chosette 2009 jún. 23. - 10:02:56
(76/196)
Sajnos nem lehet megtalálni a Nesonel Geographich (nem tudom jól írtam -e le) filmjét aminek ez a fórum is a címe.De majdnem ugyan azt mondják el mint a TV-2-ön. Meg aztán ot van az a férfi aki 40 éve építi az idõgépet.Abban igazad van,hogy a két tévé nem a legjobb csatorna és versenyeznek.De ott vannak a netten tett közé cikkek.

Én is úgy tudtam,hogy a fekete lyuk olyan ami elszívja a fényt.De akkor ott cern-ben miért akarnak fekete lyukat létrehozni itt a földön?Ezt nekik is tudni kell,hogy veszélyes.És mi van a részecske gyorsítóval amit tavaly indítottak el?
10/10
tiborz007 2009 jún. 23. - 09:43:20 10/10 Előzmény chosette
(75/196)
Megnéztem a felvételt a mit javasoltál. A legnagyobb problémám az hogy ezt a tv2 vagy az rtl klub adja le. Ez a két vér-tv neked azt adja le, amit hallani akarsz, õk kizárólag azért vannak, hogy elhitessék veled, amit hallani akarsz, egyébként ez jól megy nekik.
Itt hamukáztak a fekete lyukról. Ne higgy nekik. A fekete lyuk egy olyan képzõdmény, ami a napnál 50 szer nagyobb képzõdményekbõl alakul ki, téged egy atomnyi nagyságura zsugorítana össze, soha esélyed sem lenne, hogy túléld.
Ha az idõben visszautaznál és rossz döntést hoznál, abban a pillanatban megszûnnél létezni, tehát esélyed sem lenne helyrehozni, ugyanis abban a pillanatban, ahogy döntesz, elõre nem tudhatod, hogy balesetet fogsz szenvedni abban az életben, amire újítani akarsz, viszont, ha meghozod a döntést, abban a pillanatban már nem létezel, tehát nem tudsz visszautazni, mert elõre nem tudod, hogy mikor kellene visszajönni, mert nem tudod mikor ér baleset. Egy kicsit belebonyolódtam, tehát a lényeg, a tv-2 és az rtl klub egy meglehetõsen ártalmas csatorna, amit õk mondanak, csak feltételesen szabad elhinni, õk csak arra vannak, hogy minél több pénzt szedjenek be, hogy ezt milyen áron érik el az nem számít. Példa erre a telefonos játékok
chosette 2009 jún. 22. - 10:47:50
(74/196)
Igen.Vállalnám.Mivel ha vissza utazom az én gyerekkoromba és odaadom magamnak azt amit leírtam,kiket ne ismerjen meg,és ha engem elüt egy autó akkor mi van.Tovább él a gyerek énem és megéli az én életemet jobban.És persze figyelmeztetném,hogy vigyázzon magára.Na ezt most jól elmondtam.De ha a fiatal énemet üti el az autó?Ki tudja mikor milyen élet vár ránk.Ha ilyenbe gondolkodunk akkor jobb ha senki sem megy sehova el,mert nem tudni mikor esik a fejére tégla."Nem tudja a jobb kéz mit akar a bal..."(Szécsi Pál).Mindegy a lényeg,hogy vállalnám,mert még mindig jobb megpróbálni,mint semmit se tenni.

Amúgy ebben a megjegyzésedben úgy hangzik,mintha meggyõztek volna,hogy ilyen nincs és nem is lehetne.Pedig eddig hittél benne.Bár lehet,hogy nem lesz soha,de a tudósok szerint lehetséges lesz.Majd egyszer.

http://www.youtube.com/watch?v=XBs2AZos_E4

Na most ha ezt tudósok mondják akkor miért is nonszensz?
10/10
tiborz007 2009 jún. 22. - 07:16:06 10/10 Előzmény chosette
(73/196)
Ha ebben gondolkodsz, képzeld el, hogy visszautazol megváltoztatod az életed, de lehet, hogy az új életed másnapján halálos karambol, vagy más dolgok érnek. Tedd fel magadnak a kérdést most: Vajon vállalnád-e a kockázatot, hogy az új életedben 30 évvel kevesebbet élsz, ugyanis nem tudhatod, hogy ott hogy alakulna a sorsod? Ha beavatkoznál, lehet, hogy egy döntéssel megszûntetnéd magad és a jelenlegi családod.
Mit választanál, ha feltennék a kérdést: választanál egy bizonytalan jövõt esetleg nélküled, ami lehet jobb vagy rosszabb a jelenleginél, vagy maradnál a biztos mostaninál? Ebben az a paradoxon, hogy naponta visszautazhatnál, hogy valamin változtass és ez nonszensz
chosette 2009 jún. 19. - 12:38:18 Előzmény tiborz007
(72/196)
Ez biztos is.Nem tudhatom melyik jövõ tesz boldoggá.De úgy gondolom,te egy párhuzamos világban gondolkodol.Én meg ebben.De mint írtam a másik fél nem emlékszik rá.Tehát mindegy nem?Én sem biztos,hogy emlékeznék rá milyen volt mikor 2 rossz férjem volt,mert kaptam 1 jót.
10/10
tiborz007 2009 jún. 18. - 23:54:03 10/10 Előzmény chosette
(71/196)
Persze, természetesen igazad van, de képzeld el, neked van egy életed, mondjuk egy jó férjjel és 2 gyerekkel, de valaki visszautazik és megváltoztatja a jövõdet, mert mondjuk más nyeri meg az ötöst. De te anélkül, hogy tudnál róla átkerülsz egy másik valóságba, ahol nincs férjed, gyereked, de jól érzed magad, mert nem tudsz arról, hogy akár gyereked lehetne. Ez azért nagy baj, mert nem tudhatod, hogy melyik jövõ tett volna boldogabbá
chosette 2009 jún. 18. - 12:36:18 Előzmény tiborz007
(70/196)
Mondjuk igazad van.Teremtenék magamnak munka helyet és lennének munkásaim.Ha Más embereket ismernek meg, és nem az eredetit,más gyermekeik lennének,de akkor õket szeretné,hisz õket ismeri és neveli fel.A másik fél ugyan ez.Nem veszítenek semmit,mert nem emlékeznének csak a jelenre és abban élnének.Még mindig nem beláthatatlan következmény.Bocsi nem kötözködöm,csak gondolkodom.
chosette 2009 jún. 18. - 12:26:40 Előzmény tiborz007
(69/196)
Nem tudom,valahol találtam,én csak rá tettem a kedvenc színészem fiatal képét és az idõsebb képét.Eredetileg így néz ki.

Amúgy ép azt mondom, nem tudhatni,nincs-e köztünk idõutazó.Hisz annyi megmagyarázhatatlan dolgok történek. És tûnnek el emberek,úgy hogy senki nem találja meg.Bár ez lehet olyan jól elbujt,hogy senki fia nem talál rá. Itt értem a bûnözõket.De keresnek csellengõket is évek otta.
10/10
tiborz007 2009 jún. 15. - 05:50:48 10/10 Előzmény chosette
(68/196)
Szia, honnan van ez a kép?
Maradjunk a lottó ötösnél. Neked jobb lenne az életed és a pénzen mondjuk teremtenél munkahelyeket. Dolgozna neked több olyan ember, aki feltehetõen a másik helyen ismerte volna meg leendõ férjét, feleségét. Ha nem ott dolgozik, nem ismerheti meg azt a párját ezáltal családok szûnnének meg és mások jönnének létre.
Az egy nagyon jó gondolat"lehet hogy már itt vannak". Persze ebben az a lehangoló, hogy elképzeljük: a legideálisabb megoldás a világháborúk, a polgárháborúk, diktátorok.Egyébként, ha valaha létrejöhet ez a fajta idõutazás, már itt lennének közöttünk, sõt visszamenõleg az egész történelemben. Nekem lenne egy másik elméletem, de azt majd legközelebb.
tombenko 2009 jún. 13. - 00:39:35 Előzmény chosette
(67/196)
Mert elõtte dekódolni kell. :)
tombenko 2009 jún. 13. - 00:39:13
(66/196)
Félreérted: Einstein szerintem is zseni volt. És valódi áttörést vagy újszerû gondolkodással, vagy zseniális megsejtéssel lehet elérni. Einstein mindkettõt megtette, akárcsak mondjuk Planck.
10/10
tiborz007 2009 jún. 12. - 21:25:04 10/10 Előzmény tombenko
(65/196)
Igen, voltak hasonló kaliberû emberek, én azért ide sorolnám Hubble-t és Hawkingot is.
Egyébként az, hogy kinek sikerül igazi áttörést elérnie a tudományok terén nem mindíg a legnagyobb gondolkodókat éri el, Einsteint azért közéjük sorolom. Bocs, hogy most válaszolok, nem voltam pár napig.
chosette 2009 jún. 08. - 15:20:46
(64/196)
Hát úgy látom ehhez már senki sem tud hozzá szólni.
chosette 2009 jún. 05. - 10:25:41 Előzmény tiborz007
(63/196)
Ha mondjuk vissza megyek,hogy Ferenc Ferdinánd-ot ne öljék meg,megmondom neki,hogy ne menjen el otthonából,mert merényletet terveznek ellene,nem tör ki az elsõ világháború.Nem lesz vége az Osztrák-Magyar monarchiának. Mondjuk meg mentettem egy jó pár millió embert.Vagy vegyük Hitlert aki a III. birodalmat akarta létre hozni.Ha nem kapja meg a német állampolgárságot akkor nem fogja üldözni a zsidókat és a többi népeket.Vagy még elõrébb megye az idõbe Amerikába.Ha Kolumbusz Kristofot és Amerigo Vespucci és a többi felfedezõt úgy engednék el,hogy egy szerzõdéssel a kezükbe,hogy nem bántják az ott élõket sem õk sem a leszármazottjaik, akkor Abrahám Linkolnak nem kelet volna hadakoznia a rabszolga sors ellen és a faji gyûlölet ellen és nem kellene létre hoznia az Ember jogi törvényt, hisz az emberek már be tartják. Megint sikerülne egy észak-déli polgár háborút meg úszni. Nem is lenne rossz.De honnan tudjuk azt,hogy ezeket a dolgokat,nem egy jövõbeni idõutazó hozta létre.Lehet, hogy Kenedit is egy ilyen személy ölte meg,mert tudta mi lesz a következménye,ha elnök lesz.(Bár jó elnök lett volna)nem tudja senki hisz Top Seckret!Lehet nem is ezek az eredeti verziók a történelembe.Hisz a film is amit említettem ott is egy idõ utazás miatt tûnt el a szenátor.De nem is akarom én a történelmet befolyásolni csak az enyémet.Vegyük amit mondtál a lottó 5-st.(Nem lottózom),de most,hogy említed,lehet jobban járnánk ha én nyerném meg és nem az aki elherdálta és börtönbe került.Bár ha megnyerném akkor õ is megnyerné,mert nem is merve nem tudnám befolyásolni,hogy ne húzza ki azokat a számokat.Így ketten lennénk aki megnyerné.Így csak fél milliót herdálna el.Én tudnák mit kezdeni vele.Na jól elszalad a gondolatom mészire.És mid azért,mert még mindig nem értem,miért lenne BELÁTHATATLAN KÖVETKEZMÉNYE annak ha jobbá szeretném tenni az életem.Vagy mondjuk a világot.:)<-Ez persze vicc volt.
tombenko 2009 jún. 04. - 19:57:02 Előzmény tiborz007
(62/196)
Az tény. Ráadásul igen jól menedzselte is magát, így válhatott ikonikus alakká a tudománytörténetben. Nem akarom lekicsinyleni az érdemeit, de meg kell említenem, hogy a XX. században rajta kívül még legalább tíz hasonló kaliberû ember volt. Õk viszont sajnos annyira kevéssé igyekeztek kijjebb lépni a saját szakterületükbõl, hogy alig-alig lettek ismertek. Feynmann talán az egyetlen kivétel.
10/10
tiborz007 2009 jún. 03. - 23:51:54 10/10 Előzmény tombenko
(61/196)
Valóban, szerintem is. Nem azt mondom, hogy kiégett lett volna, de az õ hatalmas felfedezései, és néhány tévedése meghatározta volna további munkáit és igazán ütõsre már nem lett volna képes. Azért a relatívitáselmélethez zseni kellett.
10/10
tiborz007 2009 jún. 03. - 23:43:59 10/10 Előzmény chosette
(60/196)
Csillagász? De jó lenne. Csak egy amatõr vagyok, akit érdekelnek ezek a dolgok.
Ezen a világon minden mindennel összefügg. Bármilyen kicsit is változtatsz rajta az egy idõ után mindenre ki fog hatni. Van egy elmélet, miszerint ha az õserdõben egy lepke meglibbenti a szárnyát abból akár pusztító vihar is kerekedhet. Ha pl hozzájutnál elõre a lottószámokhoz ez egy apró dolog. De a nyereményt mástól vennéd el ugyanis, ha nem te, akkor más nyerte volna meg. Tehát eleve õ nem kerülne a nyereményével kapcsolatban többezer emberrel kapcsolatba, viszont te igen és máris nem apróság, többezer embert érint.
Az idõ múlásáról meg annyit, hogy a különbség érzékelhetõ legyen többezer km/másodperc sebességgel kellene utazni. Egyébként ezt én sem tudom felfogni, de olyanok mondták akiknek hinni kell.
tombenko 2009 jún. 03. - 23:27:48
(59/196)
Meg azokra, akik õket ismerik, stb. Közismert kifejezésssel élve: Pillangó-effektus.
chosette 2009 jún. 03. - 21:49:00 Előzmény tombenko
(58/196)
Miért hatna ki mindenre,ha mondjuk tényleg lehetséges lenne az idõ utazás,ha csak az én életemet akarnám rendbe hozni? Jó mondjuk a gyerekeimre,meg azokra az emberekre akiket helyettük ismerném meg.De az csak egy kis csoport,nem minden vagy mindenki.
tombenko 2009 jún. 03. - 19:57:00
(57/196)
Ezt egyelõre ugyanolyan nehéz igazolni, mint az ellentettjét.