perry 2012 jún. 06. - 20:39:41 Előzmény tombenko
(276/376)
Addig teljesen világos számomra amíg azt írod, hogy neked ez a stílus vagy filmes megjelenítés kedvelõi, idézve téged:
"Sajnos volt "szerencsém" többhöz is...".
A minõsítéssel van bajom.
A vélemény önmagában ha az jó vitára sarkal akkor az építõ beszélgetés, ha már jelzõket aggatunk rájuk és embereket "lenézõ" tónusban minõsítünk akkor az nem vita sokkal inkább olyan értékalkotás amely ellentmondást nem tûrõ kinyilatkoztatás.
A véleményezés mindenki szuverén lehetõsége, mint már írtam a tiéd is elfogadható és másé is.
Ebben a posztban szerintem senki sem mondta neked, hogy "aki nem látta, ne véleményezze" ezért itt ez nem releváns.
Mint írod te már túl vagy a gyermeki "debilitáson" idézet tõled:
"Nem vetem meg õket, miért tenném. Bár tapasztalatom szerint a legtöbb ember legkésõbb tízes évei közepére-végére kinövi ezt a fajta "humort". Emlékszem, hat évesen én is lelkesen részt vettem a fingóversenyben és fikagolyógyûjtésben, de mára valahogy nem érzek iránta vonzalmat, sem humorosnak nem találom, pedig akkor jókat röhögtünk rajta."
Szövegelemzésem szerint azokat akiknek tetszett bölcsen azt üzened , hogy nõjenek fel, és akkor még finoman fogalmaztam.
Ismétlem senki sem vitatja el tõled a véleményalkotás jogát.
Nekem csak egy gondom van : " a stílus maga az ember " , szeretném azt hinni, hogy nem úgy értelmezed, hogy beléd kötöttem.
Még csak meg sem akarom védeni azokat akik néhány perc kikapcsolódás erejéig élvezték Sandler "opuszát"
Egyedül az oktrojált véleményeket nem kedvelem.
Részemrõl ennyi.
Tisztelettel várva válaszodat.. / amit egyben témazáróként elfogadok /.
perry
2/10
tombenko 2012 jún. 06. - 19:47:23 2/10
(275/376)
Sajnos volt "szerencsém" többhöz is...
Elvileg lehet. Kivéve bizonyos helyzetekben. Tudod, nem mindenhol van Internet-elérés, ahol mondjuk egy hordozható DVD-lejátszó mûködni képes...
Nem rosszindulat, tapasztalat: Ha végignézem, és utána lehúzok egy filmet, akkor azt kapom, hogy "akkor minek nézted végig", ha nem nézem végig, akkor meg "aki nem látta, ne véleményezze" az eredmény. Tessék tudomásul venni, ha megnézek egy filmet, akkor arról van véleményem, akkor is, ha nem tetszik...
Nem vetem meg õket, miért tenném. Bár tapasztalatom szerint a legtöbb ember legkésõbb tízes évei közepére-végére kinövi ezt a fajta "humort". Emlékszem, hat évesen én is lelkesen részt vettem a fingóversenyben és fikagolyógyûjtésben, de mára valahogy nem érzek iránta vonzalmat, sem humorosnak nem találom, pedig akkor jókat röhögtünk rajta. Ugyanez a helyzet némely ember humorosnak gondolt elgondolásaival is: hat évesek szintjén érthetõ, sõt élvezetes, de utána az ember felnõ. Legtöbbször.
offtopic
perry 2012 jún. 05. - 22:36:26 Előzmény tombenko
(274/376)
"A humora sótlan, a filmjei visszataszítóak, mondanivalója meg olyan mély, mint az ülõfürdõ" Az általad írt többes szám több filmet sejtet.
Ennyit arról, hogy minek kínzod magad a mûvész úrral.
"Ad egy: Amikor elkezdtem nézni, még nem tudtam, hogy ki játszik benne. "
Elvileg neked is lehet Google a barátnõd.
"Ad hat: Ha nem nézem végig, és akkor nyilvánítok véleményt, azért nyafognál."
A vélemény a tiéd, az enyém meg az enyém a nyafogás pedig rosszindulat.
"Ad nyolc: Ez nem humor, hanem, hogy egy úriember finom iróniájával éljek, "pusztító alpáriság".
Mint több "úriember finom iróniájával éljek" itt vannak akiknek bejön ez a "pusztító alpáriság".
Ezért ne vesd meg õket.
2/10
tombenko 2012 jún. 05. - 21:21:11 2/10 Előzmény perry
(273/376)
Ad egy: Amikor elkezdtem nézni, még nem tudtam, hogy ki játszik benne. Ad kettõ: Annyian ajánlották, mondom, teszek egy próbát vele. Ad három: Jobb elfoglaltságot nem tudtam akkor hirtelen (bár már tudnék...) Ad négy: Ha elkezdtem, akkor be is szeretem fejezni. Ad öt: Az elsõ fél másodperc után tudtam, hogy bármilyen elvárás nagy lenne ehhez. Ad hat: Ha nem nézem végig, és akkor nyilvánítok véleményt, azért nyafognál. Ad nyolc: Ez nem humor, hanem, hogy egy úriember finom iróniájával éljek, "pusztító alpáriság".
perry 2012 jún. 04. - 14:12:40
(272/376)
Ja, és mások ízlése az nem a tiéd.:)
perry 2012 jún. 04. - 14:11:55
(271/376)
Akkor minek kínzod magad ?
Mindig elcsodálkozom azon az emberen aki végig szenved filmeket amikrõl tudva tudja, hogy nem felel meg az ízlésének.
Logikus, hogy nem tetszik ez a filmes humor számodra.
De nagy elvárásokat fûzni kabarétréfa szintû mozihoz elég agyament vállalkozás.
2/10
tombenko 2012 jún. 04. - 14:05:30 2/10
(270/376)
Nem értem, mit kell ezen a Sandleren úgy pörögni. A humora sótlan, a filmjei visszataszítóak, mondanivalója meg olyan mély, mint az ülõfürdõ... Egyetlen viszonylag értékelhetõ filmje a Sátánka volt, de ott is csak a zene miatt, a többi finoman szólva is felejthetõ. Összefoglalva azt mondhatnám, hogy igénytelen és színvonaltalan ez a film.
Bobo90 2012 márc. 28. - 16:37:39
(269/376)
Rég nevettem ennyit, annak ellenére, hogy van komoly mondanivalója filmnek, annak ellenére, hogy sokszor alpári. Ha csak a palesztinokat figurázták volna ki azonnal elkapcsoltam volna ... szerencsére nem ez volt. Bár a filmbõl az jön, hogy ha palesztin vagy és harcolsz, akkor terrorista vagy. ha zsidó akkor meg katona.
8/10
Tamás22 2011 dec. 31. - 19:55:16 8/10
(268/376)
Szerintem jó film, nekem tetszett, még ha fura is.:) 10/8.
Adry87 2011 nov. 18. - 20:01:29
(267/376)
Imádom ezt a filmet, Adam Sandler nagyon jót alakít benne.
offtopic
Ford Mustang 2011 nov. 18. - 19:50:08
(266/376)
Nem mindenki bírja a keményebb humort.
1/10
hajnal-h 2011 nov. 18. - 13:09:13 1/10 Előzmény Ford Mustang
(265/376)
Jó, ok, lehet, hogy elnéztem, vagy nem tudatosodott bennem, hogy a gyerekeket nem kellet volna magam mellé venni, de nélkülük is undorító volt az, amennyit láttam belõle.
Ford Mustang 2011 nov. 17. - 17:30:19
(264/376)
Figyelj, ott van feketén-fehéren (jó, tudom, jelen esetben feketén-sárgán), hogy 16 éven aluliaknak nem ajánlott. Na, vajon miért? Gyereknek ott van pl a Maci Laci, óvodás korban tökéletes.
1/10
hajnal-h 2011 nov. 17. - 16:32:36 1/10 Előzmény velorexescsavo
(263/376)
Kivettem dvd-n, elkezdtük nézni a gyerekekkel... Olyan undorító volt, hogy kb. 15-20 perc után (nem emlékszem pontosan, mert 1-2 éve volt) abbahagytuk. Borzasztó, visszataszító az egész, azt a néhány poént teljesen hazavágja az alpári "humornak" nevezett valami, amit a kritikák is említenek.
9/10
szacsisturn 2011 okt. 04. - 19:07:03 9/10
(262/376)
NAgyon jó film 10/9
4/10
offtopic
_Freddy_ 2011 szept. 08. - 17:03:19 4/10
(261/376)
nagyon gyengék a poénok, nekem egyáltalán nem tetszett, meg alapból nem bírom Adam Sandlert, de azért megnéztem, sok jót hallottam róla, de én egyáltlaán nem találtam viccesnek :D meg a szinkron is tré
Ford Mustang 2011 jún. 22. - 11:48:34
(260/376)
A szinkron félig jó, félig rossz lett. Sandlernek a szokásos Csõre nagyon jó, de Turturronak Schnell Ádám nem állt jól, neki sokkal inkább Kálid a nyerõ.
10/10
tomej 2011 jún. 22. - 01:22:46 10/10
(259/376)
A magyar szinkron 'perfect', le a kalappal a stúdiónak. Angolul néztük, (koránt sem ilyen vicces) magyarul meg besz@rás: koscher digo, ehte ragazzo, grûnlandi, kicsi Kohn, stb... (azóta az egyik angol barátom kicsi Kohn-nak hívja a gyerekeket, mióta elmondtuk, hogy magyarul mit jelent... :) ) Kár, hogy a film vége hollywood-i nyálparádé, viszont a film 90%-a vicces és nézhetõ. A hozzá társuló politikai töltet mellre-szívása meg szokásos magyar görcs. kápd be Randzsa-bandzsa rém.
Egy a sokból.. 2011 máj. 28. - 13:45:00
(258/376)
Ez a film, ez valami szörnyû :) :) - de ,mégsem tudok ideges lenni tõle, ez a már annyira pocsék, hogy szinte jó kategória ... tervezés rajzolás közben jó idõtöltés / volt...egyszer :) /
Zoha 2011 márc. 28. - 11:24:51
(257/376)
Imádtam ezt a filmet, de egyben utáltam is. Annak idején amikor kijött, mindenki azza b*sztatott hogy NE Szórakozz Zohával! :D