Téma: Napsugár

7/10
napraforgó ápr. 26. 19:07:33 7/10
(36/36)
Szinte már sajnálom, hogy belekezdtem ebbe a sorozatba. Ez az Elif annyira fárasztó, annyira ésszerűtlenül cselekszik. Nem lehet segíteni rajta.
Már majdnem a sorozat felénél járunk, de még mindig csak a szenvedés van.
Igazából ez már nem történet, nem cselekmény, csak szenvedés. nekünk, nézőknek.
7/10
napraforgó ápr. 23. 06:50:04 7/10
(35/36)
Nagyon nehezen viselem Elif cirkuszait. Sokkal intelligensebb nőnek hittem, aki nem csinál ilyen elviselhetetlen cirkuszokat.
Sajnos a sorozat majdnem annyira rossz, mint egy eltúlzott mexikói szappanopera.

Firat türelmét viszont csodálom, én a helyében már rég megtéptem volna Dilát, amennyit átvágta.
Ümránon csodálkozom. ő eddig majomszeretettel csüngött a fián, most meg úgymond mindenáron segít őt "legyőzni".
Egyszerűen nem értem, mi kifogása van Elif ellen? Elif csinos, rendes nő, megfelelő foglalkozása is volt. Talán nem olyan gazdag családból származott, mint Ümran, na de Ümrán sem a magasabb körökből választott eredetileg, hisz egy pásztor, vagy paraszt volt az első szeretője, a fia apja. Most meg mindenáron el akarja taposni Elifet. Hogy közben az unokája is tönkremegy, az nem érdekli.
Remélhetőleg Günesnek lesz annyi ereje az Eliffel töltött hetek után, hogy ellenálljon a két gonosz nő ármánykodásainak.
7/10
napraforgó ápr. 21. 08:05:04 7/10 Előzmény Brigi52
(34/36)
Firatnak lehetne gyereke, legfeljebb nem Eliftől. De mindegy is, hisz Günes az unokahúga, vagyis Ümran unokája. Firat örökbe fogadhatná.
Ümránnál a gyerek-kérdés szerintem csak egy szólam, egy kifogás, baromira nem érdekli őt semmi, ez sem.
Amúgy Firat sem Ayaz-származék, úgyhogy az ő gyereke biztos nem vinné tovább az Ayaz vérvonalat.
Vagy Ümran azt akarja, hogy Firat annak a szegény parasztnak a vérvonalát örökítse, akivel ő annak idején összefeküdt?
Képmutató nőszemély. Inkább azt kéne akarnia, hogy a fia boldog legyen, ráadásul az unokája a családban maradjon. Szívtelen, gonosz asszony.
Az Ayaz vérvonalat csak Dila tudná örökíteni, és ezt meg is tette Günessel. Azon meg könnyebb lenne változtatni, hogy a gyerek ne a Kara vezetéknevet viselje, hanem Ayaz legyen.
Vagy itt megint arról van szó, hogy csak a fiú utód számít? Primitív hozzáállás.
Brigi52 ápr. 21. 06:16:10 Előzmény napraforgó
(33/36)
Elifnek nem lehet gyereke, így Firatnak nem lehet saját gyereke, ezért ellenzi Ümran
7/10
napraforgó ápr. 20. 07:51:35 7/10
(32/36)
Érdekes volt, hogy a gyerekek mennyivel megértőbbek a felnőtteknél. Eleinte mennyire szekálták Günest, elvették a játékait, összetépték a fényképét, stb. Aztán Günes hatására egy csapásra megváltoztak és segíteni akartak neki.
Az epizód végén látszott, hogy az alvó Günes ágya mellett ott voltak azok a plüss játékok, amit korábban elvettek tőle.
7/10
napraforgó ápr. 20. 07:47:23 7/10
(31/36)
Ennek a Firatnak emberfeletti türelme van. A helyében én már megtéptem volna Dilát. De egy-két pofont biztos lekevertem volna neki.
Látszik, hogy a nő nem normális, csak játszmázik. Kicsit sem érdekli a lánya, csak "le akarja győzni" Firatot. hogy miért, az rejtély, hisz Firat mindig rendes és megértő volt vele.

Ümran viszont sokkal érthetetlenebb. Ő állítólag szereti a fiát - hát hogyne, mert az a szerelmétől van - mégis tönkreteszi az életét. Az ember azt hinné, hogy egy anya boldognak akarja látni a gyermekét. Vajon mi kifogása van Elif ellen? Elif egy rendes nő, talán nem olyan magas körökből származik, de nem lehet egy rossz szót se szólni rá. Valami olyat mondott a nő, hogy özvegy (vagyis már nem szűz). Na és? Artról senki sem tehet, hogy a házastársa idő előtt meghalt. Ha nem ő ölte meg, akkor miért lenne ez hiba egy újabb kapcsolatban?

Nem értem én a törököket és igazából nem is érdekel a különös erkölcsi világuk.
Záporeső9 ápr. 19. 21:23:15 Előzmény napraforgó
(30/36)
Én pedig a kislány miatt kezdtem bele. Azért nézhetőbb, mint a Mavi volt. Bár azon sokat nevettem.
7/10
napraforgó ápr. 19. 19:37:56 7/10 Előzmény Záporeső9
(29/36)
Nem láttam. Csak ritkán nézek török sorozatot. Ebbe is csak azért fogtam bele, mert kiváncsi voltam, mit kezd egy a férjében csalódott asszony a férje gyerekével. Nem gondoltam, hogy ilyen zűrös lesz.
Itt mindenki dilis kicsit, van, aki nagyon.
Záporeső9 ápr. 19. 19:33:20 Előzmény napraforgó
(28/36)
Nem tudom láttad -e az Egy csodálatos asszony c. sorozatot. Ott Sirin szerepében ( Seray Kaya) bravúrosan alakította a pszichopatát.
7/10
napraforgó ápr. 18. 19:36:01 7/10
(27/36)
Akárhogy is, ez az Elif is igen fárasztó néha. Csoda, hogy Firat nem adja fel.
És érthetetlen, hogy miért nem kezdték el kezeltetni a kislányt. Az nem normális, hogy egy 6 éves gyerek nem beszél, pedig tudna. Pszichiáter kellene neki, meg logopédus.
Dila meg simán elmebeteg. Az anyja tette azzá, igaz ő sem százas. Nagy kár, hogy ilyen embereknek is lehet gyereke.
7/10
napraforgó ápr. 18. 11:11:18 7/10
(26/36)
Elif alakítása túlzás volt. Az a hiszti, amit levágott... Rendben, hogy nagyon megszerette a kislányt, habár valójában csak rövid ideje volt nála. Pár hét, vagy 2-3 hónap, ennyi. Hioszti és cirkusz nélkül is lehetne intézni a dolgokat.
7/10
napraforgó ápr. 17. 07:00:23 7/10
(25/36)
Mikor Ümran megtorpedózta Firatot és le akarta váltatni a cég elnöki székéből Firat átnyújtotta neki a lemondását és közölte az anyjával, hogy nem kér semmiből, amihez az anyjának köze van.

Ehhez képest már másnap beállított a céghez, beült az irodájában a székébe és azóta is intézkedik. Nincs semmiben korlátozva, nem gond, hogy egy barcelonai lakás éves bérletét kifizesse, meg 2 milliót utaljon Dila számlájára.

Hogy is van ez? Most akkor lemondott., vagy nem mondott le?

Ümrant sem értem. Dilát sohasem szerette, sohasem jött ki vele. De Firatot imádja és ha nem tenne keresztbe neki, Firat elvehetné Elifet és így az unokája közelében maradhatna.
Annyira értelmetlen és logikátlan a sorozat. Egy épelméjű ember seperc alatt rendet teremthetne, de itt nyilván az a cél, hogy még legalább 120 részig elhúzzák a konfliktusokat, meg a sorozatot.

Ha a történet valódi lenne, minden szereplő megbolondulna a sztori végére, annyi viszontagság éri.
Záporeső9 ápr. 16. 20:34:32 Előzmény napraforgó
(24/36)
Mert ezeket az ötleteket Sude sugallja Dilának. Ő akar mindenáron keresztebe tenni Elifnek. Dila erre a célra nagyon megfelel neki...
7/10
napraforgó ápr. 16. 13:58:28 7/10
(23/36)
Nem értem, hogy miért nem zárják be az óvoda kapuját? Oda bárki bemehet, bármikor. Ráadásul csak egy óvónő van, sehol egy dajka, vagy más segítő. Ha zárva lenne a kapu és be kéne csöngetni annak, aki be akar menni, nem rabolhatnának el gyerekeket. Meg a kicsik se kódoroghatnának el.

Már más török sorozatban is láttam, hogy a kapu tárva-nyitva, és az intrikus szomszédasszony állandóan bemászkált, sőt megrendelte a kávét, teát is a háziaktól.
7/10
napraforgó ápr. 16. 06:13:09 7/10
(22/36)
Most mégis Ümran volt a józanabb. Ő mondta Dilának, hogy nem játszhat a gyerek érzelmeivel és szorgalmazta, hogy a lánya vigye vissza a kislányt Elifnek.
Sajnos a DNS teszt Dilának fog kedvezni. Félő, hogy idegileg teljesen tönkre fogja tenni a kislánya életét és igazából nem is érthető, hogy miért is akarja legyőzni Elifet???? Soha semmi ellentét, versengés nem volt köztük. Dila mindig tudta, hogy a szeretője nős, a gyereket sem akarta. Már a szülésnél azt követelte, hogy a gyerek ne az ő nevére kerüljön. Érthetetlen, hogy akkor most miért is akarja annyira? Neki ez nem jó, a gyereknek sem jó, Elifnek sem jó, Ümrannak, Firatnak sem jó, akkor mégis miért????

Félek, hogy ez a telenovella is elmegy ostobába.
Záporeső9 ápr. 15. 20:32:05
(21/36)
Ümrant hozzáerőszakolta az apja a férfihez, akit nem szeretett. A szerelme gyermeke Firat. Ezért csak azt tekinti gyermekének. A lányát azért nem szereti, mert attól a férfitól van, akit sosem akart. Sude pedig az a fajta nő, aki mindenáron meg akarja kapni, amit a fejébe vett. Semmiféle intrikától , aljasságtól nem riad vissza. Dila valóban beteg. A közösségi média foglya, és pszichésen is komoly gondjai vannak. Azt hiszi, amit kitalál, az valami fenomenális, és az anyja tán egyszer megdicséri. Ám a sok kudarc, megaláztatás még rosszabb állapotba sodorja. A sorozat egyik legnagyobb tragédiája az- ahogyan versenyeznek, gyűlölködnek, anya és lánya.
7/10
napraforgó ápr. 15. 12:01:12 7/10 Előzmény Záporeső9
(20/36)
Az csak a szappanoprerákban fordul elő, hogy egy olyan ágyban fekvő, béna, kómás beteg hirtelen magához tér és sok év után meggyógyul. De persze itt még az is előfordulhat.
Sudét nem értem. Firat világossá tette, hogy a barátságon kívül tőle többet nem várhat. Ha intrikál és pokollá teszi Elif és Firat életét, pláne Günesét, attól neki nem lesz jobb.

Ümrán meg, na hisz, annyira odavan az AYaz család hírnevéért, közben meg a fia nem is Ayaz.
A lánya meg, akármennyit is szenvedett az anyjától, azért csak volt egy apja is, aki tán megvédhette volna. Aztán meg már felnőttként megszökött otthonról, eltűnt az anyja szeme elől, akkor miért kellett ugyanúgy kínoznia a kislányát, mint annak idején az anyja őt? Olyan nincs, hogy ezt a mintát látta. Ésszel kell élni, nem ösztönből.
Záporeső9 ápr. 14. 20:49:29 Előzmény napraforgó
(19/36)
A házasság még be is következhet, de ez sem lesz igazi megoldás. A racionalitás valóban nem jellemző általában a sorozatokra ( T) Még lesz itt fontos szerepe a beteg, ágyban fekvő embernek is, és ne feledkezzünk meg Suderól. Még Ümratól is rafináltabb, és gonoszabb. Dila néha sajnálatraméltó, de éppen azért, amit átélt, kellene másképpen bánnia a gyermekével. Hisz az ember azt szeretné, hogy a gyereke azokat a rosszakat, melyek vele megtörténtek, a gyerekével még véletlenül se történjen meg. Védi, szereti. ----( egyébként az is baj hogy a Elifhez nem jó a szinkron )
7/10
napraforgó ápr. 12. 09:34:04 7/10 Előzmény Záporeső9
(18/36)
Az baj, mert unom már a rinyálását.

Nagy kár, hogy annyira vadul elutasítja Firatot. Mert ha pl. most Dila és Ümran húzására ők összeházasodnának, kisebb lenne az esély, hogy elvegyék tőlük Günest. Elmehetnének külföldre is, akkor Diláék köröztethetnék őket külföldön, de persze nem nagy sikerrel. Évekig el lehetne húzni az ügyet, akkor már Törökországban senkit nem érdekelne az Ayaz család viszálykodása.

De ha nem ezt lépik meg, válaszul Dila videójára ő is közzétehetne egy szívszorító vallomást a férje kettős életéről, meg a balesetről, a kislány elárvulásáról, meg arról, hogy Dila addig sem gondoskodott róla.
Csatolhatna orvosi leleteket is, a pszichiáternő véleményét, estleg más független szakértők véleményét is, aki bizonyíthatnák, hogy a kislány retteg az anyjától, stb, stb.
A sok síráson kívül van más lehetőség is. De a sorozatra nem jellemző a racionalitás.

Amúgy miből él most Elif a gyerekkel? Mert abból az egyszem megrendezett partiból nem folyhatott be annyi pénz. És az ügyvédnő sem jelezte, hogy az útépítő vállalat már kifizette volna a kártérítést Hakan balesete miatt.
Záporeső9 ápr. 09. 19:31:29 Előzmény napraforgó
(17/36)
Sok minden lesz még, ami sírásra ad okot Elifnek!