1/10
szirgabor 2012 júl. 11. - 00:43:04 1/10
(131/691)
"Dehát végülis Rockenbauer nyomain járnak, a mai részben is említették, az útvonal hasonló."
Ezt a hülye szöveget... Azt nem "említeni" kéne, hanem járni... Vagy lehet másképp is a nyomain járni, de ahhoz meg végképp semmi köze.
"De miért ne indulhatna el egy másik úton ?" "Ez egy másik út."
Hát nagyon más. Az ilyen gondolati megközelítés visz a végén trianoni helyzethez. Aztán lehet felelõsséget nem vállalni (felfogni sem), és másra mutogatni.

"ennek is, annak is megvolt az elõnye."
Ennek semmi elõnye nincs, ez színtiszta pénzlenyúlás és hülyítés (van rá alany), nulla színvonal.

"Elhiszem , hogy a túrázóknak nem elégíti ki az igényeit mert arról itt szó sincs."
Akkor mi a fenéért pályázott, hogy újra forgat egy túrázó filmet? Ha csak nem a 35 millióért... Persze nyilván fogalmad sincs, minek hívják ezt tisztességes emberek.

"és magyarabb mint a régi sorozat volt, mert magyarabb lehet..Nem tiltja a rendszer."
Azt se tudod mit beszélsz. Kifordul a belem ettõl a "magyarabb" dumától. Mi az, hogy magyarabb? Mert azt, hogy "hülyébb", meg "butább", azt értem, látom. De mi az hogy "magyarabb"?

"Ezt úgy látszik nem értik meg csak az idõsebbek, csodálkozom , hogy pont az a generáció nem érti, mi meg fiatalként észrevesszük."
Talán mert az idõsebbek tudják mirõl beszélnek, és benõtt már a fejük lágya.
Mi a francot okoskodik valaki, aki 8 éves volt a rendszerváltáskor?
Maximum a szegénységi bizonyítványát tudja kiállítani magától, magáról.
10/10
mcdokika 2012 júl. 11. - 00:14:40 10/10
(130/691)
Lehet a cím választás hibás. Így mindenki az eredetihez hasonlítja. Dehát végülis Rockenbauer nyomain járnak, a mai részben is említették, az útvonal hasonló.De miért ne indulhatna el egy másik úton ? Ahogy a dalban éneklik az elején. Ez egy másik út.

Most néztem egy kis részletet a régibõl, azt is nagyon szerettem , ennek is, annak is megvolt az elõnye.Elhiszem , hogy a túrázóknak nem elégíti ki az igényeit mert arról itt szó sincs.Viszont a táj pár szép épületét, templomát bemutatja,és magyarabb mint a régi sorozat volt, mert magyarabb lehet..Nem tiltja a rendszer.

Ezt úgy látszik nem értik meg csak az idõsebbek, csodálkozom , hogy pont az a generáció nem érti, mi meg fiatalként észrevesszük.
10/10
mcdokika 2012 júl. 11. - 00:08:24 10/10
(129/691)
Canon Eos Mark 5D vel készülnek általában az ilyen típusúak.
kata3 2012 júl. 10. - 22:44:29 Előzmény szirgabor
(128/691)
Az elsõ két rész már fent van:
http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/07/10/16/Masfelmillio_lepes_Magyarorszagon__32_ev_mulva_.aspx
Sajnálom, hogy ilyen lett, mert én is jobbat vártam.
1/10
IMGM6 2012 júl. 10. - 22:32:35 1/10
(127/691)
Ez az eredeti sorozat meggyalázása. Ezek a szélhámosok nemhogy másfélmillió lépést nem tettek Magyarországon, hanem egyetlen egyet sem, Beültek a luxusautóikba, és néhány útjukba esõ helyen megálltak, hogy azért alibibõl mutassanak is valamit, hogyha valakinek esetleg eszébe jutna megkérdezni, hogy mégis mit csináltak a filmkészítésre kapott 35 milliós állami, és az állami tulajdonú cégektõl – parancsra kapott - hasonló támogatással. És az egészet ráadásul leöntötték, egy se füle se farka közhelyekre épülõ politikai propaganda szöveggel.
1/10
Verrock 2012 júl. 10. - 22:05:07 1/10
(125/691)
Nagy érdeklõdéssel vártam a sorozatot, de bizonyos szempontból csalódnom kellett. Nem rossz film, de a címébõl ítélve egészen mást vártam. Bayer Zsolt egyéb filmjeinek sorába viszont abszolút bele illik. A képi világ nagyon szép. Az elhangzó történelmi áttekintés hasznos, a politikai felhangra bizonyára érdekes lesz visszatekinteni néhány év múlva. Viszont az aláfestõ letargikus zene, Óberfrank Pál szövege, az egész film búsuló orgánuma, teljesen más világ mint az eredeti sorozatnál. Tévedés ne essék, szeretem Óberfrank Pál stílusát, több oratóriumban is láttam Gödöllõn a Magyar Szabadság Napja rendezvényeken. Ott nagyszerû, talán itt is az lenne, ha nem ilyen fájdalommal terhes, lemondó, búsuló magyar stílusban beszélne.
Nem mentes a film az erõs túlzásoktól. Szanticska esetében már az eredeti filmen jelezték, hogy valószínû a település elnéptelenedése. Ez valóban igaz, de a falu mégsem tûnt el a Föld színérõl. Sõt. Már az 1930-as évektõl elkezdõdött a falu elnéptelenedése, fõként az iskola hiánya miatt. 1988-ban már csak egy lakosa volt. Mára viszont üdülõhelyként nagyon népszerû, köszönhetõen az eredeti sorozatnak is. Van több állandó kiállítása, megtekinthetõ kézmûves mûhelyek is találhatók itt. Ki lehet próbálni a vályogvetést, agyagozást, kovácsmesterséget, gyertyakészítést. Van 100 fõs turistaszállása és egy 50 fõs kempingje, valamint rendszeres nyári táborok színhelye. Mára Abaújlak külterülete, közigazgatásilag. Egyáltalán nem halt meg. Én inkább örülök annak, hogy megmarad olyan csendes és szép falucskának mint volt.
Aztán az Esztramos-heggyel kapcsolatban is csak a negatívum hangzott el. Hogy bezárt a bánya. Ez is búsuló, keserû, lemondó hangnemben. Szó sem esett arról, hogy a bányát éppen rekultiválják, hogy megnyithassák a nyilvánosság elõtt. A bányán keresztül lesz elérhetõ a hegy belsejében található csodálatos cseppkõbarlang. Most is nem kevés látogatója van, pedig még csak korlátozottan látogatható, mert esetenként veszélyes lehet. Én az õsszel jártam ott, de még most is a hatása alatt vagyok.
Hát így elsõre ennyi jut eszenbe. Ja,...és én is hiányolom a témában nyilatkozó szakembereket. Miért nem szólhat egy-egy geológus, biológus, néprajzos...stb? Ja és persze hiányolom én is a LÉPÉSeket.

2000 környékén a Másfélmillió stábjának is tagja Peták István újra filmezte az utat "Szent István Vándorlás" címmel. Na az inkább méltó utóda a régi sorozatnak. Ajánlom mindenkinek. Papp János a narrátor. Fent van az m1-videotárban.
1/10
bloggerman77 2012 júl. 10. - 21:56:30 1/10
(124/691)
Ja, akkor miért van a Nikon HDSLR gépek mûszaki leírásában,hogy gyorsan mozgó témák rögzítésére nem alkalmas? Egy megriasztott szarvas elég gyorsan mozog, aztán kikockásodva elég hülyén nézne ki...
1/10
szirgabor 2012 júl. 10. - 21:48:09 1/10
(123/691)
"Szeretnék megkérni mindenkit, aki nem a filmhez szól hozzá, hogy tegye ki az offtopic szót az elejére és a végére, hogy azokat a hozzászólásokat átugorhassa aki csak a filmmel kapcsolatos véleményekre, hozzászólásokra kíváncsi." - írta ön, mcdokika.
Akkor most hogy jön ide, hogy ki hogy szavazott?
Mégis csak kibújt a szög a zsákból, hogy kinek mi a fontos, és kinek mirõl szól a film...
De akkor nem kellett volna belekeverni egy 32 éves remekmûvet, ami komoly nemzeti érték.
Erre a szennysorozatra senki sem fog emlékezni 32 év múlva, még azok sem, akik tapsolnak, mint ön (mellesleg pár év múlva sejthetõen másnak fognak tapsolni, még nagyobb ovációval)
1/10
vajani 2012 júl. 10. - 21:44:30 1/10
(122/691)
Én negyed órát bírtam megnézni belõle. Nagy reményekkel kezdtem el nézni és hatalmas csalódás volt. A korábbi hozzászólások nagy része tökéletesen leírja mi is a hibája a sorozatnak.
Az eredeti mûsor a természetjárás bemutatása és megkedveltetése célját tûzte ki. Az ország bemutatásával együtt.

A mai TV mûsoroktól az ember tényleg nem is vár mást. Ez a sorozat csak a már szokásos utat követi. Tényleg nem is lenne ekkora felháborodás belõle.
Ami engem is zavar, az a címe. Nem méltó ez a mûsor rá, hogy ezt a címet viselje. És még ilyet állítanak magukról: "Rockenbauerék nyomdokain haladva". Aki az eredetit megnézte és tetszett neki, ettõl biztos kikészült.
3/10
glassesman 2012 júl. 10. - 21:39:08 3/10
(121/691)
Ez a zene, meg narráció...Megértem én, hogy a vidékhalált akarták így bemutatni, na de kérdem én, akkor miért Hd-ben forgattak , tájképekkel telerakva a sorozatot? Lett volna fekete-fehér, szemétdombokkal, cigánytelepekkel,parlag földekkel, panaszkodó falusiakkal. Na de így? A cigányproblémáról beszélnek, közben mûemlékeket mutogatnak, cigányt meg sehol sem látni. Arról meg már nem is szólok, hogy az 1979-es sorozat címét és a kéktúrát Bayer Zsolt reklámcélra használja a saját templomjáró, vidékhalált bemutató, a magyar történelembe is bele-belebotló sorozatához. Ja, hogy ezt épp a kéktúra útvonalának környékén autózva teszi? Hm..., ha nincs a cím, lehet, ez fel sem tûnt volna...
2/10
far vik 2012 júl. 10. - 21:36:13 2/10
(120/691)
Kíváncsi vagyok, mibõl vonták le ezt a következtetést. Hát akkor: Kedves tévénézõ sorstársak! Ha tetszik ennek a sorozatnak a témaválasztása, hangmegütése, értékrendje, gondolatvilága, kommentárjai, nosza, írjátok le ide, ebbe a fórumba a véleményeteket! Mert azt állítja a csatorna képviselete, hogy Nektek ez tetszik! Halljuk hát, konkrétan mi tetszik, és miért?
Nekem a képi világ 10-bõl 7, a zene 8, az értékrend 4, a megfogalmazás 2.
Köszönettel venném! Vennénk...
10/10
mcdokika 2012 júl. 10. - 21:32:01 10/10
(119/691)
Elküldhetnéd az itteni reakciókat, kíváncsi lennék mit szólnának.
10/10
mcdokika 2012 júl. 10. - 21:30:58 10/10
(118/691)
Ha már ennyire okoskodsz , tudhatnád, sok amerikai sorozat is azzal készül, pl a Vészhelyzetnek pár évada .
1/10
Hawe 2012 júl. 10. - 21:10:46 1/10
(117/691)
ez tényleg elszomorító...
1/10
Szajci 2012 júl. 10. - 20:53:25 1/10
(116/691)
kíváncsi volnék mi az a sok....
1/10
Szajci 2012 júl. 10. - 20:52:36 1/10
(115/691)
Újabb elszomorító hír: Ma írtam az M1-nek (ezt javaslom ti is tegyétek meg!), ez a válasz jött:

Köszönjük, hogy figyelmével megtiszteli mûsorainkat.
Levelét továbbítjuk programszerkesztõinknek, bár meg kell Önnek mondanunk, hogy nagyon sok nézõnknek tetszik a sorozat.

Véleményét köszönjük,

üdvözlettel
1/10
stampo 2012 júl. 10. - 20:42:46 1/10
(114/691)
Ejnye, elfelejtettem pontozni: 10/1. Ha már mínuszt nem lehet adni...
2/10
ljanka 2012 júl. 10. - 20:28:41 2/10
(113/691)
Egyetértek Hawe-val, ha az eredeti címet használják fel, miszerint azt az utat járják végig újra, akkor miért is nem szerepel benne erdõ, meg kicsit több táj. A búzamezõn átfutó kamera kicsit furcsa volt, mert hát egy túrázó nem fog egy búzamezõ közepén átgázolni....
No mindegy, szerintem bekapcsolom a többi résznél is majd a tévét, legfeljebb háttérben hallgatom. Fõleg kíváncsi vagyok, hogy mondjuk a sok kihalt falvat emlegetõ második rész után Budapest környékén milyen témát fognak taglalni.

(a sorozat jó történeti ismertetõ lehetne csak mondjuk egy olyasmi címmel, hogy a Falvek sora a kéktúra mentén....)

Akinek hiányzik a régi, nézze vissza youtube-on :-D
http://www.youtube.com/watch?v=MHFEhrUbq7Q
1/10
bloggerman77 2012 júl. 10. - 20:23:12 1/10
(112/691)
A felvételeket HDSLR fényképezõgéppel készítették (a tavalyi, forgatásról készült indexes cikkben ilyen van az állványom Bayerék mellett), azzal meg két dolgot nem lehet: 1. állvány nélkül filmezni-mozogni vele és ebbõl következõen 2. természetet járni...