10/10
giggs985 2011 ápr. 14. - 15:35:05 10/10 Előzmény DoctorMorreau
(867/1107)
A film a könyv alapján készült, méghozzá elég hûen követve azt. A könyvben sincs leírva pl. Moss halála, Bell is csak a hullaházban találkozik már vele. A könyvben ez persze másként hat, mint itt.
1/10
sanjust 2011 márc. 08. - 21:37:15 1/10
(866/1107)
Gyenge képességeit leplezi agresszivitással.
1/10
sanjust 2011 márc. 08. - 21:35:07 1/10 Előzmény Thousand Lakes
(865/1107)
Nem láttam ,de ezt sem nézem meg mégesyszer az tuti:)
1/10
sanjust 2011 márc. 08. - 21:33:54 1/10 Előzmény BadSanta
(864/1107)
Ki mondta ,hogy aPort mindig reálisabb mint az IMDb? Senki.Ez esetben reálisabb,és azt állítottam ,hogy az az érved ,hogy az IMDbvel akartad ezt cáfolni ,hibás ,hiszen pont amiatt ,hogy nem reálisabb egyik sem mint a másik ,az nem hivatkozási jogalap,hogy Te 1000 szavazatot kevésnek tartasz viszont 100000 -t elégnek ,mert ezzel szembeállítható az IMDB manipulatív reklámtevékenysége pl.
1/10
sanjust 2011 márc. 08. - 21:29:48 1/10 Előzmény BadSanta
(863/1107)
Hát azért azt nehezen lehetne vitatni pl ,hogy a bár pl Shakespeare mûvei nem annyira tetszenek az IMDb-n mint pl az Ace ventura (vagy a Gyõzike:)),azért az nem szubjektív dolog hanem józan ítélõképesség kérdése ha mégis értékesebbnek tartom én pl ,de Te csak ragaszkodj az IMDb-hez.
Seven7Crown 2011 márc. 08. - 20:41:12
(862/1107)
-Legalább, valami hasonlót írhattál volna, de még ez sem ment:

-Hajmeresztõ látlelet következik a titokzatos Keletrõl, ez mégis hogy hiányozhatott eddig innen?!

Nemisigaz dobta be a sérót."

-/Legyél kicsit extrémebb, mert nem fogunk szeretni!!:P/
offtopic
Thousand Lakes 2011 márc. 08. - 19:10:31
(861/1107)
Ja, a kérdésedre az elõbb elfelejtettem válaszolni. Nem emlékszem, hogy állt volna a zászlórúd, amikor írtam neked, de elõtte nem sokkal állt, meg még állni is fog, mert nekem nem csak extremitásokra áll. Csak nem tudom, hogy jön ez ide pont akkor, amikor mellébeszélésrõl hadoválsz.

Amúgy a filmrõl még mindig nem sikerült szemernyi véleményt se írnod, sõt semmi extrémet se mondtál, mert az, hogy a másikkal úgy beszélsz, mint egy kutyával, az csak közönséges, de nem extrém.
Bízom benne, hogy tudsz ennél jobbat is, és nem vagy akkora tapló, mint amilyennek tûnsz.
offtopic
Thousand Lakes 2011 márc. 08. - 18:39:10
(860/1107)
Nem tudom mit képzelsz magadról, én elég normálisan írtam neked, hogy ha olyan nagy a szád, akkor fejtsd ki a véleményedet a filmrõl, te meg erre így beszélsz velem.
offtopic
BadSanta 2011 márc. 08. - 18:35:38 Előzmény Thousand Lakes
(859/1107)
Félremagyarázási, mellébeszélési, meg okvetetlenkedési versenyre ne nagyon gyakorolj! Áll a zászlórúd keményen, mi? Na, pihentesd magad!
Seven7Crown 2011 márc. 08. - 18:05:55 Előzmény BadSanta
(858/1107)
-Aha!

"Én is kíváncsi lennék a Te magas színvonalú, éleslátó véleményedre te filmesztéták fõzsenije!"

-Mindent bele!!
Thousand Lakes 2011 márc. 08. - 16:36:32 Előzmény sanjust
(857/1107)
Láttad te A félszemût? Na, az a gyenge film, különösen ennek tükrében.
offtopic
Thousand Lakes 2011 márc. 08. - 16:35:09
(856/1107)
Nem az eredeti - a szavazatok nagyságrendjét összehasonlító - kérdésre, kizárólag sanjust megjegyzésére reagáltam egy szemléletes példával, te jöttél a nem extrém esetezéssel, te közízléseztél belemerülve ebbe a témába, te akarod az imdb.com (sanjust pedig az imdb.hu) szavazóinak ízlésével alátámasztani ennek a filmnek a minõségét, színvonalát, értékét. Mondasz-e ennél többet is? Hol a saját vélemény, a saját kritika? Tõled idézek:
"Ugyan fejtsd már ki a magas színvonalú, éleslátó véleményedet te filmesztéták fõzsenije!"

Vagy csak prezentálj vmi extremitást, mert most már tûkön ülök a kíváncsiságtól.
Tényleg javaslom, hogy írjatok a filmrõl.
offtopic
BadSanta 2011 márc. 08. - 15:15:15
(855/1107)
Nem kell, hogy érdekeljen a közízlés. (Nem is értem hogy jön ez ide.) Engem sem érdekel, viszont attól még racionális magyarázatot adhat egy filmes toplista eredményeire. A kutya sem vitatja, amit leírtál, csakhogy nem ez volt az eredeti kérdés, hanem hogy a Port indexei mitõl mutatnának "objektívebb", vagy ha úgy tetszik "reálisabb" képet egy-egy filmrõl (ld. még a 1047-est).
Thousand Lakes 2011 márc. 08. - 14:30:43
(854/1107)
Mindegy mit hozok fel. A remény rabjai nem a világ legjobb filmje (ilyenrõl beszélni se sok értelme van). Kit érdekel a "közízlés"? Az Imdb csak arra jó, hogy nagyjából tájékozódj. A remekmûvek gyakran 7 csillag körül állnak. Egy sereg filmet rosszul értékelnek.
offtopic
BadSanta 2011 márc. 08. - 12:36:02 Előzmény sanjust
(853/1107)
A "józan ítélõképességnek" és a szubjektív egyéni ízlésnek aztán baromi szoros köze van egymáshoz. Az alapján kéne egy szórakoztatóipari élményindex esetleges torzítására következtetnem, hogy hogyan vág egybe azzal, ami nekem "maradandó élményt" okoz? Ez jó! Ismerek néhány átlag feletti szellemi képességû cégvezetõt, akik civilben zámbódzsimi-rajongók. Majd megkérdezem õket...

Thousand Lakes:

Bizonyára extrém esetrõl lehet szó, amikor egy közönségfilmet a sziruposság vádjával lehet illetni. Minthogy az is nehezen képzelhetõ el, ha egy nyílt internetes szavazó oldal ranglistája közízlést tükröz. Logikus.
offtopic
Thousand Lakes 2011 márc. 07. - 10:41:07 Előzmény sanjust
(852/1107)
"Az IMDb nem mérvadó ,ezt bebizonyította számtalan példával"

Igen, azért is állhat ott az élen A remény rabjai c. szirupos film.
1/10
sanjust 2011 márc. 07. - 01:04:09 1/10
(851/1107)
Na akkor hogy ne legyen csak spekuláció: Pl A salemi boszorkányok az IMDb-n 6.8 itt 8.3, míg ez a Nem vénnek való itt 7.6 ott 8.3.Akkor melyik is a reálisabb ,mert ugye nem azt akarod mondani ,hogy ez a horroros fos jobb mint az a maradandó élményt nyujtó darab? És sorolhatnám estig.Az IMDb nem mérvadó ,ezt bebizonyította számtalan példával ,és az a gyanúm hogy nem járok messze az igazságtól ,amikor arra gondolok ,hogy piaci reklámnak használják.Mibõl áll egy szavazatgenerátorral rányomni sokezer szavazatot az érdekeltek részérõl?Míg a Port nem annyira fontos befolyásoló tényezõ egyenlõre.Mondom ,ajózan ítélõképességnek nem felel meg az IMDb pontszáma sok esetben.
offtopic
BadSanta 2011 márc. 06. - 21:47:18
(850/1107)
Most éppen a "kisebb darabszámú minta" adja frankót? "Érdekes", hogy éppen a Port kapcsán merül fel a kiegyensúlyozottabb mintavétel elve, ahol botcsinálta kritikusból, szemellenzõs paprikagézából, meg "megmondom a frankót" sznobból a posztok alapján annyi van, hogy fideszt lehetne belõlük rekeszteni. Persze lehet spekulálni IMDb-s manipulálásról is, de az attól még csak spekuláció marad...
1/10
sanjust 2011 márc. 06. - 20:25:26 1/10 Előzmény BadSanta
(849/1107)
Hát nem tudom,hogy kik szavaznak az IMDB-n,mert eddig nem is érdekelt,de gondolom sok vájtszemû kritikus és sznob ,akik pl az Oszkárt megítélték ennek a gyenge filmnek. Tudnék pár meghökkentõ IMDb átlagot mondani,amit úgy emlegettek itt aFórumon is.Itt viszont tényleg az átlagosnál jobb filmeknek nem nehéz elérni a 8 pontot.Itt ugyanis a nézõk szavaznak ,akiknek készül afilm.Van egy olyan gyanúm is ,hogy pl az Imdb-t érdemesebb is manipulálni ,hiszen az kamatozhat a marketingben a forgalmazásnál is.Sok szavazat az szükséges feltétel ,.de nem elégséges.Azt tudja minden felmérést készítõ közvéleménykutató pl.Lehet egy kisebb darabszámú minta ,ami mégis jobban tükrözi a valóságot ,mert a merítése kiegyensúlyozottabb pl.
BadSanta 2011 márc. 06. - 02:31:21
(848/1107)
Úgy ahogy mondod: "Nagyszámú szavazás esetén..."!
Tehát a Port néhány száz szavazójával szemben például az IMDb már fel is tud mutatni ebbõl valamit, amennyiben több mint 200 ezer szavazat mellett, 8,3-as átlagával a top 250 közepén (120.) kell "szégyenkeznie" a filmnek. Túl azon, hogy én sem vagyok különösebben oda ezért a filmért, a statisztika itt nem téged igazol.