Téma: Mama

4/10
Kulcskészítõ 2013 jún. 07. - 19:04:42 4/10
(20/80)
Nagyjából a film felénél jutottam el odáig, hogy ha már elkezdtem, akkor végignézem, csak hát ez nem éppen dicséret vele kapcsolatban...

Innentõl poéngyilok (spoiler) veszély:

Sajnos néhány közepesen jól sikerült effekten kívül semmi értékelhetõ nincs a filmben. Rögtön ott látszik az átgondolatlansága, hogy nem tudja felépíteni a szerkezetét. Sokáig középpontban áll például a halott férfi testvére, aztán hirtelen kikapcsolják a sztoriból, és máris a barátnõje lesz a fõszereplõ, aki azonban teljesen alkalmatlan erre. A dokiból hirtelen narrátor lesz, azt sugallva, mintha a sztori kulcsfigurájává lépne elõ, de nem, inkább elmegy és meghal egy sötét házban éjszaka, tök egyedül, mint azt száz másik filmben a töltelékszereplõk szokták.
Az sem egészen világos, mi a túrónak akar a szellem bármi áron megölni egy gyereket, ha pedig már ez a heppje, akkor miért nem tette meg ezt az alatt az öt év alatt, amíg a gyerekek ott éltek?
Néhány jelenet ütõs akar lenni, de inkább csak ciki egy kissé (pl. amikor a lány a szobában a lepedõt huzigálta, és kiderült, hogy nem a testvérével, az teljesen jó volt, de tönkre vágták azzal, mikor egy pillanatra repülni láttuk), a halott testvér feltûnése a kórteremben pedig szintén erõsen B filmeket idéz.
Azt pedig külön utálom, hogy túl hamar (gyakorlatilag az elsõ tíz percben) megmutatták, kitõl-mitõl kell félni, úgyhogy a plusz feszültség máris oda, ráadásul mindenképpen azt akarták sulykolni, hogy itt és most az igazi természetfeletti áll a háttérben, úgyhogy tessék csak félni, pedig ha az utolsó pillanatig rejtve marad a gonosz, akár még azt is hihettük volna, hogy valami zavarodott ember próbálja behálózni a gyerekeket. De nem, már az elején hangsúlyozni kellett, hogy akit a gyerek lát, annak "a lába nem ér le a földre" és mint kiderül, a gyökerek még a 19. századba nyúlnak vissza, csak hogy kétségünk se lehessen, itt valami természetfeletti dologról lesz szó, nem szimpla emberi gonoszságról, pedig ez utóbbi is lehet éppen eléggé ijesztõ.

És még egy csúnya logikai baki: a doki az elején azt mondja a diktafonjára, október 26-a van, majd a bíróságon azt, hogy a gyerekek szépen fejlõdtek az elmúlt 87 napban. Azaz a megtalálásuk óta minimum három hónap eltelt, és akkor még - ha visszaszámolunk - július vége lehetett. Ennek ellenére a keresõk egy elsárgult, õszi erdõben bukkannak rájuk...
Gulakin Skywalker 2013 máj. 26. - 02:11:31
(19/80)
Tényleg nem mutat sok újat, de azért van egy erõs erénye a filmnek. Nagyon meg lehet szeretni a karaktereket, legalábbis nálam ez volt.(Szúrkoltam nekik rendesen :) ) Nem nagy szám, de azért nem bánja meg az ember, ha megnézi-kateória.
u.i.: Lilly gyökér, MAMA meg egy ribanc! :D
SPOILER
(A legidegesítõbb kérdések amik felötöltek míg néztem: Mi a herémért jó az neki, ha megöli a kislányt? Jó egy önzõ pi...a.
Miért mindig a pszichopaták, dilinyósok, és egyéb szellemi roggyantak kapnak mindenféle szuper erõket, meg hatalmat...?)
5/10
stomachh 2013 máj. 25. - 15:26:18 5/10
(18/80)
Paráztató horrorra gondoltam, hát nem azt kaptam. A film 2/3-a inkább thriller/dráma. Az elején még csak 1-2 jel utalt arra, hogy itt egy kísértetes horror fog kibontakozni a film utolsó harmadára. Nekem attól még üres maradt a film, egyedül hangulata volt; mert sem a sztori, sem a színészi játék nem nyûgözött le. Ez nálam csak egy közepes 5/10.
10/10
csontfej 2013 máj. 15. - 05:27:51 10/10
(17/80)
Az elõzetest látva egy igen ütõs horrort vártam, és meg kell mondjam, nem is csalódtam.Ez egy igazi fotelbaszögezõs, gyomorgörcsölõs, sivalkodásra késztetõ horrorfilm, legalább 12-szer ugrottam vagy kaptam magam elé a kezem az ijedezéstõl.A hangok nagyon el vannak találva, remélem a szinkronost se rontják majd el, ha lesz egyáltalán.A történet is teljesen rendben volt, a színészi játékkal se volt semmi baj, Mama figurája is ijesztõ lett.Rég láttam ilyen remekmûvet, egy pár hétig agyalhatok majd rajta, fõleg ha sötétben leszek egyedül...:)Nálam 10/10 ez a film.
k11zoltan 2013 máj. 14. - 21:52:24
(16/80)
Egynek elmegy, de a szellemet megoldhatták volna élõ szereplõvel. Bár az már kiment a divatból. :/
Richy103 2013 máj. 08. - 16:55:45
(15/80)
Régen láttam ilyen jó kis horror filmet.
Véleményem róla: http://richyblogja.blogspot.hu/2013/05/mama.html
Dorkaaa 2013 ápr. 29. - 04:29:30
(14/80)
tobywong 2013 ápr. 28. - 09:45:46
(13/80)
Nagyon tetszett a film! Tényleg sok a parás jelenet benne. Nem tudom sok embernek mi baja van a végével. Akinek nem tetszett, gyanítom, hogy nem értette. Nagyon jól meg lett csinálva!!! 10/9
Beks 2013 ápr. 26. - 21:41:58
(12/80)
Jajj, de pocsék a vége!! Ezért kár volt majd' 2 órát elpazarolni. :(
Verion 2013 ápr. 26. - 21:20:51
(11/80)
Jó hangulat,gyenge történet és gyötrelmesen rossz befejezés...A párbeszédek laposak egyedül az effektek jók filmben...A lányokat dicséret illeti,szerintem nagyon jól alakítottak...Én személy szerint a halott hölgyikét jobban megcsináltam volna elég gagyi szellem lett a végére...Ezektõl eltekintve én "fostam" végig a film alatt úgyhogy a horror besorolás abszolút megállja a helyét...A fõhõsnõ szerepét egy ovis is jobban eljátszotta volna semmi kisugárzás nincs abban a nõben szerintem nem úgy mint a férfi szereplõben aki viszont bele illet a képbe rendre kivontak a filmbõl.Del Toro esszenciája nélkül kuka lenne de így azt mondom,hogy azért a rossz filmtõl messze van de MA MA radtam a tv-elõtt és végignéztem. :D
10/10
romeo666 2013 márc. 16. - 22:25:50 10/10 Előzmény robinho1983
(10/80)
Igen a végét jobban is meglehetett volna csinálni :) na de várjuk a Gonosz halottak feldolgozását :)
Mr. D 2013 márc. 15. - 17:07:01
(9/80)
Amerikában elég nagy siker lett, nem értem, hogy ide miért nem akarja behozni senki... pedig biztosan nagyon jó film. Az árvaház is nagyon tetszett, szerintem ez sem okozna csalódást.
8/10
Danijel 2013 márc. 07. - 13:24:47 8/10
(8/80)
Meg se akartam nézni, mert nem tetszett az elõzetesben a Jessica Chastain haja :D féltem csalódni fogok az eddig kialakított képemben a színésznõrõl. De mégis megnéztem. Gyorsan meg is gondoltam magam:D Imádtam a játékát.
A film az utolsó negyedénél nagyon leeresztett szerintem, tök értelmetlen hogy a szellem csajnak, mindegy ki csak gyerek legyen..no meg ha mindenáron le akar vele ugrani a szikláról, már réges rég megtehette volna, így a film értelmét is vesztette valahol, a halott csecsemõvel lett volna az szerintem, de lehet elsiklott a figyelmem valami felett.
tobywong 2013 márc. 03. - 14:13:17 Előzmény Johnny86
(7/80)
Ahogy néztem az éves filmlistát, nem hinném, hogy adni fogják. Nem értem miért...
Max várunk, amíg normális minõségben fent lesz... :)
Johnny86 2013 márc. 02. - 16:30:08
(6/80)
Magyar mozikban nem fogják vetíteni? O.o
8/10
robinho1983 2013 márc. 02. - 11:52:42 8/10 Előzmény romeo666
(5/80)
egyetértek. sztem se sok jobb horrorfilm volt az utóbbi idõben. bár én csak 8at adtam neki, mert a vége nem tetszik, és a sziklás részt (mármint a visszatekintõs részt) jobban is megcsinálhatták volna. de ezen kívül tényleg nagyon jó. a sztori nagyon el lett találva, a két kislány nagyon jól játssza a szerepét (legalábbis remélem h az életben nem ilyenek :)) és asszem meg is ijedtem rajta 1x. ez pedig nálam hatalmas nagy ritkaság. király film
1/10
Hellas Verona 2013 márc. 01. - 20:26:51 1/10
(4/80)
Hát ez a film egy nagy baromság konkrétan 50 percig nem történik semmi különös de utána is tömény unalom , bõven elég megnézni az elõzetest abba benne van minden.
10/10
romeo666 2013 febr. 08. - 17:30:07 10/10
(3/80)
A film 3/4-e nagyon kemény tény hogy az elmúlt évek egyik legjobb horrorja !
Viszont nekem a vége annyira nem tetszett... de a lényeg hogy sikerült párszor megijedni rajta amit nem sok horror ért el mostanság :) bátran adom neki a 10 pontot :)

SPOILER:
2008-ban volt 1 kisfilm 3 perces mamá címmel ez annak a teljes verziója de örömmel láttam hogy sikerült beletenni azt a jelenetet ami ebben a 3 percesben benne volt :) SPOILER VÉGE
szofi381 2013 jan. 27. - 16:05:09
(2/80)
Már az elõzetese is NAGYON DURVA! Szörnyen ilyesztõ a szellem! Brrrrrrrrrrrrrrrrrr
somersby 2012 dec. 25. - 22:35:22
(1/80)