10/10
BicskaMaxi 2012 júl. 25. - 19:30:12 10/10
(492/692)
Ha érdekel benneteket a téma, Hetényi Varga Károlynak 2004-ben született egy könyve, pontosabban egy ötkötetes mûrõl van szó, címe: "Papi sorsok a horogkereszt és a vörös csillag árnyékában", és a "Szerzetesek a horogkereszt árnyékában", amelyekben a diktatúrák alatt bebörtönzött, megkínzott és kivégzett egyházi személyek rövid élettörténetét írja le egyenként. A túlélõk közül én is ismertem néhányat, és akik nekem személyesen mesélték el megpróbáltatásaikat, de õk már meghaltak, pontosabban egy még él közülük, õ már 94 éves.

http://www.magyarkurir.hu/hirek/papi-sorsok-horogkereszt-es-voeroes-csillag-arnyekaban
miki03 2012 júl. 25. - 19:24:46
(491/692)
Ez egy nagyon vontatott unalmas sorozat. Az eredetihez semmi köze, nem tudom miért nem találtak ki neki valami új címet.
4/10
Lenis 2012 júl. 25. - 19:22:29 4/10
(490/692)
Sziasztok!

Nekem csalódás ez a sorozat, volt hogy elaludtam rajta...
Én gyermekkorom óta járom Magyarország hegyeit völgyeit, de ettõl a sorozattól a fiatalok túrázás iránt érdeklõdõ emberek (már ha vannak még) nem kapnak kedvet. Szerintem az elmúlt rendszer fricskázásának nem lett volna szabad helyt adni ebben a sorozatban - annak is megvan a maga helye - pusztán kis hazánk gyönyörû természeti és építészeti remekmûveinek bemutatására kellett volna a hangsúlyt fektetni, esetleg a helyi közösség tagjaival készített rövid riportokkal lehetett volna színesebbé tenni a mûsort. Így talán sikerült volna méltó emléket állítani Rockembauer Pálnak, de ez így sajnos nem sikerült....
10/10
BicskaMaxi 2012 júl. 25. - 19:14:04 10/10
(489/692)
A mait csak töredékesen láttam, és ezt a részt, amirõl beszélsz, éppen nem. De néhány résszel ezelõtt volt egy 10-15 perces interjú egy idõs ciszterci atyával, aki errõl beszélt (a rend feloszlatása utáni börtönben töltött évek, és hogy utána miken kellett keresztül mennie pusztán azért, mert szerzetes volt, hogy csak titokban, majd megszorításokkal gyakorolhatta a hivatását, majd negyven év hûséggel viselt megpróbáltatás után, 1989-tõl ismét szabadon élheti meg szerzetes papi életét).
10/10
JesperOlsen 2012 júl. 25. - 19:02:52 10/10
(488/692)
A hiányérzet jogos, de nem papnövendék, hanem paptanár volt az illetõ. Én is kiváncsi lennék rá.
1/10
Szajci 2012 júl. 25. - 18:55:16 1/10
(487/692)
"megnyugszik a lelkem"

Nekem a mai részben volt egy pozitívum, de mindjárt hiányérzetem is lett belõle. Ha egyszer beszélt az akkori bencés papnövendékkel, aki elmondta, hogy õt azért kellett kivágni, mert a rendszernek nem tetszett a foglalkozása, akkor miért nem interjúvolta meg, hogy mi történt vele, mit csinál most, stb. Érdekelt volna, hogy akkoriban mit mondott egyébként.
1/10
Kerepesi Farkas 2012 júl. 25. - 18:47:39 1/10
(486/692)
Ha ennyire nagy barátja az elmúlásnak zsótika, miért rontja még itt e szép árnyékvilágban a levegõt? Irány a temetõ!!! Ott van ám a jó világ!
10/10
JesperOlsen 2012 júl. 25. - 18:45:23 10/10
(485/692)
Igy aztán szépen le is maradtál a Gyûrûk ura-blokkról...
1/10
Kerepesi Farkas 2012 júl. 25. - 17:47:46 1/10
(484/692)
:D
1/10
szirgabor 2012 júl. 25. - 16:03:32 1/10
(483/692)
"Bármit mondtok"? Nem emlékszem, hogy bárki mondott itt olyat, hogy Schalli Györgyinek nem tetszik.
Legtöbbünknek nagyon nem tetszik, leírtuk, azt is, hogy miért.
Neked tetszik, azt is leírtad, hogy miért, mert megnyugszik tõle a lelked. Rendben. Egészségedre.
Mert azért jó tudni, hogy kinek csinálták ezt az izét, és legalább az alkotók is nyugodtak, hogy legalább néhány embernek tetszik.
Minden jól van így, ezt az mûsort kivéve.
Schalli Györgyi 2012 júl. 25. - 13:58:06
(482/692)
Bármit mondtok, nekem nagyon tetszik a sorozat, gyönyörûek a fotók, remek Bayer Zsolt szövege, jól illik hozzá Oberfrank Pál hangja. Amíg nézem és hallgatom, megnyugszik a lelkem! Köszönöm és remélem, lesz folytatás!
10/10
BicskaMaxi 2012 júl. 25. - 11:16:14 10/10 Előzmény mioka1
(481/692)
A tengerentúlról nem mindig a legjobb dolgok jutnak el hozzánk, de ez a kincskeresõ „geocaching” játék kivételesen egy igen jó ötlet. :)
brandboy 2012 júl. 25. - 07:52:39
(480/692)
Nem tudom,hogy szó eset-e róla, de van benne valami a Kevélynyergi Stromfeld Aurél turista házról ?
Az is egy "szép" rendszerváltáskori történet. :(
http://gpsgames.hu/jatek/pontkereses/1094/regi_turistahazak_i_-_a_kevelynyergi_turistahaz/
7/10
mioka1 2012 júl. 24. - 20:21:48 7/10
(479/692)
tetszett Tapolca és a Szentgyörgy -hegy bemutatása.. a szigligeti vár képei túl sötétek
nekem

a Hegyestûrõl való kilátás színei lenyûgözõen gyönyörûek, valamint a vörös vadszõlõs felvételek

tetszett a sváb házaspár szobra

néha jó a zene, néha szörnyû
7/10
offtopic
mioka1 2012 júl. 24. - 20:10:08 7/10 Előzmény BicskaMaxi
(478/692)
megnéztem a Zagyva melleti dobozok történeteit...nagyon tetszett. nem bírtam abbahagyni..nem gondoltam, hogy ennyi lelkes ember van kishazánkban. Nem hallottam eddig errõl a sportról.
7/10
mioka1 2012 júl. 24. - 19:51:21 7/10 Előzmény szekidi
(477/692)
Szerintem is vannak benne szép idézetek. Kár, hogy így hozzákötötték a Rockenbauer sorozathoz, fel kellett volna vállalnia önmagát..vagy úgy nem lett volna rá pénz?
Az utolsó részek sokkal szebbek, képileg. Igaz, hogy szép a kameramozgás, de miért nyújtja ennyire el? fele ennyi idõ elég lenne..vagy így megy a zenéhez? talán a zenét kellett volna igazítani a rövidebb képhez..

Annyira azért nem rossz, csak lehetett volna sokkal jobb. És nagyon mást várt tõle az ember. De így, miután már kiháborogtam magam, próbálom a jót látni benne. most 7-et adtam, de az eleje alapján csak 2õt adtam volna
TerMiki 2012 júl. 24. - 19:41:46
(476/692)
Jaj, bocs... Benne felejtettem a Te bejegyzésed... Tehát:

Szia Füsti. Én is vagyok olyan lusta, hogy csak az utolsó néhány bejegyzésbe olvasok bele. :) Így fordulhatott elõ, hogy ismételtem a véleményeket.
Más.. Ha már elolvastad a bejegyzésem - köszönöm - egy kicsit figyelmesebben tehetted volna. Épp A TV-technikát dicsértem és összehasonlítottam egy másik eset negatív tapasztalatával. Nem! A Másfél millióban az operatõ, vágó, stb. munkája tetszik! Talán a negatív példámat nem kellett volna belekevernem a témába, mert félreértést okozott.
TerMiki 2012 júl. 24. - 19:39:27
(475/692)
Egy újszülöttnek minden "vicc" új. Kb. ötvenen mondtuk eddig azt, amit te a hozzászólásod elsõ részében. De egyetértek, minél többen, annál jobb. Ez a sorozat egy politikai hátszéllel tolt, ebben is tehetségtelen akarnok torz önmegvalósítása. Naponta alázzák meg a magyar televíziózás egy példamutató remekét. A hsz-ed második részével nem mindenben értek egyet, bár a mait nem láttam. Ma nem volt az állandóan narancsos égbolt? Az operatõr idõnként kiváló, és valóban jól vágták azt a néhányat, amit láttam.
Szia Füsti. Én is vagyok olyan lusta, hogy csak az utolsó néhány bejegyzésbe olvasok bele. :) Így fordulhatott elõ, hogy ismételtem a véleményeket.
Más.. Ha már elolvastad a bejegyzésem - köszönöm - egy kicsit figyelmesebben tehetted volna. Épp A TV-technikát dicsértem és összehasonlítottam egy másik eset negatív tapasztalatával. Nem! A Másfél millióban az operatõ, vágó, stb. munkája tetszik! Talán a negatív példámat nem kellett volna belekevernem a témába, mert félreértést okozott.
1/10
füsti 2012 júl. 24. - 19:28:15 1/10
(474/692)
Egy újszülöttnek minden "vicc" új. Kb. ötvenen mondtuk eddig azt, amit te a hozzászólásod elsõ részében. De egyetértek, minél többen, annál jobb. Ez a sorozat egy politikai hátszéllel tolt, ebben is tehetségtelen akarnok torz önmegvalósítása. Naponta alázzák meg a magyar televíziózás egy példamutató remekét. A hsz-ed második részével nem mindenben értek egyet, bár a mait nem láttam. Ma nem volt az állandóan narancsos égbolt? Az operatõr idõnként kiváló, és valóban jól vágták azt a néhányat, amit láttam.
TerMiki 2012 júl. 24. - 18:45:48
(473/692)
Nagy várakozással ültem a TV elé. Másfél millió újabb lépés... Végre!!..
Hatalmas csalódás! Üres, kihalt vidék és hozzá a szent bódulattal sóhajtozó narrátor. A "templomos lovag". Hova lett Rockenbauer Pál csivitelõ csapata, helyi életmódot autentikusan bemutató helyi idõs emberek. Mi van helyette? Semmi, senki. Hogy hogyan sikerült falut, utcát, házat - ja, és templomot - úgy felvenni, hogy fényes nappal sehol egy élõlény - se ember, se kutya, se macska?! Rejtély! Helyette ez a szent bódulatú "hablaty".Ha erdõt-mezõt mutat, akkor "ssss", ha repülõ ragadozó madarat, akkor "vijjj" a mûnesz! Mert mû, ne legyen kétsége senkinek. Még az sem eredeti...
Számomra talán egyetlen pozitív tulajdonsága, hogy TV-technikai szempontból "nyugalmas". Nincs kamerával összehadonászott, zoomrángatott, hiperszuper közeli bogárdimenziós felvétel, vágó vágta, nem szecskázta, a hangvágó képvágásoknál nem sercegtetett, recsegtetett - ami sajnos "trendi". Egy sportrendezvényemen a TV operatõre úgy kezelte, lóbálta a kamerát, mint a szenes vasalót - szó szerint - aztán alulról a nagy-nagy riportalany tökére huzigatta a kameráját. Hát ez nem volt az új Másfél millióban... De más se... Sajnálom... :(