marie1 2008 máj. 12. - 01:17:57
(8/28)
Aha, akkor nyilván azért nem volt érthetõ a film, mert teljesen lemaradtam az elejérõl. Bár meg kell mondjam egyáltalán nem voltam elragadtatva a forgatókönyvtõl, ahhoz képest, hogy hárman is kûzdöttek érte. Számomra nem volt meggyõzõ, úgyhogy csak azért nem mondom, hogy kifejezetten rossz film, mert valóban lemaradt vagy 20 perc. :-(
G-Shock 2008 máj. 12. - 00:59:42
(7/28)
Örüljünk hogy a TV2-n "csak" idõbelni pontatlanságai miatt lehett bosszankodni. Nálam még mindit az veri ki a biztosítékot, hogy az RTL Klub rendszeresen újravágja a filmeket. Nah az a nézõellenesség. --- A Legrosszabb az, hogy az ilyen kevésbé populáris filmeket még kölcsönözni se mindig lehet, ellentétben az agyonreklámozott sz*rokkal.
mérlegelõ 2008 máj. 11. - 23:49:19
(6/28)
A nézõellenes disznóság teteje: több, mint 10 perccel korábban kezdték a vetítését!! (Pontosan nem is tudom, mennyivel; de 23.45-kor már jócskán ment a film: a felvételnek lõttek...)
Nem lehet valahol-valahogyan ezt a magasságos csatornaführerek szemére hányni???
perry 2008 máj. 11. - 11:23:26
(5/28)
Megtisztelve érzem magam ha felkeltettem a figyelmedet a film iránt.
zsazsi(ka) 2008 máj. 11. - 10:03:45
(4/28)
Nagyon felkeltette érdeklõdésemet Mária Magdolnáról szóló film. A hozzászólásokat olvasgatni szoktam, de igazán mély kritikus gondolatokkal,üzenõ sorokkal ritkán találkoztam.Köszönöm Perrynek a figyelemfelkeltõ szemelvényét.A fõhõsnõt játszó Binoche az egyik kedvenc színésznõm, és így a film, már látatlanul is fél sikert jelent a számomra.Remélem nem marad el az élmény számomra, talán valamit kapok tõle mellyel együttélve az elkövetkezendõ idõszakra feltõltõdést és erõt adó is lehet a számomra...
perry 2008 máj. 11. - 09:20:03
(3/28)
A film az én szemszögembõl arról szól meddig vagyunk mi és hol végzõdik a szerep? Vagy fogalmazhatnánk úgy is mi történik akkor mikor a saját személyiségünket felûl írja egy felvett világba való beilleszkedés? Persze ez csak egyik rétege a filmnek.



Abel Ferrara rendezõ mélyen spirituális munkásságát a Mária Magdolna tovább bõvíti. Ezúttal még nyilvánvalóbban teret kap a spirituálitás, hiszen Ferrara hõse az egyik apostol maga: Mária Magdolna. "A film hûen követi az Evangéliumot - mondja Fernando Sulichin producer. Számos Mária Magdolnáról szóló tévhitet akartunk tisztázni, többek között azt, hogy egyszerû prostituált lett volna."

A Mária Magdolna más Ferrarát foglalkoztató témákat is megmutat: a talajt vesztett mûvészt, a filmkészítés kulisszák mögötti, illúzióktól lecsupaszított világát - témákat, melyekkel már a SNAKE EYES-ban és a Filmszakadásban (BLACKOUT) is vászonra vitt.
Binoche a forgatás elõtt nyolc napot töltött Jeruzsálemben, hogy belemerüljön a szerepbe, melyet nagyon is a szívén viselt. "Jean-Yves Leloup Mária Magdolna evangéliumának fordítója szintén meg akarta filmesíteni a történetet, és fel is kért a szerepre, de aztán mégsem került sor a forgatásra. Hogy ez a szerep másodszor kopogtatott az ajtómon, azt hiszem nem lehetett véletlen... Lehetséges, hogy úgy volt, ahogy évezredek óta tanítják, hogy Mária Magdolna (Magdalai Mária) nem prostituált volt, hanem halász, de a korszak értelmezésében rossz szemmel nézhettek rá, hiszen se feleség, se anya nem volt. Azt is mondják, hogy Jézus hét ördögöt ûzött ki belõle. Az evangélium tanulmányozása közben lenyûgözött a megkínzott lélekrõl szóló leírása, mely az érzések, és a tudat különbözõ szintjein megy keresztül. Fülöp evangéliuma is érdekfeszítõ olvasmány, ha Jézus életére egy másik nézõpontból is kíváncsiak vagyunk: Hárman voltak mindig az Úr mellett: Mária, az anyja; az anyjának testvére és Magdalai Mária, aki a társa volt, mert Mária testvér, anya és feleség volt számára.
Ösztönzõ karakter. Az egyik legfontosabb dolognak tartottam, hogy olyan filmben játszhassak, mely a nõiséget az egyetemességbe helyezi vissza, mely nem kötõdik egy valláshoz sem, csakis a legmélyebbrõl fakadó hithez.
Ezen szemelvények tükrében csak ajánlani tudom a filmet.
pimpernel 2008 máj. 03. - 07:49:04
(2/28)
megnézném, dehát az ilyen filmet mikor máskor adnák, mint éjfélkor... :(
Laci911 2008 máj. 03. - 00:54:05
(1/28)
Kíváncsi vagyok erre a filmre...