Téma: Maradj!

offtopic
cocomanó 2015 febr. 11. - 13:33:48
(82/102)
Felvenni praktikus dolog. Én rendszeresen szoktam. A DVD lejátszó (amit tényleg riktán használok DVD-zésre) felvenni is tud a belsõ memóriájába (is), méghozzá sokmindent. Kényelmes visszanézni amikor csak akarom, utána pedig kitörölni. Ezt tényleg nehéz manapság megérteni?
offtopic
olahmiki1959 2015 febr. 11. - 12:05:57
(81/102)
"Ki a fene vesz fel a tévébõl filmet 2015-ben, amikor akár DVD-n, akár a neten online, akár letöltve bármikor megnézheted?"

Én.
Miért?
Mert - most néhány õskövületi megjegyzés, tapasztalati jótanács követezik, szigorúan múzeumlátogatóknak.:DDD
1. A DVD pénzbe kerül - nem utolsó szempont. Ráadásul a minõsége megbízhatatlan, kaptam én már kölcsön olyan gyári, eredeti DVD-t, amin idõnként akadozott, szaggatott, kikockázódott volt a film.
2. A neten online nem található meg minden. Ha igen, sokszor csak eredeti nyelven, felirat nélkül, ami kell a fenének...:)
3. A letöltés meg pláne macerás, - sokszor illegális, aztán mindenféle regisztráció, klubtagság, letöltés-feltöltés kell hozzá, idõbe kerül, és egy többtagú család nem tud odaülni kényelmesen a számítógép elé, hogy megnézzen egy filmet, szorongani meg nem akar senki a monitor elõtt - mi legalábbis nem...:)

Ellenben a videó - természetesen jó minõségû kazettára, egy jó videó által felvéve a filmet - maga a kényelem, a praktikusság, a tartósság.:D
A videoszalag sokkal idõtállóbb, mint a DVD - olvastam, nem én találtam ki - de ezt meg tudom erõsíteni, a 80-as évek közepén felvett néhány ritka filmem teljesen hibátlan a mai napig, a DVD-k felülete pedig sérülékeny, bármikor megkarcolódhat, ráadásul állítólag néhány évtized alatt egyszerûen letörlõdik, halványodik, az oxidálódás miatt eltûnik róla az információ.:D (Nem vagyok szakember, de akik ezt leírták komoly szakfolyóiratokban, azok igen...:)

... Azt hiszem, idõnként hajlamosak vagyunk lenézni a régebbi dolgokat - én is, - pedig ez nem mindig szerencsés.:D
Ugyanis ott van a hanglemezek élõ példája, a CD-k tökéletes minõségûek, (elméletben), mégis, az igazi ínyencek, a zenegyûjtõk egyre inkább keresik a régi, hagyományos bakelit lemezeket, mert azoknak sokkal teltebb, dinamikusabb hangzásuk van...:)

Ennyit az idõutazásról...:)
offtopic
Péter Wolf 2015 febr. 11. - 11:19:44
(80/102)
Úristen, valamilyen idõalagútba kerültem és visszacsúsztam a 80-as, 90-es évekbe? Ki a fene vesz fel a tévébõl filmet 2015-ben, amikor akár DVD-n, akár a neten online, akár letöltve bármikor megnézheted? Amúgy a film egyáltalán nem zavaros, hanem egy nagyon megrendítõ, igazán jól megírt dráma, nagyszerû - és szerintem teljesen érthetõ - befejezéssel.
fourdogs 2015 febr. 11. - 08:08:35 Előzmény menorca
(79/102)
Ha stb.-szal veszel föl, csak javasolni tudom (többszöri "lesre futás"-t követõen), hogy a felvétel befejezése lehetõségek közül ne a "mûsorújság szerint" opciót válaszd, hanem a 15 v. 30 perccel késõbbet. Hálás megoldás.
olahmiki1959 2015 febr. 11. - 05:30:58 Előzmény menorca
(78/102)
Bocsánat, hogy beleszólok, de mint régi videózó, - meg aki eléggé kiismerte már a magyar televíziózás abszolút trehányságát, megbízhatatlanságát - én mindig úgy szoktam beprogramozni a videót, hogy az elején néhány perccel hamarabb kezdõdjön a felvétel, (mert elõfordul, hogy kicsivel hamarabb kezdik a filmet, ez is elképesztõ), és fõleg, a végére ráhagyok kb. 15-20 percet, abból nem lehet baj.:D
menorca 2015 jan. 02. - 00:04:06
(77/102)
Be volt állítva automatára a felvétel 24-én, nem voltunk itthon, ma néztem meg. Csak az állítólagos lényeg, az utolsó 5 perc maradt le, holott pontosan kezdõdött. Másfél óra után ez több mint kellemetlen... Köszönöm RTL.
10/10
pb69 2014 dec. 25. - 23:48:27 10/10 Előzmény olahmiki1959
(76/102)
Szerintem nem érdemes ennyire bízni a "népítéletben". Fõképp úgy, hogy noha a kommentelõk közül sokan nem értették, de összességében jó értékeléseket kapott itt és az imdb-n is.
Az hogy ennyien nem értették, elég meglepõ, de az ijesztõ is igaz rá valamilyen szinten, még ha nem is úgy, ahogy gondoltad. :) No offense, de sokan a tényleg faék egyszerûségû dogokat se képesek vagy hajlandóak megérteni, ez a film annál pedig összetettebb, bár egyáltalán nem bonyolult.

Elõször láttam, de az alapvetõ lényeg így is átjött és összeállt a kép. De mindenképp meg fogom nézni még legalább egyszer. Nyilván úgy már nem lesz olyan érdekes a vége, viszont egy csomó jelenet (szinte az összes) új értelmet nyerhet. A vége tényleg totálisan átértelmezi az egész cselekményt, tehát elõször erõsen spoiler-mentesen ajánlott megnézni.

Az alapötlet szerintem jó, a kidolgozás pedig kifejezetten igényes. Tény és való, hogy a csattanó nem épp a legeredetibb ötleten alapszik, de itt szerintem nagyon jól mûködik. Amikor már kezdtem teljesen elveszteni a fonalat és már sehogy nem találtam érdemi magyarázatokat a történtekre, akkor jött a feloldás, ami nekem meglepõ volt, nem számítottam erre.

Sokan vetették fel, hogy a film unalomba fullad. Igaz, hogy a lassú építkezés jellemzi, de ez a mûfajából is adódik. Egy filmdráma nincs tele akciójelenetekkel vagy humoros sziporkákkal, tipikusan nem világmegmentõ sztorikról szól, nem annyira a történõ eseményeken van a hangsúly, mintsem inkább a karaktereken. Én nem igazán kedvelem a mûfajt, de ez a film bejött.

Az operatõri munka és a technológia megoldások jók. Itt sincs szó annyira egyedi vagy korszakalkotó megoldásokról, de jópofa és ötletes. A színészi alakítások összességében remekül ültek. Gosling kiemelkedõ volt, nagyon jól állt neki a szerep. McGregor ha nem is parádézott, de (úgy érzem) hozzá tudott tenni a szerephez. Naomi hozott egy jó átlagot, bár egyre inkább az az érzésem, hogy a nõi színészeknél manapság a réveteg bámulás válik a fõprofillá.
olahmiki1959 2014 dec. 23. - 17:24:49
(75/102)
Elég ijesztõ, hogy gyakorlatilag az összes hozzászóló - nagyon kevés kivétellel, - azt írja, hogy nem áll benne össze a film. (Képi világ, zene, alakítások dicsérete megvan, de ez talán még kevés, ha a film összességében zavaros, vagy érthetetlen...)
Nem lehet, hogy magával a filmmel van baj? És hogy lehet, hogy ezt a rendezõ nem vette észre?

Belenézek, de fenntartásokkal, ennyien ugyanis nem tévedhetnek...:)
10/10
Meril 2014 jan. 16. - 14:17:13 10/10
(74/102)
Ryan Gosling(illett hozzá ez a szerep!) és Bob Hoskins karaktere ami megmaradt bennem a film után.A többiek Ewan és Naomi...egyetértek a kritikával Ewannál valahogy ez a mélabús kissé unott játék mintha semmitmondóra sikeredett volna néha viszont kifejezetten jól áll neki...ami nem köszönhetõ másnak szerintem mint néhány ügyes kamera állásnak.Naomi sem az igazi azt hiszem az elsõ filmje ami tetszett az a Kör volt de lehet azért mert ott kifejezetten jól állt neki az a téma azóta is akárhol láttam mindig ugyanaz a semmitmondás rezzenéstelen arc különösebb színészi alakítás hiánya...Ez a film szerintem azért 10 csillagos mert tényleg érdekes módon egyedi képi világgal mutatja be ezt a nehéz témát ami...most nehéz lenne megfogalmazni mi is ezt pár év után 1szeri megnézéssel nehéz leírni így azt hiszem ismételni fogok.Így csak azt az érzetet és pár momentumot tudom felidézni ami pl az említett karakterek és a film egyedisége.A zenéje még nagyon megmaradt bennem rögtön az elsõ képkockáknál megragadott.Szerintem ez is nagyon fontos része egy filmnek.Így összességében ennyi.Mindenképp olyanoknak ajánlom akik szeretik a megfoghatatlan témákat egyedi köntösben. :-)
8/10
Oli Oli 2013 dec. 20. - 13:31:16 8/10
(73/102)
hatalmas szineszi alakitasok foleg gosling bacsitol, azert ketszer kellett megneznem ,h ertsem teljesen.. :)
M.Zs.F 2013 nov. 07. - 15:32:32
(72/102)
Most néztem meg, hirtelen nem is tudok rá mit írni. Nem állt össze teljesen a film, s emiatt meg fogom nézni mégegyszer mert szeretném ha tiszta lenne, habár vannak sejtéseim.....
lindav24 2013 aug. 03. - 02:09:29
(71/102)
Nekem egyáltalán nem állt össze a film végére sem a kép. Pedig másfél órás zûrzavar után alig vártam a végkifejletet, hogy mindent megértsek, de ez így nagy csalódás volt. A képi világ viszont tényleg egyedi és a két fõszereplõ nagyon jót alakított, de nem hiszem, hogy még egyszer veszem a fáradtságot, hogy megnézzem és megpróbáljam értelmezni.
7/10
gimbiikeeh 2013 márc. 10. - 00:21:13 7/10
(70/102)
Ahogy vége lett csak néztem ki a fejembõl, mert nem értettem mit is láttam. Aztán gondolkodtam és végre rájöttem a lényegre. A film képi világi nekem is nagyon tetszik. Lehet, hogy még egyszer meg kéne néznem, hogy teljes mértékben értsem. Nagyon jó film.

7/10
lanuko 2012 márc. 22. - 22:29:32
(69/102)
Spolier


Húú. Hát ez nem volt egy könnyen értelmezhetõ film, vagy csak épp fáradt voltam hozzá. Ryan Gosling nagyon jól játszott, a képi világ már néhol az elején is egészen szürreális volt, lehetett sejteni, hogy itt valami nem stimmel :) Én egy kicsit bénának találtam az "egyik jelenetbõl a másikba átmenést", szerintem ezt kihagyhatták volna, így egy kicsit erõltetett lett már a végére a film. Elõször azt hittem, hogy itt is elsütik a tudathasadásos poént, de aztán elég érthetetlenné kezdett válni, a végkifejlete pedig nagyon tetszett. Nyilván másodjára már jobban összeállna a kép, bár nem hiszem, hogy a közeljövõben még egyszer meg akarnám nézni, engem egy kicsit idegesített a kavarodás. Mindenesetre élmény volt, de inkább csak a vége miatt. Egyébként elég erõsen emlékeztetett a Gépész címû filmre.
1/10
niknikk 2012 márc. 20. - 13:28:47 1/10
(68/102)
Felháborító ez a film. Nem szoktam ezt mondani, de elrabolt 2 órát az életembõl! Egyedüli értékelhetõ része Gosling játéka.
hiden 2012 márc. 12. - 22:51:03 Előzmény Rókacic
(67/102)
Hát valamennyire össze állt a végén,de nem teljesen.Még egyszer kellene látnom,pont ezért.
Rókacic 2012 márc. 07. - 13:58:12 Előzmény hiden
(66/102)
Érdekes, nem tudom mit mond ez a film azoknak akiknek a végére nem áll össze a kép, hiszen pont ott van a lényege. Mikor nézed a végén a képeket, hallgatod a gyönyörû zenét és nem tudsz elszakadni a filmtõl a stáblista alatt sem. Aztán ha van idõd és lehetõséged megnézed megint, és rengeteg apró részlet nyer új értelmet, rácsodálkozol arra, hogy mennyire más jelentést kap egy-egy jelenet a végkifejlet tudatában.
hiden 2012 febr. 22. - 03:16:40
(65/102)
Nem hiszem el,hogy másodszorra látom ezt a filmet,és még mindig nem értem...:S
Légyszi,ha valakinek esetleg lenne kedve,írja le nekem,akár privibe.
Nagyon köszönöm elõre is!
Florencia725 2012 febr. 07. - 14:46:43 Előzmény Dzsini01
(64/102)
Azért a Te üzenetedre "válaszolok" ill. inkább kérdezek,mert úgy láttam a hozzászólásodból, hogy Te érted mirõl szól.Elmondanád nekem légyszi'....
tgyul 2012 febr. 05. - 20:33:48
(63/102)
Akinek ez bejött, nézze meg a "Mulholland Dr."-ot is! Érdekesség: abban is (fõ)szerepel Naomi Watts.