tombenko 2009 nov. 02. - 21:07:30 Előzmény chosette
(136/196)
Nyolc órakor kezdi a csatorna. Az egyes mûsorszolgáltatóktól amíg elér a készülékig a jel, erõsen változó lehet.
chosette 2009 nov. 01. - 17:02:03 Előzmény tombenko
(135/196)
Arról is volt szó ebbe a mûsorba,hogy aki a vonaton ül annak másképp jár az idõ,mint aki az állomáson.Ez azért jutott eszembe,mert egyik nap a bátyámmal beszélgettem skype-n és közbe ment a Dallas. Egyszer csak arra lettem figyelmes,hogy a jelenet ami már nálunk volt az náluk késõbb következet.fél,egy perces csúszással.Még szórakoztunk is rajta.Neki T-Home-ja van nekem UPC.De szerintem a 8 óra az mindenhol 8 óra.Esetleg lassúbb a T-Home mint a UPC?Hát csak ez jutott eszembe.
tombenko 2009 okt. 19. - 23:39:41
(134/196)
Én inkább eljárnék néhány nagy kedvenc koncertjeire. Manowar, Warlock, Black Sabbath, Hendrix... De szép lenne!
chosette 2009 okt. 19. - 15:21:14 Előzmény tombenko
(133/196)
Hát még inkább ott mint itt. Ott még talán tudnék tenni magamért valamit amíg élek.
tombenko 2009 okt. 17. - 20:18:14 Előzmény chosette
(132/196)
Igen, ha sikerül odamenned, akkor öregedni fogsz. Sõt, meg is halhatsz.
chosette 2009 okt. 17. - 18:39:18
(131/196)
Ja és valaki azt mondta itt,mi van ha megnyerném a lottó 5-öst.Hát közlöm vele nem tudnám megnyerni,mivel nem lehet utána járni, mik voltak akkor a nyerõ számok.Megnéztem,de semmi.Lehet én nem tudok keresni.Vagyis nem tudnám el venni senki pénzét.
chosette 2009 okt. 17. - 18:05:14 Előzmény tombenko
(130/196)
Elkezdtem olvasni amit be linkeltem neked,de az eleje ugyan az amiket,már beszéltünk.Fel vettem a kapcsolatot Mr Mallett-el aki az idõgépet készíti.Van könyve is,de mivel nem magyar ezért én nem rendeltem meg.Van egy kérdésem.Tételezzük fel meg van az idõgép beütöm mondjuk az 1954 -s évet.2009 - ben 52 éves vagyok vissza az idõben 1954 ben is.Öregszem ugyan úgy mint az ott élõ emberek?Vagy meg tudom várni a 2009-s évet?Vagy esetleg meg hallok ott,de a fiatalabb énem tovább él.Akkor mi lesz 2009-ben? Nem is fogok emlékezni semmire.Hát most ez jutott az eszembe.
tombenko 2009 szept. 20. - 19:50:53 Előzmény chosette
(129/196)
No még egyszer: A puszta ottlét még nem feltétlenül okoz paradoxont, azonban ha valami eközben hozzájárul, hogy a jövõben változást okozzon, akkor könnyen elõfordulhat. Például ha elárulod ifjabb magadnak az idõutazás módszerét, akkor az nem okoz paradoxont, legfeljebb egy önfenntartó hurkot. Ha azonban megsemmisíted a saját erre vonatkozó számításaidat a befejezés elõtt, akkor igen. De hogy egy lélek két testben? Eleve nincs definiálva, mit értünk lélek alatt, de igen valószínû, hogy az is változik az idõvel, ergo technikailag két lélek két testben.
chosette 2009 szept. 20. - 09:22:52
(128/196)
Én itt most egy azt hiszem Vandame-s film jutott az eszembe amikor oda lökik a jelen levõ emberkét a múlt béli önmagához és meg hall.Mondván,hogy egy testben nem lehet 2 lélek.Erre mondtam én azt,hogy ez így nem igaz.Ha az a paradoxon amit te leírtál akkor paradoxont hoznék létre,mert ha lehetséges lenne akkor persze,hogy megváltoztatnám az életem.Különbem miért akarnék vissza menni?
tombenko 2009 szept. 19. - 23:26:55
(127/196)
Hm. Egyelõre én is csak tervezem, nagyon beindult az év.
Az, hogy találkozol önmagaddal, magában még nem okoz paradoxont. Azonban bármilyen hatás, ami tõled, mint idõutazótól származik, már igen. Különösen, ha a jövõbeli létfeltételeidet is befolyásolja.
chosette 2009 szept. 19. - 21:06:25 Előzmény tombenko
(126/196)
Bevallom töredelmesen én még nem olvastam belõle egy szót sem.De azért írok,mert ma eszembe jutott valami.Ha létezne idõutazás és vissza lehetne menni, azt mondják,hogy nem találkozhatok magammal,mert paradoxon jöhet létre.De miért?Úgyan az a test ugyan az a lélek és ugyan az a gén.Nem egy testbe lenne 2 lélek,hanem 1:1.
tombenko 2009 szept. 10. - 12:30:33
(125/196)
Rendben.
chosette 2009 szept. 10. - 08:40:52 Előzmény tombenko
(124/196)
Én is csak tegnap mikor a barátnõm mondta,hogy a fekete lyukról van benne írás.Megkerestük és elolvastuk.Mivel még csak az eleje,mert részenként fogja írni,nem nagy durranás volt.A bevezetõje.Persze lehet téged ez is megfog.Én is bele fogok olvasni amit küldtem neked linket és megbeszéljük jó?
tombenko 2009 szept. 09. - 19:21:31
(123/196)
Érdekesnek tûnik a link, de csak hétvégén lesz idõm áttanulmányozni. Köszi!
Elixír? Nem ismerem az újságot. Nem találkoztam még vele.
chosette 2009 szept. 09. - 13:41:09 Előzmény tombenko
(122/196)
http://www.date.hu/~nasa/ati.html

Nem olvastam el,csak küldöm neked,mert érdekes képek vannak benne.Azt még nem találtam meg,hogy az amcsik csináltak fekete lyukat,mert valahol ezt olvastam.Nem magamtól szedtem.De meg keresem azt is.És ha van pénzed vedd meg az elixír újságot az Augusztusi számba a fekete lyukról beszélnek,és folytatják majd.Ez az elsõ része volt.
tombenko 2009 szept. 07. - 19:13:05
(121/196)
Ja, és nem, nem csináltak fekete lyukat még sehol. Amerikában sem. Elég látványos jelenségekkel járna ugyanis...
tombenko 2009 szept. 07. - 19:12:04
(120/196)
A féregjárat számunkra nem egy husszú csõ, amiben mászkálni lehet. Inkább a téridõ két tartományát összekötõ csõ, amiben az elmozdulás rendkívül nagy sebességû. A nyílása leginkább egy gömbhöz hasonlítható a számunkra. Nem fog az elmászkálni, állhat egy helyben a gép. De nem tükör, meg fodrozódó felszín, ennyiben tévednek a filmek.
Nem, nem csináltak még. A CERN-ben épített LHC célja a nagyenergiájú részecskeütközések vizsgálata, amik során az univerzum keletkezése utáni pár pillanatot vizsgálhatják. Illetve azokat a viszonyokat. Nem fekete lyukat és nem féregjáratot akarnak csinálni. Fõleg, hogy egyelõre ilyet csak megynitni tudunk, bezárni nem, mert nincs elég antianyagunk.
chosette 2009 szept. 07. - 13:01:29 Előzmény tombenko
(119/196)
Féregjárat nélkül,nem lehet idõben utazni?Ha már van idõgép?Láttad az idõgép címû filmet?Ott nem volt féregjárat.Beindította és a gép egy helyben állt csak az idõ változót.Ilyen nem lehetséges?De maradjunk itt.Mind ezt a tudósok nem tudják?Hisz azt mondják lehetséges lesz.Tudom a média nagyítja.De cern-ben is elindították és az lett az eredménye,hogy még finomítani kell rajta.Amerikába is van ahol kis mennyiségben jött létre fekete lyuk.Akkor ezt mire véljem.Értem amit mondasz,de azt nem amit a tudósok csinálnak.
tombenko 2009 szept. 03. - 22:13:18
(118/196)
A valószínûsége _közel_ 0. Bár a nulla valószínûség sem jelent lehetetlent. Ahogy közeledik a féregjárathoz, akkor, mivel tulajdonképpen egy fekete lyuk eseményhorizontjáról van szó, a közelebbi részeire erõsebb gravitáció hatna, mint a távolabbiakra. Egy idõ után a nagy különbség a két vége között széttépne bármit. Még az atomokat is. Minden, ami a fekete lyukba zuhan, megszûnik anyagnak lenni, éppen ezért kétésges, hogy a lyuk másik végén, a féregjárat kijáratán ugyanaz jönne ki, mint ami bement.Ez ellen csak úgy lehet védekezni, hogy valahogyan egy kis térrészben kikapcsoljuk a gravitációt, ami a mai tudásunkkal képtelenségnek tûnik. A gravitációt leíró elmélet ugyanis azt a tér görbületeként értelmezi. Ha ezt a görbületet meg tudjuk szüntetni, akkor van kikapcsolva a gravitáció. Azonban a féregjárat is a tér görbülete. Azaz ha egy test körül megszüntetjük a gravitációt, akkor nem tud belépni a járatba, mert az bezárul elõtte. Ezek szerint vagy belépünk a féregjáratba, de még elõtte megszûnünk létezni, vagy be sem tudunk lépni, de túléljük.
chosette 2009 szept. 03. - 21:28:12 Előzmény tombenko
(117/196)
Tehát azt mondod,hogy nem biztos,hogy emberként jön ki,ennek valószínûsége0.Akkor emberként fog ki jönni!Na jó nem kötözködöm.
Nem hiszem,hogy ne emberként jönne ki a másik oldalon.Hisz a másik oldalon is föld lenne,és ugyan olyan a mágnesessége.Nem lehetséges,hogy máshol lesz a feje,vagy a keze..stb.Amikor valaki be megy a féreg lyukba, vagy járatba, és esetleg atomjaira omlik,de ugyan azon helyen maradna.Képzelem úgy,hogy van a járat és az emberek poci pontra esik szét,de a helyzete ugyan az.Vagyis minden test része azon a helyen van ahol eredetileg.Amikor kijön össze áll.Remélem érthetõ voltam.És remélem a mi idõnkbe jön el.Én nagyon szeretném.