9/10
Roxer 2017 jan. 02. - 18:59:21 9/10
(2195/2695)
Már nagyon vártad,hogy leírhasd az elsõ bekezdést ugye? :) De kiszúrtak veled,mert jó hosszú szünet volt.
Harun nyilván nem egy angyal de az új nõ hazudik Harunnak és Cihánnak is.Nem biztos,hogy minden úgy volt ahogy õ elõadta.
Nem hiszem,hogy Harun ne tudná,hogy mi történt a férjével,akkor nyilván nem olyan hülye,hogy alkalmazza és esélyt adjon neki a bosszúra. Bár Asunak is vett volna kocsit,ha nincs ott Dilara,szóval ki tudja :)

Akiket Deniz kérdezett nyilván a szomszédok voltak.De mitõl lenne Deniz anyjának gyilkosa bárki is? Meglátta Burhánt és rosszul lett, a gyenge szíve vitte el, ennyi történt.
Ozan meg szerintem csak Asut látta,azt nem,hogy Candan is ott volt.
malvinkicska 2017 jan. 02. - 18:51:33
(2194/2695)
Valami ismerõsei lehettek Deniznek de nem biztos mert csak ennyit mutattak, sajnos eza hátránya, nem mindig jól vágják meg.
7/10
napraforgó 2017 jan. 02. - 18:46:35 7/10
(2193/2695)
Harunról sok csúnya dolog derült ki, pénzmosással gazdagodott meg, nyilván jelenleg is vannak maffiakapcsolatai. Hiába nézi párás szemmel a szép kis családját, hiába sóhajtozik, hogy mennyire szereti õket, azért csak egy rohadék, az volt, az is maradt.

Denízt sem értem, ha most kibékült az apjával, akkor minek nyomozgat utána? Ha meg nem hitte el a hazugságokat, akkor minek ment el békülni? Amúgy hol hajtotta föl az a két öreget, akiknek a képeket mutogatta? Kik azok egyáltalán? Nem figyeltem eléggé, vagy kivágták azokat a részeket, amelyekbõl kiderülne?
malvinkicska 2017 jan. 02. - 18:20:47
(2192/2695)
A mai részben új szereplõ van Selma nevezetû de ez is negatív lesz bosszút forral Harun ellen, jó szándékú ember itt már nincs, mindenki bosszút forral a régen ért sérelmeiért, hova fog ez vezetni, ez már nem családi sorozat , egy kisebb krimi, lehallgatások , átverések, rengeteg hazugság.
Hazal most lebukik épp ideje már mocskolódott eleget, most az egyszer Ozan jól csinálja.
A banya nem nyugszik, mindenkit uszít, mint a kutyát. most Deniz apja a soros, de több mint való balul fog elsülni.
Dilnek több esze van , mint Harunnak nem adott pénzt kocsira, a kényes Asunak.
7/10
napraforgó 2017 jan. 02. - 18:08:13 7/10
(2191/2695)
Harun átadja Dilarának a nagynénje vallomását és közben a szemére hányja, hogy ezt tette vele. (mondjuk nemértem, mire jó ez a vallomás, és miért kell Dilaránál lennie. Májde is mérges, hogy az unokaöccse "hátbaszúrta", miatta a rendõrség vegzálta. (gondolom, ott letagadhatta a dolgot, mert nagyon hamar elengedték...) Deníz - Indzsi hazugságai hatására - kibékül az apjával.
Ozan nagyon mérges, hogy Harunt nem tartóztatták le az apja elleni merénylet miatt. Dilara azt hiszi, hogy Dzsihán uszította a fiát Harun ellen. Dzsihán mérges, miért nem a fiát kérdezi, miért jelentette föl Harunt. Dzsihán már szervezi, hogy egy amerikai professzor megvizsgálja Dzsanszut.
Burhán összeszövetkezik Májdéval, aki bújtogatja az öreget Dzsihán ellen. A banya nagyon gonoszul vigyorog, valamit kifõzött. Késõbb kiderül, hogy felhívást tett közzé, amelyben egymillió líra vérdíjat tûz ki Rahmi fejére, mert megölte a lányát. Burhánnak is tetszik az ötlet.
Az új nõ, valami Szelma a hajóján várja Dzsihánt. Ara kéri, hogy alkalmazza õt, mert Harun tönkretette az õ férjének az életét is, ezért õ is tönkre akarja tenni Harunét. Hosszan gyõzködi a férfit, azzal, hogy Harun elvette tõle a feleségét, a villát, a lányát, stb.
Aztán a nõ fölkeresi Harunt is és elmondja neki, hogy Dzsihán állást ajánlott neki. Majd azt javasolja, hogy a férfi alkalmazza õt, mert tartozik neki. azt akarja, hogy a Dzsihán által ajánlott összeg duplájáért vegye föl. Meg is egyeznek, kiderül, hogy a nõ közgazdász "guru". Szelma visszamegy Dzsihánhoz és bemutatja neki a Harunnal kötött szerzõdését. Dzsihán kérdésére, hogyan tette tönkre Harun a férjét, elmondja, hogy Harun hogyan mosta tisztára a balkáni mafia pénzét és aztán hogyan kente minden bûnét a férjére, akit helyette zártak börtönbe és ott öngyilkos lett. A nõ szövetségest keres Dzsihánban, egyedül nem tudná véghezvinni a tervét, kell Dzsihán támogatása.
A cégnél értekezlet van, Ozan épp felelõsségre vonja Hazalt, mert egy fontos ügyfelük miatta lemondta a megrendelését a nagy bálterem kibérlésére. Hazal hepciáskodik, hozza a szokott formáját, de megérkezik Dzsihán, erre visszavesz a nagy pofájából. Dzsihán azt akarja, hogy Hazal hozza rendbe, amit elrontott. Mithát segít neki, hogy kimagyarázza magát a fontos ügyfélnél.
Ászu fel van háborodva, hogy a villában nem bocsátanak a rendelkezésére egy külön autót, ezért bemegy egy autószalonba és kocsit akar venni. Kinéz egy drága kocsit és felhívja Harunt, hogy fizesse ki neki. Harun csak meglepõdik, de Dilara felháborodik, helyreteszi a nõvérét, aki megsértõdik, hogy sajnálják tõle ezt a "kis szívességet". Dilara arra kéri Harunt, legyen Ászuval távolságtartóbb, mert Ászu nagyon pofátlan, kihasználja õket. Már így is õ fizeti minden költséges vásárlását, szórakozását.
Ászu könyörög Dzsandannak, hogy mutassa be a "fõnökének", mert nincs pénze. Dzsandan egy szórakozóhelyen találkozik a gyémánt nepperrel, és magával viszi Ászut is. Ozan is épp ott szórakozik a haverjával és meglátja õket. Csodálkozik, hogy a nagynénje mit keres ott.
Deníz továbbra is nyomoz a nevelõapja halála ügyében, talál is két öreget, akik felismerik Burhánban Nedzsip gyilkosát.
Ege segít Ozannak, hogy a számítógépén keresztül figyelje Hazal gépét és telefonját. Sikerül is elcsípnie egy telefonhívást Májdétól, aki magához akarja rendelni Hazalt. Hazal húzódozik, beteg, meg van fázva, nem megy. De a nõ megfenyegeti, hogy ne akadékoskodjon, ne felejtse el, hogy õ segített neki eltussolni, hogy megölte a kedvesét. Ozan és a közben megérkezõ Dzsihán döbbenten hallgaták a beszélgetés ilyetén fordulatát.
9/10
Roxer 2016 dec. 31. - 12:45:20 9/10
(2190/2695)
BÚÉK minden fórumtársnak! Hétfõtõl újra Megtört szívek!
offtopic
ildimix 2016 dec. 31. - 11:03:02
(2189/2695)
Malvin köszönjük a szép versikét. Én is boldog új évet kívánok minden fórumtársnak!
malvinkicska 2016 dec. 31. - 07:44:08
(2188/2695)
HOZZON AZ ÚJ ESZTENDÕ SZERETETET BÉKESSÉGET,

BOLDOGSÁGOT, BÕSÉGET,ÉS NAGYON JÓ EGÉSZSÉGET:

IGAZ BARÁT MARADJON,A ROSSZ,TÕLED TÁVOZZON.
B U É K MINDEN KEDVES FÓRUMTÁRSNAK.
7/10
napraforgó 2016 dec. 24. - 13:36:59 7/10
(2187/2695)
Áldott Karácsonyt és Boldog Újévet Mindenkinek!
9/10
Roxer 2016 dec. 24. - 10:45:58 9/10
(2186/2695)
Boldog Karácsonyt Mindenkinek! Folyt.köv januárban!
7/10
napraforgó 2016 dec. 24. - 07:28:11 7/10
(2185/2695)
Dilarán nem akarok sokat rágódni, valóban nem kedvelem õt. Eleinte kifejezetten unszimpatius volt a sok mesterkedésével, a sznob viselkedésével, hogy csak kifelé, a "Társaságnak" élt. Eszerint próbálta rángatni a családját is, a mesterkélt, mû boldog család imázzsal. Odarendelte a sajtót, a TV-t, Dzsihánnal táncot lejtettek, mosolyogva, holott akkor már kifejezetten rossz volt a viszonyuk. Nem bírom az ilyen létszatkapcsolatokat, látszatéleteket, amiket õ próbált kifelé kommunikálni. Befelé meg rohadt minden. Nem tudott mit kezdeni a frissen felfedezett saját gyerekével, mikor már látta, hogy nagy a baj, akkor sem azon törte a fejét, hogyan segítsen neki, orvosokhoz, dilidokikhoz kellett volna vinni, szigorúan fogni, bûntetni, ha kell, és nem azon törni a fejét, hogyan ártson minél többet a vetélytársnõjének. Arra meg, hogy akkoriban magányosan sírdogált volna, nem is emlékszem. Ha mégis így volt, nem biztos, hogy a gyerekei miatta sírdogált, és biztos hogy nem dollárjelek, meg partiarciok villogtak a szeme elõtt (Mert én ilyet soha nem állítottam). De az igaz, hogy a megszerzett poziciójának az elvesztését igenis sirathatta, mindenféle rosszindulatú és rosszmájú megjegyzés ellenére. Sõt, ezt még meg is értem, meg még el is fogadom. Senki sem szeret kicsöppenni a jóból, a megszokottból - habár Dilara nem a nélkülözésbe csöppent volna, azt jól tudjuk.
Dzsandant sem kedvelem, ez is igaz. Tiszteltem a pengeéles eszét, de nyilván nem tetszett, hogy rosszra használta. Dzsihán ellen fordult, Harunt támogatva már az elsõ évadban és nem is igen volt mással magyarázva a történet, csak Dilara lenézõ sznobságával. Azért büntette a férjet, mert a neje lenézte, titkon megvetette õt. Ezt a lenézést, fensõségességet még egy olyan gazdag úrinõ, mint Dzsandan is érezte, mit érezhetett akkor a kis külvárosi senki, Gülszeren? Az õ változásait kevésbé tartom megalapozottnak, sem a Májdéval való kapcsolatát, sem az Ozan iránti valós, vagy tettetett fellobbanását, és most a gyémántnepperkedés sem feltétlenül a jellemébõl fakad. Számomra ez egy fordulat, amit beleírtak, hogy a nõ még egy ideig képben maradjon. Különben eltûnt volna, mint Alper és Szolmáz, de a színésznõ valahogy visszaverekedte magát a történetbe....
Különös, amit Hazal gyikossági kísérletével kapcsolatban írtál. Elõzõleg azt mondtad, hidegvérrel belevágta a fiúba a nagykést. Én ezt korrigáltam, hogy nem hidegvérrel, hanem hirtelen felindulásból - ezt a büntetõjog szépen körülírja. Mire te olyan furcsákat írsz, hogy te nem szoktad az exeidet leszúrkálni. Hát hála istennek, mert ha mindenki ledöfné a volt szerelmét, már igencsak megfogyatkozott volna az emberiség száma. Nyilván nem a ledöfés a természetes, meg általános, akár hidegvérrel, akár hirtelen felindulásból teszik, na de mi közöm nekem ehhez, meg a te szakításaidhoz? Én igyekeztem eddig nem személyeskedni, de te olyan gonolatokat, mondatokat, kategórikus kijelentéseket adsz a számba, amiket én nem mondtam, de még csak nem is gondoltam. Én csak a szereplõkrõl mondtam véleményt, ezzel szabad nem egyetérteni.
Nekem alapvetõen tetszik, hogy itt a karakterek nem feketék-fehérek, hogy változnak, Dilara épp pozitív irányba, Dzsihán meg negatívba. Sajnos a történet olyan fordulatokat vett, hogy most már senkit nem lehet bekategorizálni a jók, vagy a rosszak oldalára, mert hovatovább mindenki rossz. Igazából nem szeretem az olyan történeteket, amelyekben nem lehet odaállni egy szereplõ mellé sem, úgy érzem ezért van, hogy sokan el is fordulnak a sorozattól.
Az egész történetet egyre kevésbé érzem hitelesnek, mert eleje még csak volt, meg közepe is, de valahogy nem hiszem, hogy elõre megkomponált, jól felépített vége is lenne, most már csak úgy ad hoc nyújtják az egészet, mert meg kell lovagolni a sikerhullámot, még több profitot kell termelni, hát nosza, jöjjön egy harmadik nõ Dzsihán mellé, majd valamit kiötlünk, mit is keres itt, mik a szándékai.
gigi1 2016 dec. 23. - 23:03:14
(2184/2695)
Önérzet az van. De amikor a lové kell, akkor nem számít, hogy honnan van.

A mai részben Asuman kellemes meglepetés volt. Nem gondoltam volna, hogy bevédi a családját, azt hittem, hogy õ adta el a sztorit az újságoknak.
Candan viszont lassan visszatér a régi formájához. Simán átejti a bnõjét is. tetszett a Dallasos hasonlat. Tényleg lassan olyanok :)
A Dilara- Harun vitába nem tudok igazságot tenni. A maga módján mindkettõnek igaza van. Majde embert ölt, ezért bûnhõdni kell. Viszont harunt õ nevelte fel, õ a nagynénje. Senki nem szeret a szerettei ellen tanúskodni....
Selma egyre nagyobb talány. Most Harun és Cihán képe mellé felkerült a táblácskájára Dilara is. Olyan mintha mind hármójuk ellen készülne vmire....
Most elég izgalmas részek vannak, várom a következõt (a hétfõit is !)

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK minden kedves fórumozónak! januárban folyt. köv.
gigi1 2016 dec. 23. - 22:44:21
(2183/2695)
Teljesen igazad van, valóban nem érdem, ha vki csak éjszaka mer belopózni a gyerekeihez, csak akkor meri kimutatni az érzelmeit. De mit tegyen, ha egyszerûen másképp akkor még nem tudta. ? ha szemtõl szembe képtelen volt rá? Hogy miért volt ilyen? neveltetés, külsõ elvárások, belsõ indíttatás, ..ki tudja? Dil. rengeteg hibát elkövetett, fõleg a gyerekeivel szemben. Nem lehet mindenki olyan tökéletes, mint Cihan. Vannak emberek akik hibáznak, sokat, majd ebbõl tanulva változnak és fejlõdnek. Te magad írod, hogy Dilarát mindenki elhagyta, a gyerekei elköltöztek önként és dalolva mellõle. és ebben van a lényeg. A viselkedése miatt is, sorra elhagyta mindenki Dilarát. Teljesen egyedül maradt. Annyira elképzelhetetlen, hogy ennek hatására átértékelte az életét és rájött, hogyha nem akar magányos maradni változnia kell..? Fõleg ha azt nézzük, hogy igenis szerette a maga módján a férjét és a gyerekeit is. Ezt a sorozat készítõi rengetegszer megmutatták, amikor egymagában sírdogált, akkor a családjára gondolt, nem az általad oly sokat emlegetett partikra emlékezett, hanem a gyerekeirõl elmélkedett potyogó könnyekkel. (De az is lehet, hogy neked van igazad és a szerkesztõk rosszul vágták össze, és igazából dollárjelek, meg partiarcok lebegtek sírás közben a szemei elõtt..:P ) A gyerekei elvesztése mellett sokat számított, hogy jött egy férfi aki valóban önmagáért szerette és megtanította , hogy hogyan mutassa ki az érzelmeit. Dilt annyi,de annyi hatás érte, az egész élete darabjaira hullott. Ez simán elõmozdíthatta nála a változásra való hajlandóságot. Tökéletes anya és ember soha nem lesz, hála az égnek. egy Gülszeren 2-t nem is bírnék elviselni.. :)
Az, hogy te Dilt és Candant nem kedveled, egy dolog. De ettõl még nem lesz igaz, hogy nem volt kellõen felépítve a karaktereik változása. Mindkét nõ történetét nagyon szépen vezették végig. kb. az elsõ évad közepére már egyértelmûvé vált, borítékolni lehetett, hogy mit akarnak a karakterekbõl kihozni, hova akarják õket eljuttatni. Ez kb. a 2. évad végére sikerült is nekik, akkor teljesült be mindkét nõ sorsa. A 3. évadról most nem beszélek, az olyan, mintha egy új sorozat kezdõdött volna.

"Valahogy nem csodálkozom rajta, hogy ezen kissé fölidegelte magát és a kéznél lévõ gyümölcshámozó kést belévágta. "
Ez most komoly? Én többször szakítottam már. Sokszor voltam ideges is. de még soha senkibe nem vágtam bele semmilyen kést. Biztos bennem van a hiba....
Az külön érdekes, hogy micsoda megértõ vagy egy olyan lánnyal, aki a szakítás miatt leszúrja a pár hónapja ismert pasiját, de azt a nõt, aki a 20 éve tartó házasságát nem akarja a kukába dobni, mélyen elítéled....

Most a karácsonyra való tekintettel inkább nem térnék ki a Cihán és az úriember szavak egy mondatban történõ említésére, és arra se, hogy szted normális ha a férj leüvölti a felesége fejét, mert az reggel (!) szólni mer neki, hogy este (!) vendégeik jönnek.
(Ja és Dil. étkezések közben többször mesélt szülõ értekezletekrõl, megdicsérte a gyerekeit ha jó jegyet kaptak (Cansu ), leszidta õket ha rosszat (ozan, Hazal), megkérdezte h felkészültek e másnapi dogára, stb. és még az osztálytársak szüleit is ismerte... :P)
gigi1 2016 dec. 23. - 21:43:30
(2182/2695)
"Mindenesetre az õ változása ami teljesen hihetõ,mert volt rá oka is. Egy férfi aki szereti,egy férfi aki törõdik vele,szent Cihán nem ilyen volt és sosem lesz ilyen."
Így van. Én is pont ezt mondom. Az, hogy sokat változott az tény. Itt az volt a vita tárgy, hogy ez egy elõre megalapozott változás volt , az írók átgondolt döntése és a karakter által átélt történések alapján, vagy egy hirtelen ötlettõl vezérelve, külsõ befolyásolás miatt változtatták meg Dilara jellemét ennyire. Én 1000 %ig biztos vagyok benne, hogy az elsõ verzió a valós.
Dilara jellemének fejlõdésére a kezdetektõl rengeteg utalás volt. Õ volt az egyik akiknek alapjaiban rengeteg meg az egész élete, minden amiben hitt, azok az elvek amik szerint élt, minden totál befuccsolt. Ez már alapvetõen indokolja, hogy miért is kellett változnia, fejlõdnie.
Harun megjelenése valóban sorsdöntõ volt , õ nem szimplán a szerelmet hozta el, hanem egy alternatív életet mutatott neki. Ha 20 évesen nem egy sznob hp, akit az érdekel, hogy ki mit gondol a választásáról, ha kitartott volna a szerelem mellett, akkor egész életében boldog lehetett volna Harunnal és nem kellett volna Cihán mellett megsavanyodnia.
Azt azért hozzátenném, hogy igen valóban sokszor, sok mindenkivel rideg volt Dil. De amikor vki igazán bajban volt segített. pl. Nurajékon, akiket az igaz, h Cansu kérésére fogadott be a saját lakásába, de amikor az örült Özkan majdnem megütötte a nõt Dilara volt az aki megvédte és leállította a pasit+ pénzt is adott a nõnek a kisbaba ellátásához, nem nagy csinnadrattával adta oda, hanem sutyiban, h csak a nõ lássa. Ez sok mindent elmond róla.
Érsekvári 2016 dec. 23. - 19:50:48
(2181/2695)
A mai részt nem láttam vissza kell néznem , most úgyis szünetel a sorozat . Amire kell képbe leszek .

NEKED ÉS MINDEN KEDVES FÓRUMTÁRSAMNAK BOLDOG KARÁCSONYT KELLEMES ÜNNEPEket KÍVÁNOK !
7/10
napraforgó 2016 dec. 23. - 18:37:29 7/10
(2180/2695)
A mai epizódról részben lemaradtam.
Özkán próbál nyomozni Gülszeren rokonai után, egyelõre nem sok sikerrel.
Az újságok megtudták, hogy Harunt letartóztatták. Kiderül, hogy nem Dzsihán, hanem Ozan jelentette föl. Dzsihán nem örül Ozan lépésének, kéri, hogy a fia ne avatkozzon bele az õ dolgába. Dilara viszont követeli, hogy Harun jelentse föl a nénjét, amit az vonakodva ugyan, de megtesz. Aztán bánatosan nézi, ahogy a banyát elviszik a rendõrök. A nõt hamar kiengedik, nem lehet tudni, hogy tett-e beismerõ vallomást, de gyanítom, hogy nem.
Burhán ráveszi Indzsit, hogy hazudjon a fiának Nedzsip nyomozóról, amit a nõ meg is tesz. A mese szerint Nedzsip verte az anyját, és Burhán csak megpróbálta megmenteni õt. Indzsi sajnálkozik, hogy ily módon befeketített egy tisztességes, jó embert. Burhán így próbálja elérni, hogy a fia kibéküljön vele. Szegény Deníz már nem is tudja, mit higgyjen, hisz az anyja mást mesélt neki.
Hazal Mithát hatására elmegy Dzsanszuhoz és úgy tûnik fátylat borítanak a múltbéli ellenségeskedésre.
Dzsanszu kijátsza Denízt, aki beadja neki a gyógyszert. Dzsanszu titokban kiköpi.
Kerimán viszont Burhán körül legyeskedik, még rosszullétet is színlel, hogy bejusson a házába.
Ászu mindig, mindenhol hallgatózik, aztán leadja a drótot Dzsandannak. Dzsandan meg egy újságíró ismerõsét informálja, habár ezt nyíltan nem vállalja föl.
9/10
Roxer 2016 dec. 23. - 18:13:14 9/10
(2179/2695)
Kíváncsi lennék,hogy Deníz a nem állok szóba az apámmal észjátszás közben mibõl él? Nem abból a vállalatból amit apuka vett neki? A ház amiben laknak vajon kié? Vagy apuka vette azt is,vagy Cansué amit a nagy önérzetével hogy fogad el?
malvinkicska 2016 dec. 23. - 18:08:04
(2178/2695)
A mai rész elég tûrhetõ volt az az Asuman szemét egy nõ hallgatózik, aztán rá jött ki beszélt az újság íróknak nem más mint Dzsandan az is a szemetek szemete.
Dil addig mondta Harunak, amíg feljelentette, el is ment de azt nem tudtuk meg mit mondott szerintem, csak jövõre, mit vallott a banya.
Aztán meddig lesznek jóba H és Cansu, az is meglepõdött nem akarta hinni, hogy H ilyen is tud lenni.
Deniz nagyon haragszik az apjára, most már meg van zavarva nem tudja kinek hídjen, mert mindenki mást mond.

Legyen az ünnep csendes, mint szíved dobbanása.
Legyen békés, mint a hó hullása
Legyen szép, mint gyertya ragyogása,
És vidám, mint gyermek kacagása.

BOLDOG KARÁCSONYT MINDEN KEDVES FÓRUMTÁRSNAK:
7/10
napraforgó 2016 dec. 23. - 07:23:27 7/10
(2177/2695)
Bizony másként láttuk a dolgokat, és másként emlékszünk sok mindenre.
Dilarára nem állíottam kategorikusan, hogy rossz anya lenne, de számtalanszor elõfordult, hogy Dzsihán hazajött az irodájából, kérdezett a gyerekekre, és Dilarának fogalma sem volt, hol, merre vannak. Végül is õ nem volt egy dolgozó nõ, neki a háztartás, meg a gyereknevelés volt a feladata 20 évig. Némi jótékonysági munka mellett. Ehhez képest azt láttam, hogy örökké az "alapítványi" hölgyek között ült, pletykált, esténként velük ment szórakozni, azt meg, hogy tudta-e, hogy hol, merre vannak a gyerekei, csak onnan tudta, hogy ha, HA bejelentették neki, netán elkéredzkedtek. De ha nem, és ilyen is volt szép számmal, akkor semmit se tudott róluk. A tanulmányi elõmenetelükrõl sem, a barátaikról is, az elfoglaltságaikról meg még annyit sem, csak alig valamit. Az meg, hogy néha-néha benézett hozzájuk éjszaka - leginkább, amikor Dzsihán lecseszte, hogy nem törõdik velük! - megigazította a takarójukat, az - szerintem - nem érdem. Mert miért nem lehet látni az anyai szetetetét fényes nappal, ahogy azt kellene, ahogy azt ki kéne mutatnia a gyerekei felé, úgy, hogy azok tudják, hogy õrá mindig számíthatnak. Azért ezen jó anya mellõl elspriccelt mind a két általa nevelt gyerek!, Ozan is, Dzsanszu is többször elköltözött. Ozan eleinte csak a haverjához, de lakott már egyedül is, Rahmival is, Dzsandannal is. És nem a szeretõ anyucival, meg Harun bátyóval. Dzsanszu meg Gülszerenhez ment, sõt Özkánhoz is elköltözött, végül persze Denízhez, szintén a szeretõ anyai kebelrõl.
Úgyhogy hagyjuk Dilara jó anyai minõsítését, nálam legfeljebb közepest kaphat. Most is ott a kicsi gyereke, és pont most vágott bele egy önmegvalósító vállalkozásba, ezzel várhatott volna még egy-két évig, nem gondolod? Eminének ott a háztartás, a fõzés naponta három étkezés, nyilván a bevásárlás, takarítás is, stb, stb, Hát mekkora az a rohadt nagy villa? Úgy szemre legalább 300 m2. Na és még a gyereket is rányomják?
Gülszerenen meg köszörülöd a nyelved, hogy nem jól nevelte Hazalt, mindent megengedett neki, meg nem ellenõrizte eléggé. Nem tudom, hogy te mi mindenre lettél volna képes napi két mûszak mellett, ostoba, hülye munkák, meg rámenõs, kanos fõnökök mellett. (mondjuk Dilara sem ellenõrizte a gyerekeit a napi 24 óra semmittevés mellett sem). Hazalról is írsz valamit, hogy hidegvérrel belevágta a kést a barátjába. Hazal nem a szívem csücske, mondjük rühellem a kis cafkát, de azért nem hidegvérrel szúrta le a fiút. Belelovalta magát a szerelembe, azt hitte, a fiú is szereti, házasságot, közös életet tervezett, ehhez képest a srác jött azzal, hogy nem szeretlek, eszem ágában sincs feleségül venni téged, más nõt veszek el, aki még gyereket is vár tõlem, te meg ki vagy rúgva, mehetsz, ahová akarsz. Valahogy nem csodálkozom rjta, hogy ezen kissé fölidegelte magát és a kéznél lévõ gyümölcshámozó kést belévágta. Cseppet sem hidegvérrel. Utána is reszketett, mint a nyárfalevél, sõt még most is, ha eszébe juttatják.

Hogy Dzsihán nem örült, hogy Dilara a háta mögött vendégeket hívott estére? Hát istenem. Én se örülnék. Most ott kéne jópofiznia, amikor fáradt, ideges, ezer baja van. Mit mondjak? Az a minimum, hogy tessék megbeszélni elõre az ilyesmit, nem kész helyzet elé állítani a másikat - akárki is az.
Az biztos, hogy Gülszeren és Dzsihán között nem kellettvolna olyan sokáig függõben tartania kapcsolatot - mert eleinte tényleg csak a gyerekeik ügyeit beszélték meg, és igen, nyilvános helyen. De mi lett volna, ha nem, akkor meg az lett volna a baj, hogy miért bújkálnak, mit csinálnak a négy fal között.
Dilar szemétedéseihez meg nem kellett kiváltó ok, ott üldögélt szépen a kanapén Rahmi úrral és találták ki a szemétné szemetebb alávalóságokat együtt.
Abban igazad van, hogy egy 20 éves házasság nyilván nem a lángoló szerelemrõl szól, hanem a megszokásról, meg az elért eredmények élvezésérõl, de azért az is igaz, hogy egy válás esetén Dilara nem került volna utcára, nem lettek volna megélhetési nehézségei, igaz, hogy fényes Gürpinár partikat már nem rendezhetett volna, de kezdhetett volna magával valamit, miután a gyerekei nagyok voltak már. És az is biztos, hogy nem kellett volna évekig tartó vagonmegosztási perrel szembenéznie, mert Dzsihán úriember volt és mindent nekiadott volna, amit kért.
Szóval nem tudom sajnálni szegény elhagyott asszonykát, EZT nem.
Ezzel együtt és Dzsihán személyiség változásaival sem vagyok kibékülve, de õ mindenesetre sokkal szimpatikusabban mutatkozott be, mint Dilara anno, és hát bizony, sokat számít az elsõ benyomás.
9/10
Roxer 2016 dec. 22. - 22:16:57 9/10
(2176/2695)
Maide gondolom cinkost akar Cihán ellen,azért akar Burhánnal haverkodni.
Dil meg kivédi Harunt Asuval szemben,ugyanakkor ha kettesben vannak nem hisz 100%-ban Harunnak.Emellé még jön a fotó ahol Cihánnal ölelkezik és kész is a féltékenység.
Egyébként egy férjezett nõ akinek van otthon egy kisgyereke illene,hogy hazaszóljon hol van és mikor ér haza ez lenne a minimum.
Érsekvári 2016 dec. 22. - 19:43:22
(2175/2695)
Mindenki változott kifordult magából . Dilara nagyon ellenszenves , fordult a kocka Harun pedig egész normális lett .
Mahide a fotelból dirigálja az õ bábjait , minden szóról tud amit Dilara beszél a telefonján .
Cansu betegsége miatt nagy az aggodalom , Keriman mindenhol ott van neki tudni kell mindenrõl .
Az új nõ sehol , ma színét se láttuk !
malvinkicska 2016 dec. 22. - 18:06:05
(2174/2695)
A sorozat ahogy halad azt látom Cansunak nincs betegség belátása õ tagadja illetve nem akar tudomást szerezni róla, és alibinek a terhességet használja arra hivatkozik, és ugye az életébe is kerülhet, mint a mai baleset ez nem volt súlyos, de lehetett volna is.
A másik oldalt a szülõk akik nagyon aggódnak túl is valójában , mint ami van, jelenben.
Keriman egy szemét alak amiért lefotózta Cihant és Dilt, hiszen csak vigasztalta, és elküldte Harunnak.
A banya lehallgatja Dil telefonját, mi lesz belõle, az a szemét Hazal oda adta a telefont, most jól megöregítették ehhez a sok gonoszsághoz.
Asuman és õ egy nagy kaki keverõk, nem is jön normális karakter.

Deniz egy fura alak lett nagy csendesen most mit fog tenni az apjával, várom.
Özkan most elkezd Gül családja után nyomozni volt e valakinek ilyen betegsége.
Az egész betegség, áskálódás, egymás lehallgatása amit már nagyon unok, meg ezt a sok fotózást.
7/10
napraforgó 2016 dec. 22. - 17:57:20 7/10
(2173/2695)
Ászu beront Dilara üzletébe és egy értekezlet kellõs közepén kiabaálja ki, hogy Harunt gyilkosság vádjával letartóztatták. Dilnek nagyon kínos, Ászu mentális problémáira hivatkozik. Ászu eljátsza az aggódó nõvért, de Dil hisz Harunnak, Dzsihánnak száz más ellensége is van, lehetett akárki a merénylõ. Dilara aggódva bemegy a rendõrségre, ahol csak felvették Harun vallomását és elengedik. Harun hazafelé azt javasolja a feleségének, hogy szilveszterkor utazzanak el, talán Párizsba a gyerekkel együtt. Dilara nem lelkesedik. Harun összevitatkozik vele, talán nem hisz neki? Dil követeli, hogy jelentse fel a robbantásért a nagynénjét, Harun nem lelkesedik az ötletért.
Deníz visszavinné a feleségét a neurológushoz, de Dzsanszu nem akar menni, õ tapétát akar a babaszobába. Deníz autóval viszi, Burhan meg a sofõrjével követi õket. Mikor Dzsanszu kiszáll, odahajt hozzá, beszélni szeretne vele. Arra kéri, beszéljen a férjével, hallgassa meg õt is. Dzsanszu a kávézóban felejti a telefonját vissza akar menni érte, de a lába pont az úttesten felmondja a szolgálataot. Egy motoros elüti, kórházba viszik. Denízt Burhán értesíti Dzsanszu telefonjáról. Deníz és a nála lévõ Dzsihán rögtön rohannak a kórházba. Dzsanszu már menne is haza, de az orvosok észrevették a lábában a remegést. Dzsanszu aggódik, csak a babának ne essen baja. Dzsihán értesíti Dilarát is, aki szintén rögtön megy. Az orvos tájékoztatja õket, Dilara sírva borul Dzsihán kebelére. Ezt a jelenetet meglátja az éppen érkezõ kotnyeles Kerimán is. Le is fotózza õket, majd elküldi Harunnak. Aztán Özkánt is értesíti. Özkán fölkeresi Dzsihánt, aki a családban elõforduló betegségek után nyomoz. Gülszeren föllelhetõ rokonok betegségeire is kíváncsi.
Hazal éppen a személyzetet neveli a szállodájukban, beleszól egy elõadóterem kibérlésébe is.
Dzsanszu hazakerül, otthon sírdogál. Nem érti, miért kell õt kezelni, ha még nincs is diagnózis, csak gyanú. El akar menni egy másik orvoshoz is. Az orvos Dopamint adott neki, ha attól elmúlik a remegés, akkor sajnos a lány beteg.
A vacsoránál Ászu megint bújtogatja Harunt, aki rögtön rá is telefonál Dilnek, hol van és ott van-e Dzsihán is. Dil megsértõdik és dühös is lesz, Harun meg dühösen földhözvágja a telefonját. Az illegális lehalgató, a banya mindezt végighallgatja és tetszik neki. Burhán virágot küld Dzsanszunak, mire Deníz sértõdötten elrohan otthonról. Dzsanszu telefonon beszámol az anyjának errõl, és persze a banya ezt is hallgatja. Rögtön utasítást ad Csagatájnak, keresse meg neki Burhánt.
Özkán és Kerimán is aggódik Dzsnszuért õk is azon törik a fejüket lehet-e ilyen betegség a családjukban. Már bánja, hogy elküldte azt a fényképet Harunnak az ölelkezõ párról.
Harun másnapra megbánja a féltékenykedést, bocsánatot kér Dilarától.
9/10
Roxer 2016 dec. 22. - 12:33:23 9/10
(2171/2695)
Nem tudom, Dilara szerintem sokat változott,eleinte nem volt ilyen. Hanem eléggé hideg,rideg érzéketlen nõ volt. Hogy belül ilyen volt,csak nem tudta kimutatni?Hát ez is lehet. Vagy Harun kellett ahhoz,hogy az érzései felszínre törjenek,vagy ahhoz,hogy megváltozzon. Mindenesetre az õ változása ami teljesen hihetõ,mert volt rá oka is. Egy férfi aki szereti,egy férfi aki törõdik vele,szent Cihán nem ilyen volt és sosem lesz ilyen.
gigi1 2016 dec. 22. - 09:37:49
(2170/2695)
Azt viszont nem tudom hova tenni amit a válás, család széthullásával kapcsolatban írtál. Szted azt a nõt, aki nem szerelmes a férjébe, azt nem is érintheti rosszul a válás? Egyáltalán 20 éves házasságoknál beszélhetünk még szerelemrõl? Nem szenvedhet vki amiatt, mert a fél élete a kukában landolt, mert megszûnt a biztonság érzete, mert lehet, hogy sz.r a házasság, de mégiscsak ismeri a pasi minden rezdülését, minden rigolyáját, és fél attól hogy újrakezdjen mindent vki mással, akit még nem ismer, vagy nem gyászolhatja meg a korábban még talán együtt megálmodott, de már biztosan meg nem valósuló közös jövõt? Tényleg ennyire egyszerûen oda lehet tenni azt a bizonyos pontot. ..? Ráadásul ahol gyerekek vannak, rájuk is gondolni kell, hiába nagyok már. Számomra Dilara sírásai anno életszerûek voltak. ÉN elhittem, hogy az elválás, még a szerelem elmúltával is, nagyon nehéz neki.
Azt sem értem, hogy miért akkora bûn ha vki szeret partikat rendezni, ahol kapcsolatokat tudnak építenek, mely az egész családnak elõnyére válik. ? Mégis hol találkozzon potenciális új ügyfelekkel, hol ápolja a kapcsolatot a régiekkel? Fõleg így, hogy már neki is van egy saját cége. Le is húzhatná a rolót, ha nem hívná meg az ügyfélkörét partizgatni.
Azt is hatalmas bûnnek kezeled, hogy Dilara gazdag mer lenni, és tán még meg is akarja õrizni vagyonát. Mégis mit kéne tennie, osztogassa szét, õ meg menjen el három mûszakba a gyárba v. mit? Miért olyan rossz dolog, hogy attól a nõtõl féltette a pénzüket, akivel kapcsolatban a férje folyamat titkolózott? Vagy, hogy okosan belátta, hogy ha évekig tartó vagyon megosztási per elé néznek a partnereik simán otthagyják õket, az ellenfeleik meg bekebelezik a cégeiket. Nem hagyta, hogy a gyerekei jövõjével szórakozzanak. Mint ahogy C-nek is csak a szája nagy, h õt nem érdekli a pénz. De azért a cégét nem adta át a nejének, meg nem költözött be Gül. lepukkant lakásába…Azért annyira õ se süllyedne le. Most is egy luxus hajón éldegélt, nem egy lyukas ladikban…..
gigi1 2016 dec. 22. - 09:21:56
(2169/2695)
Huhh nagyon másképp emlékszünk sok mindenre. Nekem egész más jelenetek ugranak be a szereplõkrõl, ha visszaemlékszek, hogy hogyan ismertem meg õket. Azt teljes mértékben el tudom fogadni, hogy vki 1-1 karaktert nem kedvel és alapvetõen csak a rosszat látja meg benne (nálam ilyen Cihán). De azzal most sem értek egyet, hogy az íróknak nem volt eleve eltervezve a karaktereik fejlõdése (legalábbis pár embernél tuti). Lehet Dilarára sok mindent mondani, de az , hogy sz.r anya lenne, aki soha nem szerette és nem törõdött a gyerekeivel, az merõ rosszindulat. Az az anya, aki lehet, hogy mások elõtt durva és arrogáns volt, de aztán éjjel belopózott a gyereke szobájába, betakargatta és megsimogatta, aki, bár szavakkal nem volt képes bocsánatot kérni tõlük, de egy papírra leírta nekik, az sztem szereti a gyerekeit. Ezek a sorozat legelején voltak. Nem hiszem, hogy az íróknak nem volt célja azzal, hogy Dilara egész másképp viselkedett társaságban, mint amikor senki nem látta. Mostanra ledöntötte a falat maga körül és legalább a gyerekei felé ki tudja mutatni az érzéseit.Továbbra is tartom, hogy ez tudatos jellemfejlõdés.
Amit leírtál példának, az tényleg egy nagyon durva szituáció volt, Dilarának nem szabadott volna akkor ott és úgy viselkednie, rá ért volna otthon is megbeszélnie a lányával, h miben kell javítson, mit rontott el stb.(ebben is sokat fejlõdött). De azért az is igaz, hogy szülõként a gyerekeink felé elvárásokat kell támasztani. Mert ha pl. a gyerekem matekból négyest hoz haza, de én tudom, hogy ötösre tudja az anyagot, akkor nem fogom megdicsérni, hogy de jó, h nem egyest kaptál...Muszáj a gyerekeinket jobbra sarkallani. Persze csinálhatta volna úgyis, mint Gülszeren, aki egy vadidegen gyerek miatt kirúgatta magát (ez különben vicc, az a nõ úgy váltogatta a mhelyeit, mint más a bugyiját, nem Cansu volt a kirúgás fõ oka), de a saját gyereke iskolájába nem volt képes bemenni, hogy megkérdezze, hogy ugyan már milyen szakkörök/ korrepetálások tartanak este késõig, és ha a gyerek ennyi fele jár, miért is áll olyan rosszul minden tárgyból...Simán benyelte Hazal minden hazugságát. Szabályok és korlátok nélkül nevelte, de inkább nem nevelte a gyerekét. Nekem ez volt az elsõ benyomásom róla. ha egy picit is kontrollálta volna a lányát, akkor el se jutott volna oda, hogy éjjel, szakadó esõben kell a 15 éves lánykáját egy vadidegen pasi segítségével haza vinnie. (Ilyet se Ozan, se cansu nem mert volna megtenni, de sztem Alaz sem fog :))Ez kõkemény szülõi mulasztás is volt.. Most meg emiatt, is, sziv mindenki. Mert az egy dolog, h Özgür él, de ez nem Hazalon múlott, õ hidegvérrel leszúrta.
De Cihánról is Dilaráról is más jut elõször eszembe. Nekem az a jelent van meg, hogy állnak a hálószobában, Dilara halál nyugodtan szól a férjének, hogy este átjönnek vacsira a barátaik. Erre a kedves férj szimplán lesüvítette asszonya fejét kb. mindennek elmondta õt is meg a barátokat is.ezek után Dil. lemondta az egész vacsit. Cihánt egy agresszornak ismertem meg, és nagyon nem izgat, hogy a gyerekeit mennyire szereti. Aki így bánik a nõkkel (nem csak Dil, hanem késõbb Gül. és Ayse is megismerhette ezt az oldalát) az nekem soha semmilyen körülmények között nem lesz szimpatikus. És nem is nagyon értem meg, hogy nõk hogyan rajonghatnak érte. De hát az életben is van ilyen. Vannak nõk akik csak az ilyen pasikat keresik. Lásd Dilara se tudja értékelni, hogy végre nem üvöltenek 10 centirõl a képébe nap, mint nap...
Azt nem értem, hogy miért pozitívum, hogy Cihán rohant a lányához a kórházba. Az összes szülõ ezt tette, Dilara is. Késõbb, amikor Hazal szándékosan elüttette magát, akkor hozzá is berohant a nõ is. Aztán jött a hideg zuhany, amikor meglátta a férjét bizalmaskodni egy másik nõvel. Amikor ezt otthon számon merte kérni, akkor meg a kedves férj, olyan igazi úriemberként, neki csapta a feleségét a szekrénynek... És persze semmit nem mondott arról, hogy mi van közte meg a nõ között. Cihán az elejétõl kezdve folyamat titkolózott a felesége elõtt, Gül.lel kapcsolatban is. Csoda, hogy Dilara a szemének hitt ? Ha õszintébbek lettek volna és Gülszeren betartja a nõs pasival, nyilvános helyeken, nem találkozgatunk alapszabályt, dilara se lett volna olyan gonosz vele. Ha kicsit visszagondolsz, minden egyes Dilara szemétkedésnek volt 1 kiváltó oka pl. nyaklánc, kirándulás kifizetése, házbérlés, közös vacsik, melyekrõl a barátok bõszen küldték a képeket dilnek, nyilvános rendezvényen Cihán nem a nejével meg a gyerekeivel jelent meg, hanem Güllel az oldalán, úgy, hogy az egész család ott volt stb. (ezek mind az elsõ évadban voltak) , és akárhányszor rá mert kérdezni ezekre, a férjétõl soha nem kapott egyenes választ. Nyilván a reakciói túlzóak voltak. Megdobták kenyérrel és õ kõvel dobott vissza. De azért alapvetõen a megalázottságát megértem.
Egy dologban értek veled egyet, hogy ez a 3. évad nagyon nem kellett volna. legalábbis így, ahogy megvalósították... Szépen le kellett volna zárni, és akkor most nem kéne Cihán Gürpinár hõstetteit nézni....:S
malvinkicska 2016 dec. 22. - 08:21:59
(2168/2695)
Szia ebben csak negatívumok történek, a vén banya él az a baj, tovább szövi ördögi tervét Dil ellen az a szemét Hazal asszisztál is hozzá.
Aztán ami roppant zavaró, Hazal aki nem teljesen normális és Cansunak írtak ideg rendszeri betegséget, azt építik le teljesen.
Cihanból is mit akarnak, Harun vakon szereti Dilt, de az nem sokba veszi.
Asuman egy kígyó most Harunra fáj a foga de nem hiszem annál célba ér mivel az bele van esve Dilbe, mint csirke a moslékba.

Nekem ez az egész sorozat nagyon elveszítette fényét, még figyelem Deniz és Cansu sorsát, mert nem nagyon van benne karakter akit szeretnék, és aggódok érte.
gigi1 2016 dec. 22. - 07:14:11
(2167/2695)
Harun most már a sarkára állhatna. Eszméletlen nagy papucs lett. Dilara meg nem igaz, hogy nem tudja értékelni, hogy végre egy olyan férfi van mellette, aki nemcsak, hogy szerelmes belé, de teljesen õszinte vele, mindent és mindenkit feláldoz érte. Ahelyett, hogy ezt viszonozná neki, még a kákán is csomót keres. Meg sem érdemli Harunt. Tipikus kell a jó, nem , kell a rossz, két kézzel, esete. Csak fusson a hülye volt férje után, mintha az valaha is megbecsülte volna õt..Grrrrrr
Asuman jól kivetette a hálóját Harunra, kíváncsi leszek meddig bírja a pasi. Bár amilyen elvakultan szerelmes, ennek jöhetne 100 másik nõ,neki akkor is csak dil kéne.
Cihán meg igazán nyaralgathatott volna még. Nem hiányzott senkinek. Burhan olyan amilyen, de nem volt joga Deniznek elmondania, hogy mit tett az apja. Ha mindenáron el akarta mondani, meg tehette volna úgyis, hogy Burhant is oda hívja, és hármasban átbeszélik. Így viszont jól hátba támadta a pasit. Remélem most már õ is bosszút forral C ellen. Az sem tetszett, ahogy Cansut ellökte magától. Most, hogy beteg a lánya, meg nagy kegyesen megbocsátott neki. Arról valahogy lemaradtam, h C elnézést kért volna a gyerekétõl a viselkedése miatt.
Cansuval viszont sztem most túl sok dolog történik, nem nagyon tud megbirkózni az új élethelyzettel ( betegség + gyerek). Nagyon kislány õ még ehhez. (maga a színészi játéka sem tetszik most, nincs neki még ehhez kellõ élettapasztalata)
hazal viszont egyre szebb. Úgy látszik a szerelem megszépíti. :)
Érsekvári 2016 dec. 21. - 22:33:05
(2166/2695)
Most már mindenki a bosszú hatalmába került . Mahide nem nyiffant ki sajnos , de amint levegõhöz jutott még vadabb ötletei vannak . Fõképpen Dilara lett a célpontja elsõsorban õt okolja Harun eltávolodásáért . Dilara egy hülye tyúk bizalmatlan Harun se kell már neki , az a szerencsétlen hiába bizonygatja nem tett semmit . Kinézem a szituból nem sokáig lesznek együtt .
Aszumán meg pont Harunra vetette ki a hálóját egyenlõre nem sok sikerrel . Dilara naplóját mindenesetre megszerezte .
Aszu még ráadásul mindent elmond ami történik a házaspár között Dzsandannak .
Van egy olyan gondolatom Dilara és Cihan újra összefognak még jönni .
Egyenlõre egy ismeretlen nõ személye keltette fel legjobban az érdeklõdésemet . Ki õ és mit akarhat ? A látottak alapján nem túl bizalomgerjesztõ ez a unszi nõ .
9/10
Roxer 2016 dec. 21. - 18:24:20 9/10
(2165/2695)
Szegény Harun tényleg nem csinált semmit és Dil neheztel rá,plusz a zsaruk is elviszik. Asuman meg már kivetette rá a hálóját,de Harun nem vevõ a dologra.Az új nõ is nyilván egy szarkeverõ/bosszúálló azért gyûjtögeti az újság cikkeket. Dil egyébként nagyon szánalmas nem tökmindegy miért nem áll már Harun kapcsoaltban Maidével? Ha õmiatta az annál jobb. Harun meg szintén számalmas ahogy könyörög neki....
7/10
napraforgó 2016 dec. 21. - 17:53:44 7/10
(2164/2695)
Hazal Mithátról fecseg Ászunak a telefonban, tanácsokat kér, hogy hívhatná fel magára a figyelmét. Ászu közben Dilara szobájában kutakodik. Megtalálja Harun noteszét, amit Dilarának adott anno. Megörül, hogy kincset talált.
Májde hazatér a kórházból. Panaszkodik Hatidzsének, hogy Harun hátat fordított neki. Ezért is Dilarát hibáztatja, nem a saját hülyeségét. És már el is kezd új terveket szövögetni.
Dzsanszu meg a gyerekszobát méricskéli. Dzsihán az orvossal beszél telefonon, aki érdeklõdik, voltak-e tünetei a lánynak.
Dzsihán Yildrim ellenkezése ellenére nem akarja feljelenteni Harunt a robbantás miatt, Dilarára való tekintettel.
Harun és Dilara otthon veszekszik, Harun szeretné, ha Dilara boldog lenne. A nõ meg azt mondja, beteg a lánya, minek örüljön. A banyán is veszekszenek, Harun azt mondja, õmiatta szakított a nénjével. Dil fölhorgad, tehát nem azért, mert gonosz, meg gyilkos, egy gyerek mélete a lelkén szárad, hanem csak õmiatta? Na szép, ha õ nem lenne, akkor a néni is folytathatná a bûnözést, nem akadna ki rajta.
Dzsihán aggódik a családjáért, a gyerekeiért, sõt Dilaráért is, mert egy õrült, sátáni fickóhoz ment férjhez.
Feltûnik egy új szereplõ, nõ, aki egy faliújságon Dzsihán és családja, valamint Harun fotóit gyûjtögeti, illetve újságkivágásokat a két ellenfélrõl.
Mithát meghívja Hazalt egy partira, ahol épp megválasztják az éjszaka szépének, amikor Májde rátelefonál és magához parancsolja. Azt követeli, hogy hozza el neki Dilara telefonját.
Ozan puffog, amiért az apja futni hagyja Harunt, a barátja meg biztatja, akkor jelentse föl õ.
Dilara aznap este egyedül akar maradni, elküldi Harunt. Ászu megint kíváncsiskodik, negédeskedik vele, az izmait tapogatja, miközben hízeleg neki.
Másnap Hazal csellel megszerzi az anyja telefonját és pucol is el vele. Csagatáj ráköti a laptopjára, innentõl nyilván lehallgatják Dilarát.
Kerimán pénzt akar szerezni Hadzsertõl, majd Özkántól is. Kiderül, új ruhákat vett, hogy tetszen Burhánnak.
Harunért két rendõr jön, beviszik vallomást tenni. Ászu értetlenkedik, mi történt. Harun úgy megy el, hogy lelkére köti, Dilarának ne szóljon errõl. Ászu rögtön hívja Dzsandant az infóval.
Emine és Szema meghallják, kit hívott, de úgy gondolják, az õ dolguk nem tartozik rájuk. Harun elvitelét a kapunál lesben álló új nõ is végignézi. Nincs valami bizalomgerjesztõ ábrázata.
7/10
napraforgó 2016 dec. 21. - 08:20:46 7/10
(2163/2695)
Sok meglátásoddal egyetértek. Valóban, talán van bennem egy elõítélet és talán kicsit bekatulyázom az embereket, aszerint, ahogy megismertem õket. Dilarát pl. úgy ismertem meg, hogy a lánya, Dzsanszu második lett egy lovasversenyen és a nõ nem ment oda a nem egész 15 éves kislányhoz, hogy gratuláljon, meg vígasztalja, hogy nem õ lett az elsõ, hanem szemrehányásokat tett neki, hogy ha jobban igyekszik, elsõ lehetett volna. A gyerek egészen letört a kritikától és az általa az anyjának büszkén odaadott díjat Dilara a földre ejtette és aztán átlépett rajta, otthagyta a sárban. Hát én ilyen anyának ismertem meg Dilarát. Hideg, kõszívû, gonosz. Ezen olyan sokat nem tudtak finomítani a szememben, meg a mostani jajongás a gyerekeiért sem annyira számít - nekem nem.
Dzsihánt viszont úgy ismertem meg, hogy rohant a lányáért, meg aggódott, amikor értesítették, hogy baleset érte - Gülszeren vitte orvoshoz, hogy bekössék a sebét - a fõnöke ki is rúgta érte.
Gült is így ismertem meg, segített egy vadidegen kislánynak, még a saját egzisztenciája kárára is.
Ezekhez a bemutatkozásokhoz képest talán minimálisan el tudom fogadni, hogy Dilarán talán változtatott valamit a boldog szerelem, egy férfi osztatlan figyelme, de... DE, én olyan jellembeli hibákat ismertem meg abban a nõben, hogy annyira nem tud kifordulni magából, hogy megkedveljem. Gondolok itt a Gülszeren elleni számtalan szemétkedéseire - még akkor is, ha ezek esetleg egy féltékeny nõ akciói voltak is (de nem azok voltak, mert Dil csak a pozicióját féltette, xart õ nagy ívben Dzsihán szerelmére). Ehhez képest az, hogy hogyan sírdogált a férje ágynemûjének elpakolásánál valóban nem érdekel, mert õnagysága csak a poziciója elvesztésén, a Gürpinár-feleség cím és az ezzel járó fényes partik elvesztésén bánkódott, nem a szerelme elvesztésén. Na, most Harun mellett nem ugyanazt csinálja, partik, látszatkapcsolatok, stb.?És talán még élvezi is, hogy Harun féltékeny, hisz ez azt bizonyítja, hogy még mindig jó nõ.
És nem felejtem el Harun bevonulási nagyjelenetét sem, amikor megérkezett a magánrepülõjén és vagy félórán át vonult a díszbe vágott Dzsandan kíséretében. Mint Radames, a gyõzedelmes hadvezér, épp csak a fanfárok nem szóltak. És onnantól megkezdõdtek a szemétkedései Dzsihán ellen. Az alantas aknamunkái. Nem a szemtõl szembeháború, hanem a hátadba a nagykést. Ehhez képest Harun mostani nyavajgásai, féltékenykedései, pfff.... szánalmas.
Akárhogy is, én nem tudom elhinni, hogy a karakterek jellemfejlõdése saját magukból, a megélt tapasztalataikból erednek, sokkal inkább írói kitalálmányok.
Dzsihán nõi valóban hullanak, mint a legyek, ez igaz, de ez valószínûleg nem magából a történetbõl fakad, hanem abból, hogy a színész eléggé összeférhetetlen és a színésznõk nem akarnak vele dolgozni. Akkor meg ki kell találni valamit. Lehetne baleset - ez gyors halál. Lehetne halálos betegség - ezzel el lehet nyûglõdni sok-sok részt. És lehet gyilkosság is, na ez magában hordoz sok új lehetõséget a történet továbbszövésére.
Mindenesetre, így a harmadik évad elején most is az a véleményem, hogy nem kellene minden sorozatot továbbfolytatni, csak azért, mert sikeres, meg nézett. Most már nem tudnak annyira érdekesek lenni, még akkor sem, ha vadabbnál vadabb ötleteket vetnek be, ha a végén mindenki átmegy gyilkosba, vagy áldozatba, akkor sem. Tudni kéne szépen befejezni.
gigi1 2016 dec. 21. - 07:21:26 Előzmény napraforgó
(2162/2695)
Én ezt nem így látom. Szerintem igenis tényleg voltak jól felépített jellemfejlõdések a sorozatban. Dilara pl. a gyerekeit az elejétõl kezdve nagyon szerette csak nem tudta kimutatni feléjük, 20 év egy rossz házasságban, a férjétõl sem szeretettet sem pozitív visszacsatolást nem kapott stb. Aztán miután mindenkit elveszített maga körül (gyerekek, férj, álbarátok), meg persze Harun megjelenésével, szépen kezdett a "jeges szíve" feloldódni. Ez messze nem egyik részrõl a másikra történt.
Candannal is megmagyarázható, hogy a nagy férfifaló nõcske belezúgott Harunba majd Ozanba, aztán jól átcseszte mindkét pasi. Ugyanazt tették vele amit õ anno Yildrimmel vagy özkánnal. Most csak azt kapja, amit megérdemelt. Ezt is simán elõre eltervezhették az írók.
Harun sztem sokat nem változott, az elejétõl kezdve így viselkedett dilarával. Õ nem szimplán egy szerelmes férfi, hanem egy õrült rajongó is egyben. A munkájáról korábban sem nagyon lehetett hallani, hogy maffiózó lett volna kicsit túlzás...Az, hogy Cihán ellen minden eszközt felhasznált, még nem jelenti azt, hogy az üzleti életben mással is tisztességtelen lett volna. Burhan, na õ tényleg maffiavezér :)
Az özkan és kerimán vonalnál lehet valóban az amit írtál, õket nagyon meg akarták javítani. Õk hipp-hopp megváltoztak Nuraj halála után. Most meg már csak a humorfaktort hozzák, más nem is történik velük.

Sztem azt, hogy úgy látod nem voltak felépítve a karakterek fejlõdése, abból is eredhetett, hogy tényleg rengeteg jelenetet kivágnak, olyanokat is amik kimondottan szép, érzelem gazdag perceket tartalmaznak. Pl. hazal: a magyar részekbõl szinte teljesen kihagyták, hogy mennyire szenvedett õ is Gül. halálakor. vagy, hogy dilara már az elsõ évadban v. a második évad elején is mennyire megszenvedte a családja széthullását. Volt olyan, hogy annyira sírt, hogy vezetés közben félre kellett állnia, vagy amikor végleg felfogta, h Cihán elhagyta és potyogó könnyek közepette pakolta el az ágynemûjét. Nem is beszélve a gyerekivel való beszélgetésekrõl, azok mintha nem is lettek volna...(tuti, h ezek közül sokat kivágták, mivel én nézem törökül is, és vártam h magyarul is visszanézhessem, megértsem, erre hoppon maradtam :S)ezek hosszú, kevés beszédet tartalmazó jelenetek voltak, gondolom úgy voltak vele, h minek ezeket mutogatni. Persze ez nem vonatkozott a Cihán Gülszeren párosra, azoknak minden távolba révedését hosszú percekig néznünk kellett : ( Néha olyan, mintha csak egy összefoglalót látnánk. a 2,5 órás török részekbõl, sztem durván háromnegyed órát tuti kivágnak. Most is nagyon gyorsan haladunk...

+ Az ember hajlamos arra, hogy azokra a karakterekre nem figyel annyira oda, akik az elejétõl kezdve nem váltottak ki belõle szimpátiát. Nálad sztem ilyen Dilara és Harun. Nálam Cihán. Ezt ne vedd bántásnak, én is ilyen vagyok. Biztos Cnek is vannak jó tulajdonságai, csak én ezeket nem nagyon akarom észrevenni, legszívesebb át is tekerném a részeit...Nálad is észrevehetõ, hogy a tartalomismertetõdbõl sokszor kihagyod, vagy rövidebben írsz, az általad nem kedveld emberkékrõl. Ez sztem nem tudatos, inkább csak annyira nem érdekel téged, h mi történik velük, h. nem marad meg benned. Nincs ezzel semmi gond, csak így kevésbé veszed észre, ha változnak, fejlõdnek.
gigi1 2016 dec. 21. - 06:28:43
(2161/2695)
Egy nagyon jó kis rész volt a tegnapi. Harun, amit a kórházban a banyának, majd az autóban dilarának elõadott....Huhh,ezért szeretem :)
Az utolsó mondatodban van a sorozat legnagyobb igazsága. Cihán csak ne dumáljon, hogy ki, hol van veszélyben, amikor mellõle csak úgy hullanak a nõk. Még jó, hogy dillel soha nem szerették egymást, különben szegény nõnek is elõre borítékolva lenne a jövõje ;)
7/10
napraforgó 2016 dec. 20. - 20:47:05 7/10
(2160/2695)
Az utolsó mondatod csúcs!
9/10
Roxer 2016 dec. 20. - 18:08:52 9/10
(2159/2695)
Nah hát ez elég mozgalmas kis rész volt. Már majdnem megkapta Maide amit akart(azaz a a családot ami vele van) amikor Ozan robbantotta az idillt. A banya legalább bevallotta és nem hagyta,hogy Harunt hibáztassák.Kár,hogy egyelõre senki nem hisz neki,még Dil is ingadozik.. Harun szépen megmondta az öregasszonynak,ha Dil hallotta volna nem lenne egy cseppnyi kétsége sem. Azért Harun helyében Cihan képébe vágtam volna,hogy mellette hullanak a nõk, ne magyarázzon Dilnek,hogy vele veszélyben van...
7/10
napraforgó 2016 dec. 20. - 17:55:48 7/10
(2158/2695)
Májde rossz hírt kap, meghalt egy ismerõse. Nagyon egyedül érzi magát, már mindenki kihalt mellõle a régi ismerõsei közül.
Dzsanszu örül, hogy a vizsgálat jól sikerült. Aztán látványosan elfelejti, milyen ízesítésû a víz, amit isznak... Dzsihán és Deníz aggódva néz össze.
Harun a fiát etegeti, közben aggódik a nénje miatt. Dilara nem szereti a témát. Májde felhívja Harunt, hiányoznak neki. Meghívja õket vacsorára. Dilara kijelenti, õ nem megy. Harun gyõzködi. Ászumán megint hallgatózik.
Dzsihán tájékoztatja Özkánt is, hogy Dzsanszu beteg, nem várható semmi jó. Özkán azt mondja, jó hogy összecserélték anno a gyerekeiket, õ nem tudná orvosokhoz vinni a lányát, mint Dzsihán.
Az Erguván család banyalátogatóba indul. Dilara egy sálat visz neki ajándékba. A banya meg igazi kisautót vett a hirtelen mintegy 3 évesre cseperedett Alaznak. A banya elnézést kér Dilarától, hogy fájdalmában olyan csúnyákat mondott neki korábban. Dilara megértõen viselkedik.
Ozan és a barátja Harun embere után nyomozgat, arra kíváncsiak õ áll-e a fölrobbantott hajó mögött. Beazonosítják a fiatalembert, aki a sok pénzt vitte a halott gyerek családjának. Valóban Harun embere Csagatáj volt az. Ozan megy, hogy felelõsségre vonja Harunt, de nem találja otthon. Megtudja, hová mentek, beront Májde házába és ordibálni kezd Harunnal, aki semmit nem ért az egészbõl. Májde bevallja, hogy õ tette, õ áll a robbantás mögött, de Ozan nem hisz neki, azt hiszi, hogy a nénje csak magára vállalja. Ozan biztatja az anyját, menjen vele, hozza a gyereket is, hagyja itt ezt a gyilkost. De Dilara nem megy vele, viszont Ozan távozása után fogja a gyereket és otthagyja õket. A banya hirtelen rosszul lesz, Harun rögtön kórházba viszi.
Ászumán felvilágosítást kér Dzsandantól Harun nénjérõl. A nõ azt mondja, az ég óvjon attól a nõtõl. Dilara feldúltan érkezik haza, Ászumán rögtön megy kíváncsiskodni, mi történt. Dilara kiküldi õt a szobájából, nincs kedve Ászuval megtárgyalni, mi történt.
Harun a kórházban szemrehányást tesz a nénjének a féktelen bosszúvágya miatt. Hiába sír a banya, megmondja neki, hogy sem õt, sem Alazt nem láthatja többet.
Harun feldúltan jön vissza, Dilarát keresi, de nincs otthon, aztán Alazt nézi meg, szerencsére õ otthon van. Ászu közben ott sertepertél körülötte, és faggatja, mi történt. Harun nem válaszol.
Dilara elmegy Dzsihánhoz, akit addigra már jól felhúzott Ozan telefonja. Õ sem hiszi, hogy nem Harun volt a tettes. Harun Dilara után megy a hajóra és Haza akrja vinni a feleségét. Dzsihán figyelmezteti, hogy az asszony élete veszélyben van mellette. A két férfi összeszólalkozik, aztán Dilara mégis távozik Harunnal, de nem engedi a férfi hozzáérjen. Szemrehányást tesz a férfinak, nem azért ment hozzá, hogy viszálykodjon Dzsihánnal és a gyerekei meggyûlöljék. Harun megmondja, hogy szakított a nénjével. Megesküszik, hogy bár soha nem hagyta bosszulatlanul a sérelmeit, de õ soha nem gyilkolt.
7/10
napraforgó 2016 dec. 20. - 13:11:46 7/10
(2157/2695)
A net egyik orvsi lapja szernt a Parkinson-kór tünetei: fokozott izomtónus, értelmi hanyatlás, depresszió, kézremegés, demencia, izzadás, bõrhámlás, nyelési nehézség, székrekedés, fokozott nyálelválasztás, izommerevség, szorongás, inkontinencia, mozgásszegénység, tartási instabilitás, lelassult gondolkodás, halk beszéd, apró betûs írás

Vagyis a lelassult gondolkodás és az értelmi hanyatlás valós tünetek. Nyilván erre értette az orvos a feledékenységet.
Amúgy az egyik unokahúgomnak 19 éves korában lett Parkinson kórja. Az egypetéjû ikertestvérének meg még 40 éves kora elõtt. Szóval nem csak az idõsek betegsége.
Sajnos csak kezelni, kezelgetni lehet, gyógyítani nem.
offtopic
ildimix 2016 dec. 20. - 10:26:03
(2156/2695)
Én nem vagyok orvos de szerintem a parkinzonnak nem tünete a feledékenység az az alczheimer kór tünete. Majd javítsatok ki ha tévedek.

Cansut ki akarják léptetni a sorozatból vagy miért kreálták neki a betegséget? Végülis januárban adni fogják a sorozatot látta valaki?

Az rtl2-n, hogy vége lett a hülye való világnak nem fognak indítani valami jó sorozatot?

Kerimanra most haragszok mert Harun kémje lett úgyhogy örülök, hogy ebben a részben keveset szerepelt.
7/10
napraforgó 2016 dec. 20. - 05:47:31 7/10
(2155/2695)
Harun nem jól teszi, hogy beavatkozik két testvér vitáiba. Nem az õ dolga. Az, hogy simítgatni próbál, az még rendben van, de mi a fenének cipeli vissza Aszut a villába? Ennyi erõvel elhelyezhette volna valamelyik szállodájában, az õ számlájára. Minek erölteti rá Dilarára, ha látja, hogy a nõ nem szívelheti?

Bizony sok ember jelleme megváltozott itt a sorozat alatt. És szerintem nem azért, mert valamiféle jellemfejlõdésen mentek keresztül, hanem sajnos csak a forgatókönyvírók "jóvoltából". Így Dzsihán sofõrjei is lassanként átváltoztak biztonsági õrré, akik aztán idõvel akár fenyegetõ erõvé is elõléptek. De Dilarából is, egy frigid, rigid, önzõ, sznob nõbõl egy majdnem kedves, érzõ szívû anyát varázsoltak, szinte csodálatos módon. Dzsandanból, a pengeéles eszû, gátlástalan ügyvédnõbõl egy lecsúszott, lúzer szerencsétlen tyúkot, egy gyémántneppert, Harunból, a nagymenõ, gátlástalan maffiózóból meg egy szerelmes kandúrt, akinek a lagfõbb tevékenysége a felesége utáni kémkedés.... hát.... elég röhejes.
A többieket, Özkánt, Kerimánt, Ozánt, Hazalt, Dzsanszut,, Denízt, Burhánt most inkábbnem elemezném, mindenki látja, hogy õket hogyan változtattták, változtatják.

Amikor a változások nem a szereplõk jellemébõl fakadnak, hanem ki tudja, mibõl, nézõi óhajokból, sóhajokból, esetleg a támogatók, finanszírozók kívánságai szerint, onnantól a sorozat már nem olyan érdekes - legalábbis számomra.
Érsekvári 2016 dec. 19. - 20:33:35
(2154/2695)
Az nekem is szembeötlõ , hogy azért Cihan körül is ott vannak a fegyveres emberei ,lehet nem annyira elvetemültek mint Burhan meg az õt körülvevõk .
Harun tök allergiás Cihan nevére amikor Dilara mondja neki a volt férjével találkozott . Asu csak zrikálja , hogy Harun féltékeny legyen Dilre .
Aszumánt nem szívesen látja a házba Dilara , tudtára hozza nem kívánatos a személye a villába . Erre a nõvére elcuccol Dzsandanhoz . Harun utána megy és visszaviszi .
Nem találkozott össze Dzsandannal , de az útlevele az asztalon volt , amit Aszuénak hitt és el is vitte a csaj magával .
Hazal az általa nagyon utált pasival Mitháttal gondolom összefog jönni , de ha van esze a pasinak inkább nem teszi .
Cansuval valami nincs rendbe a jelek aggasztóak .
9/10
Roxer 2016 dec. 19. - 19:29:29 9/10
(2153/2695)
Harun nem értem miért olyan kedves Asuval,még Dilara ellenében is. Majd jól "meghálálja" neki a nõ késõbb...
Sok ember van a sorozatban akinek a pálfordulása nekem hihetetlen.Pl. Özkán is utálta Cihant,amikor a "Smaragdszemûért" küzdöttek,most meg mekkora kebelbarátja lett.
Cihan meg nem szereti a maffiózókat,de az tök természetese,hogy az õ emberei is fegyveresek.
Cansu egyre nehezebben viseli,hogy betegnek tartják,de lassan õ is is belátja,hogy valami nincs rendben.
7/10
napraforgó 2016 dec. 19. - 18:10:44 7/10
(2152/2695)
Burhán pisztolyt szegez Dzsihánra, de az õ tarkójának meg Azmi szegez fegyvert, így nem lesz merénylet.
Harun Dilarát faggatja, hol van. Dilara elmondja, hogy Dzsihánnal beszelgetett, mert a lányuk beteg.
Aszumán ügyesen féltékenységet ébreszt benne, így mire Dilara hazaér, Harun már faggatja, nyaggatja. Dilara elmagyarázza mi van, erre Harun visszakozik. Cserébe Dilara késõbb megkérdi a nõvérét, hogy mik a tervei a jövõre nézve? Aszu megsértõdik, hogy akkor tehát útban van, vagyis Dil kidobja a szülõi házból, ahol felnõtt, amelyhez oly sok emlk fûzi... Aszumán összepakolja a bõröndjét és sértõdötten elmegy. Dzsandanhoz megy, szidja Dilarát, miközben sajnáltatja magát. Dzsandan felajánlja neki, hogy beajánlja a fõnökénél, de az közli a nõvel, hogy most neki sem tud munkát adni, mert most óvatosnak kell lenniük.
Harun szerint Dilara nem bánhat így a testvérével és azt javasolja, hozzák vissza. Erre Dilara nem hajlandó, de Harun egyedül is megy és visszaviszi a nõt.
Ozan arra biztatja az apját, vigyék külföldre Dzsanszut, de az azt mondja, még nincs is diagnózis. Elõbb rá kellene beszélni az MR-re, hogy egyáltalán megtudják, mi baja.
Burhán Özkánnak puffog Dzsihán miatt, ezt nem hagyja bosszulatlanul. Özkánnak meg segítenie kell. Özkán már látja, miféle ember "Burhán bátyám".
Ozan is meglátogatja Dzsanszuékat. Dzsanszu keze teakészítés közben megint remegni kezd. A lány is látja, hogy gond van, de titkolja. A két sógor közben az aggodalmaikat osztják meg a háta mögött.
Hazal és Mithát összefutnak a liftben a cégnél. Aszumán bemegy Hazalhoz és Mithátról pletykálnak. Hazalnak tetszik a fiatalember, már nem bánja, hogy Ozan felvette.
Dzsihán fagyizni viszi Dzsanszuékat és közösen ráveszik Dzsanszut, hogy csináltassa meg az MR-t. Dzsanszu nagy nehezen belemegy. Dzsihán és Deniz aggódva várja a vizsgálat végét. A vizsgálat nem mutat ki semmit, de mikor Dzsanszu kimegy telefonálni az anyjával, az orvos figyelmezteti az apát és a férjet, hogy ha más tünetek, pl. feledékenység, vagy tudatzavar lépne fel, azonnal jelentkezzenek.
7/10
napraforgó 2016 dec. 17. - 05:25:24 7/10
(2151/2695)
Májde most megláthatta, hogy a bosszúja hová vezet, ártatlan emberek, gyerekek eshetnek áldozatul. Kapkod a szívéhez, meg rosszul érzi magát, de nem számít, azért most megint bújtogatja Harunt, lelkifurdalást támaszt benne, hogy nem bosszulta meg a húga halálát. Mert Ayse halálát úgy nézem, Harun is Rahmi számlájára írja. A banya logikája, hogy az meg Dzsihán apja, nevetséges. Mint ahogy Dilara ellen is az a vád, hogy korábban Dzsihán felesége volt.
Az a baj, hogy ez a hülye Harun annyira féltékeny, hogy minden re ugrik, leginkább arra, hogy Dilara szóba mer állni az exével. Mi lesz itt még, ha Dzsanszu miatt még többet fognak találkozni, mert hát a lány betegsége miatt nyilván sok mindent meg kell beszélniük. És jajj, Dilara mondott is valamit, hogy neki Dzsihán mindig erõs támasza volt, nélküle nem boldogulna ezzel a mostani helyzettel sem. (Milyen érdekes, hogy nem rohan haza, hogy Harun vállán zokogja ki magát....)
Gondolom Harun meg majd megint számonkér, hol voltál, kivel voltál, miért voltál, Dil megint meg fog sértõdni, és így majd szépen mélyül a szakadék....
9/10
Roxer 2016 dec. 16. - 18:23:50 9/10
(2150/2695)
Harun jól tette,hogy levált az öregasszonyról és a bosszúnak élés helyett a családot választotta. Most jól meg is mondta neki,csak kár,hogy az meg bogarat rakott a fülébe. Cihannak szerintem sem lett volna feladata Deníz felvilágosítása,de hát õ az igazság bajnoka.
Szegény Cansu eddig az egyetlen normális volt a sorozatban,most õt is meghülyítik ezzel a betegséggel. Alaz tündéri gyerek,még hasonílt is Harunra :)
7/10
napraforgó 2016 dec. 16. - 17:55:21 7/10
(2149/2695)
Májde lába eltörött, Hatidze ápolja. Végül titokban csak felhívja Harunt és elmondja, mi történt a nénjével.
Kerimán beszámol Harunnak Dilara napirendjérõl, amiben nincs semmi gyanús.
Özkán azon emésztõdik, amit Burhán mondott, vagyis, hogy neki ugrani kell, ha az azt parancsolja. Márpedig most azt parancsolta, hogy tudja meg, Dzsihán volt-e, aki beköpte õt a fiánál. Aztán elmegy Dzsihánhoz a hajóra és szõrmentén kifaggatja, miért van Deníz haragban az apjával. Dzsihán õt is tájékoztatja Burhán múltjáról. Özkán rosszul érzi magát, mert inkább Dzsihánnak hisz, mint Burhánnak. Amikor elmondja Burhánnak, hogy Deníz valóban tõle tudta meg a nyomozó ügyét, az megbízza, hogy ezután figyelje Burhán és számoljon be minden lépésérõl. Özkán húzódozik, de Burhán a váltótartozással fenyegeti.
Dzsanszu és Deníz elmennek a neurológushoz, az orvos vizsgálatokat és MR-t javasol. Dzsanszu fölháborodottan távozik, neki nincs semmi baja és olyan vizsgálatot meg nem csináltat, ami árthat a magzatnak és elrohan.
Deníz megint elmegy Dzsihánhoz és elmondja neki, hogy Dzsanszunak egészségügyi problémái vannak. A végtagjai idõnként beremegnek, a nõgyógyász azonnali neurológiai vizsgálatot javasolt. Dzsihán Denízzel azonnal visszamegy a neurológusához, ott megtudják, hogy az orvosok Parkinson kórra gyanakszanak. Emiatt lehet, hogy a terhességet is meg kell szakítani. Mindkét férfi összeomlik a hírtõl. Aztán Dzsihán elmegy Dilarához az üzletbe és neki is beszámol a fejleményekrõl.
Harun meglátogatja a nénjét, bocsánatot kér amiért elhanyagolta. A banya nem bocsát meg, gyûlölködik, haragszik Dilarára, amiért elvette tõle õt. Harun azt mondta, õ az életet választotta, nem akarja a gyerekét gyülölködésben felnevelni. Harun sötét tekintettel megy haza és a banya vádjain töpreng.
Dilara telefonon értesíti Harunt, hogy komoly gond van a lánya egészségvel és elmegy hozzá. Dzsanszu a szemére veti, hogy egy évig az anyja sem látogatta meg. Nem sokkal késõbb Dzsihán is megérkezik és keblére öleli a "szerelmét" (gyanús ez a hirtelenjött fene nagy érdeklõdés...). Együtt megebédelnek, míg Dzsanszu kimegy, a vizsgálatról beszélnek. Dzsanszu meg ragyog, a gyerekszoba berendezésén töpreng, babaholmikat vásárolt, azt mutogatja. A szülõk együtt távoznak beszégetnek mitévõk legyenek. Dilara azt mondja, egyedül nem tudna megbirkózni ezzel a teherrel.
Dzsihánt a hajón Burhán várja. Felszólítja, hogy tartsa magát távol a fiától és a menyétõl. Dzsihán is visszaordibál neki. Mindketten azt kérdik, milyen férfi a másik, meg milyen apa, végül Burhán pisztolyt ránt és Dzsihán halántékához tartja. Dzsihán körberöhögi, nem vagy te elég bátor, hogy meghúzd a ravaszt.
7/10
napraforgó 2016 dec. 16. - 12:49:46 7/10
(2148/2695)
Szerintem meg jó, hogy Dzsihán beavatta Denízt, miféle ember az apja, mert az az ember apránként tuti belevitte volna minden bûnös dologba. Most csak egy kis lövöldözés, aztán megsérül valaki, legközelebb meg is hal, ott a rengeteg uzsorakamat, védelmi pénz, lopás, csalás, csempészés, orgazdaság, meg ki tudja, mi még. Így legalább a fiú leválik az apjáról, talán visszatér a helyes útra és nem látjuk többet pisztollyal hadonászni.
offtopic
ildimix 2016 dec. 16. - 11:37:55
(2147/2695)
A 2 ünnep között a tv2 tavaly sem adott le sorozatokat hanem filmeket vetítenek amiket már százszor ismételnek.

Nekem ez az évad nagyon izgalmas minden részét nézem a sorozatnak.

Asu 1 kígyó nõ szerintem õ tisztában volt vele, hogy az anyja után nem maradt pénz. Biztos itt fog maradni Dilara nyakán.

Hazallal egyébként pont összeillenek.

Cihant most nem igazán értem meg minek szól bele a fiatalok életébe? Ha azt akarja, hogy a lánya boldog legyen akkor szerintem nem kellett volna felfednie a fiú elõtt az apja igazi arcát.

Az ügyvédet nagyon birom jól kiosztotta Hazalt kár, hogy nem szerepel még többet a sorozatba.

A régi dajka nekem nem hiányzik számító nõ volt.

Gondoltam, hogy Keriman elvállalja Harum javaslatát és neki fog kémkedni.

Várom a részek folytatását és sajnálom, hogy a 2 ünnep között nem adják a sorozatot.
7/10
napraforgó 2016 dec. 16. - 07:41:32 7/10
(2146/2695)
Most visszanéztem a bejegyzéseimet és látom, hogy Burhán urambátyám október 5-én jelent meg elõször. Okt 11-én, Nergisz temetése után tudja meg, hogy a nõnek volt egy fia. Akkor élénken érdeklõdött, hogy hány éves is aza fiú. Aztán okt 14-én, amikor Deníz fölkeresi Indzsit, meséljen az anyjáról, akkor merül fel Burhánban, hogy õ a fiú apja. Aztán az okt 17-i összefoglalóm kezdõdik azzal, hogy Indzsi elárulja Burhannak, hogy Deníz az õ fia. (1602-es hsz). Na eztán Burhán belépõje, Deníz autójának visszavásárlásával, aztán a sok hazugság Deníznek, hogy mennyire szerette az édesanyját és csak a körülmények választották el õket, aztán jött az étterem, késõbb meg az építõipari cég. És közben az állandó szöveg a szerelemrõl, hogy csak az számít, Jjja.
És Deníz még akkor se kezdett el gyanakodni, mikor szétlõtték az éttermét. Naív kisfiú. Mert ez olyan mindennapos lehet Törökországban... Mint ahogy az ingatlanvásárlást is pisztollyal intézik. Jjja.
Most viszont meglepõdött a hivatalos papíron, ahol leírták feketén-fehéren, hogy az apja ölte meg a nevelõapját és csaknem 25 évet ült emiatt és sok más bûncselekmény miatt.
MIkor a férfi Szuáttól egyetlen hónapra mintegy 60 %-os kamatot kért, már lehetett látni, hogy nem tért jó útra ez az ember. A Dzsandant lelövõ pasi is az õ embere volt, csak kicsit bedolgozott Rahminak is.
Szóval nem kell meghatódni a szép meséitõl.
Érsekvári 2016 dec. 15. - 23:09:07
(2145/2695)
Jó , hogy köztünk vagy a tévedéseket / nálam / helyreteszed . Nagy sumák ez a Burhan , látod ennyire nem emlékeztem a részletekre . Így már más a felállás .
Köszönöm :)
7/10
napraforgó 2016 dec. 15. - 20:07:39 7/10
(2144/2695)
Jaj, csak nem gondolod, hogy igaz az, amiket Burhán mondott? Nem emlékszel rá, hogy amikor kijött a börtönbõl és megjelent Indzsi mulatójában, akkor elkezdte Nergiszt keresni, és közben elmondta, hogy hiába szökött meg elõle Nergisz a nyomozóval, õ megtatálta a módját a börtönben is, hogy megölesse. A gyerekrõl meg nem is tudott, sõt egy ideig bizonytalan is volt, hogy Deníz apja vajon Nergisz férje volt-e, vagy õ. Indzsi árulta el neki végül, hogy õ a fiú apja. Nem véletlenül menekült el elõle Nergisz, mikor terhes lett. Burhán volt az, aki verte a nõt, nem a férj.
Az viszont újdonság, hogy Deniz állítólag 6 éves volt, amikor a nevelõapja meghalt. Mondjuk egy 6 éves fiúnak már lehet annyi emléke, hogy tudja, az apját megölték, vagy öngyilkos lett. Valamit csak mondtak neki, miben halt meg.
Burhán most szövetségeseket próbál gyûjteni Dzsihán ellen, hisz õ tette tönkre a kapcsolatát a fiával.
Érsekvári 2016 dec. 15. - 19:31:36 Előzmény malvinkicska
(2143/2695)
Mai részben sok baj keveredett . Cihan úgy érezte Deniznek tudnia kell az apja gyilkosságért volt börtönbe . A fiú ezt nem bocsájtotta meg az apjának , hogy elhallgatta elõle és
megtagadta az apját . Cihan ezzel a tettével Cansut még jobban eltaszította magától . Deniznek most nagyon összejött , csak egymásra számíthatnak .
Valahol sajnálom Burhant nem egy makulátlan életû , de most lehet nem tehetett róla , hogy a férfi lelõtte magát és rákenték . Deniz nem hallgatja õt meg csak Özkannak tudja elmondani a történteket .
Mahide megjárta Allah nem bottal ver , de Harunt akkor sem hívja . Hazal meg Aszu modora csak hab a tortán.......
Érsekvári 2016 dec. 15. - 18:58:08 Előzmény Roxer
(2142/2695)
Na igen szegényeknek nem telik rá , így Semára meg Emine asszonyra passzolták Alazt . Özkan fia nagyon fura kiskölyök már régebben is figyeltem a plafont bámulja állandóan meg se mukkan , nem szép amit írok , de olyan mintha szellemi fogyatékos lenne szegényke . Sem nem nõ sem nem hízik , olyan tedd ide tedd oda mindent kibír .
Alaz legalább élénk gyerek van hangja , önálló megmozdulásai . Szép kis srác .
malvinkicska 2016 dec. 15. - 17:59:14
(2141/2695)
Minden nap van valami a mi rossz hangulat romboló, most az örökség, Aszuman tovább dolog nélkül kényeskedik, de ahogy beszél ,még bele szerelmesedik Harunba.
Hazal az úgy hülye ahogy van nem tudom meddig tûrik ott.
Aztán Cihan elmondta Deniznek kit ölt meg Burhan miért volt börtönben, és ez Denizt rosszul érintette, mivel elõbb azt gondolta apjának, most már azok is haragban vannak.
Cansu is nagyon haragszik C-re amiért ezt tette velük.
A vén boszorkány szenved álmatlan éjszakái vannak, a gyerek halála miatt, most meg a lábával lett valami de Harunt nem hagyta felhívni.
7/10
napraforgó 2016 dec. 15. - 17:54:23 7/10
(2140/2695)
Mithát nem fizette ki a nagyanyja áplását az otthonban, így el kell vinnie onnan. Ozan beszél a fiúval, elnézést kér Hazal viselkedéséért, kéri fogadja el az állást. Hazal nagyon meglepõdik, amikot a fiút egy értekezlet közepén találja. Mithát Ozanhoz irányítja, aki közli vele, Mithát az új gazdasági igazgató.
Yldrim kinyomozott valamit Burhánról. Dzsihán találkozóra hívja Denízt és átadja neki azt az iratot, ami bizonyítja, hogy az anyja férjét Nedzsip nyomozót Burhán ölte meg.
Deniz nagyon meglepõdik (mondjuk én is, hogy ezidáig nem kérdezte meg tõle, miért is ült több, mint 20 évet?). Dzsihán azt mondja, gondolkodjon el rajta, ilyen apát akar-e magának. Burhán épp gyerekbútorokat hozat a fia házába, mikor Deníz mérgesen megérkezik. Ordítozik egy strófát az apjával, majd kitagadja, neki ilyen apa nem kell! Dzsanszu meg véletlenül kihallgatja õket. Rögtön elrohan Dzsihánhoz feldúltan, és megvádolja, hogy tönkretette a családját, tönkretette a boldogságát. Mivel az apja elfordult tõle, elhagyta õt, most õ is elhagyja õt és nem érdekli hová megy.
Ászu megint Dzsandannal lóg, masszázst vesznek. Ászu panaszkodik, hogy Dilara nem szíveli, de majd megkapja az anyai örökségét és akkor nem kell tovább elviselnie. Dzsandan meg az "üzleti útjaira" panaszkodik. Nemsoká megint mennie kell.
Dilara és Ászumán az ügyvédre várnak, az anyai örökségük miatt. Az ügyvéd közli, az anyjuk után csak adósság maradt, rossz befektetésekbe fektette a vagyonát, végrehajtás alatt állnak a törökországi házak is. Ászu hisztizni kezd, õ az örökségben reménykedett. Dilara és Harun nyugtatgatják.
Deníz le van törve, õ bízott az apjában, de az hazudott neki. Dzsanszu vígasztalja, nincs nekik szükségük senki másra, csak egymásra és a kisbabájukra.
Burhán bánatosan mondja Indzsinek, hogy elveszítette a fiát.
Májde éjszaka kószál, vízért menne a konyhába, de elesik, valószínûleg eltöri a lábát. Hatidzse hívni akarja Harunt, de a nõ Csagatájt hívatja.
Burhán jó nagyokat hazudik Özkánnak a nyomozó haláláról, a pofa állítólag saját magát lõtte le, de az õ nyakába varrták. A nyomozó meg állítólag verte a feleségét, õ csak ki akarta menteni a nõt a karmaiból, stb. De sejti, hogy Dzsihán tette a bogarat a fia fülébe. Özkán nem akarja elhinni, Dzsihán nem olyan.
Ászu megint Dzsandannak panaszkodik afüstbement örökség miatta, aki fölajánlja neki, hogy õ is dolgozzon a fõnökének a gyémántszállítási üzletben.
Julianna Prieschl 2016 dec. 15. - 13:25:18
(2139/2695)
A 7 reszet meg sehova sem töltöttek fel ???? miert ? nagyon varom !! köszönöm a valaszt !!
9/10
Roxer 2016 dec. 15. - 11:31:57 9/10
(2138/2695)
Szerintem csak szünetel.

Egyébként úgy alapvetõen egy hazug alak Dilara,nem csak a mostani esete miatt. iIletve nem is hazudik,csak egyszerûen nem mond el dolgokat.
Végig ezt csinálta Cihannal is és most Harunnal is. Oké Harun is féltékenyebb az átlagnál,de elvileg egy évig nem volt ilyen probléma,csak mióta feltûnt a bulin az a férfi.Meg most Cihán. És ahogy belenézegettem a további részekben,egyre nagyobb ellenszélben lesznek a sok keverõ miatt és egyre bizalmatlanabbak egymáshoz.
7/10
napraforgó 2016 dec. 15. - 07:52:24 7/10
(2137/2695)
December 23. után nem látom a sorzatot. Csak szünetel a két ünnep között, vagy netán végetér a 219-es résszel?
7/10
napraforgó 2016 dec. 15. - 06:57:41 7/10
(2136/2695)
Igen, Dilara titkolózik, egy rosszul értelmezett "védem a gyerekeimet" módon, inkább nem számol be a kellemetlenségekrõl, de azért én ezt nem tartom oly nagy hibának. Egy normális anya azért így szokott csinálni, nem hozza kellemetlen helyzetbe a gyerekeit. (a táblárólmeg nem is tud).
Harun bizalmatlansága sokkal aggasztóbb, miért hiszi, hogy mindenki az õ feleségére bukik, ráadásul miért hiszi, hogy az asszonyka kikapós és kikezd mindenkivel? azért ez már beteges. Hát ennyi önbizalma nincs ennek a pasinak? Hogy meghódította, megkapta a nõt, akit akart és meg is tudja tartani? Miért gondolja, hogy Dilara csapong mindenfele? Azért ilyen nagyfokú bizaélmatlanságra nem adott okot a nõ.
Na és mi lesz, ha Kerimánon keresztül megtudja, hogy most holland ügyfelekkel találkozik, hogy most török cégekkel tárgyal, hogy most valami ismerõssel ebédel? Olyasmit nyilván nemfog megtudni, hogy Dialar szobára megy egy ügyféllel. Hogy esetleg a gyerekeivel találkozik? Vagy a gyerekei apjával? Hú, hát ez tényleg fõbenjáró bûn... Beteges. Mondtam én, hogy ez a Harun sem normális, nemcsak a nénikéje. kár volt neki a házasság, meg a boldogság, hisz a hülyéje nem tudja értékelni. Neki ez a háttérben kémkedés meg szervezkedés megy, nem a nyugodt, laza élet.
7/10
napraforgó 2016 dec. 15. - 06:47:09 7/10
(2135/2695)
Igen, Dzsan Hasmet pont egy évvel idõsebb Demír Alaznál. Én is gondolkodtam rajta, miért nem cserélték le. Hát pont azért, mert ezt a gyereket ha leteszem, ottmarad, nem dumál közbe, nem zavarja meg a felvételeket. Özkán meg Kerimán állandóan ordibál a feje felett, mégse ijed meg, nem fakad sírva. Néha arra gondolok, leszedálták ezt a gyereket, hogy ennyire nyugodt, kibírja ezt az ordítozást. A kis Alazt tuti idõsebb gyerek alakítja, néztem a múltkor a két gyerek lábát, lábméretét, hát Alazkának jó nagy lába van. Legalább 25-ös, míg Dzsannak talán csak 23-as. Vagyis a kis Alazt játszó kölyök az idõsebb, és jó egy évvel a másiknál. Na de mondjuk ennek oly nagy jelentõsége nincs a történet szempontjából.
gigi1 2016 dec. 15. - 06:19:53
(2134/2695)
Azért Harun se semmi. Nem keresztkérdéseket kellett volna feltennie, hanem konkrétan rákérdezni, hogy "oké szívecském, hogy azt mondod nem volt itt senki, de akkor mégis , hogy láthattam a felvételeken a fiacskádat és mitõl tört ripityára a táblánk ? "...Ráadásul lefizetni valakit, hogy jelentsen neki a feleségérõl. Ez elég beteges. Az már csak hab a tortán, hogy erre a legmegfelelõbb ember szerinte Kerimán..:)
Dilara nem tanult az elõzõ házasságából. Most is titkolózik, nem beszél meg semmit a férjével. Szép a szerelem, de ha nincs bizalom, akkor semmit sem ér....
Ozanból meg megint kitört a lázadó kamasz. szerencsétlen harunt hibáztatják mindenért. Mintha más ellensége/ellenfele nem is lehetne cihánnak. Én Dilara helyében, ahogy beszélt vele, simán felképeltem volna.
Asumánt nem csípem. De most a vacsinál Dil. egy kicsit sok volt sztem. Mindenbe beleköt a tesójával kapcsolatban (egyetem, házasságok). Mintha neki olyan tökéletes élete lenne...
Kerimán meg egyáltalán nem volt vicces. Eszméletlen közönséges volt sztem. Nagyon sok(kkkk).
Can hasmet tényleg egy kicsit tompikának tûnik. A két gyerkõc között sztem pár hónap különbség lehet. De az Alazt játszó fiúcska sokkal értelmesebb. Õt folyamatosan le kell kötni játékokkal, minden jelenetében beszél. Látszanak rajta az érzelmek ha kell sír, ha kell nevet. stb. Can meg csak úgy van. Még ennyi idõ után sem szokta meg a kamerákat. állandóan a plafont bámulja. Semmit nem csinál magától, csak ide-oda rakosgatják. Olyan, ahova lerakom ott marad típusú gyerek. Kár, hogy nem cserélték lenne. A sztori alapján Alaznal legalább 1 évvel idõsebbnek kéne lennie. (Most meg Alaz tûnik idõsebbnek). Egy nagyobbacska gyerekkel sokkal több mindent lehetne kezdeni.
7/10
napraforgó 2016 dec. 15. - 04:00:14 7/10
(2133/2695)
Nem értem, hogy Dilara miért tagadta le, hogy Ozan ott járt. Elmondhatta volna, hogy azért volt ott, hogy közölje, Dzsihán hajója fölrobbant, úgy tûnik merénylet volt, egy gyerek meg is halt. Ugye Harun, szívem, neked ehhez nincs semmi közöd? akkor talán Harun agyában is fölgyullad a lámpa, hogy ha õ nem, akkor esetleg a nénikéje? Ezt én nem tudom úgy tekinteni, hogy csak nem akarta Harunt idegesíteni, mert õ bízik benne, blabla. Vagy csak hallani se akart olyasmit, ami kételyt ébreszt benne Harun tisztességét illetõen?
Azért, mert ezt elhallgatta, én még nem tartom hazug ribinek, meg azért sem, mert a munkája során sok embert megismer, sok emberrel találkozik és némelyikkel talán oldottabban, barátian is tud társalogni. Mi a fenét kéne csinálnia? Otthon ülni a gyerekkel és várni, uracskája mikor jön haza? Ha már úgy döntött, hogy dolgozik, talált magának olyan elfoglaltságot, amiben örömét éleli, és ezt Harun sem bánta a kezdetektõl, akkor most a férfi milyen jogon kezdi figyeltetni a nejét? Ez olyan nevetséges, olyan gyerekes.
Azért nem akar mindenki egy 45 éves nõt elcsábítani, aki a lakásába keres dísztárgyakat.
-----
Ozant kicsit megértettem, bántotta a szemét az a hivalkodó nagy tábla a régiotthonán. Az valóban nem egészen érthetõ, hogy Dilara miért is adta el ezt Harunnak (Dzsihánnak sem adta el, pedig 20 évig éltek benne együtt. Egyáltalán nem lett volna baj, ha megtatrja, mint vagyontárgyat, bármi gond is adódik a késõbbiekeben, legalább bázisa lett volna.
--------
Azon csodálkozom, hogy nincs külön gyereklány, dadus, mert bizony egy másfél éves kicsire állandóan nézni kell, nem lehet magára hagyni. És azon mindig csodálkoztam, hogy egy akkora baromi nagy villában csak kettõ, aztán már csak egy olyan cseléd volt, aki a háztartást vitte. Mert a bevásárlás, fõzés ott bõven elvitte az idõt, a nagy ház takarítása vajon hogy fért bele? Én sose látam, hogy ott porszívóznak, ablakot pucolnak (nem mintha erre vágynék), de hogy ez mind beleférjen egy, vagy két bejárónõ napi munkaidejébe? és most még a gyerekfelügyelet is, mert Dilara anyu nincs otthon, dolgozik, ilyenkor Alazka Eminén lóg.
9/10
Roxer 2016 dec. 14. - 20:58:08 9/10
(2132/2695)
Úgy látom most,hogy visszatért Szema Emine foglalkozik a gyerekkel.
Érsekvári 2016 dec. 14. - 20:30:20
(2131/2695)
Harun nem is sejti õt okolják a robbantásért , nem tudom mikor jut el az agyáig , hogy a nénikéje bûne . Ismeri jól a banyát mennyire bosszúálló már szinte rögeszméjévé vált .
Remélem valaki kinyomozza Mahide tehet a robbantásról és kire irányult volna .
Látja Harun a felvételen Ozan törte be a villa névtábláját , de nem mondja Dilnek . A feleségét hiába kérdezi az nem mond semmit kijárt ott . Egyre féltékenyebb már a telefonját is vizslatja a nejének . Kerimant azzal bízza meg kémkedjen neki figyelje Dil hova megy , kikkel találkozik .
Keriman eddig se volt százas , de most tisztára megõrült ahogy Burhannál csinálja a mûsort . Az a Indzsi sokkal kulturáltabb nála hiába akarja mindenáron lejáratni .
Szevincs már végképp eltûnt ? , másfél éves gyerek mellé nem kell már bébicsõsz .
9/10
Roxer 2016 dec. 14. - 19:30:26 9/10
(2130/2695)
Nagyon szurkoltam Harunnak,hogy jöjjön össze Dilarával,de már egyre jobban sajnálom. Dil ugyanolyan hazug ribi,mint Cihan mellett volt. Harun látta a kamerán,hogy ott volt Ozan próbálja kiszedni Dilbõl,de a nõ tagad. Oké,hogy ciki neki,hogy Ozan mivel vádolja Harunt,de az ottjártát nem kéne letagadnia. Így csak gyanúsabb lesz Harun elõtt,akinek persze fogalma sincs,hogy a banya tettéért õt vádolják.Kerimán szerintem direkt csinálta a galibát,tesztelte Dilt aki máris elküldené,így nyugodt szívvel fog jelenteni róla.
malvinkicska 2016 dec. 14. - 18:00:07
(2129/2695)
A véleményem változatlan, mert a mai részben is ami történt az semmi Keriman alakoskodik, de most sokkal rondább, mint volt még többet hazudik .
Aztán Harun egy ilyen nõtõl akar infót Dilrõl mint Keriman annak nincs esze egy szál sem.
Ozan olyan, mint az igazi elmebeteg jönnek neki ilyen subok, és akkor tör-zúz, most a háztábla volt a célpont.
Hazal el van ragadtatva magától, hova tette az apja, mert annak is annyi már az esze, mint egy tyúknak.
Aszuman annak még egy épp valamit érõ mondata nem volt, nem tudom mi a frásznak bele egy ilyen dilis nõ, aki még beszélni sem tud rendesen.
Dzsandan megint sötét alakokkal dolgozik, az sem javul meg soha.
Harun amit édeskedik Dilnek az már sok túl nyálas nekem, ebben a korban, mert nem kell elmondani egy nõnek mennyire szeretem, hanem azt érezni kell, annak.
7/10
napraforgó 2016 dec. 14. - 17:54:12 7/10
(2128/2695)
Ozan úgy gondolja, hogy Dzsihán hajóját Harun robbanthatta fel, és a 100 ezer lírát is nyilván õ küldte a meghalt gyerek családjának. Dzsihán azt mondja, Dilarára tekintettel nem jelenti föl Harunt. Ozan elrohan a villába és nekiesik az anyjának, a férje meg akarta öletni az apját. Dil visszautasítja a vádakat és elküldi a fiát. Ozan elmenet még leveri az "Erguván villa" táblát a kapunál. A hazaérkezõ Harun már csak a tábla darabjait látja a földön.
Dzsanszu és Deníz látogatóba mentek Burhánhoz. Deníz láthatóan nagyon aggódik a feleségéért. Kerimán meg otthon keresi a fiatalokat, de hiába.
Családi vacsora Erguvánéknál. Dilara élénken érdeklõdik, hogy Ászumán hol tervezi az életét Amerikában? (épp csak azt nem kérdi meg, hogy mikor megy már el...) Aszu még nem tudja - de inkább úgy néz ki, esze ágában sincs elmenni. Hazal persze rákattan, akkor õ is vele megy. Aztán meg megy a csipkelõdés, áskálódás az asztalnál.
Harun visszanézi a biztonsági kamerák felvételeit és látja, hogy Ozan verte le a táblát. Aztán amíg a felesége a fürdõben van, leellenõrzi Dilara híváslistáját. Végül keresztkérdéseket tesz föl a nõnek, mit csinált azanap, miért jött haza hamarabb, volt-e látogatója, stb. Dilara nem tesz említést Ozanról. Harun sötéten néz.
Kerimán beállít Burhánhoz, félretolja Indzsit, jött a fiatalok után. Burhán erre fölhívja Özkánt, jöjjön el õ is. Kerimán kifogásolja az ételt, ezzel bõszíti Indzsit.
Ászumán Ozannal is felveszi a kapcsolatot, neki is feltesz néhány kínos kérdést, pl. miért nem jön lel soha a villába?
Ozan titokban nyomoztat Bahtiárral, hogy ki vitte el a pénzt a gyerek családjának, de még nem derült ki semmi.
Harun Dilara távollétében elmegy a munkahelyére és az ott takarítgató Kerimánt megbízza, hogy figyelje meg a feleségét napközben és õ ezt majd honorálja. Közben megjön Dilara. Harun ebédelni hívja, de a nõ nem ér rá, valami fontos tárgyalása lesz külföldi ügyfelekkel. A nõ úgy érzi, Harunnak van valami gondja-baja, de a férfi elaltatja a gyanakvását kis udvarlással.
Dzsandan megbízója jelentkezik, új útat kell megtennie. Közben Ászumán akarja õt meglátogatni. Megpróbálnak úgy tenni, mintha Dzsandan nem lenne otthon, így Ászu elmegy. Ill. csak úgy tesz, így lebuknak a nõ elõtt.
Kerimán valami galibát csinál, Dilara ideges lesz, rákiabál. Bár korábban Kerimán nem akarta elárulni Dilarát, most mégis elvállalja Harunnak a kémkedést.
7/10
napraforgó 2016 dec. 14. - 03:25:29 7/10
(2127/2695)
A banya sokkal bûnösebb, mint a nagyon gyûlölt Dzsihán. Annyira nagyon felrója Dzsihánnak az unokahúga halálát, pedig a nõ öngyilkos lett. Aysét meg véletlenül találta el a golyó, amit Rahmi saját magának szánt, de Májde ezt is Dzsihán számlájára írja. A banya pedig maga adta ki a parancsot a gyilkosságra, igaz, õ Dzsihánt vette célba, de helyette egy gyermek halt meg, így rosszabb, mint az, akit vádol. A baj az, hogy nem fo sokáig tartani nála ez az önvád és a rosszullét, mert nyilván azt hiszi, apénzzel jóvátett mindent és hamarosan még gonoszabb lesz, mint eddig.

Dzsihánt meg szimplán hülyének tartom, ott a két hülyegyereke, Ozan még csak-csak, no de Hazal kezelhetetlen és akkor õ pont Dzsanszun akad ki, aki pedig csak szerelmes volt és nem hagyta magát lebeszélni a szerelmérõl olyan ostobaságok miatt, hogy mit csinált a fiú anyja egykor (igazából a maffiózus módszerekrõl meg nem is igen tud). Érdekes, hogy Dzsihán a fegyveres fenyegetõ módszereken nem is akad ki annyira, mint az anya egykori foglalkozásán, inkább csak azon, hogy Deniz miért vitte veszélyes helyre az õ kis "szerelmét".

Fura világ ez a török világ.
9/10
Roxer 2016 dec. 13. - 20:22:47 9/10
(2126/2695)
Cihan idóta,mit játssza az eszét ennyi idõ után? Cansunak már gyereke is lesz biztos nem hagyja el Denizt. Asuman keveri a szart Dil és Harun között,meg Hazalt is fûti.
Az öregasszony immár gyilkos is lett.
Érsekvári 2016 dec. 13. - 19:57:21
(2125/2695)
Jól indult az évad , de most vannak részek amik nem annyira köt le . Cihannak most ez a szerepe a kõszívû apa nem bocsájt meg Cansunak a lány ettõl nagyon odavan plusz még a betegsége sem túl biztató . Aszu egy gonosz nõ mindenáron összeakarja ugrasztani Dilarárát és Harunt . Erre játszik tudja milyen féltékeny Harun . Szegény fiúcska mégiscsak meghalt , legyen is rosszul a banya miatta történt .
7/10
napraforgó 2016 dec. 13. - 18:39:14 7/10
(2124/2695)
Burhán egy kocsit visz javítani a mûhelybe, javítsák meg a nagy adósságból majd levonja.
Dzsanszu találkozni akar az apjával, Deníz odaviszi, de õ nem megy be vele. Dzsihán rá sem akar nézni a lányára, nem beszél vele. Dzsanszu nagyon sír, de Dzsihán nem akar megbocsátani neki. Dzsanszu sírva megy el az anyjához, kéri beszéljen az apjával. Dilara felhívja Ozant, beszélni akar Dzsihánnal. Odamegy a hajóra és gyõzködi a férfit, de Dzihán hajthatatlan.
Harun lelkesen ér haza egy csokor virággal, vacsorázni akarja vinni a feleségét és a sógornõjét. Aszumán gonoszul befeketíti Dilarát, õ épp Dzsihánnal van, vele találkozik. Sikerül is felkeltenie Harun féltékenységét. A hazaérkezõ Dilarát Harun számonkéri, hol volt, kivel, miért nem mondta neki, stb. Dilara kikéri magának és elmagyarázza, hogy a gyerekei miatt õ mindig is tartani fogja a kapcsolatot az apjukkal. Harun észhez tér és bocsánatot kér a bizalmatlanságért, a féltékenykedésért.
Májde a tabletjét nézegeti és megtudja, hogy Dzsihán hajóján egy kisfiú odaveszett. Nagyon megrendül (csúf pofákat vág) és rosszul lesz. Hatidzse mondja is, hogy a vér nem mossa le a vért, és hogy most õ is gyilkossá lett, hogy békél meg a lalkiismerete ezzel a tudattal?
Dzsihán beszámol Yildrimnek Burhánról, hogy mindent tud a családjáról, az apjáról, a húga meggyilkolásáról, ez az ember egy nagyforámtumú bûnözõ. És az õ lánya engedély nélkül hozzáment, és most még gyereket is vár tõle, ez olyan, de olyan borzasztóóóó...
Dzsanszu sírva megy haza, Deníz aggódik érte, fõleg, mikor Dzsanszu elájul. A lány próbálja megnyugtatni, elõfordul ilyesmi a terhes asszonyokkal. Aztán orvoshoz viszi a feleségét. A kórházban az orvos infúziót ír elõ és javasolja a neurológiai viszgálatok elvégzését is minél elõbb.
A vacsoraasztalnál Harunéknál Aszumán megint alakít, szórakozni hívja Hazalt, majd álnokul gratulál ahhoz, hogy nagynéni lesz, Dilara meg nagymama. Hazal iszonyú féltékeny Dzsanszunak nemcsak jóképû, gazdag férje van, de most még gyerekük is lesz....
A banya ágyba kerül, és amikor megtudja, hogy egy szegény halász egyetlen gyermeke halt meg miatta egy rakás pénzt küld a szüleinek kárpótlásul.
Dzsihán is visszamegy a kis halászfaluba és Ozan is elkíséri. Dzsihán sajnálja, hogy nem nézette át a hajóját, csak úgy hajókázott vele. Kifejezik részvétüket a gyászoló családnak és ismerõsöknek és Dzsihán meghagyja a telefonszámait szükség esetére. A halász és a helybeliek azt hiszik, hogy tõle kapták a sok pénzt, megköszönik. Dzsihán meglepõdik.
malvinkicska 2016 dec. 13. - 18:06:59
(2123/2695)
Cansunak nem bocsát meg az apja hova lett a nagy szerelmem, meg egyebek, Deniz vigasztalja orvoshoz viszi aggódik, azt még nem fordították ki teljesen, csak félig az apja miatt. Burhan elég egy durva fickó az biztos õtõle minden kitelik.
Aztán az az Aszuman nagy sárkány még a hang is találó, a testvérét befeketítette Harun elõtt . de Dil a sarkára állt és megmondta az õszintét, és igaza volt, neki muszály C-vel a gyerekei miatt beszélni. A vén mumiának most lelkiismeret furdalása van a gyerek meghalt a hajón, de gazdagék pénzzel mindent el akarnak intézni, mert emberi érzéssel nem rendelkeznek. Hazal nagyon irigy Cansura mivel annak babája lesz, de õ egy igazi vipera, mindenkirõl, hogy beszél.
Nekem már nem a sztori, hogy várjam.
7/10
napraforgó 2016 dec. 13. - 08:25:03 7/10
(2122/2695)
Burhán nem csinált túl jó üzletet Özkánnal. Nem tudom, hány török lírát szeretne kapni havonta törlesztõrészletként, mondjuk, ha Özkán képes lenne mondjuk havi 200 lírát törleszteni (hisz nemigen keres 1000-nél többet), akkor röpke 166 év alatt le is telik az adósság - persze csak akkor, ha kamat nincs.

A banya vajon miért nem jótékonykodással tölti ki a napjait, miért keveri-kavarja a trutyit minduntalan? Hagyná már élni az unokaöccsét békében, nyugalomban, a halottakat úgyse hozza vissza semmilyen bosszú.

Birtam Yildrim szövegét Hazalhoz, "akkor kislányom csak egy cím leszel egy névjegykártyán". Na igen. Így kellett volna eredetileg is, mi a fenének bíztak rá bármit is? Még akkor is nehéz lenne a cégbirodalmat vezetni két ilyen képzetlen, félnótásnak, mint Ozan és Hazal, ha mindenben egyetértenének. De így, hogy egymás ellen dolgoznak... gyakorlatilag lehetetlen.
Érsekvári 2016 dec. 12. - 19:52:02
(2121/2695)
Burhan sem annyira jótékony behajtja Özkanon amit kölcsönadott . Hazal vívja a napi harcát Ozannal . Ez a hisztérika csaj nem is értem hogyan lehet ilyen pozícióban , az emberekkel nem tud bánni , ordít megállás nélkül , Yildrimet sem kíméli .
Keriman párjára akadt Indzsi személyében , jó kis jelenet volt !
Özgür él és virul a boszi pénzeli , de valamire még jó lesz még neki a srác .
Cihan ezzel a szakállal meg a tarka ingben lezüllött külsejû . Azon az állásponton van nem foglalkozik semmivel .
Dilara nagyon nem örül Mahide közeledésének , hogy a Alaz körül legyeskedik kiakarja tessékelni , de az a nõ válasza ez már Erguván villa - ergo akkor jön ide amikor akar .
Viszont Harun közel sincs olyan jó viszonyba már vele .
A váratlan Aszu és Candan találkozása volt , már ismerték egymást régóta . Hasonló karakter biztosan megértik majd jól egymást .
9/10
Roxer 2016 dec. 12. - 19:19:06 9/10
(2120/2695)
Na Candan és Asuman együtt keveri a szart,az öregasszony meg egyedül(illetve Hazallal) Harun és Dilara szerelme nem kis ellenszélben van és majd jön Cihan is....
7/10
napraforgó 2016 dec. 12. - 18:30:49 7/10
(2119/2695)
A vén boszi még most is szervezkedik, nem hiszem, hogy merõ szívjóságból taníttatja Özgürt - amúgy mi van a fiú ikreivel?, na és Hazalt is rendesen irányítgatja.
Harunnak csak jót tett, hogy a banyával leépítette a kapcsolatát, jószerivel csak a temetõlátogatásra korlátozta. Bár fulladna meg a mérgében a banya.
malvinkicska 2016 dec. 12. - 18:11:02
(2118/2695)
Burhan még szép nem semmiért segített, Özkannak megérik a pénzüket.
Hazal nagyon dilis, hogy lehetett azt egy ilyen helyre tenni aki írta sem normális, az biztos.
Azt sem tudja a munka mi.
Azt figyelem ebben a sorozatban vagy dilisek, vagy nagyon rosszak lesznek a karakterek, egyszerûen, Cihanból most egy topis buta embert csináltak, mint aki nem gondolkodik. Normálisan gondolkodó szerethetõ jelenben most Dil, az még jelenben de meddig nem tudni.
Azt jól gondoltuk, hogy Özgür életben van az is a vén boci mûve.
Ozan mintha néha rendesen gondolkodna, de nála is múló állapot az ilyesmi sajnos.
7/10
napraforgó 2016 dec. 12. - 18:00:32 7/10
(2117/2695)
Burhán elhívta Özkánt magához és kis uzsonna mellett váltót írat vele alá a 400 ezres kocsi miatt. Özkánnak a torkán akad a falat. Majd apránként törleszteni kell a kocsi árát., mondja nyájasan Burhán. (Kíváncsi vagyok hányszáz évig kell Özkánnak élni, míg mindent kifizet....)
Hazal megnézi az irodája biztonsági felvételeit és rájön, hogy Ozan járt az irodájában, õ verte át. Beszélni akar Ozannal, de a titkárnõje közli, a fiú ma nem jön be. Hazal cirkuszol, Yildrim meg kioktatja az illõ viselkedésrõl, vagy kirúgja. Megteheti, mint végrehajtó bizottsági tag (vagy ilyesmi).
Kerimán elmegy Burhánhoz, viszi a töltikét, de Indzsi nem engedi be, mert Burhán nincs otthon. A két nõ összevitatkozik, végül Indzsi elzavarja Kerimánt, aki ki van akadva, hogy Burhán szeretõt tart.
Mikor Dilara beér a boltjába, Ászumánt már ott találja. A nõ addigra összebarátkozott Dilara helyettesével és a megérkezõ Kerimánnal is, aki Burhán helyett neki adja a töltött szõlõlevelet. Dil nem örül a testvére váratlan húzásainak.
Hazal elmegy Ozanhoz és vele is ordítozik. Ozan is kiabál vele, mert leadta a drótot Májdénak, de Hazal mindent tagad, nem is érti az egészet. Közben belép Dzsihán, erre Hazal rögvest nyálasan a nyakába borul és örömködik.
Özgür telefonon jelentkezik Májdénél, aki valahol (talán külföldön) taníttatja valami zeneakadémián. A fiú a tandíj miatta keresi a banyát, aki a lelkére köti, hogy ne szerepeljen a közösségi hálón.
Ozan valami kishajón beszélget Dzsihánnal, aki elmondja neki, hogy az õ hajója felrobbant. Ozan elteszi a kérdést, talán csak nem merénylet volt. Dzsihán nem tartja valószínûleg, csak baleset volt.
Valami új fiú bukkan fel, Mithát, aki valami öregotthonban tartja a nagyanyját, de nem tud fizetni, már 2 havi díjjal tartozik.
Dzsanszu terhességi vizsgálaton vesz részt, az orvos szerint a baba szépen fejõdik. Dzsanszu lába remegni kezd, a lány szerint csak elzsibbadt, de Deníz aggódik és az orvos is gondterhelten néz oda.
Hazal megint üvöltözik valakivel a telefonban, mikor felkeresi Mithát, de Hazal kifejezetten goromba és udvariatlan vele, így a fiatalember távozik. Ozan mérges, mert Mithátot õ akarta alkalmazni, de mivel aznap nem ment be, a fiút hazalhoz irányították, aki elszúrt neki mindent.
Dzsihán el akar menni, Ozan csodálkozik, hogy Dzsanszut meg sem látogatja? Dzsihán azt mondja, õ okozta neki a legnagyobb csalódást. Mikor Dzsansu felhívja Ozant és bejelenti, nagybácsi lesz, Dzsihán a fejét fogja. Dzsanszu viszont örül, hogy az apja itthon van és reméli találkoznak. Az orvos közben felhívja Denízt, szeretne vele négyszemközt beszélni.
Májde nyavajog, hogy nem láthatja a kis Alazt (nyilván Harun nem engedi magukhoz a boszorkányt). Hatidzse biztatja, hívja fel Dilarát. De Dil nem veszi föl a telefont, mert értekezletet tart. Végül Májde mégis elmegy a villába. Emine gondterhelten fölhívja Dilt és tájékoztatja, hogy a banya a villában van. Dilara rögtön hazasiet, kiveszi Alazt Májde kezébõl és némi vita után elküldi a nõt. Májde ellenezte Harun házasságát Dilarával, Dzsihán miatt õ is tiltólistára került.
Ászu vásárolgat egy boltban és a számlát Dilara nevére kéri. Aztán elmegy látogatóba Dzsandanhoz, kiderül a két nõ régrõl ismeri egymást. (na ezek ketten támogatni fogják egymást a szarkeverésben)
9/10
Roxer 2016 dec. 12. - 15:48:05 9/10
(2116/2695)
Ma nem lesz új török rész a hétvégi terrortámadás miatt.Így még közelebb kerülünk hozzájuk.
7/10
napraforgó 2016 dec. 12. - 07:29:30 7/10 Előzmény Roxer
(2115/2695)
Az Özkán fiát játszó kisgyerek valóban nem sokat nõtt, sõt nem is okosodott semmit. Engen is zavar, hogy az elvileg 2 és fél éves kölyök alig-alig jár a lábán, Kerimán állandóan kézben hurcibálja, a kölyök meg mégcsak nem is gagyog, csak a plafont bámulja. De mit lehet tenni, ezt a gyereket nem cserélték le újra (mert egyszer már csak lecserélték Nuráj csecsemõjébõl, akkor meg túl nagynak tûnt a korához képest...). Így elég nevetséges, mert azonos nagyságúnak tûnik Dilaráék fiával, aki már gagyog is valamennyit, mégha a szinkronizáló gyerek 5-6 évvel idõsebb is lehet. De az biztos, hogy tényleg egyszerûbb, ha egy néma, buta csecsemõ miatt nem kell kell leállni a forgatással...
7/10
napraforgó 2016 dec. 12. - 07:19:56 7/10 Előzmény gigi1
(2114/2695)
:D:D:D
Amennyire emlékszem, no meg amennyira ez egyáltalán téma volt, Dzsanszu valóban nekifogott egy egyetemnek (a szakról soha nem volt szó), amit vagy abbahagyott a házassága miatt, vagy nem. Én valahogy nem is értem, hogy ebben a sorozatban sem az érettségi, sem a továbbtanulás egyáltalán nem játszik komoly szerepet. Én az érettségim, meg a továbbtanulás megválasztásánál meglehetõsen középpontban voltam a családunkban, nálunk ez anno napi téma volt. Késõbb a gyerekeimnél is, habár én igyekezeztem ennyire központi témát nem csinálni belõle, de azért fontos volt.
Itt meg, úgy múlnak el születésnapok, hogy azoknak semmi nyoma (kivétel Hazal, aki akkor is bajt kevert), úgy érettségiznek le a fiatalok, hogy semmi reflekció - én legalább valami családi ünnepet csak szerveztem volna, Dzsihán, mit apa nagylánnyá avathatta volna a lányait, közösen kijelölhették volna a hogyan továbbot, szóval szerintem ez is megérdemelt volna egy bölümöt.... Ozan többször nekiugrott valami egyetemnek, de még csak azt sem tudtuk, mit tanul. Most meg már tuti õ se tanul, anélkül is rém okos a cégvezetéshez. Ha az õ 10%-a jó 20 millió dollárt ért, akkor ugye mennyit is ér a 100%? Na ezt mind el tudja igazgatni egy vacak érettségivel.
Harun, mint kiherélt macska - jót nevettem, de hát Harun épp azért dorombol, hogy megkapja Dilara kegyeit. Még most is, egy évvel a házasságkötésük után... Az igaz, hogy korábban sokat vétett Dilara ellen - lásd a sok elrablást, a cumiügyet, illetve az azzal jár bizalmatlanságot, no de azért ennyire nem kellene a szõnyeg alatt kúsznia.... Valahogy furcsa hogy az örökké bizonytalan Dilara ennyire kézben tudja õt tartani. Na de talán leválasztotta a gonosz boszorkányról, mert Harun már csak a sírnál találkozik a banyánál az évfordulókon...
9/10
Roxer 2016 dec. 11. - 14:15:45 9/10
(2113/2695)
Özkán fia,nem visszamaradott egy kicsit? Ez eddig is látszott,hogy semmi érzelem nincs soha az arcán. Sokszor csak a plafont bámulja.De most még feltûnõbb,hogy Dilék gyerekét kicserélték és az milyen okos már. Can Hasmet meg elvileg egy évvel öregebb,tehát már minimum két éves és egy szót nem mukkan meg. Mondjuk színész szempontból ideális miatta nem kell újraforgatni a jelenetet :)
gigi1 2016 dec. 11. - 11:32:37
(2112/2695)
Deniz biztos, hogy az építõiparban dolgozik.Az elõzõ évadban már megalapította a Cansuról elnevezett cégét. Apuka módszereit ismerve 1 év alatt simán felfuttathatták. Deniznek legalább egy félig elvégzett egyeteme van, még mindig jobban áll, mint a Gürpinár kölykök. :)
Cansu terhességérõl csak annyit, hogy igaz, hogy cirka 20 éve még divat volt, hogy ilyen fiatalon szüljenek, de azért általában akkoriban volt egy szakma a kezükben, talán még gyerekvállalás elõtt a nõk 1-2 évet dolgozgattak is. Cansunak minden lehetõsége adott volt hogy tanuljon vagy õ is a családi cégben dolgozzon, még sem csinál semmit. Otthonülõ maffiafeleség lett.... Dilara is kb. 20 évesen szülhette Ozant, de õ legalább valahogy elvégezte az egyetemet. Meg aztán szépen el is cseszte az életét, nem véletlenül próbálja a lányát figyelmeztetni.
Harunból egy kiherélt macska lett! Dilara azt csinál vele amit csak akar.
Dilara így, hogy nincs ott cihán, kicsit határozottabbnak tûnik, kár, hogy ezt az új férjén gyakorolja. Az tuti, hogy Harun sokkal jobban szereti Dilarát, mint a nõ õt. Most még boldognak tûnnek, kérdés, hogy ez meddig fog tartani.
9/10
Roxer 2016 dec. 10. - 20:12:04 9/10
(2111/2695)
Jót nevettem az összefoglalód Harun-Dilara részén. Sajnos Harunt kiherélték, egy hülye papucsot csináltak belõle. Féltékeny volt,de ezért nem neki kéne bocsánatot kérnie.Minden oka megvolt rá,nem csak beszélgettek ahogy Dilara most elõadta. Sajnos sokkal jobban szereti Dilarát,mint amennyire a nõ õt és ez csak rosszabb lesz majd ha Cihán is körülöttük lebzsel.
7/10
napraforgó 2016 dec. 10. - 19:45:12 7/10
(2110/2695)
Dzsanszu 20 évesen valóban fiatal még nemcsak a gyerekszüléshez, hanem a házassághoz is. Legalábbis a mai világban, ahol elõbb tanulnak a fiatalok, aztán karriert építenek és közben próbálják a fiatalsággal járó elõnyöket kiélvezni, szórakozni,ismerkedni, utazgatni, stb. De azért nem olyan lehetetlen ötlet az anyaság sem, ha õ úgy érzi, elég érett hozzá.
Ha jól emlékszem, Dilara sem volt sokkal idõsebb, mikor teherbe esett Ozannal... Ugyan az õ korukról nemigen esik szó (talán, mikor Demírrel terhes volt, akkor tett Ozan pár megjegyzést, hogy ez nem illik az õ korában...). A nõ - a történetben legalábbis - alig több 40-nél és már húszéves gyerekei vannak.... Szóval õ csak ne akadjon ki a lánya korán és terhességén.
Amúgy Dilara (no és az õt alakító színésznõ) még sosem volt ilyen csinos, mint most. Jó a frizurája, ez a szõke rövid haj jobban áll neki, meg a szoknya is. Talán fölszedett egy-két kilót is, mindenesetre most nem látni a csontvázvékony combjait.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy Deniznek mibõl tellik olyan hatalmas, úszómedencés luxusházra, mint amiban laknak. Ilyen jól megy az étterem? Vagy most már építési vállalkozó a félig elvégzett egyetemével?
Harun milyen nagymellényû maffiózó volt, egy vadember, mikor megismertük, most meg egy kis nyuszika otthon. Vagy doromboló kiscica?
gigi1 2016 dec. 10. - 18:37:00
(2109/2695)
A 3. évad elég izgalmasan indult. 1 év alatt nagyon sok minden történt.
A két félnótás Gürpinar gyerek vezeti a család céget. Elég fura, hogy 20as éveik elején járó, szinte még kamaszok diploma és szakmai tapasztalat nélkül el tudnak vezetni egy mamutcéget. De hát ezek Cihán gyerekei, õk is tökéletesek, mint az apjuk, simán megy ez is nekik. :)
Cihán "hajléktalan", Candan gyémántcsempész, Majde meg gyilkos lett (a kisfiú tuti a yachton volt, mutatták amikor elbújt a kabinban). Megjött Asuman, akinek már a hangja is irritáló. Egy újabb pszichiátriai eset a családban. Kár, hogy ayse meghalt. Lett volna munkája dögivel.
Harun elvette Dilarát feleségül. Szegény pasinak nagyon sokat kell tepernie ahhoz, hogy asszonykája arcára mosolyt csaljon. Egyértelmûen Dilara hordja náluk a nadrágot. H-nak komoly kisebbrendûségi érzései vannak. Mondjuk megértem, Ahmet megérne pár ajtócsapkodást :) A házzal kapcsolatban én sem értem, hogy harun miért vette meg a nejétõl. Házasok, nem tök mindegy, hogy kinek a tulajdona. Nekem az is új, hogy ez Dilara szülõi háza. Régebben mintha arról lett volna szó, hogy Dilara apja vette nekik nászajándékba.
Cansu terhes. Szerintem elég fiatalka még hozzá. igaza van Dilarának, hogy aggódik érte. Ez a lány se vitte sokra. Eddig úgy tûnik, hogy nem dolgozik, nem is tanul. 20 évesen lehetne más célja is mint babázni....
Akik nem változtak semmit azok özkanék. 1 év alatt semmi nem történt velük. Na jó, annyi, hogy Szevics eltûnt, gondolom talált egy gazdag palit :))). A mûhely még mindig nem hoz sok pénzt a konyhára, a kis Can hasmetre (aki egy centit nem nõtt 1 év alatt) meg a hibbant szomszéd vigyáz. Kerimánnak mondjuk nem lehet rossz melója Dil. boltjában. De nem hinném, hogy sokáig húzzák egymás mellett. Meglepõ, hogy Özkan semmit nem profitált abból, hogy Cansu hozzáment egy maffiózóhoz, pardon egy jól menõ vállalkozóhoz. Kaphatott volna melót a cégben , vagy legalább a mûhelyt támogathatna Deniz és Burhan. Egy jobb környéken egy lakás megvétele, vagy a kicsinek egy jó bölcsi kifizetése se vágná õket földhöz....
Az egész sorozatban a legjobb a kis Alaz. Eszméletlen cuki. Tiszta Ozan ;)
Érsekvári 2016 dec. 09. - 20:27:03
(2108/2695)
A mai részben nem sok minden történt ez kicsit eseménytelen volt . Aszumán nem tudni mi a fenét akar az igaz nem egészen 100 -s a csaj , de valamit elakar érni olyan érzésem van . Mahide ezzel a zsarolással kezd unalmas lenni hány részen keresztül fogja ezt csinálni . Valahol azt gondolom Özgür nem is halt meg , de akkor hova tüntette . Dzsandant is elvitette a baleset után , lehet a srácot is . Rahmi túl egyszerû lett volna ha meghal , így még keverhet újabb gondot .
Legalább nem izgulok hétfõig......jobb ez így .
malvinkicska 2016 dec. 09. - 18:05:25
(2107/2695)
Tudod nekem eza harmadik évad egyáltalán nem jön be, mivel sokat van színen jelenben Hazal és az ilyen szemét karakterek zavarnak, most már párja is van Aszu személyében.
Az egész most is csak bosszú állás a vén banya , nem tud már belõle kilépni, az amit követ az sok de most hála Ozan jól behúzta õket, ennek mindig van valaki akit zsarolhat ez is uncsi nekem.
A véleményem továbbra is elfáradt eza család már igaz sose volt az dilik egyesülete.
A törököknél a nézettségi listán a múlt héten is a 13 -ik helyen volt, remélem nem sokáig bohóckodnak.
7/10
napraforgó 2016 dec. 09. - 17:57:59 7/10
(2106/2695)
A holttest nem Rahmié, bár az öreg iratai voltak nála. Ozan és Dzsihán megkönnyebbül és törik a fejüket, akkor hol lehet az öreg? Dzsihán azt mondja, örül, hogy nem az apja volt, habár nem tud neki megbocsátani. Ayse halálát még csak megbocsátaná, de a húgaét nem. A húga, Deniz szép és értékes ember volt és az apja végignézte, hogy megöli a férje.
Dilara piperészkedik, jön Harun és még õ kér bocsánatot a lehetetlen viselkedéséért. Dilara mindenesetre meg van sértve, hogy ilyen csúnyán viselkedett a barátja jelenlétében. Harun, mint egy pincsikutya hiába pitizik és csóválja a farkát, Dilara egyedül megy aludni. Késõbb Harun egy szál rózsával kúszik be az ajtó alatt, újra rimánkodik Dilarának a bocsánatáért. Dilara kegyesen megbocsát neki.
Hazal és Ászumán mulatni mennek. Egy férfi meg akar ismerkedni velük, de Hazal durván lekoptatja.
Kerimán Dzsanszuék cselédjét faggatja Burhánról, kíváncsi, hol lakik. Hadzer meg megint Engint boldogítja a mûhelyben....
Májde és Csagatáj kiderítették, hogy Ozan verte át õket az ingatlannal. A banya kíváncsi, Hazal is benne volt-e.
Dzsihán Ozannál alszik, aki lemondja az aznapi programjait, hogy az apjával lehessen. Kéri az apját maradjon, de Dzsihán vissza akar menni. Dzsihán nyafog, hogy nem volt jó apa, mert ha az lett volna, Dzsanszu sem tesz olyat...(értsd, nem megy férjhez).
Ászu látogatást tesz Dzsansuéknál, dícséri õket, a házukat, de mindig van egy-két alattomos megjegyzése. Dzsihánról is faggatózik, ami rosszul esik Dzsanszunak.
Kerimán Hadzserrel csináltatja meg a töltött szõlõleveleket, amit Burhánnak akar elvinni.
Burhán magához rendeli Özkánt. Engin épp azt firtatta, hogy fogja Özkán kifizetni a 400 ezer lírás kocsi árát, De Özkán nagy mellénnyel mondja, hogy hisz rokonok, meg Burhán milyen jólelkû, neki meg se kottyan az az összeg.
Harun úszik a boldogságban, vacsorázni vinné Dilarát és Ászut is. Dil nem örül Ászu jelenlétének, fél, hogy felborítja az életüket. Harun nagyobb türelemre inti a nõvérével szemben.
Májde magához rendeli Hazalt, szemére veti az ingatlanügyet. Meggyanúsítja a lányt, hogy összefogott Ozannal és átverték õt. A lány esküdözik, hogy semmi köze hozzá. A banya az orra alá dugja a kést, amivel leszúrta Özgürt és megzsarolja, hogy átadja a rendõrségnek. és ráparancsol, ne hibázzon többet, mert nem bocsát meg neki. Hazal szinte remeg a félelemtõl.
7/10
napraforgó 2016 dec. 09. - 17:05:37 7/10
(2105/2695)
Szívesen. Nem tudom, hogy visszatérnek-e a robbanásra, hogy a gyerekkel mi lett.
Érsekvári 2016 dec. 09. - 16:45:30
(2104/2695)
Napraforgó köszi szépen a precíz nyomozást . Igen egy kicsit túl sok volt akkor az esemény , ráadásul van amikor én is úgy nézem valamit ügyködöm mellette , ezért lemaradok részletekrõl . Remélem megúszta a gyerkõc .
7/10
napraforgó 2016 dec. 09. - 08:55:16 7/10
(2103/2695)
Megnéztem a youtube-on ezt a részt, és azt látni, hogy két kisfiú beszélget, egy piros és egy feketegatyás. A pirosgatyás elment, a feketegatyás meg kiúszott a hajóra. Amikor Dzsihánmegjött a gumicsónakkal, a gyerek még lenn bújkált a kabinban... A szomszéd hajóról ereszkedett be egy csíkos gatyás fiú a vizbe, na õ kezdett el kapálózni. Dzsihán beugrott a vízba és arról a hajóról is hárman, ahonnan a csíkos gatyás gyeerek elindult. Szóval nem lehetetlen, hogy a fekete gatyás kisgyerek odaveszett a robbanásban... Majd ma kiderül.
7/10
napraforgó 2016 dec. 09. - 05:34:36 7/10
(2102/2695)
Biztos a banya szekálta ki....
7/10
napraforgó 2016 dec. 09. - 04:04:47 7/10
(2101/2695)
Az egyik fiúcska föl se ment a hajóra, azt mondta, õ nem megy, mert az anyja keresi, vagy valami ilyesmit. A másik azt mondta, õ akkor is odamegy és kiúszott a yachthoz, felmászott rá, kicst körülnézett, odaállt a kormánykerékhez, de aztán már csak azt láttuk, hogy a hajótól nem messze kapálózni kezd. Akkor Dzsihán ment és beugrott, hogy megmentse, és még legalább két másik férfi is úszott a gyerek felé. Ekkor robbant a hajó a hátuk mögött. de persze vissza lehet nézni, és akkor kiderül, hogy is volt. Nekem is hiányzik az a kép, hogy a gyerek elhagyja a hajót, lehet, hogy ez a törökben benne van.
Mindenesetre én azon csodálkoztam, hogy a banya megbízottjai nem látták, mi történt, mert õk azt jelentették, hogy végrehajtották az akciót.
9/10
Roxer 2016 dec. 08. - 21:49:08 9/10
(2100/2695)
Beszéltünk róla,hogy eltûnnek szereplõk mint Alperék pl. De ma eszembe jutott,hogy eltûnt egy kutya is.Hová lett Harun kutyája akit elütött,majd befogadott magához?
Andó Gertrúd 2016 dec. 08. - 19:23:44
(2099/2695)
Szerintem mozgalmasra, izgalmasra sikeredett a 3.evad kezdete .
Érsekvári 2016 dec. 08. - 19:19:24
(2098/2695)
Az nekem is eszembe jutott a gyerek elhagyta e a hajót , mert ketten voltak a másik kiúszott . Keriman stílusa az lehet Burhan agyára fog menni ....na majd kiderül .
Egyenlõre érdekel a folytatás alakulása ! :)
Andó Gertrúd 2016 dec. 08. - 19:11:38
(2097/2695)
Burhan aki gengsztereket siman elintez, most emberere fog akadni Kerimanban :))
Andó Gertrúd 2016 dec. 08. - 19:09:18
(2096/2695)
Nem igaz, Cihan csak mutatta volna neki merre van az ajto :)))))