1/10
Kerepesi Farkas 2012 júl. 18. - 22:08:56 1/10
(352/692)
Bayerzsolt és az irodalom. Hmmm. A tyúk és az ábécé.
1/10
Szajci 2012 júl. 18. - 21:33:01 1/10
(351/692)
a mai részt még nem láttam, de a tegnapi is érdekes volt. Jó volt megtudni, hogy az Almássy-kastély mikor épült milyen stílusban, stb. (ja errõl egy büdös szó sem volt, csak elmondta gyors Mindszenty hercegprímás életútját)

Nézve az értékelést, 118 szavazónak 3,7 az átlaga, szóval tartja magát
ehajno 2012 júl. 18. - 21:31:26
(350/692)
Teljesen egyetértek veled! Olyan a film hangulata, mintha egy siralomházban vették volna fel a szöveget.
Képtelenség nézni.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 18. - 21:26:12
(349/692)
Így a hsz-eket nézve, sokunknak tele van a lopója ezekkel a mostani megmondóemberekkel, az ízlésükkel...

Valami protest-hangulat terjeng nagyon...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 18. - 21:24:33
(348/692)
"... az Idõ és a Szalajka-vízesés ölelkezik..." stb.
Na én ekkor adtam fel végleg, úgy éreztem, ezt nem lehet fokozni...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 18. - 21:23:26
(347/692)
Hát ha láttál egy részt is, akkor biztos keveselled a 12-es karikát:)
2/10
far vik 2012 júl. 18. - 21:09:41 2/10
(346/692)
"... az Idõ és a Szalajka-vízesés ölelkezik..." stb. Akinek a lakodalmas meg a születésnapi, alkalminak elfogadható, egyébként gagyi, primitív "versek" tetszenek, azoknak lehet, hogy gyönyörûségesek a Bayer-féle giccses képzavarok. De attól még azok giccses képzavarok. Persze ebben az országban, ahol a melós lehülyézi a tanárt és jobban akarja tudni és lekicsinyli annak a szakmáját, nem érdemes ilyen dolgokról beszélni. Itt mindenki mindent jobban tud. A filmet nézze, aki akarja. Akinek van némi távolságtartása, helyzetismerete és maradt csepp objektivitása, az tudja, mirõl van szó. A többiek meg majd bégetnek vagy hörögnek párt "vallásuk" szerint. Na, mindenkinek jó egészséget, most már tényleg túl sokat beszéltem.
10/10
Acis 2012 júl. 18. - 21:00:50 10/10
(345/692)
Korábban épp te idézted azt a cikket, amiben Juhász Árpád (az egykori Rockenbauer-csapat tagja) így nyilatkozik: "ha Bayer Zsolt úgy készíti el a Másfélmillió lépés Magyarországon újraforgatását, ahogy az Ezeregyszáz év Európa közepén címû sorozatát, akkor szép és míves produkcióra lehet számítani". Ez az új sorozat szerintem nem üti meg azt a színvonalat (amiben talán a lehangoló élményeknek, kiábrándító kortüneteknek is szerepe van), de legalább Juhász Árpádnak elhihetnéd: Bayer Zsolt többre is képes. Ehhez persze le kéne venned a szemellenzõt...
1/10
smvsp 2012 júl. 18. - 20:53:22 1/10
(344/692)
A délutáni depihullám nem tart ki másnap délutánig :)
A délelõtti vetítéssel el lehet cseszni a délelõttöd is.

Egyébként egy "ismeretterjesztõ" mûsor miért is csak 12 éven felül nézhetõ?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 18. - 20:49:51
(343/692)
Jézus, ezt az agitkát reggel is ismétli a Kerál tévéje?
Mi a kehes paci örömének?
1/10
smvsp 2012 júl. 18. - 20:32:42 1/10
(342/692)
Az "irodlalmiabb" gondolatokról meg annyit, hogy annyira giccses frázisok egymásra hányása, hogy ha nem tudnád, hogy õ írta, hanem eléd raknák, hogy valami fõkomancs író gondolatai, ugyan ez lenne a véleményed róla...
1/10
füsti 2012 júl. 18. - 20:31:15 1/10
(341/692)
1. Bayer a valóságot is mondja, de emellett hazudik, elhallgat, téved, zagyvál, nagyképûsködik, a hülyeségbeszélõ verseny nyerésre esélyes indulója.

2. Irodalomi szöveg sok minden lehet a görög-latinoktól Tandoriig, de akinek Bayer irodalmilag értékes, annak csak azt tudom mondani: Jézusmária! Nepomuki Szent János, Boldog Özséb segíts!!!!
1/10
smvsp 2012 júl. 18. - 20:29:25 1/10
(340/692)
Semmi bajom nem lenne vele, ha az lenne a címe, hogy "BZS gondolatai a kéktúra mentén".
Nekik lett volna bajuk vele, mert nem lehetett volna hogy promózni, hogy legyen jó sok nézõ.
Belevitték a tv-be, az internetet megszokott bulvár címadást. "Lemondott a miniszterelnök" kattintanak millóan, és mikor megnyílik az oldal kiderül, hogy a világ túloldalán valami hátasztáni ürgérõl van szó...
Szóval a probléma ott van, hogy nem "Másfél millió lépés..." és csak nagyon elvétve "32 év múlva".
10/10
szekidi 2012 júl. 18. - 20:18:02 10/10 Előzmény füsti
(339/692)
Te a lépéseidet számolnád?
Ember! Gondolkodj, - miközben jársz... irodalmilag sokkal gyönyörûbbek B.Zs. mondatai , - mint a 32 évvel ezelõtti mondatok. Az hogy a valóságot mondja, - mely bizony szomorú, - ez sérti a füledet??
1/10
czingár 2012 júl. 18. - 19:52:25 1/10
(338/692)
Nem baj az ha ezt megmutatja, egyáltalán nem baj. A nagy baj azzal van, hogy hazugság az egész. Olvasd végig a mindenhol olvasható - itt is - pár soros felkonferáló szöveget. Idézek belõle egy keveset: "32 évvel késõbb, 2011-ben társaival úgy döntöttek, hogy Rockenbauerék nyomdokain haladva újra végigjárják ugyanazt az utat, felkeresik ugyanazokat a helyeket. "

Ez úgy hazugság, ahogy van. A forgatás alatt kb 0m tettek meg gyalog, lényegében mindenhova kocsival mentek, vitték õket. Láttál te már benne olyan részt, ahol túráznak? Én még nem. Semmi köze nincs ahhoz, ami ebben az idézett részben szerepel. Ergo hazugság. Arról meg ne is beszéljünk, hogy tele van a film nagyon durva hibákkal.

Osztályzat terén 1-et érdemel.
10/10
Acis 2012 júl. 18. - 19:41:59 10/10 Előzmény Opie
(337/692)
Bayer Zsolt már bizonyított, más filmjeivel is, de fõként a Kárpát-medencét bemutató sorozatával. Ez, vagyis az 1100 év Európa közepén mestermunka volt; gondolatgazdagabb, ihletettebb, kimunkáltabb, mint ez a mostani sorozat, de attól még nagyon jó, hogy megcsinálta a Másfélmillió lépést. Nem hiszem, hogy "túrázós" dokumentumfil-msorozatot akart csinálni. Ez egy szubjektív "filmesszé", ami nemcsak a természetrõl akar szólni. A történelem (benne az elmúlt 32 évvel) és az emberi igénytelenség nagyon mély nyomokat hagyott ezen az országon. Miért baj, hogy ezt megmutatja? Azért teszi, hogy menteni próbálja, ami még menthetõ. Akit meg nem érdekel a történelem, az ne nézze, fogja a sátorfáját, és menjen túrázni.
1/10
Kerepesi Farkas 2012 júl. 18. - 12:25:19 1/10 Előzmény eranthys
(336/692)
Azért ez elég szerény szellemi teljesítmény volt. Még gyúrjál rá egy kicsit, lesz jobb is! A gondolkodás esetleg segíthet. Már ha van mivel.
2/10
bedecs.hu 2012 júl. 18. - 10:32:49 2/10 Előzmény far vik
(335/692)
Igaz ez nem pont kéktúrás, de ilyesmi homevideókra gondolsz? http://www.youtube.com/watch?v=eBGek67EVMM
3/10
vino-et-veritas 2012 júl. 18. - 10:30:02 3/10
(334/692)
Érdekes kérdés ez a remake-dolog.

Ez sorozat nem igazán a remake kategóriája, nem is ezen a vonalon mozog. Még akkor sem lenne az, ha pontosan végigjárnák a korábbi helyszíneket. Az elõzõ Másfélmillió... sem egy strukturált, pontos forgatókönyv szerint készült sorozat volt és dokumentumfilmeket elég nehéz lenne remake-ben újraalkotni... Viszont az lett volna a "poén", hogy ugyanazokat, illetve a változásokat mutatnák be 32 év távlatából, amit a csapat akkor látott, megélt.

Ami a filmeket illeti. A magyar remake-k - már amennyire azok -, mint a Meseautó, az Egy szoknya egy nadrág, stb., számomra nézhetetlenek. A jelenkorba átültetett történet nem jön át, az a társadalmi-történelmi környezet, amikor az eredetik készültek, nem reprodukálható, mégha a humor vagy az emberi gyarlóság többé-kevésbé kortalan. A színészi játékról - kevés kivétellel - meg ne is beszéljünk...

Meg aztán a remake mûfaja is szerteágazónak tûnik. Mondjuk "A három testõr" legalább ötévente új feldolgozásban jelenik meg, jobb rosszabb módon (mondjuk a Kiefer Sutherland-os kifejezetetten katasztrófa). Ahogyan a technikán kívül az újabb Angyal-változatok sem jobbak.
1/10
Fõnix császárnõ 2012 júl. 18. - 09:42:49 1/10 Előzmény bepPpi
(333/692)
Szerintem inkább ropja a táncot :D

A remeke alkotások mindig elkászálódnak külföldön is, jól tudom mert annak idején utánuk olvastam, 80'As évek béli sorozatok/filmek lesznek újra feldolgozva s ekkor azt mondjuk, jobb lett volna inkább még feldolgozatlan témát feldolgozniuk, az eredeti nyomába sem érnek...

Nem kell túlságosan belegabalyodni kár lenne.

Ha az eredetitõl eltekintünk akkor megint más a hatás, példámnak mondom ha külföldön bukott sorozatokat adnának a nézettségük meglepõen jó lenne mivel az eredetihez köze sincs alapon buktak meg hazánkba biztos kivalló nézettségük lenne.

Nem akartam messzire menni semmi téren de olvasva a hszeket dezsávû érzésem támadt...
Külföldön bukott sorozatoknál is állandóan ezt olvastam AZ EREDETI NYOMÁBA SEM ÉR.

Nem értem, minek van olyan hogy remeke minek kell a régi alkotásokat megszentségteleníteni.

A remeke mûfajt elvbõl elítélem épp emiatt.

Mert úgy nézve ez is egy remeke s így már ti is érzitek hogy olyant hogy remeke be kellene szüntetni, pont emiatt mert ezzel csak az eredeti filmet szentségtelenítik meg.

Viszont hazánkba is már már tapasztalni hogy szívesen használják a remeke mûfajt de meddig?

Nem vette senki sem észre hogy külföldön pont a remeke alkotások buknak meg?

Hogy hogy nincs senkinek sem szûz témája?

Lenne! Mindenesetre akkor már ti is értitek mi az a remeke.

S már arra is rájöttetek hogy a remeke mûfajnak nincs értelme, csak akkor lenne ha az eredetit nem láttad de még akkor se sok.