Téma: MR 73

kerekes jóska 2008 szept. 25. - 03:27:00 Előzmény Bigpapa
(3/43)
Köszönöm az igen érdekes elemzést, remek filmnek tartottam a 36-ot és már vártam a rendezõ újabb jelentkezését. Külön értékelem, hogy - ellentétben sok hivatásos kritikussal - nem mondta el a film tartalmát, viszont jól felkészített arra, hogy mit várjunk. Szeretem az ilyen fajta lassú filmeket is, kritikája alapján feltétlenül megnézem. Annál is inkább, mert nagyra tartom, s régóta kedvencem Daniel Auteil.
8/10
Bigpapa 2008 szept. 24. - 00:16:04 8/10
(2/43)
Azt mondja meg nekem az a három ember, aki eddig szavazott a filmre, hogy a tökömbe tud úgy szavazni, hogy még csak nem is látta a filmet? Na mindegy!

Most értem haza egy premier elõtti vetítésrõl...
Még mielõtt elkezdeném az értékelést, fontosnak tartom elmondani, hogy az elõzetes és a leírt tartalom, köszönõviszonyban sincs a filmmel, szóval nem arról szól, hogy kijön a gyilkos és azt üldözik...stb.
Én is megnéztem az elõzetest, s az alapján vártam egy pörgõs és akciódús filmet,de a valóságban egy komor és lassú filmet kaptam!Nem rossz, miután elvonatkoztatsz az elõzetestõl.

Azt eddig is tudtam, hogy Daniel Auteuil hatalmas színész, de most ezt végképp bebizonyította. Ahogy elkapta ennek a lecsúszott, életunt és alkoholista embernek a jellemét, aki ráadásul tele van fájdalommal, ami csak napról napra erõsebb...és már a pia sem enyhíti.
A film megtörtént esetet dolgoz fel, szóval kéretik ezt így nézni!
Mivel lassú a film, nagyon lassú, ezért elég soknak tûnik a 116 perc. A film közben folyton változnak a színek. Hol majdnem fekete fehér, inkább acélkékes a kép, hol pedig nagyon szép mediterrán stílusú színekben pompázik. Az operatõri munka elõtt le a kalappal.
Három szálon fut a cselekmény, s szép lassan a szereplõk élete keresztezi, s befolyásolja a többi szálon élõ ember életét.
Szar a tudat, hogy valóban vannak ilyen szemét beteg aberrált emberek, akik így gyilkolnak meg embereket. Köztünk járhatnak.A hentes,az újságos,de lehet a banki tanácsadós is.
Amit hiányoltam a filmbõl, hogy a gyilkos utáni hajsza egy adott pillanatban leegyszerûsödött. Komolyabb agymunkát vártam. Van rengeteg buta klisé a filmben, amit utálok minden amcsi filmben, erre átvették a franciák is. Annyira komor és nyomasztó a film, hogy a végén azon gondolkodtam, hazamegyek, befekszem egy kádba és felvágom az ereimet.:))
Ahogy jöttünk ki a filmrõl (a tömeg), tök kuss volt.
Qrva reálisan mutat be dolgokat a film, ami néhol kicsit sokkoló.
De alapjában véve örülök, hogy láttam. Nem lesz a kedvenc filmjeim listáján, de valami mély nyomot hagyott bennem, az biztos.

Csak az nézze meg, aki el tudja viselni, ha egy film lassú (nem vontatott), nincs benne minden pillanatban lövöldözés és akció, és be tudja fogadni egy emberi roncs zseniális megformálását. Azoknak ha nem is fog nagyon tetszeni, de elismerik, hogy maradandót alkotott Olivier Marchal.

Csináltam neki valamit : http://images.netbag.hu/20080924/16120462023.jpg
10/10
Atosz 2008 aug. 07. - 19:09:45 10/10
(1/43)
Jó filmnek igérkezik az elõzetes alapján. Kíváncsian várom:)