Téma: Mintaapák

offtopic
guess.who 2021 jún. 07. - 21:50:51 Előzmény napraforgó
(3062/4882)
Azon gondolkodom, hogy a mostanában leállított (befejezett/abbahagyott) három sorozat (MA, KA, Dr.B) és a DÖ közül valahogy mégis ez a nyominger, ostoba, irracionális reakciókkal telitömött, hülye hibákkal díszített, erőlködős-izzadságszagú népneveléstől bűzlő produktum az, amit a legjobban sajnálok és szeretném, ha folytatnák.

Én igazából Szabit bírom (a "sztárügyvédségéhez" képest hihetetlenül bugyuta viselkedése ellenére és főleg az agyturkászos jelenetek miatt), GügyeGeyza suttogása végső soron túlélhető, Makit áttekerem, Ádám meg majdnem szimpatikus. Tamásban egyedül Lindát és a lányát bírom - és mivel most úgy néz ki, mindkettő megvan, így nincs vele gond. :)
Tudom, hogy ez így túl egyszerű, de a Körösztanyádban végképp nincs semmi/senki szimpatikus vagy érdekes, a Dr. B.-t sikerült olyan szinten összezagyválni, hogy már az sem érdekel, a DÖ még ugyan e kettőtől valamilyen tűrhetőbb volt, de összességében az első évadot leszámítva az is egy katasztrófa volt. Ahogy mondani szokták: afféle állatorvosi ló lett belőle, azaz minden megvolt benne a "hogyan NE csináljunk tévés produktumot" kézikönyvéből...
4/10
napraforgó 2021 jún. 06. - 10:47:31 4/10
(3061/4882)
A sorozattal az a bajom, hogy nincs egyetlen szerethető figura sem az apák között.

Geyza a nagyképű, nagypofájú sztárfocista (aki az ex megjelölést nem szivesen hallja), aki eltartja a családját. Az ő feleségének nem kell állásba mennie, pont elég, ha süt, főz, mos, neveli a gyerekeket és kiszolgálja őt. A többi nem számit.

Szabi a maga módján szintén macsó, csak ő az eszére büszke. Nincs olyan bonyolult jogi ügy, amivel ő nem boldogulna. A nők a lábai előtt hevernek, nincs olyan nőci, akit ő ne tudna meghóditani, elcsábitani. És kb. csak eddig érdekesek. Aki már megvolt, az mehet is.

Miki, na ő aztán... Ő maga a megtestesült szerencsétlenség. Amibe fog, az rosszul sül el. Pedig ő mindig és mindenkinek csak jót akar. Verát sajnálom, hogy pont egy ilyen lúzerbe kellett beleszeretnie. Ráadásul kétszer.

Tamás kezdetben szimpatikus volt. Özvegyember, 2 éve egyedül neveli a kislányát, rendesen dolgozik, még a rémes anyósával is megpróbál kijönni. Amig csak lehet. És a szerelmi élete is szépen indulna egy kedves óvónővel, ha nem lenne a nő régi pasija és az ármánykodó anyósa.
Aztán Tamásban is csalódni kellett, totoja szar alak lett, aki nem mert, nem akart kkűzdeni a szerelméért. Inkább hagyta magát behálózni egy erőszakos nőtől, aki szemmel láthatóan a házasságra hajtott. De megint gyáva volt, nem mert kiállni magáért és egész addig sodródott, amig a nő meg nem únta, hogy nem tudja elérni, amit akart.

Ádámról nem nagyon lehet mit mondani, ő a felnőni nem akaró örök gyerek, aki soha semmiért és senkiért nem akar felelősséget vállalni. Csak úgy sodródik az életben, bejárta ugyan a világot, de soha nem ért el semmi. Nem tud felmutatni semmit, semmire nem lehet büszke. Mert hogy legalja munkákból tengődött, jórészt hajléktalanként, az ugye nem nem egy olyan eredmény, amire büszke lehetne.

Mostanában divatosak az olyan sorozatok, amelyekben nincs egyetlen egy olyan szereplő sem, akivel a néző azonosulni tudna, akinek drukkolhatna, hogy a nehézségek ellenére végül jól alakuljon az élete.
Ennyiben még a túlzó, nyálas mexikói és egyéb latin-amerikai sorozatok is jobbak voltak, hisz ott lehetett drukkolni Izaurának, hogy megszabaduljon a rabszolgasorstól, Esmeraldának, hogy visszanyerje a látását és boldog legyen a kisfiával a gonosz Malaver doktor ármánykodása ellenére.

De itt kinek lehet drukkolni? Hogy Makinak jöjiön meg az esze? Reménytelen. Szabinál volt egy halvány remény, mikor összejött Emmával, de elszúrta, mert nem dobta ki időben Katát.
Tamás szintén elszúrta, mert beengedte az életébe Mártát, akit nem is szeretett, csak kényelmes volt elfogadni a gondoskodását az ágyban és az asztalnál.
Talán Géza volt az, aki valamelyest megküzdött Klára szerelméért és később nem hagyta dolgozni a terhes feleségét. Persze azért ő sem erőltette meg magát túlzottan, megmaradtak a hülye dolgai (lásd pl. a fogorvosnál töltött idétlenkedéseit)

Hát most melyik pasit szeressem? nyilván egyiket sem. Egy darabig, rövid ideig még el lehet szórakozni a hülyeségeiken, na de azért a két, meg három évad az már mégis túlzás.

Maradnak a német osztrák családsorozatok A hegyi doktor újra rendel, az Erdészház Falkenauban, meg az olasz Matteo atya. Bármelyik jobb, mint az ócska mai magyar sorozatok.


offtopic
guess.who 2021 jún. 06. - 08:55:52 Előzmény napraforgó
(3060/4882)
Nekem most leginkább az tűnt fel Kamarásban, amit korábban emlegettetek, ti. hogy TÉNYLEG suttog, ha kell-ha nem. Jóformán soha nem volt egyetlen, normális hangon előadott mondata sem (kivéve az üvöltözéses jeleneteket), ami azért picit fura. Ha ez rendezői utasítás volt, akkor érdekelne az oka - mert hogy ennyiszer nem "tévedhet véletlenül" rossz hangszínbe a színész, az biztos.

Egyébként az összefoglalóddal egyetértek, talán csak Szabi rí ki ebből az egyre mélyebbre süllyedő kreténcsapatból: neki azért vannak jó megnyilvánulásai. A pszichológusos jeleneteket én mondjuk szerettem, és azt is, hogy láthatóan tanult azokból a figura, nem csak tölteléknek voltak betéve.
Tamás Mártásos szerencsétlenkedése már az első fordulóban is rém unalmas volt, Maki soha nem is volt érdekes (talán más színésszel jobb lehetett volna, de a figura maga szörnyű), Ádám meg... azt mondják, új seprő jól seper, de Ádám még mindig a szemeteslapátot keresgéli a sufniban, két természetellenesen hangsúlyozott mondat közt. Csoda, hogy nem csapta le még a kezéről Ítit bármelyik epizódszereplő.

Megjegyzem: "mit csináltak belőle? Egy hülye szamarat, aki két nő között vergődik és nem meri megmondani az egyiknek, hogy nem ő az igazi és nem akar megismerkedni népes családjával. De a másikért meg nem mer kiállni, nem mer küzdeni, hagyja magát lerázni." - ezt akár Makiról is írhattad volna. Ja, meg Geyzáról. Ja, meg Szabiról... Tulajdonképpen Ádám az egyetlen olyan "főszereplő", aki nem ugyanerre a sémára épül - bár nála meg az egyik nőt az "elmegyek világgá" helyettesíti.
4/10
napraforgó 2021 jún. 05. - 05:18:34 4/10
(3059/4882)
Végignéztem az utolsó epizódot is Gézával, igaz csak felvételtől, mert Tamási Áron Ábelje jobban érdekelt élőben.
Meg kell mondjam, eléggé elkeseredtem. Kamarás Ivánban nagyot csalódtam, azt hittem, ő hitelesebben fogja hozni a bunkó, macsó apukát. De Kamarás végig ripacskodta az évadot. Az összefoglalóban minden kiragadott részletben borzalmas volt. Persze a szerepe is, na de ő meg sem próbálta eljátszani bunkó Gézát normálisan.

Ez a buta összefoglalósdi csak arra volt jó, hogy rájöjjek, hogy ebben a sztoriban nincs egyetlen szimpatikus szereplő se,, mindenki szerencsétlen és tökhülye. Az apák biztosan. De a hozzájuk tartozó nők se sokkal jobbak.

Tamás egy normális, helyes fiatalember volt, aki felköltözött Mátraszentimréről, hogy a lánya közelebb legyen a nagymamájához. Özvegyember, aki a felesége halála óta nem foglalkozik a nőkkel, csak a kislányának él. És mit csináltak belőle? Egy hülye szamarat, aki két nő között vergődik és nem meri megmondani az egyiknek, hogy nem ő az igazi és nem akar megismerkedni népes családjával. De a másikért meg nem mer kiállni, nem mer küzdeni, hagyja magát lerázni.

Miki az elejétől a végéig hülye lúzer, benne szemernyi szeretnivaló nincs. úgy hülye, ahogy van. Verát csak sajnálni tudom, hogy ő visszafogadta.

Szabi link, nőcsábász ügyvéd, akinél egy nő csak addig számit, amig megfekteti. Talán az egyetlen különbség Emma, de ő is csak azért kell, mert másnak is. És nem tűrheti, hogy más nagyobb macsó legyen, mint ő.

Ádám nem tudom, hogy került e körbe, neki semmi köze semmiféle apasághoz, családhoz, Ági frankón kirúgta. Mondjuk ő se szimpatikus, egyetlen percig sem.

És ha én is összegzek igy a végén, hát bizony engem egyik krapek sem érdekel. Ha végleg befejezik, nem fogok sirni utánuk.
offtopic
guess.who 2021 jún. 04. - 21:24:50 Előzmény janderka
(3058/4882)
Á, nem volt az már nyár az autós kirándulásnál, inkább olyan szeptember, esetleg október eleje (nem hangzott el a táncverseny dátuma valamikor, csak az, hogy "szombaton"?), Csengéék meg már tényleg hetekkel később ültek a padon, szóval az lehetett november. :)

Oké, az tényleg fura, hogy nem kéri számon Makit a fickó - de végső soron a német illetőnek lenne erre oka, azzal meg Maki nem is találkozott.
No meg: attól, hogy mi nem látjuk jelenetben, még elképzelhető, hogy megverekedtek egymással valamikor. ;)
3/10
janderka 2021 jún. 04. - 20:38:01 3/10 Előzmény guess.who
(3057/4882)
Nem erre gondolok hogy Linda miért esőben induk dolgozni és miért napsütesben érkezik, hanem hogy míg Ádám és Ági full nyárban kocsikáznak vidéken, addig Csenge meg Dorka novemberi őszben gubbasztanak a parki padon.

Ahogy a melódíler apukával sem az a gond, hogy nem láttuk többet, hanem hogy miután Miki ki se megy Németbe, nem bassza őt pofán a fickó, amiért full bepalizta őt és a kinti megrendelőt.
offtopic
guess.who 2021 jún. 04. - 20:10:16 Előzmény zazee
(3056/4882)
"az utóbbi időben játszott sorozatok /úgy a retekadón, mint a konkurenciánál/ nívótlan, összecsapott, életszerűtlen gagyik. Ez azért korábban nem volt így."
Vigyázz, ez már a túlromantizáló "bezzegazénidőmbenmindenjobbvolt", és az nagyon félrevihet... :)

Ettől függetlenül egyetértünk. :)
offtopic
guess.who 2021 jún. 04. - 20:08:16 Előzmény janderka
(3055/4882)
Tudja fene, ebben most nem értek egyet.
- A novemberi ballagás tényleg zavaros, az az okoslevél-átadó valóban ilyen utóforgatott baromságnak tűnt, mert sem előzménye nem volt, sem következménye: mindössze két jelenet (1: Csenge hazahozza az okoslevelét (amit szintén évzáróra!! kapott, ha jól rémlik), erre Hanna elirigyli tőle, Maki meg szokás szerint azonnal lefetyelni kezd jó kiskutya módjára. 2: az oviban máris évzáró van, át is adják Hannácskának az okoslevelet, aztán vágás.)
- A német álommelós apuka elvégezte a "feladatát", azaz bekábította Makit, majd Vera kikábította - ergo nincs már rá szükség tovább, epizódszereplő volt. Megjegyzem: szerintem Maki a buszpályaudvari szuperromi csókjelenet után még dolgozott a fickó lakásában egyszer, csak a fickó nem volt ott.
- Petra és Muki eltűnése szintén érthető: azért nem voltak ők főszereplők, csak a Vera-Maki tengely megpörgetése volt a feladatuk. Igaz, ez az első évad végére elég alaposan sikerült, de mostanra mégis visszatalált a drága, jólelkű, szupermacsó Makicska anyucikájához. :)
- Évszakváltások: ha igaz, akkor a forgatásnak ebben a szakaszában éppen ősz volt (október-novembert vélelmeznék a múltkori, dátumos fecni alapján). És az ősz olyan, hogy tényleg változékony: egyszer ködös-szürke-nyálkás-hideg, másszor meg felhőtlen-napos-szinte nyárias. :) No és az sem biztos, hogy az egyes jeleneteket sorban vették fel (sőt: valószínűbb, hogy nem), tehát simán lehet, hogy Linduska elindul az oviba otthonról napsütésben, de mire megérkezik a két héttel később forgatott ovis jelenetbe, már ködös és hideg idő van. Ebben mondjuk megértem a készítőket: a feszes menetrend miatt nemigen tudnak egy hetet várni a jelenet felvételével, ha hideg van, hát kabátot adnak a szereplőkre és hajrá. :)

Ettől függetlenül azért még valószínű, hogy volt vagdosás, csak erre -szerintem- nem pont azok a bizonyítékok, amiket felsoroltál. :)
3/10
janderka 2021 jún. 04. - 19:50:16 3/10
(3054/4882)
Nem kell hozzá laposföldhívőnek lenni, hogy lássuk, itt rengeteg snittet kivágtak és átszerkesztettek - akárcsak a Dokibalinál.
Üvöltött a dolog összevisszaságából:
- Novemberi ballagás
- Németországi álommelóval megbízó apuka köddé válása
- Petra&Mukika hosszú eltűnése
- Különféle szereplők blokkjai közti kimagyarázhatatlan évszakváltások
- és a többi...
1/10
zazee 2021 jún. 04. - 19:42:52 1/10
(3053/4882)
Én nem vagyok ennyire hozzáértő, mint amennyire az előttem kommentelő tanult kollégáim. Én csak egy mezei átlagnéző vagyok és azt vettem észre, hogy az utóbbi időben játszott sorozatok /úgy a retekadón, mint a konkurenciánál/ nívótlan, összecsapott, életszerűtlen gagyik. Ez azért korábban nem volt így. Ez már a nézők totál semmibevétele. Pedig azért rendesen fizetünk ezekért a gyatra műsorokért.
offtopic
guess.who 2021 jún. 04. - 17:03:51
(3052/4882)
"ha egyszer kifogy a bulvár a témából"

Jajj-jajj-jajj! :D Hogy is volt az Salamon Bélás kabarétréfa? "Ha én egyszer kinyitom a számat! Ha én egyszer elkezdek beszélni!" :)
offtopic
guess.who 2021 jún. 04. - 15:36:35
(3051/4882)
"évekkel később valamilyen addigra gyakorlatilag azonosíthatatlan technikai munkatársnak jár el a szája"
Oké. És ki a fenét fog érdekelni majd akkor, hogy egy "senki nem emlékszik rá, annyi éve volt" filmsorozat romló nézettségi adatai miatt kapkodva, utólagosan vagdosni kezdték a részeket? :) Ma, amikor folyamatosan, irtózatos mennyiségű bulvárszenny ömlik mindenhonnan, karaktergyilkosságok és agybeteg összeesküvés-elméletek kapnak kemény kormányzati hátszelet a közmédiában - szerinted mennyi ideig érdekli az embereket egy hasonló téma? Gondold meg: minden a MOST-ra van kihegyezve, az promptra kapott hírekre - és ezt tökéletesen védik a titoktartási nyilatkozatokkal...
offtopic
guess.who 2021 jún. 04. - 15:30:30 Előzmény janderka
(3050/4882)
Továbbra sem védeni akarom a tévékettőt, de a lényeg ott van, hogy " el tudok róluk képzelni" - tények, bizonyítékok és valódi érvek nélkül, csak feltételezésekre, "mi volna, ha" sztorikra építve. Szépek és sokszor logikusak ezek a spekulációk, de ne kezeld tényként mindazt, amit itt összehordunk. :)
offtopic
guess.who 2021 jún. 04. - 15:28:09
(3049/4882)
Továbbra is elhibázod. Ne hagyd, hogy félrevigyen a vágyvezérelt gondolkodás. :) A "MIÉRT vágtak ki?" kérdéssel már tényként kezeled a kivágást, pedig éppen azt nem tudhatjuk, hogy KIVÁGTAK-E jeleneteket vagy pusztán ennyire zagyvára sikerült írniuk az évad végét (lustaságból, nemtörődömségből, jöjjönmáravégefőcímvégre-fílingesérzésből stb.).
Egyelőre csak feltételezzük a kivagdosást (és valószínű, hogy az igazságot soha nem fogjuk megtudni) azok alapján, amilyen zagyva lett a félbehagyott évad utolsó néhány része, illetve azok alapján, hogy 1) a végén valami teljesen érthetetlen módon elkezdtek napi dupla epizódokat leadni és 2) úgy hagyták abba, mintha egy mondat közepén tartottak volna: nem volt az egyes eseményeknek lezárásuk, egyáltalán semmiféle "befejezés" nem volt érezhető...

Mondok egy példát: olyasmi volt ez, mint amikor nézed gyerekként a Kacsameséket, aztán elsötétül a képernyő és úgy marad, majd elkezdenek gyászzenét játszani.

és 3) úgy kezdték el pár hónappal később, mintha abba sem hagyták volna, és csak előző este lett volna az utolsó rész. Azaz úgy látszott, mintha teljes mértékben felkészületlenül, előkészítetlenül ért volna mindenkit a korábbi abbahagyás.

A "felsőbb utasításra" ugyanez a műsor: semmi ilyesmire nincs bizonyíték (és nyilván nem is lesz, még Jandinak sem, bármennyire is szeretnénk). Másrészt szerintem inkább valószínű, hogy annyira bezuhantak a kozmetikázatlan (azaz számunkra elérhetetlen) nézettségi adatok, hogy hirtelen előrébb hozták a Balla-Tóth premierjét - ezért aztán vágni kellett a MA-t, de hogy kilegyen a szerződött műsoridő, összevágták ezt a plusz öt "részt" a végére.
(Persze ettől még jöhetett az ukáz "felülről" a cserére - de mindaz, amit itt törpölünk, nem több mint spekuláció... Annak ellenére, hogy eléggé kerek egésszé rakható így össze a sztori.)

Ráadásul -ahogy fentebb írtam- szerintem az utolsó néma statisztával is aláírattak titoktartási nyilatkozatot (meg nyilván a műszakkal is), úgyhogy kár arra várni, hogy majd jön egy segédoperatőr vagy egy világosító és elmondja a szomorú tényeket csak azért, mert a színészek nem beszélhetnek. :)
3/10
offtopic
janderka 2021 jún. 04. - 14:03:50 3/10 Előzmény guess.who
(3048/4882)
Miután annakidején a TV2 képes volt éveken át kibérelni két-két estére a budapesti Corvin Mozit, csak hogy ott egy nyilvánosnak kamuzott, de valójában zártkörű nagyfilm-bemutatót tartson a Jóban rosszban sorozat "mozifilm változatának" kapcsán, én már mindenfajta adóoptimalizációs és/vagy támigatáslegitimizáló sunyi trükközés el tudok róluk képzelni. Pedig akkor még nem is voltak a NER kegyencei (ennyire).

https://index.hu/kultur/media/jb8121/
offtopic
guess.who 2021 jún. 04. - 13:28:00
(3047/4882)
Csak óvatosan ezekkel a kijelentésekkel... Azt CSAK feltételezzük a befejezés előtt hirtelen zűrzavarossá váló események és az érezhetően "kimaradt" jelenetek miatt, hogy erősen vágták az akkori részeket (hogy ez mennyire felsőbb utasítás volt, az más tészta). Jandi felvetése alapján meg elképzelhetőnek (logikusnak) tartom, hogy valóban volt valami előre lefixált epizódmennyiség, amit ezekkel az utólag, trágyaszóró vasvillával összedobált "összefoglalókkal" próbálnak most letudni. Hiszen ezek a részek egyáltalán nem kapcsolódnak a sztorihoz, semmi újat nem jelentenek, nem folytatódnak a történetek - és a világon semmi logikus értelme nincs egy évadzáró UTÁN közvetlenül "összefoglalni" az évadot. Ezt a harmadik évad előtt lett volna/lenne értelme, bár szerintem eddig minden hasonló műsorfolyam jól elvolt ilyen butaságok nélkül is. Legfeljebb az új évad első részének első pár percében néhány snittel összefoglalják - és kész.
offtopic
guess.who 2021 jún. 04. - 13:23:08
(3046/4882)
Rájöttem, rájöttem!
Imádott Tamásunk csudálatos kalandjait látva egyértelmű lett számomra, hogy ennek az öt remekmívű (és remek ívű!) összefoglalónak egyetlen igazi értelme van: az, hogy duplán aláhúzzák vele, hogy mennyire irreális hülyeségeket lépnek a szereplők (=léptetnek velük az írók) lényegében minden élethelyzetben, amibe belekerülnek. Olyasmiket, amiket épeszű, élő ember biztosan nem lépne vagy nem tenne.
A Mártás-vonal eseményein látszott ez a leginkább (nagybandás hétvége azonnal, csak hogy ne kelljen a nője anyjával találkoznia?! MINDIG akkor nyit be Mártás, amikor Lindácska éppen vallomást tesz?! (És ezt képesek voltak kétszer is eljátszatni vele, ráadásul mindkettőt be is vágták az összefoglalóba egymás után :D ) Megkérdezi valamiről a haverjait, akik csupa blőd baromságot mondanak - ez a nagyeszű meg meg is valósítja?!?!?!?!?! Érteném, ha Tamásunk figurája egy szerencsétlen, iskolázatlan, drogos-alkoholista kretén lenne, akinek nincsenek önálló gondolatai, döntéseket képtelen hozni és felelősséget nem érez - de elvileg ő nem ilyen. Aztán mégis.
offtopic
guess.who 2021 jún. 04. - 06:46:17
(3045/4882)
Szerintem még akkor sem, a titoktartási nyilatkozat (pontosabban a be nem tartásából fakadó hosszadalmas, fárasztó és mindenképpen meghurcolással járó bírósági hercehurca) irtó erős visszatartó erő tud lenni, akár még évekkel azután is, hogy a színész eljött egy adott csatornától...

Nem véletlen, hogy SOHA, sehol, senkitől nem hallottál olyat, hogy mennyire gagyi, gügye, felkészületlen, tehetségtelen stb. volt mondjuk a Sógorasszony sóránnere. :)

Lásd egyébként a MA-ból eljött egykori főszereplőket: Szabó-Kimitől kezdve Klem Viktorig mindenkit megfuttatott a bulvármédia, és mindenkit negatív kontextusban. Elvégre mit képzel az a mocskos, lusta, részeges, drogos, prosti színész, hogy csak úgy elege van a világelső televízió, teljesen hibátlan és zseniális műsorának készítése közben felmerülő párezer apróbb problémából?!


7/10
offtopic
luci87 2021 jún. 04. - 05:36:37 7/10 Előzmény janderka
(3044/4882)
Na, erre varhatunk.. Pedig én is kíváncsi lennék... Meg arra is, az eredeti, állítólag vidám verziótól miért tértek így el... Tudom, sok szereplő szere is kozrejatszott.
1/10
zazee 2021 jún. 03. - 19:31:29 1/10 Előzmény janderka
(3043/4882)
Ha tehetném a sori készítőit soha nem engedném többet a filmkészítés közelébe.