Joseph Barbera 2022 dec. 04. - 18:17:10
(1/1)
Tegnap láttam a Mesterkódot. Azon kívül, hogy nagyon kedvelem Caramel személyiségét, anno nagyon szimpi volt a Megasztárban, ez a darab számomra abszolút középszerű volt. Ráadásul sem Caramel, sem Palcsó Tamás nem színészek, és ez a tény sajnos jelentősen ront a darab élvezhetőségén. Témája szájbarágós, a zenék kissé sablonosak, unalmasak. Igaz, komolyzenei végzettségem miatt talán kritikusabb vagyok az átlag honpolgárnál, de sajnálom: alapvetően unatkoztam. Caramel hangja kellemes, és a sok "röcögtetésről", hajlítgatásról is sikerült leszoknia. Összességében egy kedves jelenség. Ami igazán pozitív, hogy Veres Mónika Nika igazán remek hang, és ugyanezt mondhatom Bakos-Kiss Gáborról is. Valóban intenzív volt a jelenléte, ahogy az ajánlóban is írták. Erre szükség is volt a halovány produkcióban. Egyikőjüket sem hallottam még élőben, de figyelemre méltó tehetségek. Azt azonban végképp nem értem, Németh Klára miért kapott szerepet, mikor egyáltalán nincs hangja? Szerepelt egy olyan hölgy is a produkcióban, akinek itt most nem látom a nevét, sosem láttam vagy hallottam eddig. Szóval összességében egy ekkora produkcióban szerintem húzósabb nevek is "elkéltek" volna. A számítógépes megoldás úgy tűnik elengedhetetlen manapság ahhoz, hogy trendi legyen a darab,bár nem értem, hogy a szemünkbe világító vakító reflektorokra miért van szükség. Az előadás egy részét csukott szemmel voltam kénytelen hallgatni . A díszlet és jelmez olyan hétköznapi volt - a fiatalok mozgáskultúrájáról nem is beszélve- , hogy nem tudom, hová lett az a szakma, hogy koreográfus, jelmeztervező....Igaz, 50 felé járok, de mondhatom, hogy igényes balett előadásokon, precízen komponált zenés-táncos műsorokon nőttem fel, és a visszafejlődés tragikus. Hányaveti, hétköznapi jelmezeket és mozgást látok eleget a villamoson Budapesten. Úgyhogy összességében kissé elkeseredtem, mert ismerősöm, akivel voltam, áradozott, hogy micsoda mondanivaló, micsoda képi világ! Én meg nem értem, hová lett a kultúra, a színvonal...?(Értem én az igyekezetet a Petőfi versekkel, de ennél sajnos több kell összességében a produkcióhoz. )