Téma: Molly McGlynn

The Cortez szept. 11. 00:16:13
(1/1)
Intim pokol

Coming of age dramedy középpontban a szexszel, valamint komoly testi problémákkal. Az elején hihetetlenül primitívek a karakterek, ám később némi fejlődésen mennek keresztül. A főhősnő anyjához fűződő kapcsolata a film legjobb pontja, mivel egyszerre vicces, mély és drámai, ráadásul a történet rendesen párhuzamba állítja őket egymással. A mutteren rengeteget lehet röhögni, igaz tolja néha a femnáci hülyeségeket, de ilyenkor a lánya mindig észérvek kíséretében leugatja.
Az alkotásnak jó a sodrása, alapvetően feel good a hangulata, ütősek a beszólások, viszont az érzelmileg erős jelenetek szintén faszán működnek. Természetesen itt is erőltetve van a genderőrület + a sokszínűség. A színészek hitelesen, átélhetően hozzák figuráikat. A képi megvalósítás igényesre sikeredett. A zenék közt akadnak szarok, semmilyenek, illetve kiválóak. Az egyik legérdekesebb közülük a Barbie girl alig ismert, harmonikus feldolgozása, amely a stáblista alatt is visszaköszön (amúgy a Barbie-mozifilm évében).
Érdekesség, hogy ebben a független darabban meglépték azt, amit korábban talán soha senki nem mert: a főszereplőnő a sarokba hajítja a Vagina monológokat.

6/10