1/10
füsti 2012 júl. 11. - 10:37:22 1/10
(151/691)
Hát, érdekes az örökös helyzete.
(Bár, az is lehet, hogy R.P. fia nem örököse a filmes jogoknak.)
Tehát: Rockenbauer Pál fia az MTVA kulturális igazgatója, vagy vezérigazgató-helyettese, vagy valami ilyesmi, és mint ilyennek valami köze csak kell legyen e filmhez. Érdekes lenne, ha ez ügyben megszólalna, remélem lesz akkora felháborodás, hogy nem kerülheti el.

Azután az is érdekes, hogy nem lehet tudni, hogy ki a film gyártója. Csak az elsõ részt vettem fel, azon legalább is semmi erre való utalás nincs, csak az, hogy B.Zs. és Nemes Tibor filmje, és a támogatókat sorolták fel.
Nincs gyártó?
Ebben IS trehányok.
1/10
füsti 2012 júl. 11. - 10:27:52 1/10 Előzmény mcdokika
(150/691)
"Abban az idõben nem lehetett felvállalni a magyarságtudatot, mert nem engedték."

Meséljen már milyen módon lehet "felvállalni a magyarságtudatot"? Jézusmária!!!

Aki meg azt mondja, állítja, hogy Bayer és filmje "magyarabb", mint Rockenbauer és filmje, az...., az.... az mcdokika. És kíváncsi lennék a magyarságmérõ szerkezetére is.
nazis raus 2012 júl. 11. - 10:25:51
(149/691)
Mit írtál?

Egyébként felesleges. Ugyanaz a söpredék vezeti, amelyik a dunát is.
Anno elkezdték játszani az Egy óra múlva itt vagyok c. sorozatot, majd pár rész után félbehagyták.
Jónéhányan próbáltunk érdeklõdni mailben, hogy miért.
A közönségszolgálat vagyminek hívják, nem tudott válaszolni. Õk is csak annyit tudtak mondani, hogy hiába kérdezgették az illetékes elvtársakat, nem kaptak választ.
Ebbõl következõen teljesen felesleges erõlködés. Esetleg Rockenbauer Pál örökösei tehetnének valamit ezügyben, de kétlem, hogy tudnának bármit tenni. Ha tudnának, szerintem már rég bíróságon lenne az ügy.
1/10
danton-b 2012 júl. 11. - 10:21:46 1/10
(148/691)
Felesleges írni ,mert elõre borítékolható egy semmitmondó hazudozó válasz,pl hogy egymillió ötszázhuszonötezer és fél embernek pl marhára tetszik a mûsor.Mit vársz egy pártpropaganda szócsõ Tv-tõl,ahol egymásnak osztják a suskát?
1/10
füsti 2012 júl. 11. - 10:17:49 1/10
(147/691)
Ezeknek?
Miért kellene?
Ugyan már!
1/10
Szajci 2012 júl. 11. - 10:06:37 1/10
(146/691)
Írt valaki rajtam kívül még az MTV-nek?
1/10
danton-b 2012 júl. 11. - 09:57:54 1/10
(145/691)
Azért az is jellemzõ ,hogy a közadóból mûködõ köztvben pártkatonák csinálnak zsíros fizetésért szar alkotásokat ,ld pl ezt meg Fábryt és sorolhatnám ,mert csakis ilyenek vannak le egészen a bemondókig ,mindenkit kitisztogatott a szakmaiaság teljes felrúgásával ez a Kádár rendszernél is rosszabb antidemokratikus népnyúzó Orbán rendszer.
1/10
danton-b 2012 júl. 11. - 09:50:03 1/10
(144/691)
Én meg kurvára unom a blõd magyarkodást fõleg azoktól ,akiknek fingjuk sincs arról hogy mi volt az igazság,a valóság régebben.Csak beadnak nekik egy dedós emészthetõ lózungot ,oszt avval pótolják a minõséget és a munkát.Még az országos kéktúrába a természetjárásba is politikát keverni,ez mindennek a csúcsa.Ezt csak olyan raffinált és ebbõl jól megélõ személyek teszik mint amilyen ez a gátlástalan Bayer.Napersze ehhez olyanok is kellenek ,akik beszopják még azt is hogy a Kádár rendszerben még a természet szeretete,a túrázás is más volt,netán még az is tiltva volt.Muhahaha.
2/10
far vik 2012 júl. 11. - 09:29:48 2/10
(143/691)
Szívembõl szólsz. Ez az egész a régi nagy sorozat ürügyén és annak népszerûségét felhasználva egy politikai agitáció, gondosan kiválogatja azokat a momentumokat, amelyekkel alá tudja támasztania a prekoncepciót, és kihagyva azt, ami ennek ellentmond, vagy nem szolgálja eléggé a filmkészítõ szándékát. Ami a legkevésbé sem a tisztelgés a csodálatos eredeti sorozat és készítõje elõtt, hanem a fogékony és alkalmas elmék gyúrogatása, az aktuális néphülyítõ-lázító "tudatformálás". Ami mûködik, hiszen lám, akinek ez nem tetszik, az máris csak "balos" lehet! Hát nem tisztára, mint Rákosi idején? Aki nem nyalta be azt a sz@rt, amit a pártiskolán nyomattak, vagy ,más véleménye mert lenni, az minjárt osztályellenség volt! Sajnos sok mai fiatal elme ugyanolyan "alkalmazkodóképes", és a gerinc olyan hajlékony, hogy ez a "tanítás" tökéletesen eléri a célját! Régen is voltak, akiknek volt elég gerince, és volt magyarságtudata, nem is kevesen, ennek az ellenkezõjét feltételezni mérete ostobaság! Csak épp nem érvényesültek ott, ahol a legtöbbet tehették volna és esetleg elõbb eltávoztak az életbõl, mint kellett volna...
Kíváncsi leszek az igazi értõ, hivatalos kritikára - és nem a "balos" média részérõl, mert arra ugyanúgy nem vagyok kíváncsi, mint a "mélymagyar" hülyítésre.
1/10
saibor 2012 júl. 11. - 09:18:33 1/10
(142/691)
Akár imádom Bayert, akár gyûlölöm, ez egy ócska, vacak alkotás.
8/10
benyovszky 2012 júl. 11. - 09:11:32 8/10
(141/691)
1. Ha valaki jó a fociban, az ne akarjon minden áron kézilabdázni, és ott a foci szabályai szerint játszani. Vagyis hiába jó az 1100 év Bayertõl, a Másfélmillióra nem szabadott volna ráhúzni annak stílusát.
2. Kocsiból megcsinálni ezt a filmet, és kihagyni az eredeti lényegét, a természetet, ez elég gáz.
3. Bayer legnagyobb hibája mégis az, hogy feladta a magas labdát azoknak, akik ezt a hozzászólási fórumot is Bayer-gyûlöletük tolmácsolására használhatják, miközben életükben nem láttak kék túra igazolófüzetet. Ahogyan Bayer sem.

Én is ajánlom minden újdonsült kéktúrázónak a figyelmébe a 20. évfordulóra készült Peták-filmet. Személy szerint pedig esténként inkább a Duna televízión futó Hazajárót választom, amely lelkületében, szellemiségében közelebb áll a Rocki-vonalhoz.
2/10
bedecs.hu 2012 júl. 11. - 08:55:34 2/10
(140/691)
Nem tetszik. Nem sok köze van a nagy névelõdhöz, a Rockenbauer-féle 3 évtizeddel ezelõtti Másfélmillió lépés sorozathoz. Nincs meg a hangulata ahogy mennek az emberek hõségben, esõben. A film nagy része a vallásra épül, megy a politizálás, a cigányozás. Néprajz, tájleírás szinte nincs, mint ahogy növény- táj- és geológiai leírások sem. Unalmasak a vágóképek és a narráció kritikán aluli zagyvaság. Ez az én véleményem.
1/10
smvsp 2012 júl. 11. - 08:03:11 1/10
(139/691)
Az eredeti sorozat után az embernek az az érzése támadt, hogy el kéne menni megnézni ezt a vidéket.
Ez után az "utánérzés" után az emberbõl elõjön a szuicid hajlam. Ez a búval b*szott zene, csupa elmúlásról szõtt szöveg... Azokat a részeket ahol elõrelépés történt az elmúlt idõben sikersen elkerülik.
A "lépések" meg annyi, hogy betolják a kamerát a búzamezõbe bravó.
Hiányoltam a második részbõl a Horty által lerombolt általános iskolát a tervezett "medve-rezervátum" helyén :)
Vagy ez politikailag ma nem nyerõ?

Kíváncsi vagyok a Bükk-i rész mirõl fog szólni.
1/10
Szajci 2012 júl. 11. - 07:19:51 1/10
(138/691)
minden szóval egyetértek.
1/10
Szajci 2012 júl. 11. - 07:16:08 1/10
(137/691)
Én nem éltem a kommunizmusban, de még is azon a véleményem vagyok, hogy ez egy förmedvény. Inkább az lett volna a sorozat címe, hogy Bayer Zsolt: Magyarország, és akkor nem bántam volna, hogy így csinálják meg.

De a Másfélmillió lépés Magyarországon egy úti és ismeretterjesztõ film volt. Jól elmondták a történelmet, amennyi kellett, de mutattak mellette mást (etnográfia, geológia, stb).
1/10
Szajci 2012 júl. 11. - 07:08:16 1/10
(136/691)
a levelemben szerepelt ennek a fórumnak a linkje is!
Járulékos veszteség 2012 júl. 11. - 01:53:39
(135/691)
Ha megnézted az eredeti sorozatot, akkor emlékezhetsz rá, hogy az a csapat milyen finoman, milyen válogatottan, milyen érzékenyen tudott megfogalmazni rendszerkritikát, úgy, hogy az egyébként akkor már egyáltalán nem is olyan szigorú szûrõn átmenjen. Rockenbauernek egy-két jól elhelyezett mondata, vagy a narrátor Sinkó László feddõ szavai hihetetlen jól el voltak találva, ezek az emberek nagyon is értettek ahhoz, hogy mikor milyen hangsúllyal szólaljanak meg, milyen atmoszférát, hangulatot teremtsenek, hogyan adják át a mondanivalót...nagyon tudtak filmet készíteni, és méghozzá úgy, hogy a technikai lehetõségeik sokkal behatároltabbak voltak, mint manapság, ezt viszont kellõképpen tudták ellensúlyozni a szakmai zsenialitásukkal.
Nem sok "magyarabb" filmet tudok elképzelni, mint az eredeti sorozat, egyszerûen minden képkockájából süt a hazaszeretet. És nem akarok a Bayer-féle sorozatról bõvebb véleményt mondani, mert csak tíz perc jutott eddig nekem belõle, az is háttértelevíziózás-jelleggel, meg ezen kívül olvastam a hozzászólásokat, de ebbõl a 10 percbõl nekem is nagyjából az jött le, hogy egyrészt túlságosan is sûrû, múzeumi a történelmi események ismertetése, másrészt olyan érzésem volt, mintha kicsit eltávolodott volna a tájtól, a benne élõ emberektõl, ami ugye megint egyfajta múzeumi jelleg. Az eredeti sorozatnak az volt a varázsa, hogy a vidéki, falusi emberek közé vitt el minket, de nem a városi, kimûvelt polgárság lenézõ attitûdjével, hanem a kovácsmestert, a vályogvetõ cigányt, a népdalt éneklõ idõs nénikét egyenrangúként kezelve. Nagyon természetesen tudtak elbeszélgetni velük, mintha közülük valók lennének, vagy már régi ismerõsök, és ez élettel telítette meg a filmet. Ehhez kellett persze a két év elõkészítés, ami most elmaradt, de ennek a hangulatnak a megteremtéséhez lenne szükség pl. a gyaloglásra is. Na meg a számlálókerékre, mert milyen másfélmillió-sorozat ez számlálókerék nélkül?:)
1/10
szirgabor 2012 júl. 11. - 01:43:53 1/10
(134/691)
Aki az érveket nem ismeri, annak valóban kár vitázni.
Aki azt mondja, hogy Rockenbauernek vagy Sinkónak nem volt magyarságtudata, az igen buta ember.
Ez a nagy magyarkodás olyan, mintha azzal hencegne, hogy nagyobb a szerszáma. Pont annyira értelmes. Szerintem inkább élvezik a megítélést és az elítélést mindazokkal szemben, akik másképp mernek gondolkodni. Már szinte csak a karszalagra várnak, aztán megmutathatnák.
És úgy látom, hálistennek, már igen sokunknak egyre jobban elegünk van ebbõl.
Nem látni a valóságot, nem felfogni mindazt, amit itt rengetegen leírtak (nyilván mindenki más hülye, azon a kb 4 hozzászólón kívül, akinek ez a rettenet tetszik), az nagy értelemre vall.
Elárulom, az én idõmben is tanultunk magyar történelmet, magyar irodalmat, magyar földrajzot, magasabb színvonalon, mint ahogy azt most tanítják. És attól, hogy a XX. század második felét nem a valóságnak megfelelõen tanították, mi legalább még tudtuk mi az igazság, nekünk legalább nem csináltak szentet a nyilasokból és a németekhez törleszkedõ politikusokból, akik a fasiszták utolsó csatlósát csinálták az országból.
10/10
mcdokika 2012 júl. 11. - 01:19:58 10/10
(133/691)
A szegénységi bizonyítványt ön állította most ki magáról.
Ha nem ismeri azt a fogalmat, hogy magyarságtudat, hogy hazaszeretet, akkor nincs mirõl beszélnünk.
Abban az idõben nem lehetett felvállalni a magyarságtudatot, mert nem engedték.Tilos volt lázítani és tilos volt elmondani az igazságot. Ön annak a rendszernek a szülöttje ezek szerint és azt a stílust is folytatja.

Nem látom értelmét a további vitának, úgy látom lesz itt balos társasága, jól fogja magát érezni.
Minden jót.
1/10
danton-b 2012 júl. 11. - 01:11:04 1/10
(132/691)
Így igaz ráülnek az eredeti sorozat sikerére,és úgy próbálják eladni a fost.