chosette 2009 jún. 03. - 15:45:37 Előzmény tombenko
(56/196)
Vagy nem.
AvatáR Gil Maerth 2009 jún. 03. - 11:14:01
(55/196)
Egyesített térelmélet:

Ha jó az Idõ, kimegyünk a Térre.
Ha sokan egyesülünk, még nagyobb banzáj lesz.

:DDDDDDDDDDDD
tombenko 2009 jún. 03. - 10:16:47
(54/196)
Ha Einstein még kihúz 20 évet, akkor húsz évvel öregebben hal meg. Élete végén már szinte egyáltalán nem foglalkozott új tudományos problémákkal, csak az egyesített térelméletet kereste, amit azóta sem talált meg többezer ember.
tombenko 2009 jún. 03. - 10:14:26 Előzmény chosette
(53/196)
Csak ennyit vagy annyit nem tudsz változtatni rajta. Vagy változtatsz, és az mindenre kihat, vagy nem.
chosette 2009 jún. 03. - 09:15:52
(52/196)
A képen Bruce Greenwood és az állom járok-ból van.
chosette 2009 jún. 03. - 09:13:04
(51/196)
Tegnap néztem egy filmet az volt a címe a Végsõ vissza számlálás.Az is egy idõutazós és háborús film volt.Pearl Harborba mennek vissza 40 évet.Ott van egy azt hiszem Thurman parancsnok aki már mindent tud a történelemrõl és a saját irataiba le van írva, hogy Chapman szenátor el fog tûnni. Hogy ezt megakadályozzák nem Pearl Harborba viszik hanem egy lakatlan szigetre az asszisztens nõvel együtt.Aztán a szenátor fel róban a helikopterbe.Vagyis az eltûnését pont az okozta,hogy meg akarták akadályozni az eltûnését.
Más: Egyszer azt álmodtam,még akkor arról volt szó,hogy a fekete lyuk elszív minden fényt és kihal a föld.Ma már mást mondanak,de akkor mikor álmodtam még nem tudtam róla.Szóval azt álmodtam,hogy átmentem a fekete lyukon és egy másik földre jutottam. Ott voltam élet vidáman.Arra gondoltam(ez már félállómba volt inkább a gondolatom),hogy azért ilyen rossz nekem itt.

Mindegy ezt csak megjegyeztem azért nem küldöm el offtopic-ként mert úgy gondolom illik a témához.
chosette 2009 jún. 02. - 09:54:57 Előzmény tiborz007
(50/196)
De pont ezt szeretném,de csak az én múltamat változtatni annak nem lehet beláthatatlan következménye.Fõleg ha jobb lehet.A többit még megpróbálom megérteni azután válaszolok rá.Bár elképzelni eltudtam,de akkor ha vonton ülök felszálltam 8 órakor és utazom 4 órát akkor is idõben utazom?De ha leszállok ugyan annyi lesz az idõ amennyinek lenni kell.Vagyis több lett mert 4 órát utaztam és annyi is az idõ ahol felszálltam.Most egy kicsit belebonyolódtam a gondolatomba,de remélem érthetõ mit szeretnék mondani.

Amúgy te kivagy ha nem vagyok indiszkrét.Csillagász,matematikus vagy fizikus? Vagy egyik sem?
10/10
tiborz007 2009 jún. 01. - 20:05:00 10/10 Előzmény chosette
(49/196)
Mert az a fény amit most látsz 900 évet utazott, hogy ideérjen, és a világûrrõl csak a fény és a rádióhullámokból tájékozódhatunk. Ha a nap hirtelen kialudna, csak kb 8 perc múlva vennénk észre, mert ennyi idõ alatt ér ide a fénye. Valóban a tér görbíthetõ, de az idõ relatív. Minél gyorsabban utazol, az idõ annál lassabban múlik az álló emberhez képest.Egyébként ha a múltba beavatkozol, megváltozik a jövõ is és annak beláthatatlan következményei lennének.
chosette 2009 máj. 31. - 16:44:23
(48/196)
Látod te is tér-rõl beszélsz,hogy a tér görbíthetõ,nem az idõ.Azt honnan tudni,ha felnézek az északi sark csillagra,hogy 900 évvel ezelõtti dolog, az ami ott mûködik,és nem mostani?Csak érdeklõdöm,mert ez nekem még új.
chosette 2009 máj. 31. - 16:41:29
(47/196)
Ne legyél illúzió romboló.Had meg nekünk az álmainkat.Attól még a földön járunk.
10/10
tiborz007 2009 máj. 31. - 12:01:47 10/10
(46/196)
Na ez nem ilyen egyszerû, ezt már leírtam, de tudod az idõutazás nem utópia. Ha felnézel, az Északi sarkcsillagra, a jelen pillanatban azt látod mi történt a sarkcsillagon 900 évvel ezelõtt. Ha látnál egy körülötte keringõ lakott bolygót, most azt látnád, hogy mi történt ott 900 évvel ezelõtt. Az ott lakóknak az lenne az idõutazás, ha most azonnal közölhetnénk velük valami gyorsabb módon, mint ahogy a fény terjed, pl a tér görbítésével. De sajnos ez ma nem lehetséges, bár bizonyított, hogy a tér görbíthetõ, miáltal töredék idõ alatt eljuthatsz báhová, mint a fény.
chosette 2009 máj. 28. - 13:23:38 Előzmény tiborz007
(45/196)
Az dimenziós utazás és nem idõ.Én úgy gondolom az idõ utazást,hogy itt a földön vissza a múltba tudunk kommunikálni egymással,vagy magunkkal.Mondjuk ha megszeretnénk változtatni (maradjunk a tõrinél) akkor Árpád apánkkal lehetne harcolni a hazáért.Vagy nem megtörténté tenni a Trianont....stb.A dimenzió az,az amiben te hiszel,de ez nem idõ,hanem tér.
10/10
tiborz007 2009 máj. 24. - 17:38:54 10/10 Előzmény chosette
(44/196)
Én is mint te hiszek az idõutazásban, csak egy kicsit másképp, mint te. Szerintem az idõutazád lehetséges lesz, de anyagi valónkban nem jelenhetünk meg a múltban és az nem lehetséges, hogy megváltoztassuk a jövõt. Úgy gondolom, lehet, hogy a jövõbõl visszamenõleg most is figyelnek bennünket, de beavatkozni nem tudnak, mert más dimenzióban tudnak csak figyelni. Talán megismerhetjük, a múltat, de változtatni nem lesz lehetõségünk rá.
chosette 2009 máj. 13. - 14:51:37
(43/196)
"Az évezredek közötti kóborlás lehetõségét hajlamosak vagyunk a tudományos fantasztikus könyvek és filmek világába számûzni. Pedig sok komoly tudós szerint az idõutazás hamarosan nem csupán lehetõség, de egyenesen szükségszerûség lesz. A jövõbe való elõrehatolást a fénysebesség megközelítése, a múltba való visszaugrást pedig az idõ és a tér meghajlítása által képzelik el a fizikusok. Mindez nagyon ígéretesen hangzik, csak egy kérdésre nem válaszolt még senki: Milyen következményekkel jár a történelem esetleges megváltoztatása?"

És kit érdekel a történelem.Ha vissza mehetnék, nem a történelmet változtatnám meg, hanem az életem.Meg mondom õszintén, még ha hülyének is néztek, engem is foglalkoztat, és ha lehetséges lenne be neveznék én is egy útra esetleg kettõre.Vagy többre.Az attól függ, mennyire tudnám megváltoztatni az életem.
10/10
tiborz007 2009 ápr. 26. - 14:57:43 10/10 Előzmény tombenko
(42/196)
Örülök,szenzációs könyv.
tombenko 2009 ápr. 25. - 21:14:06
(41/196)
Kacagni fogsz: megvan, többször is olvastam már.
10/10
tiborz007 2009 ápr. 25. - 20:06:13 10/10 Előzmény tombenko
(40/196)
Sajnos nem tudok többet róla, csak ezt hallottam. Ha érdekel a téma,ajánlom elolvasásra az "idõ rövid története" címû könyvét, ami szerintem a valaha megírt egyik legjobb ismeretterjesztõ könyv. Úgy kezdi a bevezetõben, hogy egy barátja azt mondta neki, minden leírt egyenlet 50%-al csökkenti a könyv népszerûségét. Õ ezt azzal oldotta meg hogy egyetlenegy egyenletet használt csak fel a könyvében e=mxc2, vagyis Einstein relatívitás elméletét. Ezt a mûvet ismeretterjesztõnek és nem tudományosnak szánta.
tombenko 2009 ápr. 25. - 00:11:27
(39/196)
Remélem, semmi komoly. Nayg veszteség lenne.
10/10
tiborz007 2009 ápr. 24. - 20:50:32 10/10
(38/196)
Stephen Hawking kórházban van
tombenko 2009 márc. 22. - 00:03:55 Előzmény AvatáR Gil Maerth
(37/196)
Tréfás dolgok ezek a féregjáratok. Elméletileg semmi akadálya, hogy a téridõ tetszõleges két pontját kössék össze. Kérdéses azonban, hogy van-e olyan fizikai folyamat, ami a múltba nyíló féregjáratok létét megtiltja, illetve kérdéses, hogy ezeken keresztül bármilyen jelet lehet-e küldeni a másik oldalra. A féregjáratok megoldását maga a relativitáselmélet szolgáltatja, A felfedezés viszont olyan megdöbbentõ volt, hogy sokáig Einstein sem tudta elfogadni a helyességét, Illetve évtizedekig bizonytalan határterületnek számítottak. A hivatalos nevük egyébként Einstein-Rosen-híd...