bayswater 2009 júl. 14. - 00:03:37
(299/379)
Érdekes, hogy csak Jacksontól irigylik el a visítozást. Pedig hány meg hány rock- punk- stb. banda infantilis rajongói visítják végig a koncerteket a mai napig. Különösen igaz ez a boybandekre.
ondok 2009 júl. 14. - 00:02:39
(298/379)
Más:Tudod ha Einstein nem fedezi fel elméletét ,azóta már valószínû más okos emberek is felfedezték volna.tehát ha valaki újat hoz az az igazi zseni.ezért annál nagyobb elismerés nem lehet minthogy "beat korszak" vagy Elvis és a rockendroll szimbiózisa.Ha csak azt nézem ,hogy akorai magyar beat általam nagyra becsült zenekarai sem csináltak mást mint a Beatlest próbálták koppintani.De szerinted jacko mi újat hozott a popzenében?
offtopic
Anditos 2009 júl. 14. - 00:02:30
(297/379)
És ezt most miért nekem írod? Én is kedveltem õt, csak Idõjós1010 kezdett bele a Beatles és Elvis "ócsárlásába", és ezt nem hagyhattuk. Mert nincs igaza. :-)
offtopic
Anditos 2009 júl. 14. - 00:00:23
(296/379)
De azért levonhatjuk a konzekvenciát: minden korban vannak és lesznek visítozós rajongók. :-)
bayswater 2009 júl. 13. - 23:58:15
(295/379)
Jacko táncol:

http://www.youtube.com/watch?v=BDwxb5zaRRU

Fölösleges azon vitázni ki volt a legnagyobb, mind nagy a maga nemében, mind nagy a rajongóik között.
A Beatles is óriási volt, a mai napig az. De Michael is mindig ott lesz a kedvenceim között, a Beatles mellett. Ne vitassuk már el a tehetségét. Olyan volt, amilyen, plasztikázott, nevetséges vagy szánalmas, beteg vagy gyereklelkû, mindegy is, a hangjára, mozgására, zenéjére mindig emlékezni fogunk, bizony, még 50 év múlva is.
ondok 2009 júl. 13. - 23:58:10
(294/379)
Nos a klipek mintegy kijöttek belõlük mintahogy egy nagyon tehetséges emberbõl szinte magától fakadnak azseniális ötletek ,így értettem ,hogy nem fektettek rá hangsúlyt.Tehát nem volt külön kliptervezõ gárda ,nem öltek bele milliókat ,hanem Paul és john elgondolta aBors õrmester ill a Sárga tengeralatjáró filmet ,amit aztán korszakalkotó animációkkal (klipekkel) raktak tele.Egyébként olvasd elpl hogy milyen verseket írt Lennon,aki univerzális tehetség volt.
offtopic
Anditos 2009 júl. 13. - 23:57:54
(293/379)
És azok az emberek, mint én is, akik nem akkor éltünk, vajon miért szeretjük õket még most is? Mi nem éltük át a "korszakalkotó hisztériát", ránk nem hathatott, amirõl írsz. Én télleg azért szeretem a Beatles-t, és még több millióan rajtam kivül szerte a világon, mert egész egyszerûen CSODÁS dalokat írtak, és biztosra veheted, hogy többszáz év múlva is több rajongójuk lesz a viláon, mint sok mai zenésznek összesen. Itt nem Michael-re gondolok, mert rá is sokan emlékezni fognak.
idõjós1010 2009 júl. 13. - 23:55:51
(292/379)
Jackonál sem divatból visítanak.
http://www.youtube.com/watch?v=R9DDTiPzJCk
Heathcliff 2009 júl. 13. - 23:55:15
(291/379)
Jó, akkor nem volt igazán felhõtlenül boldog. De Popper Péter azt tanítja: muszáj, hogy az ember boldog legyen? Legyen öröme. A boldogság csak pillanat, nem állandó állapot.
És neki sok öröme volt, ne tagadd. Különben is az emberek min. 60%-a ugyanígy szétszabatná magát, ha volna rá pénze.
A gyerekekhez való vonzódás pedig miért volna pr? Angelina Jolie-nál sem az. Különben szerintem a családok min. 60%-ában fontosabb a gyerek, mint a párkapcsolat.
offtopic
Anditos 2009 júl. 13. - 23:54:12
(290/379)
Ajjaj, már megint elbeszélünk egymás mellett. Éppen azért írtam a két mondatodat egymás után, mert ellentmondanak egymásnak, és ezúttal lényegtelen, hogy kire értetted.
A közismert tény az, hogy Ringo nem volt valami extra dobos, de ha az is volt (én õt is nagyon kedvelem), a Beatles nóták 99%-át a Lennon-McCartney szerzõpáros írta. Nélkülük Ringo csak ült volna a dobok mögött és nem sokra vitte volna.
idõjós1010 2009 júl. 13. - 23:52:16
(289/379)
Azzal én is tisztában vagyok hogy Ringo nem az elsõ dobosuk volt, és azzal is hogy elõtte is sikere volt a zenekarnak, de mesze nem ilyen szinten. Ha ezt nem hiszed nézz utána. Én magam még ezt a Discoveryn láttam, hallottam, olyan emberektõl akiknek személyesen is közük volt a zenekarhoz.
"A klipekre nem is fektettek hangsúlyt"
Én nem tudom, hogy a klipekkel mi újság, te magad írtad hogy azzal korszakot alkottak, hisz akkoriban egy videoklip újdonságnak számított. (én nem tudom, én csak elfogadtam amit írtál).

Akkoriban kitört a közönségbõl az õrület, de ez magának az új életérzésnek szólt, nem a zenének. A beatéles idején még az együttes tagjai által hordott színes pólók is újdonságnak, egyfajta lázadásnak számítottak a fiatalság körében. Ezt a lázondó életérzést hozta el nekik az együttes. Ebbe szerettek bele.
ondok 2009 júl. 13. - 23:50:22
(288/379)
Igazad van,csakhogy Elvisnél az valódi visítás volt ,mert elõzõleg még nem volt mit utánozni,Jackonál meg a protokol része.
ondok 2009 júl. 13. - 23:48:27
(287/379)
Egy dolog ,amit valaki kifelé mutat,és más a valóság.Aki boldog ,annak nincs tele a gyomra állandóan gyógyszerrel,nem akarja magát kifehéríteni ,utána meg átszabatni,hanem elfogadja magát olyannak ,amilyen.Ki tudja ,hogy ajótékonykodás gyerekszeretet igazán belõle fakadt vagy amenedzserei PR tanávcsai voltak.Stb.
Anditos 2009 júl. 13. - 23:47:15
(286/379)
Lehet, hogy rosszul tudom, de a Beatles a "jófiúk" voltak, a berendezés-összetörõs pedig egy másik banda volt. És Jimmy Hendrixx. :-)
Szerintem annak, hogy már volt technika és ez megengedte a szuper videóklipeket, semmi köze nincs ahhoz, hogy valaki a zenében tehetséges e avagy sem. Pénz, ötlet és technika kérdése az egész. Szóval ettõl nem lesz jobb zenész valaki, mert korszakalkotó videóklipeket készített. De tény, hogy a szájtátva nézem mindig, amikor Jackson táncol. A Beatles idején nem volt színpadi látvány, kiálltak három gitárral, Ringo beült a dobok mögé, és így is mûködött. Azér tkiváncsi lennék, hogy ha pl Madonna csak úgy kiállna a színpadra, egyedül, minden felhajtást mellõzve, lenne e ugyanolyan ütõs.

Az általad említett Elvis-õrületrõl pedig ez jutott eszembe: amikor itt volt Jackson, a Kempinski-ben szállt meg. Akkoriban a hotellel szemben dolgoztam, és nagyon nehezemre esett koncentrálni, mert a hotel elõtt többszáz csaj fevisított minden egyes alkalommal, amikor Jackson kijött az erkélyre. A jelenség tehát ugyanaz volt, mint Elvisnél. :-)
Heathcliff 2009 júl. 13. - 23:46:19
(285/379)
De talán pont az tette ekkora szupersztárrá, hogy már négy éves kora óta gyakorolta. Mozartból vajon Mozart lesz, ha az apja nem ismeri fel pici korában a zenei tehetségét?
Heathcliff 2009 júl. 13. - 23:44:53
(284/379)
De hisz megtalálta azt, ami számára örömet okozott: a zene, a tánc, a siker, a dalok írása, a gyereknevelés,a jótékonyság stb. Rengeteget mosolygott, azt nem lehet folyvást kényszerbõl.
Nem a pénz tette boldoggá.
idõjós1010 2009 júl. 13. - 23:41:46
(283/379)
Persze hogy rekordmennyiségben keltek el a lemezek, hisz jók. :-) Ezt mondtam én is. ( mármint ami Michael Jackson-t illeti, hisz hozzá tartozott ez a mondatom).
A Beatles és Elvis eledtak egy középszerû szart, ki-ki a maga módján, de nem e tehetségükkel. A Beatles, még Ringo Starr elõtt messze nem volt a csúcson, pedig már egy jó ideje mûködött, és igen sikeresek voltak, de olyan szintre ahová végül jutottak a dobosuk nélkül soha nem kerültek volna fel. Ez közismert tény. Elvis pedig a nõk bálvány volt. Egyik esetben sem a tehetség volt a lényeg.
ondok 2009 júl. 13. - 23:41:34
(282/379)
Hát eléggé félre vagy tájékozódva,mert biza mikor Elvis elsõ számát lejátszották a helyi rádióban ,az robbant,és a beatles ,amikor még nem is játszott saját számokat ,hanem Hamburgban lépett fel ,akkor sem lehetett bejutni a ST Pauli klubhelyiségükbe.a dobosuk elõször nem is a Ringo volt.A klipekre nem is fektettek hangsúlyt ,az mintegy melléktermékként jött ki a filmezésük során.szóval nem lehet egy napon említeni õket.olvasd el Ungvári Tamás róluk szóló könyvét,aki egy igen okos mûvelt ember,szinte polihisztor.garantálom ,hogy Jackoról nem fog könyvet írni.Még valami az akkori közönség nem a külsõségektõl alélt el ,hanem a zene hatására.ráadásul akkor nem volt divat sikitozni ,hanem egyszerûen kirobbant belõlük mint egy teljesen új katarzis.Utalnék a "Vissza a jövõbe" disztingváltan tangózó közönségére ,amikor bedobják nekik a rockendrollt Chuck Berry számával.Ma meg szinte elvárás,hogy akármilyen szar koncert van,ha füstölnek meg villognak ,akkor visitozni kell.
idõjós1010 2009 júl. 13. - 23:33:44
(281/379)
Helyes :-) maradjon is így
offtopic
Anditos 2009 júl. 13. - 23:33:36
(280/379)
Én arra gondoltam, hogy nagyobb eséllyel indulhatott volna el az életben. Szupersztárként is jobban tudta volna kezelni a sztárságot: felnõttként és nem gyerekként. De ezt már sosem tudjuk meg.