9/10
surviver 2013 máj. 11. - 20:19:12 9/10 Előzmény FElepHánt
(2/2)
Mindhárom egyfelvonásos meggyõzõ, jó díszletek, remek alakítások.
A legjobban a Jubium ), azaz Jubileum tetszett, Dani alakításával.
FElepHánt 2012 dec. 12. - 12:45:14
(1/2)
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

LEÁNYKÉRÉS Simon Balázs Ódry Színpad

Régen hallottunk róla, Simon Balázs az utóbbi idõkben utcaszínházi megmozdulásaival tûnt ki, az V.éves hallgatókkal színpadra állított Csehov egyfelvonásos, eredeti szemléletével és a megvalósítás optimumával, most újra az érdeklõdés középpontjába kerül.
Fekete Anna Klaudia jelmezei külön méltatást érdemelnek. Az Apa tar fejmaszkja a sállal, a Kérõ párnácskákkal elrajzolt fizikuma, a Lány fura frizurája kiváló vizuális megjelenítést eredményez, csakúgy, mint a nemcsak névazonos Fekete Anna díszlete.
Nagyhegyesi Zoltán szúrós pupillákkal mered elõre, mozgása, beszéde pompás karakterfigurát rajzol. Kötényes, a gazdasági teendõkkel bénított házi-Szonja Kulcsár Viktória, aki a kibontakozó vitában éles akcentusokkal triumfál. Marofka Mátyás szív- és önbizalom-hiányos úrfi, hosszú szünetekkel, alig hallhatóan rebegi el fürkészõ mondatait, bezzeg egybõl harcias hangnemre vált, ha kaszálóját, kutyáját kell megvédeni. Mind a három alakítás kimunkált, egységes, erõteljes, legjobb formájában mutatja be az eddig inkább
énekes-zenés produkciókból ismert végzõs osztály tagjait.
A rendezés adekvát tempóban, rengeteg ötlettel fûszerezve, pontos arányossággal bonyolítja a cselekményt, melynek csúcsán a leendõ jegyespár gyors vetkõzéssel szabadul meg ruháitól, melyek közé a melles-faros tömítések is tartoznak és felszabadult kedvvel veti magát a szalmával puhított nászágyba.
Jókedvû elõadás, jóval több, mint egy színmûvészetis vizsga, nagyon reméljük, hogy a három színészt és az ereje teljében alkotó Simon Balázs-t rövidesen egész estés darabokban is ünnepelhetjük.