chosette 2010 márc. 05. - 12:23:17
(176/196)
Én azt hiszem te is másról beszélsz én is.Én nem egy párhuzamos dimenzióról beszélek,hanem az idõutazásról,ami azt teszi,hogy egy elmúlt idõbe,de ugyan arra a helyre tér vissza az ember ahol egyszer már élt.Miért halna bele abba a levegõbe amit egyszer már besszivót és akkor se volt semmi baja?És miért kell feltételezni a legrosszabbat?Miért zuhanna rám egy ház? Az én gyerekoromba nem volt mobil,úgy hogy csak a kiabálás maradna.Na mindegy szerintem akkor sem hatna ki az egész emberiségre ha én megváltoztatnám az életem.Kis ember vagyok én ahhoz.Mint írtam valaki eltörölné a vallásokat az kihatna az emberiségre.

Nekem meg van "Hogyan csináljunk idõgépet" abba is az van,hogy nem hatna ki mindenkire a változás.Pedig azt egy fizikus írta.De majd ha vissza kapom pontosabban megírom mit mond.
NANU..! NANU..! 2010 márc. 04. - 22:55:17 Előzmény confutius
(175/196)
Nézzétek meg ezt 5-én Péntek reggel 5:00h vagy 13h-kor kezdi a 'VIASAT HISTORY'-n a 'MADARAK HÁBORÚJA' címû 50"-es Dokumentum Filmet... :)
Nem fogja senki megbánni. ;)
twillight 2010 márc. 04. - 20:46:09 Előzmény chosette
(174/196)
Nem. Ha visszamész az idõben, akkor egy olyan helyen vagy ahol nem voltál, egy olyan levegõt lélegzel be amit addig nem lélegeztek be, egy olyan növényt taposol el amit azelõtt nem tapostak le.

Az meg, hogy mit hiszel, nem változtat a valóságon. Vegyük azt, hogy beszorulsz egy ház alá, és csak akor menthetnek meg, ha van nálad mobil. Mobilt csak akkor tudsz venni, ha van eladó aki eladja. Az eladó csak akkor tudja eladni, ha valaki legyártja. Akkor tudják csak legyártani, ha valaki kibányászta hozzá az alapanyagot. Az az alapanyag legyen mondjuk a gyártás során a gépek üzemanyagaként mûködõ kõolaj, tehát az nincs, ha azok a növény és állatok nem döglöttek ott és akkor meg.
Azaz minden mindennel összefügg, akár hiszel benne, akár nem.
chosette 2010 márc. 04. - 15:49:26
(173/196)
Na búm és akkor mi van!Ha vissza megyek az idõbe, ugyan azt a teret foglalom el, ugyan azt a levegõt szívom el,(Akad belõle másnak is.) és ugyan azt a virágot taposom el.Mivel, én, én vagyok, és nem lépek más lábnyomába, csak az enyémbe.Én nem hiszek abban,hogy mindenkire kihat ha egy kicsit változtatok a sorsomon.Nem is lehet mindenen változtatni.Pl.: Tetszik nekem valaki és azt szeretném,hogy engem vegyen feleségül,ne a feleségét.Mivel nem tudom kizárni,(ha csak nem küldöm el külföldre tanulni vagy dolgozni),hogy találkozzanak,ugyan úgy találkoznának és õt venné el felségül nem engem.A Változás csak annyi,hogy engem is megismert és nincs tovább.
twillight 2010 márc. 04. - 12:50:44
(172/196)
Kösz, ez jólesett.
twillight 2010 márc. 04. - 12:49:13
(171/196)
Ami "rólad szól", az mindenre kihat.
A puszta létezéseddel teret foglalsz el, levegõt lélegzel, vírusokat szippantasz be, növényeket taposol el.

Nincs olyan, hogy "csak rólam van szó", legalábbis a gyakorlatban nincs.
chosette 2010 márc. 04. - 11:48:46 Előzmény twillight
(170/196)
Milyen idõutazást csináltak laborban,és hol?(Ország) Én errõl még nem hallottam.

Am. valaki azt írta,hogy nem lehet találkozni magammal,mert 2 lélek nem fér meg egy helyen és idõben.Csak ha én magammal találkoznák, az 1 lélek.Mert ugyan az a lélek.Akkor miért nem találkozhatnék magammal a múltba?

Engem azért érdekel a múlt,mert ott romlott el valami, ami kihat a jelenemre, és ezzel a jövõmre.Ezért lenne jó változtatni rajta.Minden paradoxon és okozat nélkül.Ugyan is csak rólam van szó, nem másokról.Vagy még egy pár emberrõl.de nem változna meg az egész emberiség sorsa.Így nem nagy paradoxon lenne észre sem lehetne venni.

Valaki azt írta,hogy ha vissza tudna menni eltörölné az összes vallást.Valaki meg,megölné Ádámot és Évát.NA EZ NAGY PARADOXON LENNE.
twillight 2010 márc. 03. - 22:25:53
(169/196)
egy igen speciális high-tech terület gyakorlati kérdései érdekelnek - arra nem ez az alkalmas fórum.

Az sem érv arra hogy "lehetetlen", ha még nincs olyan, amivel pl. embert lehetne mozgatni az idõben. (Amirõl én olvastam, az csak az elemi részecskék szintjén ügyködik, a többi pedig elméleti lehetõség.) Elvégre egyszer azt is mondták, hogy a hangsebességet túllépni lehetetlen - aztán számbavették a problémákat és megoldották.
Szóval aki azt mondja "lehetetlen" valami, amit még senki nem próbált (jelen esetben: embert utaztatni az idõben a normálistól eltérõ módon), az jobban teszi ha befogja, és hagyja dolgozni azokat, akik megpróbálják.
twillight 2010 márc. 03. - 19:34:51
(168/196)
Picúr, van olyan, hogy "jól", van olyan hogy "rosszul", és van olyan, hgy "se jól, se rosszul" :)

A kudarc pedig nem azonos azzal, hogy valami "rosszul sül el".

Ha az idõutazás érdekel (akár elméletben, akár gyakorlati lehetõségekkel), asszem a quantummechanikus az a foglalkozás akit föl kell keresned :DDDD
Õk majd elmagyarázzák, mit is tudunk az idõrõl mint közegrõl, és milyen lehetõségek állnak elõttünk ezzel kapcsolatban ;)
A HÉV-es hülyéskedésed egyébként dettó ugyanaz, mint a "No és mivel mennénk a Holdra? Szekérrel?!?"
NANU..! NANU..! 2010 márc. 02. - 22:29:04
(167/196)
Nem értem, ma Március 2. van a Port.hu-n az van kiírva, hogy ma 23:00h-kor kezdi, de a TV-n az NG-n 'Élet az FBI kötelékében' mûsor van az elözetes köv. infóban van kiírva...?:(
twillight 2010 márc. 02. - 22:21:23
(166/196)
Balul sült el? És ugyan mi, gyermekem?

És csak megjegyezném, hogy elméleti síkon az idõ ugyanolyan, mint a tér, vagy egy folyó. A megfelelõ eszközzel bejárható. Nincs ezen semmi csodálatos.
twillight 2010 márc. 02. - 22:19:38 Előzmény chosette
(165/196)
Én a jövõn / jelenen változtatnék, és ELMÉLETBEN a múlton. A valóságban gondolkodva viszont eszem ágában nem lenne belenyúlkálni a múltba a lehetséges következmények miatt.
Ellenben ha PONTOSAN tudnánk, vagy nem lenne már más választásunk...
chosette 2010 márc. 01. - 23:42:48
(164/196)
Azért találtam ellent mondásosnak,mert azt írtad nincs értelme változtatni a múlton viszont avval,hogy eltörölnéd a vallásokat,már változtattál.
twillight 2010 márc. 01. - 23:37:02
(163/196)
Miért lenne nevetséges?

A tudomány mindíg is elõrejelezte, mire számít adott jelenségekkel kapcsolatban.

Amúgy egyfajta idõutazást már megcsináltak laborban.
chosette 2010 márc. 01. - 23:36:59
(162/196)
Ez tényleg nevetséges,de én megyek és megálmodom,hogyan készítsek idõgépet,és utazzak a múltba aztán a jelenemet megváltoztatva megnézem milyen lesz a jövõm :) jo8
twillight 2010 márc. 01. - 23:35:17
(161/196)
Hol ellentmondás az, hogy nem folytatsz valamit?

A mostani, és múltbeli, és jövõbeli vallásokkal mind ugyanaz a bajom: változatlanságot hírdetõ, dogmatikus, meséket valóságként kezelõ, alaptalan hazugsággyárak, amiknek alapvetése a rasszizmus, intolerancia és hülyeség.
chosette 2010 márc. 01. - 23:27:14
(160/196)
éééééééééén? :s Egyszerû ember vagyok,én nem kaptam képességet senkitõl.Ezért kérdeztem tõled.Hátha kapok ötletet.
chosette 2010 márc. 01. - 23:10:37
(159/196)
Erre már én is gondoltam,te hogy csinálnál idõgépet?
chosette 2010 márc. 01. - 23:05:31
(158/196)
Nem tudnál Ádám és Éváig vissza menni,Csak a te idõdig.Próbáld meg te elkészíteni az idõgépet, a lapodat olvasva biztos megtudod csinálni.
chosette 2010 márc. 01. - 22:59:03
(157/196)
Már megépítették,csak még nem mûködik.