kybuck 2022 jún. 26. - 20:10:03 Előzmény gyetger
(15/195)
Úgy, ahogy kasszasiker a (Leg)Halálos(abb) Iram/ban sokadik része!
1/10
gyetger 2022 máj. 30. - 12:39:33 1/10
(14/195)
Hogy a ****** kapott ez 8.4-et IMDB-n?!?!
2/10
modoki 2022 máj. 26. - 08:17:26 2/10
(13/195)
Maysee és cs05 tökéletesen megfogalmazta azt, ami az én véleményem is a filmmel kapcsolatban.
Nekem óriási csalódás, egy agymenés az egész, ami még unalomba is átcsap. Mondanivalója egy faék egyszerűségű klisé, egyáltalán nincs az az érzés a végén, hogy ezt megérte megnézni. Sőt, elvesztegetett idő az életből sajnos. Kár érte, a főszereplő jobb filmekben, izgalmasabb karaktereket szokott alakítani.
SplinterHun 2022 máj. 21. - 21:29:50
(12/195)
A film a kicsi duci kínai és félig mexikói leszbikus tiniknél veszített el, úgy a 4.percnél.Most már ez is van
8/10
támadómókus 2022 máj. 12. - 18:41:08 8/10
(11/195)
Nekem tetszett, hogy a néző határait feszegette a film a groteszkség és a normalitás váltogatásával. Rákényszerített, hogy használjam a képzelőerőm és az együttérzésem, és ezáltal én teljesen át tudtam élni mindegyik szereplő élethelyzetét. Azt éreztem, valahol ez is volt a cél, hogy a mellékszereplőkre is gondoljunk, ne csak a főhősöket bálványozzuk. Tetszett még, hogy a film alatt az unalom-érdeklődés, zavartság-magabiztosság, gyanakvás-bizalom, gyűlölet-szeretet, konzervativizmus-liberalizmus, félelem-vakmerőség, keserűség-megelégedettség...stb. érzelempárok megjelentek. Szerintem, ha akartak volna, tudtak volna egy fényűző és komoly filmet gyártani, mert bizonyos jelenetek olyanok voltak, de ennek a filmnek nem ez volt a célja. Tehát, bár közhelyességgel vádolja valaki a filmet, azért ezzel a sokszínűséggel mégsem egy ideológia lett a szánkba rágva, mint a legtöbb filmben, hanem az, hogy próbáljuk meg a teljes képet nézni az életben. Ezt most részletesebben nem fejtem ki, mert nem szeretnék spoilerezni, de én azt mondom, hogy amúgy sem szabad úgy leülni egy film elé, hogy "Úr Isten, de jó film lesz, mert mások azt mondták!", mert annak könnyen csalódás a vége. Üljön le az ember egy film elé úgy, hogy lesz, ami lesz, élje bele magát, amennyire tudja, aztán tegye el az élményeket, és kész. :)
2/10
cs05 2022 máj. 09. - 19:57:17 2/10
(10/195)
Nos, nagy várakozásokkal ültünk be erre a filmre, és nagy csalódás lett belőle. Alapvetően bonyolult történetvezetésre számítottam, de itt leginkább nem volt cselekmény, és úgy éreztem, az alkotók nem tudták eldönteni, hogy trollkodjanak egyet végletekig közönséges poénokkal, mint pl. dildókkal pofozkodás, vagy valamilyen komoly mögöttes gondolatot is átadjanak. Valójában ez a film csak egy művészieskedő katyvasz volt, sablonos és üvöltően kevés mondanivalóval (ami nagyjából abban merül ki, hogy értékeljük, amink van és fogadjunk el másokat?) A legnagyobb gond azonban nem is a filmmel van - amiben önmagában a vizuális világot mindenképpen méltatnám a fentiek mellett is -, hanem hogy 2022-ben a közönség számára egy alkotás "mély" lesz nyomban, és úgy felmagasztalódik, mintha egy hatalmas klasszikusról beszélnénk, ha nem értik azt (hiszen nincs is nagyon mit érteni benne jelen esetben.) Őszintén felmerült bennem, hogy azok a pozitív megnyilvánulások, amiket előzetesen olvastam, egy groteszk átverés részei, afféle kárörvendő elégtétel-keresések, hogy ha már a kritikus is kényszerült végigszenvedni ezt a valamit, mások is szenvedjenek. Szóval legyünk kedvesek másokkal, örüljünk annak, ami megadatott, a mozilátogatóknak pedig javaslom, hogy válasszanak egy jobb esti programot.
comedia 2022 máj. 09. - 16:40:13 Előzmény maysee
(9/195)
Képzelőerő híján volt ez a film, pedig a multiverzum igényelne belőle egy csöppnyit.
4/10
maysee 2022 máj. 08. - 20:29:01 4/10
(8/195)
Nekem sajnos nagyon nem jött be. Nem azért, mert szerintem nem is sci-fi - még ha fiction elemekre építkezik is. De még ezt a fikciós világát, a multiverzumát sem építi fel hozzá rendesen, és amit beletesz, az is olyan röhejes. Értem, hogy ebből is erényt akar kovácsolni, és aztán később rájön úgyis az ember, hogy tényleg nem is kellett felépítenie, mert hogy ez bizony nem sci-fi, hanem csak egy agymenős melodráma. De abból meg olyan bumfordibb fajta, mindenféle zsánerrel a felismerhetetlenségig agyonfűszerezve. Bármennyi műfajt is megérint, egyikben sem mutat Soha Sehol Semmi maradandót. A poénok bárgyúak, olykor ordenárék is, az akciók nevetségesen tét nélküliek, és egy karakterrel sem lehet igazán azonosulni e katyvaszban. Azt mondanám, hogy egy gyenge groteszk... De nem, mert a végére előrukkol valamivel, komolyan akarja magát venni... De súlytalanra hangolta addigra a drámáját, amit javarészt amúgy is csak elbeszélnek a szereplők. Nem lehet komolyan venni. Művészfilmnek sem lehet nevezni, mert ahhoz nagyon is őszintétlen giccshalmaz. (Az nem őszinteség, hogy egy-egy közhelyet kimond, vagy ha kliséket mantráz valami. ) Közben a kritika pont ezt, e filmre jellemző szertelen kakofóniát élteti, hogy milyen újszerű... De ezzel már csak azért sem értek egyet, mert lépte nyomon ott van a filmben a kísérlet, hogy értelmezhető és filmes formanyelven viszonyítható mederbe tereljék vissza ezt az őrült izét... Szumma: rászedettnek és csalódottnak érzem magam, mert a bemutató, és a leírás mást sugalltak. Egy szellemes, könnyed moziünnepet vártam, amiből én csak az ötlettelenül összedobált kínlódást láttam. Őszintén sajnálom, hogy nem mentem ki, amikor először megfordult a fejemben...
7/10
Hokunda 2022 máj. 06. - 22:14:23 7/10
(7/195)
Olvastam egy kritikát, ahol az egekig magasztalták a filmet, hogy minden idők legjobb scifije. Nos, a cikk írója kicsit túltolta a lelkendezést. Ez azért nem egy mátrix, ahol minden rendben van. Ez egy kínai film kínaiaknak, akik miatt bizonyos elemeket muszáj volt beletenni. Megértem, de attól még az élményt rontotta. Ami kifejezetten tetszett a filmben, az az volt, hogy életszerű volt a környezet és a szerepek, valamint gyönyörűen meg volt rajzolva. Ami nem tetszett, az az, hogy volt benne pár igen beteg poén és a kötelező magyarázatok. Ettől függetlenül nem bántam meg, hogy láttam, de annyira azért nem volt jó, hogy utólag is azt gondoljam, ezért igazán megérte moziba menni.
A film maga a felhőatlaszt idézte. Sokminden történik egyszerre, a nézőre van bízva, hogy felszedje a fonalat és helyén kezelje a dimenziókat. Ez néha inkább fárasztó, mint szórakoztató.
kybuck 2022 máj. 02. - 01:32:42
(6/195)
Párhuzamos világokról már több film is készült, de legtöbbször egy félresikerült időutazás eredményeként (lásd Vissza a jövőbe-trilógia), ez a film viszont annyiban mindenképp új, hogy egy teljesen átlagember (nem szuperhős, nem emlékeit vesztett szuperkommandós stb.) kap lehetőséget a párhuzamos alteregói megismerésére, aki nem meglepően azt sem tudja hol áll a feje, hisz van elég evilági gondja. A cselekmény kibontása során sok film és regény juthat az ember eszébe – nem egy filmet direkt ki is figuráznak –, és ha túllendülünk az olyan szürreális és zavarbaejtően elborult momentumokon, mint a virsliujj vagy a szexjátékok, a végére kapunk némi gondolkodnivalót is saját életünk értelméről, melynek igazi lényege: bizonyos dolgokon úgysem tudunk változtatni, ezért ne azon keseregjünk hasztalan, amink nincs, hanem próbáljunk boldogulni azzal, amink van és hozzuk ki belőle a legjobbat, így pedig talán olyat is kapunk, amit most nem is hiszünk. Ez kissé giccsesen hangozhat és a filmben is annak tűnhet, de azt gondolom a lényeg a filmtől függetlenül is ez. De ha valaki esetleg nem tudná eldönteni, hogy tetszett e neki egyáltalán a film, ahogy ezt az egyik filmkritikus írta önmagára utalva, azt is megértem, mert én is hasonlóképpen vagyok vele, de azt is gondolom, hogy e film nélkül minden furcsasága dacára szegényebb lenne az élet. Michelle Yeoh nagyszerűen hozza a főszereplőt, rajta kívül a tramplisított Jamie Lee Curtis lopja még el a show-t egyértelműen, a többiek mellettük csak másodhegedűsek lehetnek, de ez nem azt jelenti, hogy rosszak lennének. A veterán karakterszínész James Hong is emlékezetes a maga módján, aki egy rakás film mellett majd minden sorozatban is megfordult.

Ha már sci-fi, akkor – egyebek mellett – a Star Trek mutatott több analógiát számomra a cselekménnyel, mivel ott is több párhuzamos idővonal szerepelt mindenfelé (sorozatok, regények stb.), a Voyager sorozatban egy ízben ráadásul pont Q (egy látszólag mindenható entitás) vekeng Janeway kapitánynak, hogy az évezredek-évmilliók óta már annyi minden volt, hogy már unja a puszta létezést is, hasonlóan a film antagonistájához. Ja, mellesleg Michelle Yeoh nemrég a Star Trek: Discovery egyik főszereplője volt. Közben olyan film is eszünkbe juthat, mint példaul az Eredet, a Ready Player One, a Mátrix, vagy akár Belmondo 1973-as filmje, A káprázatos.
7/10
rekszem 2022 ápr. 30. - 00:29:20 7/10
(5/195)
Érdekes és látványos is. A témája nem új, de új köntösben sikerült bemutatni. A humora, érzelmessége, blődsége és komolysága jó arányban van egymással.
A homár propaganda viszont nagyon idegesítő volt benne és tulajdonképpen elég erőltetett dolog, mondhatni megfelelési kényszeres olcsó klisé volt, kár érte, mert eléggé lerontotta az amùgy blődségében is átgondolt, jól megvalósított filmet.
A róla olvasott kritikák szerintem indokolatlanul magasra helyezik ezt az alkotást. A scifi besorolás megtévesztő, művészfilm ez, abból egy jobb fajta, ami sajnos ideológiai kényszerességgel kissé leolcsósított lett.
10/10
krisdeak 2022 ápr. 24. - 17:24:11 10/10
(4/195)
Izgultam, nevettem, meghatódtam, könnyeztem...Remekmű, egy új klasszikus, tíz-húsz év múlva is fogjuk emlegetni. Biztos lesz, akit elborzaszt, de akinek tetszenek pl a Charlie Kaufman-féle filmek, azoknak igazi csemege.
10/10
Nokipisti 2022 ápr. 22. - 23:38:03 10/10
(3/195)
A rendezőpáros mert nagyot álmodni és ezt sikerült maradéktalanul vászonra vinni.Filmtörténeti remekmű Michelle Yeoh jutalomjátékával.
7/10
1/137 2022 ápr. 22. - 02:01:53 7/10
(2/195)
Engem spec. nem talált el a hangulata (attól tartottam, legközelebb "A segg" c. filmre kell majd beülnöm A hülyék paradicsomából...), de valóban eredeti és feszegeti a nagy kérdéseket a vággyal és léttel kapcsolatban.
kybuck 2022 ápr. 15. - 22:40:44
(1/195)
Nekem nagyon bejött az előzetes, kíváncsi vagyok a filmre is; az előzetesből A John Malkovich-menet azon része ugrott be, mikor Malkovich a saját fejébe ugrik, ahol minden és mindenki Malkovich. Ez is hasonló, de szórakoztatóbb agymenésnek tűnik.