Téma: Mengele ikrei

Ugek 2012 szept. 07. - 14:44:37
(21/21)
Megírtam a folytatást, de közben leestem a port.hu-ról. Holnap megy!
Ugek 2012 szept. 07. - 13:27:49
(20/21)
Elõször, talán általánosságban. Sajnos az un. "Tudományos csatorná"-kon döntõ részt csak a téma piszkálgatása, igénytelen, semmitmondó (ám szenzációsnak kikiáltott, reklámozott), tálalása jelenik meg! Van ugyan kivétel, ám rendkívül ritka! Eme "fércmû" sem a dolog lényegével (J.M. KZ-ben végrehajtott kísérleteivel), hanem egy dél-amerikai mendemonda felfújt "oknyomozásával" operál! Akit a lényeg érdekel (lásd zárójelbeni kasérletek), olvassa el Dr.Nyiszli Miklós: Dr.Mengele boncolóorvosa voltam az Auschwitz-i krematóriumban. c. megrázó könyvét.
offtopic
Kenshitora 2012 júl. 23. - 18:11:16
(19/21)
Érdekes amit írsz, de én még ennyire sem vagyok pesszimista. :-)
Az az igazság, hogy az emberek nem egyértelmûen csak jók, vagy csak rosszak.
Az hogy valaki rosszá válik annak van egy háttere is - neveltetés, élettapasztalatok, stb... Attól is függ, hogy egy gyerekbõl milyen felnõtt válik, hogy milyen életutat jár be és mennyire nyitott arra, hogy ne csak a negatívumot lássa meg.
Én azt mondom válhat még jóvá ez a világ, mert sok jó ember is létezik. Ha nem csak a rossz dolgokra figyelünk, hanem észre vesszük a jó dolgokat is körülöttünk, akkor már mi magunk is teszünk valamit azért, hogy a rosszat jóra fordítsuk. Persze a megtörtént rossz dolgok ezzel nem válnak meg nem történté, de ha több jó dolgot teszünk, mint amennyi rosszat, azzal még a jó dolgok kerülhetnek túlsúlyba és ha több jó dolog lesz, akkor lassan a világ is jobbá válhat. Persze ehhez tenni is kell jókat! :-)
offtopic
Kenshitora 2012 júl. 23. - 17:55:05
(18/21)
Az sosem lehet tudni, hogy mikor találnak rá egy náci bûnösre.
Szerintem ilyennel senki nem dicsekszik, se nem kérkedik, hogy õ a náci kormányt szolgálta ki egykor, mert tudják, hogy ma a nagyvilág hogyan vélekedik az ilyen emberekrõl.
Ma már olyan is létezik, hogy emberi jogok. Remélem hallottál már róla!
A náci rezsim alatt ilyen nem volt. Ott csak azt sulykolták az emberekbe, hogy akik nem felelnek meg a náci eszméknek azok nem kívánatosak a szemükben és azokat üldözni kell, vagy ki kell irtani.
Ez pedig butaság!
Mi az hogy ha én nem követem azt az eszmét, amit az ügyeletes kormány sulykol, akkor én egy üldözendõ ember vagyok!? Ilyen nincs, ez hülyeség!
Hadd én döntsem már el, hogy én mit követek - már persze azon törvényes és jogos keretek között, amitõl más nem szenved hátrányt, vagy nem károsítok meg senkit ezzel! Ha pedig a saját nézetemmel nem ártok senkinek, akkor pedig igenis jogom van hozzá.
offtopic
Sz. Péter 2012 júl. 23. - 15:41:33
(17/21)
És szerinted ezek a dolgok valamikor is változni fognak?
Amíg ember - maga a problémák forrása - él a Földön, mindig lesznek köztük olyanok akik meg akarják (meg is fogják) mondani, hogy mit/hogyan csináljanak mások. Ez mindig így lesz.

Ne érts félre nem vagyok egy pesszimista ember (vallom, hogy dolgoznunk kell azon, hogy ha csak egy kicsit is de jobbá kell tennünk amit csak tudunk) de a "rosszat" sosem lehet eltörölni a világról.
offtopic
Sz. Péter 2012 júl. 23. - 15:35:34
(16/21)
Nem értesz. Arra céloztam, hogy nem most, 97 éves korukban kellene ezeket az embereket bíróság elé citálni mert ez egyenesen nevetséges.
Hogyan fogja kiszabni a bíró az ítéletet? Életfogytig(!) elveszik a protézisét?
offtopic
Kenshitora 2012 júl. 23. - 15:05:19
(15/21)
Valóban túlzásokba esnék? Szerintem nem. :-)
Akkor figyelj oda mi történik a világban:
iszlám fanatikusok terrorizálnak más nem iszlám országokat
maffia-hálózatok (pénz, prostitúció, drogok, korrupt politikusok)
...stb...stb...
offtopic
Kenshitora 2012 júl. 23. - 15:01:16
(14/21)
A háborús bûnök elévületlenségérõl szóló törvényeket és jogszabályokat nem én hoztam meg. Azt vajon Te hogyan vennéd, ha háború lenne és a Te családtagjaidat ölnék meg vagy üldöznék vallási vagy világi eszméket valló radikális fanatikusok? Nincs és nem lehet soha olyan ok arra, hogy embercsoport/ok rabszolgaságba és/vagy halálba juttasson olyan okokból embereket, mert önmagukat kiemelkedõen többre tartják magukat, mint pl. az akik árjának tartják magukat.
Mert az árjaság nem itt kezdõdik!
Aki valóban felsõbbrendû - és nem azért az mert úton-útfélen hangoztatja magáról - az soha semmilyen okot nem keres és nem talál arra, hogy másokat üldözhessen.
A magasabb rendûek inkább azon vannak, hogy magasabb szintekre emeljék a nálunknál alacsonyabb szinteken lévõket, és eszükben sincs kihasználni azokat.
offtopic
Sz. Péter 2012 júl. 22. - 20:50:59 Előzmény Kenshitora
(13/21)
"világszerte újra felütötte fejét a nácizmus"

Azért túlzásokba ne essünk. :)
offtopic
Sz. Péter 2012 júl. 22. - 20:49:09 Előzmény Kenshitora
(12/21)
Naja, csak ezek a háborús bûnösök (akik még élnek) kb 100 évesek.
Lásd pl Csatáry kálváriája.
offtopic
Kenshitora 2012 júl. 22. - 20:06:46 Előzmény adobubus
(11/21)
"(...) Ami a Mengele ikrei c. filmet illeti: lerágott csont! A II. világháború 66 éve véget ért. (...)"

Mengele (is) háborús bûnös volt és a háborús bûnök soha nem évülnek el. Tehát a téma mindig aktuális marad. Ráadásul most, hogy világszerte újra felütötte fejét a nácizmus még aktuálisabb, mint valaha. Nem szeretném olyan világban leélni az életemet, ahol a nacionalista eszméket dicsõítik. Tudván, hogy a nácik több millió embert irtottak ki. Emberellenes nézeteket vallottak, ami gyûlöleten és félelmen alapult. Köszönöm, de én nem kérek belõle!
fáklyás menet 2012 jan. 01. - 21:09:34
(10/21)
3/4 órás mûsor - rekklámokkal közel egy órányira nyújtva - szinte a semmirõl. 5 perc alatt el lehetett volna mondani mindezt.
offtopic
Kenshitora 2011 okt. 17. - 16:32:36 Előzmény fenrir
(9/21)
Valóban. :-p)
A Blikkben sokkal több tücsök és bogár van, fúújj! :-D
adobubus 2011 okt. 03. - 08:54:03 Előzmény vavet
(8/21)
A BLIKK szavahihetõsége...
Éppen annyira szavahihetõ, mint Gyurcsány!
Az egyik legszemetebb bulvárlap - kurvák, stricik, bûnözõk (Stohl) és cigányok reklámlapja!

A NATIONAL GEOGRAPHIC valóban túlságosan sokszor ismétli a kisfilmeket, és ordít benne a reklám, de ebben semmivel sem rosszabb, mint a többi kereskedelmi adó, talán csak annyival jobb, hogy az ismételt filmek nem valamiféle agyonunt USA sz@rságok, hanem valóban ismerettejesztõ tartalmúak! Ez legyen a legrosszabb...

Ami a Mengele ikrei c. filmet illeti: lerágott csont! A II. világháború 66 éve véget ért. Talán ideje lenne a témát levenni a napirendrõl és a Nat. Geo. mûsoráról is!
bluebird 2011 febr. 16. - 20:22:57
(7/21)
Ezt a témát dolgozta fel Franklin J. Schaffner a Brazíliai fiúk c. 1978-s filmjében. Gregory Peck, Sir Laurence Olivier, Lilli Palmer szereplésével...
7/10
turbokuka 2011 febr. 16. - 17:04:15 7/10
(6/21)
Mi az a blikk?
vavet 2011 febr. 16. - 12:16:21
(5/21)
Így van, azért a Blikknek legalább lehet hinni, vagy nem?! :D
bluebird 2011 febr. 16. - 09:45:22 Előzmény COCCOLINOMACIKA
(4/21)
Látod, meghallgattak! Hatszor is megismétlik! És valóban érdemes.... A Blikkel egy lapon említeni is szégyen-gyalázat.
7/10
sixeol 2011 febr. 16. - 02:29:30 7/10
(3/21)
Érdekes egy dokumentumfilm. Érdemes megnézni.
1/10
fenrir 2010 dec. 15. - 14:49:41 1/10 Előzmény COCCOLINOMACIKA
(2/21)
ne aggódj, semmirõl nem maradsz le... a Blikkbe nem hordanak össze ennyi baromságot.