2011-ben 14,7 százalékos, 2012-ben pedig több mint 15 százalékos munkanélkülisági ráta valószínûsíthetõ, ami 150 ezerrel több állástalant jelentene két év alatt.
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100428-gazdasagi-veszhelyzetrol-beszel-a-fidesz.html
offtopic
fredi60 2010 ápr. 28. - 18:53:14
(2120/6375)
"Rossz hír a forintnak" a Simor elleni támadás londoni elemzõk szerint
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/komment/20100428-londonban-nem-orulnek-a-simor-elleni-tamadasnak.html
offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 28. - 18:37:42
(2119/6375)
basszus, hogy te milyen buta vagy...na persze, ha nem lennél, téged ki kéne találni.
http://www.youtube.com/watch?v=UthfR0RRTS0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=PMum1079kLc
offtopic
fredi60 2010 ápr. 28. - 17:54:15
(2118/6375)
A Navracsics-féle levél talán azért született meg, mert a fidesz vezetõi még emlékeznek arra, amikor nekik kellett 2002-ben átadniuk az ügyeket, anyagokat, stb.
És nem akarnak úgy járni, mint az akkori új kormány!
delamico 2010 ápr. 28. - 17:34:20 Előzmény barbarossa86
(2117/6375)
Uram isten, még jó, hogy ennyire fejlõdik az emberi intelligencia. Mert állati jó lenne, ha megint szétbombáznák a fél világot, csak hogy visszakapjunk 5 elveszett megyét, igaz? Nézd, én egy szóval se mondtam, hogy most aztán forduljanak fel a határon túli magyarok, mert igenis támogatni kell õket, de ezt nem csak úgy lehet, hogy bujtogatod õket Szlovákia, vagy Románia ellen, mert JELENLEG úgy áll a helyzet, hogy nekik is és nekünk is rosszabb lesz. Van határon túli ismerõsöm és az oktatásával tökéletesen meg van elégedve, szóval a helyzet nem olyan egyöntetûen negatív, mint azt esetleg beállítják. Magyarországnak pedig olyan hozzáállást kellene tanúsítania magyarvédõ ügyben, na meg persze a saját kisebbségei ügyében, amilyet elvár Szlovákiától, Szerbiától, meg még sorolhatnám. És akkor úgy jogos a pattogás.
idlosza 2010 ápr. 28. - 17:14:06
(2116/6375)
Még nem történt meg az átadás-átvétel.
Szerintem az lenne a komolytalan, ha tervek helyett tényekrõl beszélne.
idlosza 2010 ápr. 28. - 16:49:03
(2115/6375)
Jó meglátás. :)
Azt tudom, hogy a válaszlevél is 04.26.-ig kiment. Nyilván 04.12. lehet a legkorábbi dátum.
Az államtitkár asszony válasza? Nyilván egyeztetésekre utalt, hiszen Szíjjártó válasza és az, hogy az MSZP sem tiltakozott ezt feltétlenül egyértelmûsítette.
Másrészt,hogy nem adta le a Fidesz az államtitkár asszony válaszát? Pártról van szó és nem pártatlanról. :)
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 16:43:59
(2114/6375)
A politikai programja nem érdekel. A gazdasági programja az érdekelt volna, de még ma is össze-vissza beszélnek. Adótv-t akar évközben változtatni- semmi értelme, családi adózásra áttérni, jó, de talán elõbbb vitassák meg, meséljék el, hogyan- ez sem sûrgõs. Lesz adócsökkentés, nem lesz, ki tudja mi lesz? :)
idlosza 2010 ápr. 28. - 16:39:06
(2113/6375)
A Fidesz legfontosabb feladatai között sorolta fel a korrupció felszámolását,a saját berkein belül is. Nem játsza a szûzlányt, egyáltalán nem. Viszont-képzelheted-,azzal is tisztában van,hogy kritikusai árgus szemmel figyelik, hogy mily módon váltja be választási ígéreteit. S mégis hosszú távra tervez...gondolod, hogy ilyen malõrbe buktatná magát bele? Vagy gondolod, hogy a választókat nézi le annyira, hogy az ügyeket elsimítja és a választók 4 év múlva úgy sem emlékeznek?
-----
Más: Engem érdekelt az MSZP programja is,meg ránéztem a kis pártokéra is. Ha a 'francot' nem érdekel a Fidesz programja, akkor miért állítod, hogy nincs.Sejtem hol hallottál ilyet,te antidemokratikus pártrasszista. :)
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 16:35:17
(2112/6375)
Õ nem egy polt tipusú pasi.
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 16:34:13
(2111/6375)
Se dátum, se válaszlevél? :) Erre köteteket lehet írni, de pontosítandó.
idlosza 2010 ápr. 28. - 16:24:27
(2110/6375)
Györgyi Kálmán abban a vázlatban lecsukta volna az összes MSZP-s és MDF-es bûnözõt is?
idlosza 2010 ápr. 28. - 16:23:03
(2109/6375)
Itt a paci lábára a takaró meg ne fázzon:
Bajnai Gordon
Miniszterelnök Úr részére

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Az országgyûlési választások 2010. április 25-ei második fordulójának eredménye alapján várhatóan a Fidesz-KDNP alakít kormányt. Annak érdekében, hogy az új kormány megalakulását követõ átadás-átvételt, illetve a kormányzati mûködés tényleges állapotát, valamint az ezzel összefüggõ személyi felelõsséget eredményesen rögzíteni tudjuk, jelen levelemmel tájékoztatom Önt, hogy mint a Fidesz parlamenti frakciójának vezetõje, az új Országgyûlés megalakulását követõen törvényjavaslatot nyújtok be a kormányzati átadás-átvétel eljárási folyamatának és érdemi tartalmának meghatározása érdekében.

Levelem megírásakor figyelemmel voltam arra, hogy hazánk jelenlegi helyzetében különösen nagy jelentõséggel bír ezen feladat és eljárás jogilag pontos szabályozás szerint történõ lebonyolítása. Ezen törvényben indokolt rögzíteni, hogy az új és a leköszönõ miniszterelnök, valamint az egyes miniszterek és szervezeti vezetõk milyen formában, tartalommal és nyilatkozatok mellett adják át tisztségüket, mutatják be tevékenységüket.

Annak érdekében, hogy az érintett közigazgatási szervezeti egységek fel tudjanak készülni ezen feladat végrehajtására, ezúton hívom fel a figyelmét, hogy az átadás-átvétel során a teljesség igényével és a jogszabályban elvárt részletességgel kell feltárnia és errõl ekként nyilatkoznia, illetve intézkednie az ügyvezetõ miniszterelnöknek, a minisztereknek, valamint a nem miniszteri irányítás alá tartozó központi közigazgatási szervek vezetõinek (a továbbiakban átadók) a feladat- és hatáskörükbe tartozó:

- az állami feladatok végrehajtásának állásáról, különös figyelemmel a vonatkozó ágazati
jogszabályokra;

- az irányított szervezet jogszerû mûködését biztosító, leíró okiratok, szabályzatok eredeti, illetõleg hitelesített példányainak átadásáról;

- az átadás-átvétel napján hatályos, illetve ezt követõen hatályba lépõ kötelezettségvállalásokról (különös tekintettel a hosszú távú kötelezettségvállalásokra és a PPP konstrukció keretén belül megvalósult beruházásokra) és egyéb kötelezettséget alapító intézkedésekrõl (beleértve a pályázatokat, ígérvényeket, szándéknyilatkozatokat), a megfelelõ kimutatások átadásával;

- az irányított szervezet tervezési feladatkörébe tartozó európai uniós társfinanszírozású projektek helyzetérõl;

- az átadás-átvétel napján hatályos, illetve késõbb hatályba lépõ, az átadó vagy jogelõdje által tett igény- vagy joglemondásokról, és elismerésekrõl;

- az átadás-átvétel napján hatályos, illetve késõbb hatályba lépõ, harmadik személlyel szemben fennálló, adott esetben nem törvényi rendelkezésen alapuló, de érvényesíthetõ bármilyen jogosultságról, igényrõl;

- a vitatott, adott esetben per vagy más vitarendezési eljárás tárgyává tett kérdésekrõl, az azokkal kapcsolatos álláspontjáról és annak indokairól, külön kiemelve az európai uniós programokkal kapcsolatos szerzõdéseket és vitás kérdéseket;

- az irányított illetve felügyelt intézmény-rendszer, valamint a háttérintézmények költségvetési, vagyoni, személyi, igazgatási és szakmai helyzetérõl, a megfelelõ kimutatások átadásával;

- az igazgatási mûködéssel összefüggõ, meghatározott okiratok, nyilvántartások, adatok és alkalmazások állapotáról, állásáról és az akadálytalan hozzáférés biztosításáról, kitérve mind a papír alapú, mind az elektronikus úton vezetett nyilvántartásokra;

- az eszköz- és vagyonleltárról;

- a felügyelt háttérintézmények, vállalkozások, közalapítványok helyzetérõl;

- minden olyan körülmény, veszély, illetve lehetõség számbavételérõl, amely az adott szerv, szakterület mûködését érdemben befolyásolhatja.

A törvényjavaslat rendelkezni fog arról, hogy az új kormányzati szerkezetnek megfelelõen az egyes átadóknak szakterületek szerint kinek, milyen határidõvel és formában kell a fentiek szerint elõkészített átadás-átvételi tájékoztató dokumentációt átadniuk, valamint miképpen kell az eredményes és hatékony átvétel érdekében közremûködniük. Fontosnak tartom felhívni a figyelmét arra, hogy az államháztartásról szóló 1992.évi XXXVIII. törvény 50/A. § (2) bekezdésben leírt tájékoztatás természetesen sem tárgykörében, sem részletezettségében, sem hatályosságában nem ad elégséges információt, azaz semmilyen formában nem váltja ki a fentiekben leírt tényfeltárást, ami a kormányzati munka felelõs megkezdésének egyik legfontosabb feltétele.

Végezetül szintén indokoltnak tartom tájékoztatni Önt arról, hogy a fentiekben leírt átadás-átvételi feladatok maradéktalan elvégzése természetesen az érintetteket egyéb, jogszabályból fakadó és - adott esetben - tisztségüktõl történõ megválást követõen is terhelõ kötelezettségektõl és felelõsségtõl nem mentesíti.

Õszinte nagyrabecsüléssel:
Dr. Navracsics Tibor
frakcióvezetõ

Miniszterelnöki Hivatal
Hegedûs Dóra államtitkár asszony részére

Tisztelt Államtitkár Asszony!

A kormányzati átadás-átvételrõl szóló konzultáció tárgyában küldött levelét köszönettel megkaptam. Kérem, engedje meg, hogy ezúton hívjam fel szíves figyelmét arra, hogy Navracsics Tibor levele minden részletében pontosan, egyértelmûen forgalmaz, és
teljeskörûen tartalmazza a kormányzati átadás-átvétel általunk szükségesnek gondolt kereteit és menetrendjét. Mindezek alapján úgy gondolom, hogy nem zárt ajtók mögötti "konzultációkra", hanem az emberek számára nyitott, egyértelmû jogi keretek között zajló, alapos eljárásra van szükség. Ugyanakkor, ha frakcióvezetõ úr levelének bármely pontját illetõen bõvebb tájékoztatásra tartanak igényt, kérem, azt írásban szíveskedjenek jelezni nekünk.

Tisztelettel:
Szijjártó Péter
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 16:12:22
(2108/6375)
Én észrevettem, sõt, többrõl tudok, mint ami eddig kiderült, és sose mentegettem õket. Megérdemlik. Csak ne játssza nekem a fidesz, hogy õk nem. Nem a cart nem. Nekem egyik csaló se kedvesebb a másiknál, ezt add össze. A csaló az csaló, és mélyen megvetem.
CsengoZoli 2010 ápr. 28. - 16:10:03
(2107/6375)
Hagyjuk... ha valamit nem akarsz észrevenni akkor úgylátszik hiába tolom bele a kis orrod :)
De ezt észrevettem már másoknál is,ha nem-nem...
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 16:08:51
(2106/6375)
Na ez így dedós vita. :)
CsengoZoli 2010 ápr. 28. - 16:08:04
(2105/6375)
Dehogynem,csak nemveszed észre magad! :)
Sokminden van amit nemkéne elfelejtened a szociknál sem és hiába az öregséged mégis elfelejted :)
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 16:06:58
(2104/6375)
Nem Mucika, csak öregebb nálad, és nem felejtek. :P ilyeneket nem.
CsengoZoli 2010 ápr. 28. - 16:06:11
(2103/6375)
Persze,ezekután még az én látásom szelektív :)
Meszagkám,te elvakultabb vagy,mint a legelvakultabb jobbikos! :)
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 16:04:28
(2102/6375)
Azért szelektív a látásod, mert a ti kutyátok kölykét nem vetted észre. :D

Megnyugtatlak, ha anno Györgyi Kálmánt nem menesztik, a fél fidesz ült volna, és nem játszanák a szûz lányt. Kiváncsi leszek, hogy alakul a pártfinanszírozás. :) elsõ helyre vehetné a fidesz, az igazán nagy falat lenne. :))
CsengoZoli 2010 ápr. 28. - 16:04:26
(2101/6375)
Nézd meszag,te most direkte térsz el a témától vagy ...
Nekelljen csalódnom benned.
Nem a választás eredményérõl beszélünk,hanem egy csalásról, annak erkölcsi megítélésérõl,ugyanis az eredetileg felvetett téma az volt,hogy milyen szemét a fidesz,hogy annyi szavazót toborzott ahányat csak tudott.
Ne játszd a hlyét légyszives :)
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 16:01:45
(2100/6375)
De én a választás eredményét is tudomásul vettem ugyanezzel a mondattal. :P
CsengoZoli 2010 ápr. 28. - 16:00:25
(2099/6375)
Ez semmit sem változtat a tényeken és a lényegen.
Fordított esetben itt áriáznál teis,meg Gyuribá is,hogy mi volt ez és nem azt néznéd,hogy a nép döntött!
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 15:57:39
(2098/6375)
Válaszoltam. Választó döntött.
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 15:56:41
(2097/6375)
Ki a francot érdekel a politikai programja? Évek óta a gazdaságról hazudoznak a fideszék, volt már valami szakértõi tanácsuk, most akkor haladunk már? A tételes átadás elõl is bújkálnak, mert utána nem lenne mit hazudni tovább. :P hogy mert az mszp. Ugye? Kilóg a pacika lába...
CsengoZoli 2010 ápr. 28. - 15:55:53
(2096/6375)
Látom nemtudsz rá válaszolni,de nemcsodálom :)
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 15:53:38
(2095/6375)
Ja, ez is írt egy vzlatot, az is, összerakták, csak nagy semmi. :)
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 15:52:39
(2094/6375)
Kubatov??? :)
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 15:50:23
(2093/6375)
Az az elsõ forduló elõtti felvétel, és a két forduló között lebukott, mégis nyert....
idlosza 2010 ápr. 28. - 15:39:53
(2092/6375)
Nemcsak vannak,hanem voltak és lesznek Nemzeti konzultációk,amelyek az érintett terület szakembereivel egyeztet,közvetlen véleményeit figyelmbe véve végzi el a politikai feladatokat.
offtopic
fredi60 2010 ápr. 28. - 15:36:51
(2091/6375)
Jelzésértékû, hogy a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) márciusi konferenciáján az egyik szövetségi tag arról panaszkodott, hogy nekik sokkal inkább megfelelne egy 280 forintos, mint egy 260 forintos euróárfolyam - ami arra utalhat, hogy az exportlobbi nem lenne elégedett a mostani, amúgy a korábbi, 230 forint körüli csúcsokhoz képest nem túl erõs árfolyammal, hanem további 5-10 százalékos gyengítést tartana helyesnek.
offtopic
fredi60 2010 ápr. 28. - 15:25:26
(2090/6375)
Tovább zuhanhat a forint, lejtõn a magyar állampapírok is
A piac egyre jobban fél a görög csõdtõl
"Ha tovább erõsödik a válsághurrikán, az könnyen elsodorhatja a forintot. Úgy tûnik, lassan nem elég csak beszélni a görög mentõcsomagról, hanem tenni is kell valamit. Kezd elfogyni a piac türelme, a jelek szerint" - írták piaci kommentárjukban a Commerzbank szakemberei. Ezzel összhangban nyilatkozott Sörös Csaba, a Takarékbank elemzõje, aki úgy véli , a piacok már árazzák a görög csõd kockázatát és következményeit, erre csak ráerõsít a hazai piacon a Fidesz offenzívája Simor András jegybankelnök ellen.
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100428-a-tegnapi-forintzuhanas-utan-tovabbi-eses-johet.html
fredi60 2010 ápr. 28. - 15:15:29
(2089/6375)
Ha van konkrét programja a fidesznek, akkor most minek indítanak be megint "nemzeti konzultációs" gyûléseket??
Ez inkább azt bizonyítja, hogy halvány sejtelmük sincs a részletekrõl, most várják az emberektõl a javaslatokat, ötleteket.
offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 28. - 14:58:32
(2088/6375)
na akkor neked is ua., mint alább: nem ez volt az elsõ választás Magyarországon, béni.
CsengoZoli 2010 ápr. 28. - 14:57:07
(2087/6375)
Ja egyébként igaz.
Hagyó,Szanyi stb ki tudja már követni ezt a sok csalót,minden nap börtönbe kerül egy újabb "demokrata" kb 1 éve.
Elnézést,ha néha összekeverem õket! :)
idlosza 2010 ápr. 28. - 14:56:23
(2086/6375)
:)Kérlek, de a Fidesznek van nyilvánosan elérhetõ programja,az, hogy nincs, csak MSZP-s technika, köztudatba elhintett demagógia.
A Fidesz.hu-n- nagyon könnyen és átláthatóan kezelhetõ oldal- 2006.-ban is megtalálható volt már a program, amit folyamatosan frissítettek. Létezik külön választási program is. Nem is értem, miért írsz nyilvánvaló valótlanságot.
Egyébként nagyon-nagyon sok értelmiségi tagja van a Fidesznek. Nagyon sok.Köztök sok-sok közgazdász, és egyéb gazdasági szakember,szociológus.
offtopic
fredi60 2010 ápr. 28. - 14:53:23
(2085/6375)
Persze, hogy csodálkoztak a szadeszesek, hogy programot kérsz tõlük. Hiszen nem indultak, csak pár közös jelöltjük volt az emdéeffel.
Ennél hihetõbb szöveget is kitalálhattál volna! :DD
CsengoZoli 2010 ápr. 28. - 14:48:53
(2084/6375)
Persze,hogy nyert hisz csalt,ezen mit nem értesz? :)
Na,ez jellemzõ :)
Persze...,egy pécsi helyi választásra vonatkozó mondat,ami mindössze annyit tesz,hogy nagyonjól tudják ki az aki nem mszp-s (énistudom a környezetemben ki mszp-s,sõt aztistudom nagyon jól,hogy mely kerületek mszp-sek)az szerinted durvább,mint egy országos választáskor csalásra szólító képviselõ ügye,aki végül így nyert :)
Meszagkám, te még elhiszed amiket mondasz?
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 14:36:33
(2083/6375)
a Hagyó nem értettem... aki hülye, mit tegyek? Mégis nyert.
És a fidesz ellenzõk listája??? :) az kicsit durvább, azt senkit se érdekelt. Ez egy ilyen ország kérlek.
CsengoZoli 2010 ápr. 28. - 14:28:39
(2081/6375)
Cigánybûnözés.
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 14:24:47
(2080/6375)
te meg szokásosan kedves. :D
offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 28. - 14:19:25
(2079/6375)
ez már beteges.
offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 28. - 14:18:55
(2078/6375)
hû.....van még ennél is bambább válasz? van szdsz, és nem ez volt az elsõ választás Magyarországon, libus.
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 14:17:17
(2077/6375)
és azt add össze, hogy még a jobbikét is megnéztem....
offtopic
meszag 2010 ápr. 28. - 14:16:21
(2076/6375)
mert nincs is szdsz. :D