1/10
DUNAWÖLD okt. 26. 12:08:34 1/10
(12/12)
A film csúcspontja (...), amikor az író megjegyzi, hogy a fekete kölykök cukibbak... Ja, és hogy általánosban őt lesz...ta egy haverja az osztályból.
Bravó. Kinek gratulálhatok?
5/10
Meryem ápr. 01. 18:57:02 5/10
(11/12)
Hát ez minden, csak nem vígjáték.
Jenõ bácsi ápr. 01. 18:46:29
(10/12)
Felcsigáztak a korábbi hozzászólások, hát nekiláttam. A film ötödik percénél a mesekönyv írója és illusztrátora dedikálják a könyvet. 6 éves kislány jön. Anyuka mondja, adoptáltuk, még nem régóta van nálunk. Az illusztrátor - aki ember - ad a kislánynak 2 jegyet az esti kosárlabda meccsre, azzal, hogy a mesehős küldi. Mire az író félrevonja és közli: ha létezne a mesehős csak akkor adna neked jegyet, ha be lenne drogozva. Mikulás pedig nem létezik. gyereket megbántani szerintem bűn. Lehet hogy a film később az Oscar magasságába emelkedett, de én itt kapcsoltam ki.
8/10
kifo2 2019 nov. 17. - 10:09:47 8/10
(9/12)
Érdekes, kicsit fura, „fűszeres” film. A fűszeres valami olyasmi, hogy kicsit csípős, szokatlan, új íz, de nem egyértelműen rossz, sőt talán inkább érdekes. Néhány dolgot más oldalról mutat, mint a többi film, amelyeknek a gondolatmenete, értékítélete mind jobban hasonlít egymáshoz, mint ehhez a filmhez. Itt vannak reménytelen helyzetek, amik pedig bejönnek, és vannak reményteljes helyzetek, melyek váratlanul mégis elromlanak.

Rengeteg olyan filmet láttam, ahol a főhős vagy valaki más egy kísértettel, halottal beszélgetett, és – a szereplőtől magától eltérően – én sosem vontam kétségbe az épelméjűségét. Ebben a filmben például ez is másképp van. Itt valahogy az elejétől fogva az volt bennem, hogy talán nem is tudna beszélgetni halott barátjával, ha nem lenne ilyen… nem normális vagy nemtudommilyen.

Egy ilyen szereplőnek, mint Henry, emberfeletti megpróbáltatásokat jelentenek (többek között) az emberi kapcsolatok is, illetve azok normálissá javítása. Vannak zökkenők, és nem lehetünk biztosak a happy endben sem, az oda (hova?) vezető útban sem.

Szerintem (számomra) nagyon jól sikerült Lucy figurája is. Olyan anyja van, hogy a világból ki lehet rohanni tőle, és Lucy kiválóan kezeli, mint ahogy Henryt is, már amennyire ez egyáltalán elképzelhető. Ahogy szakítanak és ahogy nem, az mind Lucyt dicséri.

A kiadó embere is, nagy meglepetésemre, elég normális volt. Nem ilyenek szoktak lenni a kiadók, főszerkesztők.

Én nem éreztem „idősíkok átugrását”, gyors váltásokat a történetben.

A zene csak egyszer tűnt föl nekem, akkor tényleg jó volt, de ez egy percnél rövidebb volt. Ha volt máskor is zene, akkor annyira belemerültem a cselekménybe, hogy nem vettem észre.

Miért volt olyan óriási baj, hogy a lány hazudott/elhallgatott valamit.
Ez nem probléma a nézőnek (a néző itt mindent tud), ez azt mutatja csak, hogy Lucy nem érezte magát olyan közelinek Henryhez, hogy elmondja neki, Henry pedig „felháborodott” ezen, szerinte ők olyan közel álltak, hogy el kellett volna mondania. És akkor itt fontos az idő is: mikor voltak olyan közeli kapcsolatban, és itt már vannak cselekménydinamikai kérdések is, elég összetett a probléma, amit ezerféleképpen lehet „megoldani”, és nyilván minden néző másféleképpen oldana meg - de szerintem teljesen „normális” (a helyzetből, előéletükből, jellemükből fakadó), hogy ők ott akkor így „oldották meg”.

Érzelmek természetesen vannak a filmben, de persze érthető, ha valaki nem tudja átérezni egy olyan ember érzelmeit, aki teljesen más élethelyzetben van stb. Számomra az érzelmek teljesen a helyükön voltak ebben a filmben.
Unalmasnak nem találtam, sőt végig feszült voltam egy kicsit, de ez nem hátrány.
Vígjátéknak tényleg nem vígjáték. A főhős, a csodabogár Henry a nevetséges, és ezt a film nem is titkolja, de persze aki csak ennyit lát, az úgy jár, mintha az almának csak a héját enné meg - vannak fontosabb dolgok is a filmben, de a héja is hozzátartozik.
Jim Hacker 2019 nov. 16. - 13:25:48
(8/12)
Elég érdekesnek tűnt a téma, megnéztem a bemutató klippet. Több jó színész van benne azután jött Mandy Moore. Tényleg, ő egy színésznő, és ez miből látszik? Kihagyom.
6/10
sexykex 2019 nov. 16. - 09:43:35 6/10
(7/12)
Számomra ilyen az elviselhető romantikus film. Ez annyira elviselhető, hogy már-már remek darab. A mizantrópnak is lehet barátja, aki apja helyett apja is volt. A mizantrópnak is lehet párkapcsolata, amit esetleg meg is szeretne őrizni. De a legnagyobb attrakció számomra az anya, akinek komolyak a nevelő szándékai.
Babi néni 2013 nov. 04. - 14:04:55
(6/12)
Érdekes, kissé kellemetlen film. Semmiképp sem vígjáték, romantikus drámának inkább nevezném.
6/10
pneklara 2013 jan. 16. - 13:45:05 6/10
(5/12)
Rossz szokásomhoz híven késõbb kapcsolódtam be, de annyit megállapítottam, hogy nem vígjáték, még ha néha megmosolyogtató is / az író beöltözése a vezetéshez/ A cselekményt sem értettem teljesen, átugrik idõsíkokat, gyors váltások a történetben, melyek az érthetõséget is nehezítik. Nem értettem, hogy miért volt olyan óriási baj, hogy a lány "hazudott"? Vagy inkább nem mondott el valamit.De lehet, hogy a film elején történt jelentõs esemény erre vonatkozóan. Vannak a filmben kedves pillanatok, de ezeket nem jól "fércelték" össze, így az egész alkotás felejthetõ.A zene viszont nagyon jó. Néha olyan, mint ha magyar vonós népzenét idézett volna:)
7/10
eynrg 2013 jan. 16. - 12:45:19 7/10
(4/12)
Elõször is nem vígjáték, de már megszokhattuk, ha nem tudják a mûfaját, vígjátékot írnak.
Sokkal komolyabb, mint elsõre látszik, sajnos sokan vannak a való életben, akik hasonló
gondokkal küzdenek. Pszichológiailag nagyon tanulságos és egyben érdekes történet.
Bár nem minden szimpatikus benne, kellõen egyedi, hordoz mondanivalót, gondolkodásra késztet,
aki nem (csak) szórakozásra vágyik talál benne értéket.
Britt 2013 jan. 15. - 22:57:44
(3/12)
Egy film érzelmekrõl érzelmek nélkül. Mintha egy olyan témáról beszélne, amirõl halvány gõze sincs.
azEszter 2013 jan. 15. - 22:32:04
(2/12)
És vígjátéknak se nevezném, én legalábbis el se mosolyodtam rajta igazán.
azEszter 2013 jan. 15. - 22:30:16
(1/12)
Elég unalmas volt, csoda, hogy megnéztem...