10/10
Johann 2012 jún. 08. - 12:26:37 10/10
(1/1)
Tavaly nyáron láttam az egri várban - az Agria Nyári Játékok keretein között - az Egri csillagok címû musicalt, melynek rendezõje, dramaturgja Moravetz Levente (és nem tudom, hogy a zenéjéhez nincs-e valami köze; sajnos a darab port.hu-s adatlapján nincs feltüntetve a zeneszerzõ). Csodálatos mû! Nyilván Gárdonyi regénye is kellett hozzá, de a színrevitel is kiváló. A zene, a színészi játék, a rendezés, a színpadkép, minden egyben van. Ha most meg kellene neveznem egy hibátlan rendezést/színrevitelt, azt hiszem, ezt a musicalt jelölném meg!
Ezért örültem annyira, amikor megtaláltam az Agria Nyári Játékok idei mûsorát, és abban újra szerepelt az Egri csillagok. Nincs kizárva, hogy újra megnézem. Vagy választok egy másik Moravetz Levente-féle musicalt! Ugyanis az õ nevéhez fûzõdik a Rákócziról szóló A fejedelem is, illetve a Zrínyi 1566 címû is, melyek szintén szerepelnek a Nyári Játékok idei mûsorában. Mindkettõnek írója és rendezõje is Moravetz Levente.
Sajnos a port.hu minderrõl nem tud (a Nyári Játékok teljes mûsora hiányzik innét valamiért)...
Itt viszont megtalálható a teljes program (melyben operett, koncert, prózai mû és musical is szerepel): http://www.agrianyarijatekok.hu/agria-nyari-jatekok-2011/