8/10
InteriorLulu 2023 ápr. 23. - 17:39:16 8/10
(3/3)
Két páros életén keresztül mutatja be a felnőttkorban, baleset során keletkezett agysérüléssel, azon belül is memóriavesztéssel (anterográd amnéziával) járó állapotot, ezzel együtt a két, egyébként szoros és szerető kapcsolat ép tagjainak a másikkal és a másikért való reménykeltő és reménytelen, embertpróbáló küzdelmeit; és egyáltalán az életet egy olyan párkapcsolatban, melyben az egyik fél - bár kívülről és első blikkre nem látszik rajta a betegsége - folyamatos, napi 24 órás odafigyelést, gondozást igényel. (Négyükün kívül fontos szerepet kap a magánkórházat vezető idegsebész-doktornő is).
A film mindvégig realista és objektív marad, és ez áll a végére is, ami a filmes élmény szempontjából mindenképp jó dolog - amit ennek a betegségnek kapcsán ezzel sugall, de inkább mond, az sajnos nem annyira.
(És egyébként a történet a fejlett Nyugaton, Angliában játszódik: a mai magyar valóságban ez az egész teljesen máshogy nézne ki a kevés számú, a többség számára eleve megfizethetetlen intézményi ellátással, illetve az ennek hiányában otthon maradó, a sérültre 24 órában vigyázó ép családtag munkájának hihetetlen mértékű alulfinanszírorozottságával).

A heteró páros ép tagja Rebel Wilson végre egy kihívást jelentő, komoly szerepben, a leszbikus páros ép tagja, Gainsbourg pedig mint mindig, most is igen meggyőző; viszont akik egyenesen zseniálisak, az pont a két sérültet játszó, kevésbé neves színész (Celyn Jones és Trine Dyrholm).
A cím egyébként az emlékezetkiesésben szerepet játszó két agyi terület, a halántéklebeny és az amigdala alakjára utal.
6/10
pihes 2023 márc. 22. - 14:12:28 6/10
(2/3)
Érdekelt a téma, de könnyen lehetett volna jobb is HAT/TÍZ.
9/10
tvhangya 2023 márc. 04. - 23:41:17 9/10
(1/3)
Komoly dráma ez, ami megjelenik ebben a történetben.