adamnagysweetmovie 2014 márc. 04. - 17:47:17 Előzmény szinészbob
(9/9)
Nemzeti tõke...
Ford Mustang 2011 júl. 12. - 15:15:01 Előzmény anybody
(8/9)
Jó kis dokufilm, nagyon jól szemlélteti a rendszerváltás eseményeit.
1/10
anybody 2010 febr. 02. - 00:04:52 1/10
(7/9)
mágneses évtizedek
szinészbob 2010 febr. 01. - 02:10:57 Előzmény feketevipera
(6/9)
A nejem Kovács Gábornál dolgozott. Az úr milliárdos, övé a telki magánklinika, Netbroker, a Kogart palota az Andrássy úton.
Az asszony netto 60 ezret kapott átutalásra (mert ez a hivatalos), 30-at kézbe, mert a nagyon gazdagok is spórolnak a közteherviselésen. Ezért napi 15 órát kellett dolgozni, ha bárki lebetegedett a konyhán, akkor szünnap nélkül. Egész évi szabadság januárban volt kiadva, mert akkor úgyis bezárt az étterem.
Viszont gyakori vendégek voltak a kormánytagok.
ilali 2010 jan. 19. - 22:01:24
(5/9)
„Emlékezet!
Te összetört hajónk egy deszkaszála,
Mit a hullám s a szél viszálya
A tengerpartra vet ...„
Petõfi

„A jövõnek tükrébe belepillantani nem adatott halandó szemének; de a jövendõ feladatait maga elõtt láthatja minden elmélkedõ lélek.
Erõ és szellem, a mi egy nemzet életét fenntartja.
Önmaga iránti kötelessége a magyar nemzetnek, hogy erejét minden téren kifejtse.”
Jókai

(Pár száz év múlva vajon miket, kiket fognak idézni ebbõl a korból? Lesz, aki idézzen?
Vagy csak annyit mondanak, idéznek: „- Ugorgyunk!”)
saibor 2010 jan. 03. - 15:40:32
(4/9)
Ha a mûsorfüzet szerint a kezdési idõ 16.30, akkor miért kezdõdik a mûsor hat perccel késõbb,16.36-kor?
Mikor lesz képes a Duna tv pontosan kezdeni?
feketevipera 2009 aug. 24. - 20:23:20
(3/9)
1. Csak nézd meg a politikai elitet. A "rendszerváltás" után ugyanúgy a hatalomban maradt pl. Horn Gyula, Gy. F.-rõl és másokról nem is beszélve. (Plusz ott vannak azok, akik a háttérben maradtak.) Nem történt meg a számonkérés, nem vonták felelõsségre azokat, akik az elõzõ rendszerben súlyos bûnöket követtek el (pl. Péter Gábor), sõt: kiemelt nyugdíjat kaptak, néha még kitüntetéseket is. 2. Mi az, hogy az emberek pénze nélkül finanszírozható az egészségügy, a tömegközlekedés stb.? Akkor szerinted mi a túróra jó pl. az egészségügyi hozzájárulás? Vagy azt csak viccbõl fizeti az ember? Az igaz, hogy kevesen fizetnek sok adót, de ez kinek a hibája? A bliccelõk pedig pontosan azok, akik ki tudják játszani a törvényt. Aki alkalmazottként dolgozik, az fix fizetéssel bír, õ nem sokat tud csalni. Máshol kellene keresgélni, mondjuk a vadkapitalistákká vált egykori elvtársaknál (és álljanak bármelyik politikai oldalon!!!!!), akik off-shore cégeket üzemeltetnek, és milliókat csalnak el az államtól. Vagy pl. néhány vállalkozónál, aki minimálbérre van bejelentve. Ha tõlem levonják az eü. hozzájárulást, miért adjak még többet, ha a színvonal ugyanolyan marad? Más meg éppenséggel semmilyen hozzájárulást sem fizet, mégis ugyanúgy a tb fizeti a gyógyulását. Az ilyen emberek tényleg a saját hozzájárulásuk nélkül akarnak szociális ellátást, de emiatt nem azokat kellene büntetni, akik becsületesen fizettek mindent (pl. vizitdíj). 3. Azt pedig nem tudom, honnan vetted, hogy azt írtam volna, miszerint 90 elõtt sokat kellett adózni. Visszanéztem az akkori hsz-emet, de én ilyet nem láttam benne leírva.
Szerintem nem ment végbe a rendszerváltozás, mert van jó pár olyan feltétel, ami nem teljesült ahhoz, hogy azt mondhassuk, teljes körû változás történt. Ha ezzel hülyeséget mondtam, akkor sajnálom.
ptap 2009 júl. 20. - 23:32:46
(2/9)
Teljesen igazad van!!! Sajnos...
Ideje lenne már Magyarországnak tényleg felébrednie!
feketevipera 2009 márc. 16. - 10:39:03
(1/9)
"...az erõszakmentes átalakulás megteremtette-e a szükséges változásokat." Ugye, ez csak valami vicc? Mondják má' meg, mi változott? Ja, igen, hogy a "rendszer". Csak éppen ugyanazok vannak hatalmon, mint húsz éve. Átmentették a hatalmukat, a vagyonukat (az "ellenzék" segítségével), és most már vadkapitalistaként dicsérik az új rendszert. Akkor elhitették az ország népével, hogy hû, de jó lesz majd itt. Szegény, szegény magyar nép, hányszor becsaptak téged. Rákosiék is jobb világot ígértek, Kádár is jobb világot ígért, ami "majd" eljön. Csak várnunk kell, közben fizetnünk az adókat stb. 89-re nem jött el ez a jobb világ. Sebaj, majd talán a "rendszerváltás" után - reménykedtek sokan. "Csak szavazz ránk, mi majd elhozzuk a jobb világot. Addig is fizess, mert nagy az államadósságunk." És a nép fizetett, mint a katonatiszt. Változás? Hmmm... A téeszelnökökbõl vállalkozók lettek, tõkét szereztek bõven a szétlopott téeszekbõl. A kisember pedig maradt ugyanolyan mélyen. Hát így se jött el az a szép új világ. Sebaj, megjelent Bokros úr, aki szintén jólétet ígért ("majd"), ehhez persze megint fizetnünk kellett, mert hát az a csúnya államadósság egyre csak nõtt (rossz adózó a magyar ember, valószínûleg az õ hibája volt már akkor is az, hogy semmilyen létfontosságú dologra nem jutott pénz, ugyanis túl keveset fizetett be). Fizettünk, de nem jött el az a jobb világ, a befizetett pénznek pedig nem volt semmi nyoma. "Hümm, hümm" - tanakodtak a fejesek. "Na, mi legyen?" Hát persze, hogy a fix jövedelemmel bírókat kell megsarcolni. És hát az elmúlt 7 évben sem hallottunk mást, mint hogy "majd" jó lesz, csak még egy kicsit bírjuk ki. Fizess, fizess, fizess (és persze szavazz) - ez a lényeg. Az már más kérdés, hogy nem jut pénz az egészségügyre, az oktatásra, az infrastruktúrára. És persze azok sem felelõsek, akik játszadoznak az állam pénzével, akik elköltik mindazt, amit mi befizetünk. "Felelõs" (?) politikai "elit" (?). Hehehe...

"...az erõszakmentes átalakulás megteremtette-e a szükséges változásokat." Mihez? Ezt mindenki döntse el maga. És azt is, hogy volt-e itt egyáltalán változás.