jesusfreak 2015 aug. 13. - 11:24:32
(47/107)
Tegnap este láttam, és... bosszantó volt, hogy az egész film egy óriási Bourne Ultimatum koppintás. Ha már ennyire csavarosra akarták a sztorit, akkor kitalálhattak volna valami eredetit. Állandóan ez a "van egy fõgonosz és Tom Cruse majd lenyomja" rohadt unalmas már. De mi emberek már csak ilyenek vagyunk, reménykedünk, hogy majd most valami más lesz, de hiába... 5 pont a 10-bõl.
8/10
crazyhungary 2015 aug. 13. - 02:27:44 8/10
(46/107)
Semmi újdonság nem volt benne, amely már a többi részben ne lett volna. Egy látványos de közepes akció mozi. Szerintem 7 pontnál többet nem érdemel. Nálam Tom utóbbi filmjei közül mind a Feledés mind a Holnap határa klasszisokkal jobb film.
mapk 2015 aug. 12. - 23:05:19
(45/107)
Na, ebbõl se láttam még egy részt sem, ezelött.
Nálam ez, egy átlag akciófilm, egy két jobb üldözéssel, pár poénnal. Az elejét, meg a végét már vártam, hogy vége legyen, a közepe jó.
10/7
És Craig jó Bond, hogy valamit érdemben is hozzászóljak. :D Brunzmen, dalton-lezby kategória, fostos. Még krúz is jobb lenne.:D:D
offtopic
cellasto 2015 aug. 12. - 22:02:16
(44/107)
a "bájgúnár" inkább volt james bond,mint ez a raklap arcu craig
brosnan mellesleg színész,nem egy ilyen kigyúrt akciósztár,mint az a szerencsétlen
a bevételek meg azért nõttek,mert az agyatlan robbantgatás gyilkolászás a módi
igen,sikeres lett de az már nem james bond,hanem egy szemét
Kovács kolléga 2015 aug. 12. - 21:47:47
(43/107)
A 007-es lényege ép, erõs és sértetlen. Senki nem ölte meg, csak annyi történt egy bájgúnár típusú színész(Brosnan) helyett egy keményebb karakter következett, akinek a személyiségéhez a filmek is hozzáidomultak. Ugyanúgy, mint a Moore-korszakban, ahol azért voltak tele vígjátékszerû fordulatokkal a Bond-filmek, mert a fõszereplõhöz ez illett.

Amúgy érdekes elmélkedni azon, hogy Cruise-t vajon ki váltja Ethan Hunt szerepében. Mivel sikeres a franchise, ezért bizonyosra vehetõ, hogy akkor is folytatják, ha Cruise már nem tudja az életkora miatt hitelesen eljátszani a szerepet.
offtopic
cellasto 2015 aug. 12. - 20:53:57
(42/107)
az lehet,hogy hozza a bevételt csak éppen a 007-es lényegét ölték meg ezzel a föszereplõvel,az értelmetlen erõszakkal,robbantgatásokkal....
borkasztik 2015 aug. 12. - 20:47:38
(41/107)
Jó de ha belegondolsz ennél sokkal nagyobb baromságokat is lehet látni és én szinte végig néztem az össze kisvideókat és tényleg megcsinálta a repülõs kikötözést meg mást is kaszkadõrök nélkül :) Szóval azért ez a film élvezhetõségében látszott mert érezhetõ volt a sok munka benne.

Szerintem korrekt volt és élvezhetõ. Én egyszerûen szeretem ezt a sorozatot jól elszórakoztat a maga hibáival. Inkább ezt nézem mint a James Bondod vagy a Halálos iram x edik és egyre gázabb részét ahol aztán tényleg megemlítheted a Supermen képességeket nem is beszélve a szállítóról. Ebben sorozatban tényleg érzem a minõségi fejlõdést.
3/10
farley77 2015 aug. 12. - 16:46:02 3/10
(40/107)
Lehet, túúúl nagy elvárásokkal ültem be megnézni :-) de valahogy úgy érzem sehogy sem bírnám még egyszer végigülni.

Hangulata csak-csak van, de számtalan mindenbe lehet belekötni még, de a legrosszabb, hogy a fõ küldetés nekem egyáltalán nem jött be :-( A negyedik rész fõ küldetése iszonytatóan jó volt, mintha több energiát fektettek volna bele. Itt lezavarták a fõ küldit egy negyedóra után, aztán már csak unalmas fogócska-dráma lett az egész.

De örülök, hogy neked tetszett :-)
borkasztik 2015 aug. 11. - 23:55:59
(39/107)
*térhatás :D
borkasztik 2015 aug. 11. - 23:42:19
(38/107)
Nekem még külön jó pont volt hogy nem 3 D-ben adták elõ. A mostani 3D -s filmek is tökre feleslegesek mert szinte csak tárhatás van semmi más. Szóval így pont jó volt.
borkasztik 2015 aug. 11. - 23:38:50
(37/107)
Nem tudom de én is kicsit úgy érzem hogy a James Bond széria leszálló ágban van. Engem például mindig is jobban vonzott a MI ha már szuper ügynökös filmrõl beszélünk mint a másik. Lentebb is leírtam már hogy valahogy nem tudom rávenni magam hogy beüljek a moziba egy James Bond filmre mert egyszerûen nem hoz lázba. Persze ízlések és pofonok, de én csak tényleg magamból indultam ki ezzel. Valahogy jobban vonz a másik még ha amaz több pénzt is hozott de én sose így nézek filmeket ki mennyi pénzt hozott a konyhára hanem hogy engem mennyire köt le.
borkasztik 2015 aug. 11. - 23:29:15
(36/107)
nekem is :) A 4. rész hatása is érzõdött ami különösen tetszett.
borkasztik 2015 aug. 11. - 23:28:07
(35/107)
Bocsi de láttad ezt a részt? Szerinted a motoros autós üldözés is olyan volt mintha Supermen let volna bennük? :D végig úgy vették fel hogy szinte ott ültél mellettük és dülöngéltek befele a kanyarba ahogyan kell. Lehet hogy a többség ilyen és persze itt is voltak túlzások de itt akkor is látszik hogy kevesebb volt a Cgi és mindent élõszerûen vettek fel és ez a nem mindegy. Nem sok zöld hátterû rész volt a forgatáson.

ha James Bond filmekre gondolok akkor egyszerûen úgy vagyok vele hogy nem érdekelnek sokkal jobban lekötött mindig iis a Mission Impossible filmek mint az. Régebben szerettem de mostanában egyszerûen nem tudom rávenni magam hogy beüljek egyre is a moziba, mert egyszerûen nem hoz lázba, ezért érzem én is hogy kifulladóban van a James Bond sorozat mg a másik tör fel.
domo.robi 2015 aug. 11. - 23:05:59
(34/107)
*** SPOILEREK ***

Egy újabb lehetetlen küldetés. Amirõl a végén kiderül, hogy lehetséges. Akkor viszont nem volt lehetetlen eleve sem. Mintha Tomkrúz amerikai elnökválasztásra csücsörített szájjal állandóan azt mondaná: YES WE CAN!

Az ásítós alapsztorit hányszor láttam már? Nehéz lenne megszámolni. A rossz oldalra állt titkosügynök, aki ellenügynökséget gründol: hát kapásból a Skyfall jut eszembe. Meg ötven másik film.
Aztán a rossz fiúnak pénz is kell, amit trükkösen akar megszerezni volt kollégáitól: ez kicsit Die Hard 4.
Aztán zsarolással bevonja a jó ügynököt is a terv végrehajtásába: mintha a MI3 ezt már lelõtte volna. Ugye mindenki emlékszik a nyúllábra?
Szerencsére kicsit feldobja a filmet a (fõgonosz katonai fõiskolán) végzet(t) asszonya, másnéven fém fatál, bár ez önmagában oximoron.

Azért az akciók pörögtek, új ötletek is akadtak a filmben - például a sivatagi erõmû alá dugott gyilkoskapus adattárház, és az unortodox gazdaságpolitika kedvelõi ismét megkapták a cukorkát: feloszlott az IMF! Hurrá! Kár, hogy ezt a poént már lelõtték a MI4-ben, de még a G.I.Joe is feloszlott már egyszer a gonosz ármánykodása miatt. Aztán a film végén persze újra összeáll, ami feloszlott, hogy legyen folytatás.

A film tehát pofátlan, "kreatív" ismétlésekkel gondolja azt, hogy az elõzõ 4 rész nyomdokába lép, de a vicces az, hogy ez félig sikerül is. Ez a sorozat már kicsit a régi TV sorozatra emlékeztet, amiben mindenki tudta, hogy kb. ugyanaz lesz a következõ részben is, mégis megnéztük a következõ héten is.

Mindegy, egyszer meg lehet nézni.
Évente-kétévente.
Egy ugyanilyet.
Azért kicsit legyen más is.
De nem muszáj...
Kovács kolléga 2015 aug. 11. - 22:46:21
(33/107)
A Bond-széria és feeling miért lenne leszálló ágban? A legutóbbi film milliárdos bevételt hozott, csaknem ötven év után visszaverekedte magát az Oscar-gálára (díjazottként!) és elnézve a SPECTRE szereposztását, úgy néz ki, sorban állnak a sztárok, hogy játszhassanak benne.

A leszálló ág inkább a Bourne- vagy a Jack Ryan-szériára igaz, mert ezeknél nagyon nem jött be a legutóbbi film és mindkét esetben tapintható a tanácstalanság.
benkewood 2015 aug. 11. - 22:33:41
(32/107)
Érdekes... szerintem pedig ez a rész a legjobb az összes közül, nálam egyértelmûen 10/10. :-) Tényleg olyan, mintha az elõzõ 4 rész legjobb jeleneteit gyúrták volna egybe. Mindenkinek ajánlom!!! :-)
benkewood 2015 aug. 11. - 22:30:22
(31/107)
Az IMAX verzió sajnos hatalmas csalódást okozott, ugyanis egyetlen eredeti IMAX-jelenet se volt benne... :-( Kidobott pénz. Amúgy király film, kár, hogy nem csináltak belõle normális IMAX verziót. Állítólag épp a Star Wars 7-hez használták az IMAX kamerákat, ezért nem tudták ehhez használni.
3/10
farley77 2015 aug. 11. - 15:30:07 3/10
(30/107)
Ez a film valahogyan nagyon rosszul sikerült. Néha fizikailag fájt.
Itt minden valami konspirációs szövevénynek a szövevényének a szövevénye volt. Elõreláthatóan nyakatekert volt az egész. Ez a legolcsóbb forgatókönyvírói megoldás a világon. De tudom, hogy nem ezért kell szeretni, de feleannyira se volt látványos, izgalmas mint az elõzõ rész. Komolyan, mikor pár éve kijött a Fantom Protokoll, én valahogy nem nagyon akartam esélyt adni neki, de a frász se gondolta volna, hogy a moziban kötök ki. De hát, ha a haverok akarják...
Az elsõ rész nekem a régi tévé élmények legemlékezetesebb részeihez tartozik, akármikor adták, én megnéztem! Sajnálatosa módon, a második és a harmadik rész nem él olyan elevenen az emlékezetemben, csak pár apró részecske, ennek ellenére mégis végigültem a negyedik részt, ami után úgy jöttem ki a moziból, mintha az év filmjét néztem volna meg. K*rva jó volt!! Látványos volt és izgalmas, cseppet sem olyan, mint az utolsó két rész! Az elejétõl a végéig lekötött, és cseppet sem bántam meg! Hasonló színvonalra számítva ültem be a plázába, az este 10-es vetítésre, ahol nem elég, hogy a hetes teremben néztük (wtf), de még a közönség se volt jó. Belepofázások és hangos, idegesítõ suttogások vették el végül a kedvemet. Nem is lehetett volna rosszabb.
Pedig nem indult rosszul: a repülõgépes jelenet ütõs volt! Az operás rész is tetszett. De utána átmegy egy átlátható félakció-drámába, ami az agyat nem pihenteti, hanem zsibbasztja.

Tanulság: se pláza, se MI5. Inkább többször az elsõ, és a negyedik rész. De már nagy teremben!
offtopic
cellasto 2015 aug. 11. - 12:57:51
(29/107)
lehet a régebbi bond filmekre gondolt,nem?
egyébként nekem nem jöttek be ezek az MI filmek
talán,ha kettõt láttam belõle(pedig bírom cruise filmjeit)
10/10
Bigpapa 2015 aug. 11. - 08:08:08 10/10
(28/107)
Ugye ezeket a hozzászólásokat viccnek szánod? :D :D

A James Bond a 90-es évek óta MAGA a reklám! A BMW-tõl kezdve a Breitlingen át az Ericssonoig bezárólag :D Ráadásul Brosnan leváltása minden hithû Bond rajongónál kiverte a biztosítékot, mert ez a baltaarcú szõke majom, minden, csak nem Bond. És tetézték azzal, hogy kiszedték a kütyüket is a filmbõl, ami eddig Bonddá tette a Bondot. Nem lett más,mint egy rezzenéstelen arcú droid, aki akciózik. Se charme, se kellem, se nõcsábító báj. Semmi, amit eddig irigyeltünk Bondtól. A Skyfall olyan mélyre taszította a Bond érzést - nem csak bennem- (alkoholista, gyógyszerfüggõ, beteg,stb.), hogy a mostanit már moziban sem nézem meg. Nem véletlen, hogy több, mint 5 millió aláírás gyûlt össze, hogy térjenek vissza a Bond hagyományokhoz és legyenek benne játékszerek, több Bond legyen a Bondban.

A Mission Impossible mindig is egy csapatról szólt. Szuper jó technika, minden csapattag a maga területének a szakértõje és így, csapatként oldnak meg lehetetlen dolgokat. Az elsõ rész nem volt más,mint a sorozat egész estés filmje. A maga összes jó és rossz tulajdonságával együtt. A második rész felejthetõ, a harmadik már sokkal kidolgozottabb lett és ráerõsítettek a csapatra. A fantom protokoll volt a vízválasztó, ahol Cruise megkapta azokat a partnereket, akik már fajsúlyosak. Velük tényleg véghez vihetõ a lehetetlen. Ez a rész pedig telitalálat volt, mert mûködött benne minden. Csak ebben a részben több olyan zseniális kütyü volt, mint a Craige Bond filmekben összesen SEM!
Amíg a James Bond feeling leszállóágban van (sajnos,mert imádom a Bond filmeket), addig a Mission Impossible képes fejlõdni és sokkal jobb,mint az elõzõ volt. Nem után érzete az elõzõ résznek.
Szóval nem tudom, milyen filmeken szocializálódtál, de szerintem kicsit nézd nyitottabb szemmel a filmeket! :)