Téma: Maniac

6/10
The Cortez 2021 jan. 26. - 01:47:27 6/10 Előzmény sexykex
(20/20)
A tiédeidet sem lehetett semmivel igazolni.
Ok a ”pénzt szeretik”-et értsd úgy, hogy a pénzért csinálják.

„egyetemista lányok bébiszitterkedés helyett”

Az ilyenek viszont tényleg a pénzt szeretik. Magadnak mondasz ellent.

„szexkedvelők kíváncsiságból”

Szexkedvelők nem lesznek kurvák kíváncsiságból.

Te sem bizonyítottál semmit.

„ha idősebb, akkor gyakrabban előfordul”

Ez a probléma része.

„Akárcsak a varrónőknél, vagy a bolti eladóknál”

Csakhogy a kurvaságnak semmi köze ehhez a 2 szakmához.
5/10
offtopic
sexykex 2021 jan. 19. - 19:48:07 5/10 Előzmény The Cortez
(19/20)
Van egy rossz hírem: meguntalak. Mondasz valamit, amit semmivel sem lehet igazolni és jobban ragaszkodsz hozzá, mint Málcsi néni a Szentíráshoz.
„Igen, de kurvának azok állnak, akik a pénzt szeretik.” – mondod te, ami csak a szokásos hülyeséged. Ezek szerint még nem hallottál arról, hogy a mélyszegénységben élők legvégső elkeseredettségükben; drogosok az anyagbeszerzés miatti küzdelmük során; fiatal lányok bűnözők által, nem ritkán a családjuk által kényszerítve; egyetemista lányok bébiszitterkedés helyett; szexkedvelők kíváncsiságból; és még ezer más okból hosszabb-rövidebb ideig beállnak emberek szexmunkásnak. Ezeknek az embereknek a tarifái ugyancsak eltérőek: „Debrecenben már nyolcszáz forintért el lehet jutni a mennyországba.” Ennél az összegnél, valószínűleg nem a pénz szeretete dominál.
„Továbbra sincs soknak gyereke…” – ismételgeted, de meg se kísérled bizonyítani. Ha fiatal, valószínűleg nincs gyereke, ha idősebb, akkor gyakrabban előfordul. Akárcsak a varrónőknél, vagy a bolti eladóknál. Felőlem folytathatod az ámokfutást és a bölcselkedést. Részemről a kérdést lezártam.
6/10
The Cortez 2021 jan. 19. - 17:55:29 6/10 Előzmény sexykex
(18/20)
Igen, de kurvának azok állnak, akik a pénzt szeretik. Továbbra sincs soknak gyereke (szerencsére), de ezt tudnád, ha ”gondolkodó értelmes ember” lennél.
5/10
offtopic
sexykex 2021 jan. 13. - 17:24:50 5/10 Előzmény The Cortez
(17/20)
Bárki is mondja az a logikus, ami észszerűen következik az előzményekből. Vannak nők, akik élvezik és imádják a szexet. Vannak nők, akik imádják a pénzt. És a nők jelentős része szeretne saját gyereket. Eléggé egyértelmű, hogy ezeknek a halmazoknak lesznek metszéspontjaik, ezért a szexmunkás nők közül viszonylag soknak van gyereke.
Én nem akarok hinni semmit. Veled szemben engem a tények érdekelnek. Megpróbáltam megingatni a hitedet, de nem sikerült. Amit most írtam, már nem neked szántam, hanem a gondolkodó értelmes embereknek.
6/10
The Cortez 2021 jan. 12. - 23:01:53 6/10 Előzmény sexykex
(16/20)
Logikus, mert te azt mondtad. A bemásolt szöveg egy része köztudott dolgokból áll. Az továbbra is probléma, sok kurva szülő is egyben, bár biztos nem annyi az, mint amennyit te szeretnél hinni. Egy matektanárnő se nagyon lesz kurva, maximum akkor, ha kirúgják az állásából. Kurvák meg maximum csak a pénzt élvezik a munkájukban.

Használod az eszed, meg próbálsz utánajárni, de nem jöttél rá semmire, meg nem találtál semmit. Amiket bemásoltál pont nem igazolnak semmit.
5/10
offtopic
sexykex 2021 jan. 07. - 18:33:36 5/10 Előzmény The Cortez
(15/20)
Ezt honnan vettem? Onnan öregem, hogy az a logikus, amit mondtam. Onnan, hogy semmi sem fehér és semmi sem fekete. Ezer és egy élethelyzet van és ami megtörténhet, az meg is történik. A teljesség igénye nélkül idézek pár dolgot ezzel kapcsolatban.
2014-ben a The Lancet c. neves brit egészségügyi szaklap az AIDS konferencia alkalmából különszámot jelentetett meg, amelynek egyedüli témája a HIV és a szexmunka. A leggyakoribb tévhitek a kiadvány szerint:
„Minden prostituált nő, ezzel szemben sok férfi és transzszexuális szolgáltató is dolgozik.
Minden szexmunkás egyedülálló, ezzel szemben sokak stabil kapcsolatban élnek.
A prostituáltak nem akarnak gyereket, ezzel szemben a legtöbb szexmunkás szülő is.
Minden prostituáltat kényszerítenek, ezzel szemben a szexmunkások többsége önkéntesen választja ezt a tevékenységet (kényszerítő körülmény főleg a rossz anyagi helyzet lehet).”
Ilyen a prostituáltak élete a valóságban: egy férfi 5 éven keresztül fotózta őket. Volt egy elképzelése arról, hogy mit lát majd a bordélyházakban, de ez egyáltalán nem igazolódott be:
„A fotós elmondta, este és reggel a nők olyanok voltak, mintha teljesen más bőrébe bújtak volna. Éjszaka a munkájuk miatt másképp viselkedtek.
A fotós nem találkozott drogokkal, és alkoholt is csak az este folyamán, a vendégekkel fogyasztottak a lányok.
Az ott dolgozó prostituáltak közül majdnem mindenkinek van másik munkája és élete: partnere vagy férje, sőt, sokaknak gyermekei is.
Az egyik nő például matematikatanár egy iskolában, de a nyári szünet alatt prostituáltként dolgozik egy bordélyházban. Nemcsak azért, mert szüksége van a pénzre, hanem azért is, mert élvezi ezt a munkát.
Az örömlányok szabadidejükben ugyanúgy élnek, mint bárki más.”

Onnan vettem, hogy én használom azt pici kis eszemet és ha valamit nem tudok, vagy nem hiszek, akkor próbálok utána járni. Más a strici által szexre kényszerített nő élete és más azé, aki önként vállalja. Lehetetlen pontos adatokról beszélni, mivel a legtöbb ember titkolja a szexmunkát, ezért mindenki azt hisz erről, amit akar. De! Nézzük most a nevelést. Talán hallottál már arról, hogy az emberek a vita hevében túloznak. Én is szoktam, mert semmi kedvem kideríteni, hogy ki miért lesz gyogyós, vagy pszichopata. Nem lehetetlen keresni statisztikákat, olvasni a Magyar Pszichológiai Szemlét, ostoba kijelentések helyett tájékozódni. Persze nem kötelező. Sokkal egyszerűbb megkérdezni a másiktól, hogy honnan vette. És te, te barátom honnan vetted? Úgy gondolod! Igen ám, de ha nagyon akarok, én fogok találni engem igazoló dokumentumokat, te viszont aligha. Álmélkodás helyett esetleg megpróbálhatnád.
Itt van például Robert Plomin viselkedésgenetikus tanulmánya, amiben azt állítja, hogy: „Tehát mondjuk, a skizofrénia kialakulásához kapcsolódó gén mindenkiben megvan. Az emberek a genetikai háttér mértéke szempontjából egy kontinuumon helyezkednek el, amit feloszthatunk tíz szakaszra. A legfelső szakaszba tartozó embereknek 15-ször nagyobb az esélyük, hogy kialakuljon náluk a betegség, mint a legalsó szakaszba tartozóknak. Plomin azt mondja, nincs semmi más olyan faktor, ami ennyire jól bejósolná, hogy valaki skizofrén lesz-e vagy sem, mint az, hogy melyik csoportba tartozik a gének szempontjából.”
Van tehát egy ember, aki majdnem ötven éve foglalkozik az egyes tulajdonságok genetikai meghatározottságának kutatásával és azt állítja, hogy nem a nevelés, nem a környezet, hanem elsősorban a genetika határozza meg azt, hogy milyen emberré válunk. Higgyünk neki?
6/10
The Cortez 2021 jan. 06. - 15:13:58 6/10 Előzmény sexykex
(14/20)
Ezt nem tudom honnan vetted. A legtöbbnek nem lesz, csak néhánynak, de az is elég nagy probléma! A kölykeik többsége nagy valószínűséggel nem lesz pszichopata, csak lelki rokkant. Az jobb? A rossz nevelés hatására meg válhat szarember a gyerekből. Ezt sem tudom honnan vetted, hogy mindegyik teljesen normális felnőtté válik.
5/10
offtopic
sexykex 2021 jan. 02. - 17:56:43 5/10 Előzmény The Cortez
(13/20)
No, ez érdekes kijelentés. A legtöbb hivatásos és amatőr prostinak előbb-utóbb lesz gyereke, és ha az mind pszichopatává válna, akkor az emberek nem mernének kilépni az utcára. Továbbá rengeteg hibbant nő van, aki elég rosszul, vagy nagyon rosszul neveli a gyerekét és bármennyire meglepő, ezek a kölykök is teljesen normális felnőtté válnak. (Az a néhány kivétel pedig erősíti a szabályt.)
6/10
The Cortez 2021 jan. 01. - 15:21:06 6/10 Előzmény sexykex
(12/20)
Az anyja kurva volt. tehát miatta lett ilyen Frank.
5/10
sexykex 2020 dec. 06. - 23:12:29 5/10
(11/20)
Tekinthetjük akár művészfilmnek és agyalhatunk az egyedi „belső nézetes” POV stílusán, esetleg pszichothrillernek és eldönthetjük, hogy valóban a mama miatt lett ilyen Frank? Számomra csak egyszerű horrornak tűnt és nem tetszett különösebben az ősi indián módszer feltámasztása.
(Ha egy ilyen mániákus elmebeteget elfognak, akkor diliházba zárják ahelyett, hogy kivégeznék. Miért? Sohasem fog meggyógyulni, sohasem lesz jobb ember belőle. Lényegében élete végéig kínozzuk, hiszen nem hódolhat kedvenc időtöltésének a próbababagyártásnak. Biztos, hogy a leghumánusabb és legésszerűbb megoldást választjuk?)
6/10
The Cortez 2019 febr. 08. - 17:12:09 6/10
(10/20)
Egyedi horrornak számít, még akkor is, ha remake. Szinte az egész film alatt POV nézetből, vagyis a gyilkos szemszögéből látjuk az eseményeket (hasonlít a Smack my bitch upra és az Enter the voidra). Erre az elvont, beteg alapötletre és hangulatra tesz még rá jó pár lapáttal a nyomasztó zene, meg a több durva, nyers jelenet. A pszichopata (E. Wood) leginkább kurvákra vadászik, tehát a sztori tanulsággal is szolgál arról, hogy miért nem jó buli felelőtlennek lenni + provokálni. Az őrült bizarr lelki világa mellett megismerjük a múltját is, amin szintén kurva érdekes elgondolkodni!
7/10
ResidentEvil 2017 jan. 03. - 00:07:24 7/10
(9/20)
Pszicho thriller kategóriába top film,a föszereplõ,hangulat nagyon el lett találva.7 pont.
7/10
corleone90 2016 jan. 07. - 09:00:03 7/10 Előzmény Szissssz
(8/20)
Egyetértek a film hangulata,a zenék alatta nekem is bejöttek.A színészek is jól alakítottak,kicsit beteg film de vannak sokkal betegebb filmek is.10/7.jó pszicho thriller
8/10
Szissssz 2014 jún. 27. - 22:41:12 8/10
(7/20)
Nekem ez a film nagyon teszett, tulajdonképpen már a kezdés pillanatában magával ragadott. Nagyon jó a történet, remekül alakít a fõszereplõ, tetszettek az egyedi kamerafelvételek és a hangulatot még jobban kidomborító zene meg egészen fenomenális volt! Imádom, ha egy filmnek jó zenéje van, nagyot dob pluszban rajta! 10/8
zegorias 2014 márc. 30. - 17:43:00
(6/20)
A kameranézet teszi egyedivé a filmet és ezáltal válik az átlagosnál is nyomasztóbbá. Elijah jó választás volt a szerepre.
5/10
beo71 2013 nov. 21. - 10:16:34 5/10
(5/20)
Jól indul, tényleg frankó az elkövetõ szemszögébõl látni az eseményeket, ötletes, hogy a killer csak a tükörképekben látható, van néhány jól sikerült jelenet, de egy idõ után sok lesz, öncélúnak tûnik, a flashback pedig idegesítõ és olcsó, így a végére nem jó érzés, hanem inkább negatív gondolat maradt bennem.5/10.
SPOILER
Az achilles átvágás a legjobb dolog, ha nem olvasom, hogy Alexandre Aja a producer és fk.író, akkor is tudtam volna, hogy az õ keze van benne. Kis aberrált ! Nem baj, õ így jó, de a Magasfeszültség és a P2 színvonala kéne, nem pedig az Piranhaás ökörködés, pláne nem ez !
7/10
bj029 2013 júl. 31. - 23:07:09 7/10
(4/20)
Nagyon eredeti. Tetszik a kameranézet, nagyon eltalálták mit akarnak megmutatni. Kicsit gyenge a vége, a nõ simán elfuthatott volna.. Mivel ilyen hatású filmet rég láttam, 10/7.
1/10
tesz-vesz 2013 júl. 27. - 18:30:57 1/10
(3/20)
borzasztóan primitív és öncélú film, klisékre építkezik szubjektív kameranézetben, ez és az anyjától szenvedõ õrült gyilkos már a pszichó óta nem eredeti és azóta már vagy 20 filmben feldolgozták ezt.
mellesleg unalmas is eléggé. ez sajnos elégtelen, woodnak nem kéne ilyen szerepeket vállalni.
10/10
offtopic
kenubita 2013 máj. 30. - 09:34:24 10/10
(2/20)
Brutális film egy szétroncsolódott elme utolsó villanásairól, mielõtt végleg elhatalmasodik rajta az õrület.
k11zoltan 2013 máj. 06. - 22:04:21
(1/20)
Nem is volt rossz.
Bár nem sok története volt, de a gyilkolászásokat jól kivitelezték az alkotók.