Téma: Mintaapák

offtopic
guess.who 2021 okt. 02. - 13:54:23 Előzmény napraforgó
(3462/4882)
Igen, Ítiből AZ a csipkelődős-beszólogatós figura pont jó (és elegendő) volt, amit az előző évadban csinált Ádámmal - ez a mostani viszont így már túl sok. És kétlem, hogy a nézők nagyon tolerálnák: élőben rendszerint elkerülik az ilyen embert - a tévében meg inkább elkapcsolnak róla. Bár ha a tévékettőnek éppen ez a szándéka, akkor minden rendben van.
offtopic
guess.who 2021 okt. 02. - 13:50:49
(3461/4882)
Oké, ez így nagyon romi, mert mindenkinek volt óvodás korában egy ellenkező (haladóknak: azonos) nemű ovis társa, akivel a szülők összeboronálták és ezért férjnek/feleségnek titulálták egymást. De ettől még ez általában csak az amerikai romkomokban (meg a magyar nyúlásaikban) szokott így lenni. :)

Én egyébként sajnálom a takarítónős szálat, mert egyrészt aranyos, helyes és csinos volt Szabi irodájában, mackónadrágban is az a csaj, másrészt tényleg lehetett volna úgy kanyarítani a sztorit, hogy Szabika visszavesz kicsit az arcából és tanul némi elfogadást, empátiát, türelmet.
Mert Lufiliba oldalán ezt gyakorlatilag lehetetlennek tartom.
4/10
napraforgó 2021 okt. 02. - 13:36:29 4/10
(3460/4882)
ki érti a nőket?!
4/10
napraforgó 2021 okt. 02. - 13:25:05 4/10
(3459/4882)
András Emma egyetemi évfolyamtársa volt és a biróságon dolgozott fogalmazóként. Emma évek óta titokban szerelmes volt Szabiba és mivel Petra "jóindulatúan" elfecsegte ezt neki, Emma hirtelen akart egy komoly udvarlót, hogy Szabi nehogy elbizza magát és ráhajtson. Igy került a képbe András, aki elvállalta az alibi udvarló szerepét. Aztán ez alibi viszony valódiba ment át, de addigra már Szabi is felfedezte Emma értékeit és elhóditotta tőle.
Aztán ment a libikóka, mert Emma hol Szabi kedvese volt, hol Andrásé. András akkor sértődött meg rá végképp, amikor Veráék esküvőjére a lány nélküle ment el és aztán meglátta Szabival táncolni.

Hogy Kata hogy csapott le rá, az rejtély, azt nem osztották meg velünk az alkotók.
4/10
napraforgó 2021 okt. 02. - 13:16:14 4/10 Előzmény guess.who
(3458/4882)
Teljesen egyetértek.
Ádámot valami ügyvezetőnek titulálták, és Ágit vette fel üzletvezetőnek.
És valóban, ha Géza megmaradt tulajnak, akkor alapvetően neki kellene dönteni a személyzeti kérdésekben, és persze a kemence cseréjéből is ki kellett volna vegye a részét. Hiszen az előző két évadban a kemence vagy féltucatszor elromlott, mindig Maki javitgatta, sőt egyszer még Hannácska is kicserélt valami alkatrészt, mert a Maki keze túl bumfordi volt és nem fért hozzá. És Miki mindannyiszor figyelmeztette Gézát, hogy cserélje le, vegyen újat.

Ágit kezdetben kedveltem, nagy trauma egy férj és apa elvesztése, és Ádám nem igazán volt alkalmas a pótlására sem a családban, sem a fittness teremben. De most már szivből utálom, ahogy a pizzériában viselkedik, ahogy ugráltatja Zsuzsit, aki százszor jobban tudja, mit kell tennie, mig Ági nem csinál semmit csak egy kis alibi pulttörölgetést és Zsuzsi szekirozását.
offtopic
guess.who 2021 okt. 02. - 12:30:12
(3457/4882)
A takarítónő "nem volt az ízlése". Persze az lett volna (ahogy az is volt), de mivel takarítónő, így gyorsan dobta.

Emma amúgy nem úgy volt eredetileg, hogy a nyikhaj volt a pasija, és tőle vette el Szabi? (Nem biztos, az első évadban volt.)
offtopic
guess.who 2021 okt. 02. - 12:06:31
(3456/4882)
No, azért nem mindig. Dolgozó sem mindig akad, például a néma pizzasütő fiú (akinek rendszerint csak a hátát lehetett látni távolról) jó ideje dematerializálódott, aztán most ezzel magyarázták Íti felvételét (pedig a világon semmit nem csinál a hisztijein kívül).

Apropó Íti: Horváth Lilit agyturkászként csak így házhoz lehet rendelni, hogy egy ostoba veszekedésben "közvetítsen"? Az eszem megáll. Mi lesz a következő ebben a felfordult világban? A tűzoltó nem jön házhoz, hanem el kell vinni a tűzoltóságra a kigyulladt ingatlant, hogy eloltsák?
Az meg aztán végképp vicc, hogy a végén megsértődik, de azért a pénzt elkéri Ádámtól. Holott sem az alapszituációval nincs tisztában (Zsuzsi régi bútordarab, Íti csak úgy beesett és parancsolgatni kezdett, mert irtó féltékeny rá a céges és a magánügyei miatt is), sem nem is érti, hogy min megy a cicaharc, illetve valójában két mondatot nem mondott, és nem segített a felhergelt macskáknak megnyugodni. No és ehhez jön még az, hogy a két csaj úgy adja elő, mintha valami döntőbírónak szónokolnának, holott H.L. nem ezért jött, hogy döntsön, csak azért, hogy megpróbáljon közvetíteni közöttük.
Értem én, hogy ezt valamiféle irtó poénos adok-kapok szópárbajként képzelték el az írók, de szerintem irtóra nem működött: valójában csak két habzó szájú, önmagát és a másikat totál hülyére vevő libát láttunk. Ami nagy kár, mert eredetileg mind Zsuzsi, mint Íti karaktere elég jó volt.
offtopic
guess.who 2021 okt. 02. - 11:55:50
(3455/4882)
Erre egyszerű a magyarázat: már nem dedós óvodások, hanem érett és majdnem felnőtt iskolások, mégsem játszhatnak ilyen ovis szintű szerepjátékokat.
offtopic
guess.who 2021 okt. 02. - 11:54:14
(3454/4882)
De gustibus non est disputandum. Bár ezt lehet, hogy a nőkkel, pontosabban jelenleg Lufilibával kapcsolatban kellene mondanom, de Szabi ízlésén keresztül erősen kapcsolódunk hozzá is.

Szerencsére a kanális önpromózásai 1-2 résznél nem szoktak tovább tartani: a múltkor Trillához ment be Hannácska, mert annyira rajongott érte - de arról sem beszéltek egy résszel később. Ilyenformán az sem meglepő, hogy az illető énekes is eltűnt a (virtuális) süllyesztőben, és már annyira nem akarnak a koncertjére rohanni.
offtopic
guess.who 2021 okt. 02. - 08:07:16 Előzmény zazee
(3453/4882)
Még a második évad első fele-harmada is ilyen volt, utána kezdődött ez a mélyrepülés. Szabi amúgy szinte a második évad végéig ügyvédkedett (rengeteg jelenetük volt Emmával, Katával és a nyikhajjal az irodában), Tamást munka közben néhányszor meglátogatta Linda (több olyan állatszereplős-gazdis jelenet is volt, ami a rendelőben játszódott), Géza is folyamatosan a pizzériában volt (kivéve akkor, ha otthon hisztiztek Klárával), és Maki is kifejezetten tevékeny volt, rengeteg helyre járt dolgozni (ott volt például Szulák majdnem-akciója :D).
Ez a mostani évad viszont tényleg kabaré: Géza nem csinál semmit (talán két-három edzősködős jelenet volt), Tamást még nem is láttuk 30 rész alatt a rendelőjében (oké, egyszer szóban elmondta, hogy kutyaműtéte lesz), Szabinak szintén 2-3 jelenete volt az irodában (ott is csak a csudálatos kanálissztárról beszéltek Emmával, dolgozni nem volt kedve, ügyfelei nincsenek), Maki meg egyszer ugyan piszkálgatta a neoncsöveket az iskola bejáratánál, meg rendszeresen felveszi a kantáros nadrágját, de úgy egyébként a világon semmit nem csinál (még szóban sem!) azon kívül, hogy retardáltként elindítja a szülőin a liba videoját és értelmetlen baromságokat beszél közönség előtt.
Ja, Ádám is inkább hentereg Zsuzsival, meg nyomogatja a pizzériában a telefonját, semmint pizzát sütne. Pedig most már jó a sütő, tolhatnák ezerrel.

És egyre többen pletykálják, hogy nagyon megzuhant a nézettség, éppen ezért száműzték olyan késői műsorsávba a sorozatot. Ilyen színvonalú írói gárdával persze nem is csoda.
offtopic
guess.who 2021 okt. 02. - 07:58:40 Előzmény napraforgó
(3452/4882)
Most elhangzott a Zsuzsi-Íti-Ádám jelenetben, hogy Ádám megbízott üzletvezető (vagy valami ilyesmi), de Geyza a tulajdonos továbbra is. Ádámka -hogy védje Zsuzsi nevű szívszerelmét- bekamuzta Ítinek azt is, hogy Zsuzsi tulajdonostárs, és ezért Geyza jóváhagyása nélkül nem rúghatja ki. :)
De mindegy is, a lényeg, hogy eszerint Géza NEM adta el a pizzériát, szépen húzza a sápot a (nem is létező) forgalom után. Éppen emiatt irtó fura, hogy Ádám mégis saját pénzből fizette a sütőcserét, sőt: szóba sem került, hogy legalább felhívja Gézát és megbeszéli vele a dolgot (netán megosztják a költségeket). Megjegyzem: azóta, hogy Gézáék hónapok (hetek?) óta elköltöztek, teljesen megszakadt a kapcsolata a legjobb barátaival: egyik sem hívja fel, ő sem hívja őket, mintha teljesen vadidegenek lennének egymásnak, és korábban nem minden másnap a pizzériában piálgattak volna együtt.
Kicsit olyan ez az egész, mintha az írók maguk sem tudnák eldönteni, hogy mit szeretnének: Mátéka ugyan még kapcsolódik a pestiekhez Dorka révén, de egyre inkább marginálissá és fölöslegessé válik a Géza-család, mintha ki akarnák őket törölni a sorozatból. Hiszen ott van helyettük Ádám és Zsuzsi, Íti és a gyerekei...

Egyébként a tegnapi rész megint a totál értelmetlen mellékszálak tömkelege volt: Lufiliba nyűglődése elvette a műsoridő egyharmadát (rém unalmas már), Linda anyjának nyűglődése elvette a másik egyharmadot (ez meg pláne), az idétlen fejű sztárgyerek kasztingja meg a maradék egyharmadot (ez aztán végképp).

Ja, Szabi pár résszel ezelőtt még vett Emmának két jegyet a csodálatos kanálissztár koncertjére (nem is annyira bújtatott reklám), a jegyek viszont úgy eltűntek, mint a sztár és Emma is.
4/10
napraforgó 2021 okt. 02. - 04:27:07 4/10 Előzmény zazee
(3451/4882)
Ezt is firtattam. Géza miből él? Kap egy csekély juttatást az edzősködésért, és ha lehetséges, a pizzéria bevételéből is kellene részesedést kapnia. Habár erről eddig szó se volt.

Tartok tőle, hogy itt azt játszák, hogy vidéken nem kerül pénzbe az élet, itt aztán meg lehet élni bevétel nélkül is.
Az igaz, hogy a kiskertben megterem ez-az, na de hogy ebből megéljen hat ember, az azért túlzás.
4/10
napraforgó 2021 okt. 02. - 04:20:52 4/10 Előzmény zazee
(3450/4882)
Pont ezeken gondolkodtam én is. A kezdetekben a gyerekek voltak a legnormálisabbak. A kicsi Danika volt a legértelmesebb, legjobban nevelt kiskölök.
Én akkoriban azt gondoltam, hogy egy nagyon normális anyja lehetett, aki ezt a kivételesen értelmes kisfiút ilyen csodálatosan nevelte. Azt hittem, hogy a nő valami borzasztó okból volt kénytelen a gyerekét az apjára bizni. Pl. hogy az a nagyon súlyos, esetleg halálos betegség igaz lehetett.
És ezt el is kezdték játszani, aztán az egész átfordult egy nevetséges komédiába, Kata hihetetlen fura viselkedésébe, amit azóta sem tudok hová tenni. Kata azóta is elő-előfordul, na de minek. Egy ilyen anya igazán nem hiányzik annak a gyereknek.
3/10
janderka 2021 okt. 01. - 21:50:16 3/10
(3449/4882)
Szabi attól sztárügyvéd, mert elmondja magáról naponta ötször. Miki attól gazdasági (sic!) igazgató, mert Vera elmondja róla epizódonként. Tamás attól állatorvos, mert időnként bevágják az ezt igazoló cégtáblát a kerítésén.
Geyza attól edző, hogy otthon játssza a "munka utáni" fáradtat. Szerencsétlen Kláráról persze már egy szó esik - hiába nosztalgiázik a múlton a két megmaradt szűlője.
1/10
zazee 2021 okt. 01. - 21:16:35 1/10
(3448/4882)
Érdekes, hogy szó sem esik arról, hogy Gézánk miből él ott az óperencián túl a négy gyerekével? Eltartatja magukat az apósékkal?! Mondjuk sem Tamást, sem Szabit nem nagyon látjuk mostanában dolgozni, ha elvileg van is hol. Az első évadban azért minden valóságosabb és életszerűbb volt. Szabi ügyeket vitt, Tamás serénykedett a rendelőben, ahogy Géza a pizzériájában, Miki volt csak az ügyefogyott dologtalan. Voltak érdekes, viszonylag hihető konfliktusok, volt családiélet, ahol a gyerekek is szerepet kaptak, a story a talpán állt! Most pedig mindegyik story szál lóg a levegőben, semmilyen történés sincs logikusan megmagyarázva, vagy elfűzve! Szánalmas amatőr forgatókönyv!!
3/10
janderka 2021 okt. 01. - 20:00:18 3/10 Előzmény guess.who
(3447/4882)
Nekem is feltűnt, hogy kezdik belelavírozni magukat egy Ökörapáti szintű követhetetlen és következetlen idő- és kapcsolat spirálba.
offtopic
guess.who 2021 okt. 01. - 19:33:59
(3446/4882)
Ja, még valami Albert kórházas jelenetével kapcsolatban: Maki beviteti a kórházba, aztán tök nyugodtan elsétál az iskolába, ahol elszontyolodva elkotyogja Verának, hogy mi történt. Vera ezután szintén teljesen nyugodtan bemegy a kórházba napközben és szintén tökegyedül üldögél az ágyánál.
Petra -akivel egyébként együtt él Albert!!- NINCS SEHOL, őt nem értesíti senki, ő nem megy látogatni...

Érdekes, hogy a kis vidéki, butácska iskolai titkárnőből (ami az első jelenetek idején volt) mostanra már profi fotós által készített képekkel operáló, instagramoló, egyetemista bige lett. És most végre elkottyantották, hogy idősebb (a továbbra is idegesítően bambaflegma képpel játszó) Máténál vagy 7-9 évvel, ami ebben a korban NAGYON sok: Máté még csak egy taknyos hülyegyerek, érthetetlen, hogyan képzelheti, hogy egy 25 éves nő pont vele fog foglalkozni.
offtopic
guess.who 2021 okt. 01. - 19:28:28
(3445/4882)
Nos, akárhogy is forgatom, szerintem van abban valami szörnyen gusztustalan, hogy a tévékettő bemutat egy ilyen sztorit, amiben a szegény szerencsétlen, és természetesen tökártatlan médiaceleb bulvármocskon keresztüli meghurcoltatását álszenteskedő szemforgatással kísérik - miközben ugyanez a tévékettő ugyanebből a bulvármocsokból él, sőt: a pofátlanul Tényeknek nevezett "hírműsorát" is ellátja belőle tartalommal.
Vedd észre: Szabi mintaapa volt, jó beszélgetős jelenetei voltak a fiával. Ehhez képest most már ott tartanak, hogy a gyerek tényleg csak biodíszlet, és az ő száluk semmi egyébről nem szól hetek óta, csak hogy hogyan hentereg vagy nyafog Lufilibával. Sőt: ez az úgynevezett történet már a többi főszereplő szálának a rovására megy: Geyzát például alig látni, Tamás is marginalizálódott, csak a tufa Miki szerepel sokat a kihipózott arcbőrével.
4/10
napraforgó 2021 okt. 01. - 05:23:05 4/10
(3444/4882)
Engem baromira nem érdekel ez a médiacirkusz, az, hogy ki kivel kavar, kivel bújik ágyba és ez mikor derül ki. Nincs igazi hirük, csak ez a hülyéskedés.
offtopic
guess.who 2021 szept. 30. - 20:07:49 Előzmény napraforgó
(3443/4882)
Igen, ez nagy dilemma lenne: Patti helyett legyen egy NÉV, aki jó színésznő, ismert, csinos, dögös ésatöbbi - vagy legyen egy kicipénzért megvehető, de névtelen, ismeretlen arc, aki vagy bejön a nézőknek, vagy nem?
Gondolom, az is benne lehetett a döntésben, hogy Kovács Patrícia úgy hagyta ott az egészet, hogy neki igazából nem fejlődött ki a konfliktusa, csak szolidaritást vállalt Szabó Kimiékkel, és ezért a tévékettő nagyon meg akarta mutatni, hogy BÁRKIT szerződtetni tudnak azonnal a helyére, aki NÉV, nem kell ripsz-ropsz egy ismeretlen arcot kibányászniuk valahonnan.