matuschkapista 2010 szept. 05. - 13:40:06
(5825/6375)
-"Féltem a kockázattól és inkább vállaltam a magasabb törlesztõrészleteket. "
-Gondolom gyorsabban szerettél volna túl lenni rajta!

A kamat is magasabb volt egyben. Az egyetlen ok, amiért ezt választottam, a kockázattól való félelem. Vagyis, nem bíztam a svájci frank árának a változatlanságában. Ugyanis még emlékszem, amikor 10,-Ft volt a vételi árfolyam.
Rahel 2010 szept. 05. - 13:32:55
(5824/6375)
-"Egy dolgot nem értek. Az ellehetetlenült devizahiteleseknek nincs saját felelõsségük, mint pl. a tõzsdén vagyonokat elvesztõknek? "
-Ezt mindenkinek saját magának kell megítélni, hogy lesz e megfelelõ fedezet!
-A tõzsdén ált. a nagy halak szerepelnek!

-"Nem értek igazán a pénzügyekhez, de 5 évvel ezelõtt, mikor lakáskölcsönt vettem fel, szabad választásom volt, hogy forintalapú vagy svájci frank alapú hitelt válasszak.
-Gondolom jó volt az árfolyam!

-"Féltem a kockázattól és inkább vállaltam a magasabb törlesztõrészleteket. "
-Gondolom gyorsabban szerettél volna túl lenni rajta!

-"Aki kockáztatott, hogy kevesebbet kelljen fizetnie havonta, az miért tekintendõ most ártatlan áldozatnak?"
-Ártatlannak nem ártatlan, és ami az Õ kölcségük lenne, azt egy ideig mi álljuk(vagyis az adófizetõk!!:((
matuschkapista 2010 szept. 05. - 13:21:46
(5823/6375)
Egy dolgot nem értek. Az ellehetetlenült devizahiteleseknek nincs saját felelõsségük, mint pl. a tõzsdén vagyonokat elvesztõknek? Nem értek igazán a pénzügyekhez, de 5 évvel ezelõtt, mikor lakáskölcsönt vettem fel, szabad választásom volt, hogy forintalapú vagy svájci frank alapú hitelt válasszak. Féltem a kockázattól és inkább vállaltam a magasabb törlesztõrészleteket. Aki kockáztatott, hogy kevesebbet kelljen fizetnie havonta, az miért tekintendõ most ártatlan áldozatnak?
Rahel 2010 szept. 05. - 13:10:36
(5822/6375)
-"Az EURO árfolyam általában a gazdasági folymatokat befolyásolja rossz vagy jó irányba, és az EURO árfolyam legalább, néha stabilizálódik, vagy csak kisebb mértékben romlik."
-Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a kissebb mérték is sok a forinthoz képest, és nincs olyan jel, ami forint erõsödését mutatná!!:((

-"Ám a CHF ? Ugyanis a devizahitelek egy jelentõs része, "alpesi valuta" alapú, ahogy most becézni szeretik a médiában."
-És ez is szörnyû a magyaroknak, mert láncreakcióban gyengiti a Ft-ot az Eurovav együtt, ami még súlyosabb következményekkel jár a hitelesekre nézve,!!:((

-"És ennek az árfolyama nem ingadozik, nem javulgat, nem stabilizálódik szinte még átmenetileg sem, csak romlik, romlik, romlik..., és a kilakoltatási moratórium nem tartható a végtelenségig, mi lesz utána ?"
-Az sem lenne egy utolsó ötlet, ha nem raknák ki õket, hanem bérlõként maradhatnának addig, amíg ki nem fizetik a tartozást, mert így valamivel kevebb lenne a részlet, és mégis lenne fedél fejük fölött!
Commodus 2010 szept. 05. - 12:42:53
(5821/6375)
"-A devizahiteleseket(akiket az Orbán úgy védett)romba döntötte, mert nem mindegy, hogy 263, vagy 288mellett fizetik visza a tartozásukat!(Ez 60%-k plusz kiadás az Orbán miatt!!:PP"

A külker-belker témában, laikusként nem nyílvánulok, Te úgyis elmondasz mindent, de a devizahitelnél van még egy kis bibi!

Az EURO árfolyam általában a gazdasági folymatokat befolyásolja rossz vagy jó irányba, és az EURO árfolyam legalább, néha stabilizálódik, vagy csak kisebb mértékben romlik.

Ám a CHF ? Ugyanis a devizahitelek egy jelentõs része, "alpesi valuta" alapú, ahogy most becézni szeretik a médiában.És ennek az árfolyama nem ingadozik, nem javulgat, nem stabilizálódik szinte még átmenetileg sem, csak romlik, romlik, romlik..., és a kilakoltatási moratórium nem tartható a végtelenségig, mi lesz utána ?
Rahel 2010 szept. 05. - 11:56:12 Előzmény Csengõ-zoli
(5820/6375)
-Hali Csenge, látom a modi besegített!!:PP

-De ha már így alakult akkor most leírom a megoldásokat!!:PP

-Tehát nemzetközi pénz piac:
-Az elmúlt 2hónapról írtam(ha nem tûnt volna fel),és Te pedig kb. az 1-2 évvel ezelõtti álllapotokat vázoltad!:PP

-Nos kezdjük ott, hogy rögtön az elsõ honapban a nemzetközi pénzpiacot sokkolta a hír, miszerint becsõdöltünk,(persze ezt a fidesz késõb cáfolta), viszon a bejelentés elég volt ahhoz, hogy májusban kössenek üzletetet a 263-as árfolyamra úgy, hogy a két elmebeteg fideszes bejelentésére 283-as árfolyam mellet baromi nagy hasznot húzzanak le a külöbségbõl!:PP
-Persze, ha valaki ilyet tesz, annak biztosra kell mennie!:PP
-A két bejelentés pedig maga volt a legjobb fedezet!!:PP
-Egy ilyen húzást nyugaton a kirúgás követi, viszont nálunk az Orbán szinte dicsérte õket, és kirúgta azokat, akiknek joguk lett volna utána nézni, hogy ez milyen érdekeltségeket érintett!!:PP

-Most, hogy túl vagyunk a tõzsdén, és a nemzetközi pénzpiacon, következzenek a szerencsétlen megnyílvánulások, és Orbán hihetetlen baklövése!:P
-Ehhez a fejezethez tudni kell azt, hogy az IMF-el tervezett 3%-4%-os költségvetési hiány tartása azt jelentette volna számunkra, hogy a visszafizés kissebb kamata mellet valami még jutott is volana a gazdazág fejlesztésére, de mivel Orbánnan fingja nincs arra a nagy okos Varga Misivel, hogy hogy lehet ezt elérni, ezért okoskodni kezdtek a gazdasági tervek hiányában, hogy az IMF itt ne pofázzon!!:PP

-Persze erre is gyengült a forint, már 288-nál járunk, és külföldön a megitélésünk egyre szarabb, ami az exportot érinti súlyosan a piacaink elvesztése miatt, és az inport sem túl fényes, mert nem mindegy, hogy 263-ért, vagy 288-ért vásárolunk!:PP
-Ha pedig nincsen piacunk, akkor lesz egy csomó munkanélkül!!:PP

-És akkor nézzük az itthoni problémákat!:PP
-A devizahiteleseket(akiket az Orbán úgy védett)romba döntötte, mert nem mindegy, hogy 263, vagy 288mellett fizetik visza a tartozásukat!(Ez 60%-k plusz kiadás az Orbán miatt!!:PP
-A bankadó megint egy csomó embert érintett, mert nem a bank szívja meg, hanem az ügyfelek, mivel aki betette a pénzét, az kevesebb kamatot kap, és aki hitelt vett fel, az több kamatot fizet, mivel a bank a veszteségét így fedezi!:PP
-Ott van a Nemzeti Bank elnökének a fizetése is!!:))
-Az is vicc, mert ha utána számolsz, hogy hány ember él Magyarországon, akkor rájössz, hogy az emberek igazán elenyészõ összeget fizetnek neki havonta!!:PP
-Most nézzük mégegyszer az importot a 288-as árfolyammal!:PP
-Ez az árakat veri fel, az alapanyagok árai miatt, amiket így drágábban szerzünk be!!:PP

-És persze ott van az Eg.ügy is, amit a fidesz is szeretne már biztosítási rendszerben mûködtetni, mert így a kórházak csak a pént viszik, és már a nemzet orvosa sem nagyon viszakozik a az SZDSZ ötlete ellen!!:PP

-Na és zárszóként egy picit a média csomagról!:PP
-Nem a kereskedelmi adók lesznek leblokkólva, hanem a közszolgálati Tv-k ontják majd a fideszes híreket, ami ellen már Brüsszelben is tiltakoztak!!:PP

P.S.
-Ha valami nem tiszta, akkor forduljál Nofrihoz, mert egyszer azt írta, hogy külkeres, ami azt jelenti, hogy ezt vágja, ha csak nem fideszes!!:))
Commodus 2010 szept. 05. - 11:04:57
(5819/6375)
:DDD
... bár,hol itt a gond, majd a Csányi megoldja, a "saját" pénzébõl.
szonya1 2010 szept. 05. - 10:53:29 Előzmény Commodus
(5818/6375)
Ne fokozd le kérlek a magyar focit, nem érdemli meg. Méghogy vicc?? Sokkal bonyolultabb mûfaj: tragikomédia. És a maga nemében nagyon sikeres, dõlni fog bele a pénz. Kár, hogy nem a sakk a fõforradalmár kedvenc sportja, sokkal olcsóbban kijönnénk.
offtopic
Nofri 2010 szept. 05. - 01:24:42
(5817/6375)
a megoldás;)
/tyúkeszû barátom;)/
Csengõ-zoli 2010 szept. 05. - 00:18:43
(5816/6375)
Nem.
Miva? :)