8/10
panndita okt. 17. 14:47:32 8/10
(5/5)
A csodavárás ideje lejárt, ehhez képest azoknak, akiket érdekel az a korszak, nem feltétlenül okoz problémát néhány apró rendellenesség a díszletekben, kosztümökben. Át lehet rajta siklani, bizonyára oka van a dolognak. Persze lehetne tökéletes is sokaknak, de akkor sem lenne mindenki számára tökéletes. Én nem nagyon figyeltem a díszleteket, a történet érdekelt, amit elég jól ismerek. Az élet sajnos nem volt olyan szép a legtöbbek számára, de ez is benne volt. Én élveztem minden másodpercét a filmnek, számomra, aki jól ismeri és nagyon szereti Firenzét, annak történelmét, ez a látványi megvalósítás megfelelő volt. Nem mondhatom, hogy nem lehetett volna jobb is, de ez is sokkal több, mint a semmi!.
Széles Ágnes 2018 nov. 04. - 15:31:13
(4/5)
4 epizódban láthatjuk Filippo Brunelleschi a híres építész szerepében Alessandro Preziosit is.
Liam Brady 2018 szept. 04. - 13:39:27
(3/5)
A másik hiba, hogy a konzervatív értékeket összeköti az erőszakkal, az igazságtalansággal, így követi Holywood unalmas didaktikáját. Pedig jól tudjuk, hogy éppen a Mediciek azok, akik üzletté varázsolták az egész világot, vallást, politikát egyaránt. Machiavelli urakodási elvei állati sorba vetette az emberiséget, nem véletlen mondja Hamvas, hogy a reneszánsz a halál kezdete.
Liam Brady 2018 szept. 04. - 13:20:21
(2/5)
Végignéztem, de gyagyinak tartom. Bár szépen követi Cosimo életútját ugrálva az időben, de az építészeti környezet kialakítása nevetséges. Nem érzem a középkori környezetet. Érett reneszánsz képek, szobrok ablakok, épületrészek, de barokk és klasszicista ajtók, kutak is szerepelnek bnne, mintha tökmindegy lenne, milyen lehetett valójában a XV. századi környezet. Annabel Scholey nagyon jó, Richard Madden viszont egysíkú.
napsütötte 2018 máj. 30. - 13:44:54
(1/5)
A Medici: Master of Florence első évadja ( a többi is) 8 részből áll, és a Medici-család felemelkedéséről szól, ahogy kereskedőkből nagy hatalomra tettek szert – és rengeteg ellenségre. A Mediciek által üzemeltetett bank élére történetünk kezdetén a legidősebb fiú, Cosimo kerül, akit a Firenzei Köztársaság élére is megválasztanak, miután apját rejtélyes módon megmérgezték.
Úgy tűnik, a 2016-ban forgatott sorozat a harmadik évadnál tart már ...

Szereplői:
Richard Madden (Cosimo) - Szatory Dávid
Dustin Hoffman (Giovanni) - Fodor Tamás
Stuart Martin (Lorenzo) - Welker Gábor
Annabel Scholey (Contessina) - Sallai Nóra
Guido Caprino (Marco Bello) - Dózsa Zoltán
Alessandro Sperduti (Piero) - Baradlay Viktor
Valentina Bellè (Lucrezia) - Hermann Lilla
Ken Bones (Ugo Bencini) - Barbinek Péter
Brian Cox (Guadagni) - Vass Gábor
Tatjana Nardone (Emilia) - Kis-Kovács Luca