9/10
Roxer 2016 dec. 21. - 18:24:20 9/10
(2165/2695)
Szegény Harun tényleg nem csinált semmit és Dil neheztel rá,plusz a zsaruk is elviszik. Asuman meg már kivetette rá a hálóját,de Harun nem vevõ a dologra.Az új nõ is nyilván egy szarkeverõ/bosszúálló azért gyûjtögeti az újság cikkeket. Dil egyébként nagyon szánalmas nem tökmindegy miért nem áll már Harun kapcsoaltban Maidével? Ha õmiatta az annál jobb. Harun meg szintén számalmas ahogy könyörög neki....
7/10
napraforgó 2016 dec. 21. - 17:53:44 7/10
(2164/2695)
Hazal Mithátról fecseg Ászunak a telefonban, tanácsokat kér, hogy hívhatná fel magára a figyelmét. Ászu közben Dilara szobájában kutakodik. Megtalálja Harun noteszét, amit Dilarának adott anno. Megörül, hogy kincset talált.
Májde hazatér a kórházból. Panaszkodik Hatidzsének, hogy Harun hátat fordított neki. Ezért is Dilarát hibáztatja, nem a saját hülyeségét. És már el is kezd új terveket szövögetni.
Dzsanszu meg a gyerekszobát méricskéli. Dzsihán az orvossal beszél telefonon, aki érdeklõdik, voltak-e tünetei a lánynak.
Dzsihán Yildrim ellenkezése ellenére nem akarja feljelenteni Harunt a robbantás miatt, Dilarára való tekintettel.
Harun és Dilara otthon veszekszik, Harun szeretné, ha Dilara boldog lenne. A nõ meg azt mondja, beteg a lánya, minek örüljön. A banyán is veszekszenek, Harun azt mondja, õmiatta szakított a nénjével. Dil fölhorgad, tehát nem azért, mert gonosz, meg gyilkos, egy gyerek mélete a lelkén szárad, hanem csak õmiatta? Na szép, ha õ nem lenne, akkor a néni is folytathatná a bûnözést, nem akadna ki rajta.
Dzsihán aggódik a családjáért, a gyerekeiért, sõt Dilaráért is, mert egy õrült, sátáni fickóhoz ment férjhez.
Feltûnik egy új szereplõ, nõ, aki egy faliújságon Dzsihán és családja, valamint Harun fotóit gyûjtögeti, illetve újságkivágásokat a két ellenfélrõl.
Mithát meghívja Hazalt egy partira, ahol épp megválasztják az éjszaka szépének, amikor Májde rátelefonál és magához parancsolja. Azt követeli, hogy hozza el neki Dilara telefonját.
Ozan puffog, amiért az apja futni hagyja Harunt, a barátja meg biztatja, akkor jelentse föl õ.
Dilara aznap este egyedül akar maradni, elküldi Harunt. Ászu megint kíváncsiskodik, negédeskedik vele, az izmait tapogatja, miközben hízeleg neki.
Másnap Hazal csellel megszerzi az anyja telefonját és pucol is el vele. Csagatáj ráköti a laptopjára, innentõl nyilván lehallgatják Dilarát.
Kerimán pénzt akar szerezni Hadzsertõl, majd Özkántól is. Kiderül, új ruhákat vett, hogy tetszen Burhánnak.
Harunért két rendõr jön, beviszik vallomást tenni. Ászu értetlenkedik, mi történt. Harun úgy megy el, hogy lelkére köti, Dilarának ne szóljon errõl. Ászu rögtön hívja Dzsandant az infóval.
Emine és Szema meghallják, kit hívott, de úgy gondolják, az õ dolguk nem tartozik rájuk. Harun elvitelét a kapunál lesben álló új nõ is végignézi. Nincs valami bizalomgerjesztõ ábrázata.
7/10
napraforgó 2016 dec. 21. - 08:20:46 7/10
(2163/2695)
Sok meglátásoddal egyetértek. Valóban, talán van bennem egy elõítélet és talán kicsit bekatulyázom az embereket, aszerint, ahogy megismertem õket. Dilarát pl. úgy ismertem meg, hogy a lánya, Dzsanszu második lett egy lovasversenyen és a nõ nem ment oda a nem egész 15 éves kislányhoz, hogy gratuláljon, meg vígasztalja, hogy nem õ lett az elsõ, hanem szemrehányásokat tett neki, hogy ha jobban igyekszik, elsõ lehetett volna. A gyerek egészen letört a kritikától és az általa az anyjának büszkén odaadott díjat Dilara a földre ejtette és aztán átlépett rajta, otthagyta a sárban. Hát én ilyen anyának ismertem meg Dilarát. Hideg, kõszívû, gonosz. Ezen olyan sokat nem tudtak finomítani a szememben, meg a mostani jajongás a gyerekeiért sem annyira számít - nekem nem.
Dzsihánt viszont úgy ismertem meg, hogy rohant a lányáért, meg aggódott, amikor értesítették, hogy baleset érte - Gülszeren vitte orvoshoz, hogy bekössék a sebét - a fõnöke ki is rúgta érte.
Gült is így ismertem meg, segített egy vadidegen kislánynak, még a saját egzisztenciája kárára is.
Ezekhez a bemutatkozásokhoz képest talán minimálisan el tudom fogadni, hogy Dilarán talán változtatott valamit a boldog szerelem, egy férfi osztatlan figyelme, de... DE, én olyan jellembeli hibákat ismertem meg abban a nõben, hogy annyira nem tud kifordulni magából, hogy megkedveljem. Gondolok itt a Gülszeren elleni számtalan szemétkedéseire - még akkor is, ha ezek esetleg egy féltékeny nõ akciói voltak is (de nem azok voltak, mert Dil csak a pozicióját féltette, xart õ nagy ívben Dzsihán szerelmére). Ehhez képest az, hogy hogyan sírdogált a férje ágynemûjének elpakolásánál valóban nem érdekel, mert õnagysága csak a poziciója elvesztésén, a Gürpinár-feleség cím és az ezzel járó fényes partik elvesztésén bánkódott, nem a szerelme elvesztésén. Na, most Harun mellett nem ugyanazt csinálja, partik, látszatkapcsolatok, stb.?És talán még élvezi is, hogy Harun féltékeny, hisz ez azt bizonyítja, hogy még mindig jó nõ.
És nem felejtem el Harun bevonulási nagyjelenetét sem, amikor megérkezett a magánrepülõjén és vagy félórán át vonult a díszbe vágott Dzsandan kíséretében. Mint Radames, a gyõzedelmes hadvezér, épp csak a fanfárok nem szóltak. És onnantól megkezdõdtek a szemétkedései Dzsihán ellen. Az alantas aknamunkái. Nem a szemtõl szembeháború, hanem a hátadba a nagykést. Ehhez képest Harun mostani nyavajgásai, féltékenykedései, pfff.... szánalmas.
Akárhogy is, én nem tudom elhinni, hogy a karakterek jellemfejlõdése saját magukból, a megélt tapasztalataikból erednek, sokkal inkább írói kitalálmányok.
Dzsihán nõi valóban hullanak, mint a legyek, ez igaz, de ez valószínûleg nem magából a történetbõl fakad, hanem abból, hogy a színész eléggé összeférhetetlen és a színésznõk nem akarnak vele dolgozni. Akkor meg ki kell találni valamit. Lehetne baleset - ez gyors halál. Lehetne halálos betegség - ezzel el lehet nyûglõdni sok-sok részt. És lehet gyilkosság is, na ez magában hordoz sok új lehetõséget a történet továbbszövésére.
Mindenesetre, így a harmadik évad elején most is az a véleményem, hogy nem kellene minden sorozatot továbbfolytatni, csak azért, mert sikeres, meg nézett. Most már nem tudnak annyira érdekesek lenni, még akkor sem, ha vadabbnál vadabb ötleteket vetnek be, ha a végén mindenki átmegy gyilkosba, vagy áldozatba, akkor sem. Tudni kéne szépen befejezni.
gigi1 2016 dec. 21. - 07:21:26 Előzmény napraforgó
(2162/2695)
Én ezt nem így látom. Szerintem igenis tényleg voltak jól felépített jellemfejlõdések a sorozatban. Dilara pl. a gyerekeit az elejétõl kezdve nagyon szerette csak nem tudta kimutatni feléjük, 20 év egy rossz házasságban, a férjétõl sem szeretettet sem pozitív visszacsatolást nem kapott stb. Aztán miután mindenkit elveszített maga körül (gyerekek, férj, álbarátok), meg persze Harun megjelenésével, szépen kezdett a "jeges szíve" feloldódni. Ez messze nem egyik részrõl a másikra történt.
Candannal is megmagyarázható, hogy a nagy férfifaló nõcske belezúgott Harunba majd Ozanba, aztán jól átcseszte mindkét pasi. Ugyanazt tették vele amit õ anno Yildrimmel vagy özkánnal. Most csak azt kapja, amit megérdemelt. Ezt is simán elõre eltervezhették az írók.
Harun sztem sokat nem változott, az elejétõl kezdve így viselkedett dilarával. Õ nem szimplán egy szerelmes férfi, hanem egy õrült rajongó is egyben. A munkájáról korábban sem nagyon lehetett hallani, hogy maffiózó lett volna kicsit túlzás...Az, hogy Cihán ellen minden eszközt felhasznált, még nem jelenti azt, hogy az üzleti életben mással is tisztességtelen lett volna. Burhan, na õ tényleg maffiavezér :)
Az özkan és kerimán vonalnál lehet valóban az amit írtál, õket nagyon meg akarták javítani. Õk hipp-hopp megváltoztak Nuraj halála után. Most meg már csak a humorfaktort hozzák, más nem is történik velük.

Sztem azt, hogy úgy látod nem voltak felépítve a karakterek fejlõdése, abból is eredhetett, hogy tényleg rengeteg jelenetet kivágnak, olyanokat is amik kimondottan szép, érzelem gazdag perceket tartalmaznak. Pl. hazal: a magyar részekbõl szinte teljesen kihagyták, hogy mennyire szenvedett õ is Gül. halálakor. vagy, hogy dilara már az elsõ évadban v. a második évad elején is mennyire megszenvedte a családja széthullását. Volt olyan, hogy annyira sírt, hogy vezetés közben félre kellett állnia, vagy amikor végleg felfogta, h Cihán elhagyta és potyogó könnyek közepette pakolta el az ágynemûjét. Nem is beszélve a gyerekivel való beszélgetésekrõl, azok mintha nem is lettek volna...(tuti, h ezek közül sokat kivágták, mivel én nézem törökül is, és vártam h magyarul is visszanézhessem, megértsem, erre hoppon maradtam :S)ezek hosszú, kevés beszédet tartalmazó jelenetek voltak, gondolom úgy voltak vele, h minek ezeket mutogatni. Persze ez nem vonatkozott a Cihán Gülszeren párosra, azoknak minden távolba révedését hosszú percekig néznünk kellett : ( Néha olyan, mintha csak egy összefoglalót látnánk. a 2,5 órás török részekbõl, sztem durván háromnegyed órát tuti kivágnak. Most is nagyon gyorsan haladunk...

+ Az ember hajlamos arra, hogy azokra a karakterekre nem figyel annyira oda, akik az elejétõl kezdve nem váltottak ki belõle szimpátiát. Nálad sztem ilyen Dilara és Harun. Nálam Cihán. Ezt ne vedd bántásnak, én is ilyen vagyok. Biztos Cnek is vannak jó tulajdonságai, csak én ezeket nem nagyon akarom észrevenni, legszívesebb át is tekerném a részeit...Nálad is észrevehetõ, hogy a tartalomismertetõdbõl sokszor kihagyod, vagy rövidebben írsz, az általad nem kedveld emberkékrõl. Ez sztem nem tudatos, inkább csak annyira nem érdekel téged, h mi történik velük, h. nem marad meg benned. Nincs ezzel semmi gond, csak így kevésbé veszed észre, ha változnak, fejlõdnek.
gigi1 2016 dec. 21. - 06:28:43
(2161/2695)
Egy nagyon jó kis rész volt a tegnapi. Harun, amit a kórházban a banyának, majd az autóban dilarának elõadott....Huhh,ezért szeretem :)
Az utolsó mondatodban van a sorozat legnagyobb igazsága. Cihán csak ne dumáljon, hogy ki, hol van veszélyben, amikor mellõle csak úgy hullanak a nõk. Még jó, hogy dillel soha nem szerették egymást, különben szegény nõnek is elõre borítékolva lenne a jövõje ;)
7/10
napraforgó 2016 dec. 20. - 20:47:05 7/10
(2160/2695)
Az utolsó mondatod csúcs!
9/10
Roxer 2016 dec. 20. - 18:08:52 9/10
(2159/2695)
Nah hát ez elég mozgalmas kis rész volt. Már majdnem megkapta Maide amit akart(azaz a a családot ami vele van) amikor Ozan robbantotta az idillt. A banya legalább bevallotta és nem hagyta,hogy Harunt hibáztassák.Kár,hogy egyelõre senki nem hisz neki,még Dil is ingadozik.. Harun szépen megmondta az öregasszonynak,ha Dil hallotta volna nem lenne egy cseppnyi kétsége sem. Azért Harun helyében Cihan képébe vágtam volna,hogy mellette hullanak a nõk, ne magyarázzon Dilnek,hogy vele veszélyben van...
7/10
napraforgó 2016 dec. 20. - 17:55:48 7/10
(2158/2695)
Májde rossz hírt kap, meghalt egy ismerõse. Nagyon egyedül érzi magát, már mindenki kihalt mellõle a régi ismerõsei közül.
Dzsanszu örül, hogy a vizsgálat jól sikerült. Aztán látványosan elfelejti, milyen ízesítésû a víz, amit isznak... Dzsihán és Deníz aggódva néz össze.
Harun a fiát etegeti, közben aggódik a nénje miatt. Dilara nem szereti a témát. Májde felhívja Harunt, hiányoznak neki. Meghívja õket vacsorára. Dilara kijelenti, õ nem megy. Harun gyõzködi. Ászumán megint hallgatózik.
Dzsihán tájékoztatja Özkánt is, hogy Dzsanszu beteg, nem várható semmi jó. Özkán azt mondja, jó hogy összecserélték anno a gyerekeiket, õ nem tudná orvosokhoz vinni a lányát, mint Dzsihán.
Az Erguván család banyalátogatóba indul. Dilara egy sálat visz neki ajándékba. A banya meg igazi kisautót vett a hirtelen mintegy 3 évesre cseperedett Alaznak. A banya elnézést kér Dilarától, hogy fájdalmában olyan csúnyákat mondott neki korábban. Dilara megértõen viselkedik.
Ozan és a barátja Harun embere után nyomozgat, arra kíváncsiak õ áll-e a fölrobbantott hajó mögött. Beazonosítják a fiatalembert, aki a sok pénzt vitte a halott gyerek családjának. Valóban Harun embere Csagatáj volt az. Ozan megy, hogy felelõsségre vonja Harunt, de nem találja otthon. Megtudja, hová mentek, beront Májde házába és ordibálni kezd Harunnal, aki semmit nem ért az egészbõl. Májde bevallja, hogy õ tette, õ áll a robbantás mögött, de Ozan nem hisz neki, azt hiszi, hogy a nénje csak magára vállalja. Ozan biztatja az anyját, menjen vele, hozza a gyereket is, hagyja itt ezt a gyilkost. De Dilara nem megy vele, viszont Ozan távozása után fogja a gyereket és otthagyja õket. A banya hirtelen rosszul lesz, Harun rögtön kórházba viszi.
Ászumán felvilágosítást kér Dzsandantól Harun nénjérõl. A nõ azt mondja, az ég óvjon attól a nõtõl. Dilara feldúltan érkezik haza, Ászumán rögtön megy kíváncsiskodni, mi történt. Dilara kiküldi õt a szobájából, nincs kedve Ászuval megtárgyalni, mi történt.
Harun a kórházban szemrehányást tesz a nénjének a féktelen bosszúvágya miatt. Hiába sír a banya, megmondja neki, hogy sem õt, sem Alazt nem láthatja többet.
Harun feldúltan jön vissza, Dilarát keresi, de nincs otthon, aztán Alazt nézi meg, szerencsére õ otthon van. Ászu közben ott sertepertél körülötte, és faggatja, mi történt. Harun nem válaszol.
Dilara elmegy Dzsihánhoz, akit addigra már jól felhúzott Ozan telefonja. Õ sem hiszi, hogy nem Harun volt a tettes. Harun Dilara után megy a hajóra és Haza akrja vinni a feleségét. Dzsihán figyelmezteti, hogy az asszony élete veszélyben van mellette. A két férfi összeszólalkozik, aztán Dilara mégis távozik Harunnal, de nem engedi a férfi hozzáérjen. Szemrehányást tesz a férfinak, nem azért ment hozzá, hogy viszálykodjon Dzsihánnal és a gyerekei meggyûlöljék. Harun megmondja, hogy szakított a nénjével. Megesküszik, hogy bár soha nem hagyta bosszulatlanul a sérelmeit, de õ soha nem gyilkolt.
7/10
napraforgó 2016 dec. 20. - 13:11:46 7/10
(2157/2695)
A net egyik orvsi lapja szernt a Parkinson-kór tünetei: fokozott izomtónus, értelmi hanyatlás, depresszió, kézremegés, demencia, izzadás, bõrhámlás, nyelési nehézség, székrekedés, fokozott nyálelválasztás, izommerevség, szorongás, inkontinencia, mozgásszegénység, tartási instabilitás, lelassult gondolkodás, halk beszéd, apró betûs írás

Vagyis a lelassult gondolkodás és az értelmi hanyatlás valós tünetek. Nyilván erre értette az orvos a feledékenységet.
Amúgy az egyik unokahúgomnak 19 éves korában lett Parkinson kórja. Az egypetéjû ikertestvérének meg még 40 éves kora elõtt. Szóval nem csak az idõsek betegsége.
Sajnos csak kezelni, kezelgetni lehet, gyógyítani nem.
offtopic
ildimix 2016 dec. 20. - 10:26:03
(2156/2695)
Én nem vagyok orvos de szerintem a parkinzonnak nem tünete a feledékenység az az alczheimer kór tünete. Majd javítsatok ki ha tévedek.

Cansut ki akarják léptetni a sorozatból vagy miért kreálták neki a betegséget? Végülis januárban adni fogják a sorozatot látta valaki?

Az rtl2-n, hogy vége lett a hülye való világnak nem fognak indítani valami jó sorozatot?

Kerimanra most haragszok mert Harun kémje lett úgyhogy örülök, hogy ebben a részben keveset szerepelt.