chosette 2009 aug. 25. - 23:08:15
(96/196)
Én azt hiszem kellett okosság,amiért az õ elméletét elfogadták.Én hiába olvasok el valamit és elkezdek töprengeni rajta egész ellenkezõleg mondanám mint a tudósok,de nekem ez tûnne logikusnak.Kiröhögnének.Pedig lehet igazam van.Jó lehet,hogy nem volt okos,de jó beszélõkéje volt és rafináltsága is,hogy elfogadják az elméletét.Ebbõl az derül ki okos volt.És bezárult a kör.Vagy csak én ütöm az egyik szavamat a másikkal.

Am.Úgy tudom a gyereki viszont nem voltak okosak,sõt az egyik elmegyógyintézetbe került.Szegény.
twillight 2009 aug. 25. - 22:49:58
(95/196)
Volt bizony valaki olyan okos. Igen régóta tudjuk, hogy az összes gondolatért és magáért a személyiségért az agy és csakis az agy felel, így logikus volt megvizsgálni.

Einstein amúgy nem volt igazán okos, csak jó helyen volt jó idõben. Mindenki körülötte el volt merülve a saját kis szakterületén, neki meg odacsorgatták az összes lepárolt infót, neki meg csak össze kellett illesztenie az egyenleteket egy rendszerbe. (pl. A+B = C volt az egyik papíron, míg E+F = C a másikon, és kész is volt Herr Einstein nagy dobása)

A fickónak amúgyis alig volt 160-165 az IQ-ja, nem csoda hogy folyton az Üreges Föld és más habókosságok kutatásába fogott.
chosette 2009 aug. 25. - 22:11:39 Előzmény tombenko
(94/196)
Bocsi.Utána néztem az iránytûrõl ennyit figyelt meg
"Ötéves korában apja megismertette az iránytûvel. Einstein késõbb ezt a tapasztalatát tartotta a legmeglepõbbnek: ekkor értette meg, hogy valami az „üres” térben is hat a tûre."Wikipédiából.Végül is igaz nem beszélt idõ utazásról,viszont olyan elméletei voltak mint pl.a Brown-mozgás, a fényelektromos jelenség a speciális relativitáselmélet,kvantumelméletet...stb és ezeket az elméleteket,használják a mai tudósok az idõutazáshoz.Gondolom én.

Még egy érdekesség amirõl beszéltettek ti is, plusz még valami át másolom a Wikipédiából.

Egyedül egy ápolónõ volt jelen a halálos ágyánál, aki elmondta, hogy a beteg német szavakat mormolt, melyeket õ nem értett. Még aznap elégették mindenféle ceremónia nélkül a New Jersey-beli Trentonban, ahogy õ szerette volna. Hamvait ismeretlen helyen szórták szét.

Csak azt nem tudom,ha elhamvasztották akkor ,hogyan lehetséges ez?

Az agyát egy dr. Thomas Stoltz Harvey nevezetû, a halottszemlét végzõ patológus megvizsgálta, de nem talált semmi érdemlegeset. 1999-ben a McMaster University részletesebb vizsgálata kimutatta, hogy a parietal operculum régiója hiányzik, és ennek ellensúlyozására belsõ parietális lebenye 15%-kal szélesebb a szokásosnál. A belsõ parietális régió felelõs a matematikai gondolkodásért és a térlátásért.

Volt valaki aki gondolt arra,hogy az agyát ki vegyék és megvizsgálják,miért volt olyan okos?Én nem tudtam volna olyan rögtön erre gondolni.Persze én nem vagyok orvos,se tudós,csak egy egyszerû ember.
tombenko 2009 aug. 23. - 20:28:51
(93/196)
Én is utánanézek.
chosette 2009 aug. 23. - 19:20:21 Előzmény tombenko
(92/196)
Én azt olvastam róla,hogy voltak.Méghozzá akkor mikor az apjától kapott egy iránytût.A tû és a lap közötti rést nézegette.De jobban utána nézek és leírom.
tombenko 2009 aug. 23. - 11:49:43
(91/196)
Nem is voltak idõutazásos elméletei. Amikor kiderült, hogy a saját elmélete lehetségessé teszi az idõutazást, igyekezett olyan lehetõséget keresni, ami ezt megtiltja. Szóval nem vonhatta vissza.
chosette 2009 aug. 23. - 11:20:22 Előzmény tombenko
(90/196)
Lehet, vissza vonta az idõutazás teóriáját.Jobb szót nem találtam.De a mai tudósok viszont nem.Továbbra is kutatják.
tombenko 2009 aug. 22. - 14:45:29
(89/196)
Hát fene tudja. Sajnos ezt valószínûleg már sosem fogjuk megtudni.
pozsizsuzsi 2009 aug. 22. - 14:28:25
(88/196)
Ha értett volna, akkor még nagyobb zavar lenne. Gondolj bele a Mehr Lichtbe, pedig az csak kettõ szó. :)
tombenko 2009 aug. 22. - 13:47:34
(87/196)
Megvan, köszi! Ide is írtam, csak rosszul utaltál rá. :)
Teljesen mindegy, hányszor mész vissza. Már az elsõ utazás paradox helyzetet idézne elõ. Tudom, hogy mindenkinek van olyan esemény az életében, amit szeretne megváltoztatni, vagy még egyszer átélni, de sajnos ez fizikai formában (legalábbis jelenlegi tudásunk szerint) nem lehetséges.
Számomra viszont a visszatekintés lehetõsége is bõségesen elegendõ, hiszen a tudásunk így csak gyarapodik. Másrészt pedig így sok vitatott történelmi eseményt lehetséges lenne tisztázni. (Bár ennek a turbómagyarok és környékbeli társaik annyira nem örülnének. :) ) Gondold el, példának okáért, Einstein utolsó szavait nem ismerjük, mert az ápolónõ, aki vele volt, csak annyit tudott mondani, hogy hosszan beszélt, de nem tudjuk mit, mert nem értett egy szót se németül. Ki tudja, mit mondhatott...
chosette 2009 aug. 22. - 09:32:07
(86/196)
Ebbe a mûsorban van egy férfi akinek az apukája meghalt mikor 9 éves volt(Megjegyzem én is annyi idõs voltam mikor az én apukám meghalt.Ráadásul mellette feküdtem.)nem tudót elbúcsúzni tõle és elkezdte építeni az idõ gépet.Ennek 40 éve.Tehát õ is abban bízik,hogy sikerül vele beszélni, és olyat mondani amit szeretne, és megnyugszik.Aztán többet nem is kell neki vissza menni-e,vagyis nem fogja megépíteni az idõgépet.De nem így nálam.Nem én építem az idõgépet,tehát akkor megyek és annyiszor ahányszor akarok.
Lásd: a Deja vu filmet.
offtopic
tombenko 2009 aug. 21. - 22:57:12
(85/196)
Akkor pontosítok: Sem Istenben, sem Allahban, Buddhában vagy Brahmában, Quetzalcoatlban vagy Manitouban nem hiszek. Sem társaikban. De ez már nagyon offtopic.
chosette 2009 aug. 21. - 22:52:36
(84/196)
Meg könnyebbültem.akkor beszélgessünk tovább,de csak holnap.Mennem kell.Én sem hiszek istenségekben,csak 1 Istenben.
tombenko 2009 aug. 21. - 22:44:59
(83/196)
Miért ne vitatkozhatnál. Az értelmes vita csakelõrébb visz minden résztvevõt. Felõlem pedig abban hiszel, amiben akarsz, nem akarlak ebben befolyásolni. Valamilyen formában én is hivõnek számítok, bár konkrét istenségekben nem hiszek.
chosette 2009 aug. 21. - 22:39:00
(82/196)
Hát nem is tudom,hogy érdemes-e egy tanárral beszélgetnem.Fõleg,hogy ért a Matekhóz a fizikához és a kémiához.Én egyébként hiszek Istenben akkor hülye vagyok?Viszont szeretek az idõutazásról beszélgetni.
tombenko 2009 aug. 21. - 22:31:48
(81/196)
Jó rég néztem, kihagy a memóriám, de nem emlékszem, hogy megemlítették volna benne. De lehet, hogy tévedek.
chosette 2009 aug. 21. - 22:28:19
(80/196)
Ennek a topknak a filmjébõl.Amikor még adták a National Geografics adon.(Nem biztos,hogy jól írtam le)
tombenko 2009 aug. 21. - 22:25:14
(79/196)
Itt ráadásul Brookahvenrõl van szó. Ott már elég régóta mûködik a gyorsító, de még egyszer sem figyeltek meg fekete lyuk képzõdésére utaló eseményt, A számítások az energiasûrûségen alapulnak, ami azonban nem elég indok a fekete lyuk létrejöttéhez. Egészen pontosan arról van szó, hogy egyes részecskefolyamatokban az akkora energia koncentrálódik egy igen kis térfogatban, amennyi egy fekete lyuk környezetére jellemzõ. Ez _nem_ jelenti azt, hogy keletkezhetnek is. Ezt csak "véletlenül" így közvetítették a kevésbé hozzáértõ újságírók.
Egy jó érv: A gyorsító mûködése során nem egy-két, hanem több milliárd ütközés történik - a másodperc töredéke alatt. Ha lenne valamekkora valószínûsége egy fekete lyuk keletkezésének, akkor az nagy valószínûséggel már bekövetkezett volna. Mivel ez nem történt meg, ezért nyugodt lélekkel kizárhatjuk, mint lehetséges eseményt.
Valezius 2009 aug. 21. - 22:10:52
(78/196)
Nem pont itt olvastam iylet, de most ez is megfelel.

http://www.nol.hu/archivum/archiv-359766
"Fekete lyukak keletkeznek a brookhaveni részecskegyorsítóban egy amerikai fizikus számításai szerint, eredményét azonban vitatják. Aggodalomra akkor sincs ok, ha igaza van, mert a részecskeütközésekben csak veszélytelen "mini" fekete lyukak keletkezhetnek."

Szóval nem akkora hülyeség ez, mint aminek te beállítod :)
tombenko 2009 aug. 21. - 21:41:49 Előzmény chosette
(77/196)
És még építeni is fogja...
A fekete lyuk nem egyszerûen elszívja a fényt. A fekete lyuk egy olyan objektum (jobb szót nem tudok), amelynek felszínén a szökési sebesség nagyobb, mint a fénysebesség. Értelemszerûen innen tehát semmi nem szabadulhat ki, semmilyen információ nem távozhat. Ilyet senki nem szeretne létrehozni a Földön, nem tudom honnan vetted.