Szekelyda 2008 márc. 08. - 11:18:41
(136/1116)
egyébként a mûvészben néztem meg, tele volt a terem - ott senki nem értetlenkedett a vége miatt, nem volt anyázás sem. Aki anyázást, értetlenkedést hallott a nézõtéren az valószínüleg valamelyik plázába nézhette meg a filmet
Szekelyda 2008 márc. 08. - 11:09:27
(135/1116)
Csatlakozom Dantes-hoz/hez/höz. Bigpapa neked nem tetszett és vannak még egy páran így ezzel a bolygón de attól ez még lehet jó film, nekem nagyon tetszik amit a Coen fivérek mûvelnek, lásd Fargo, akinek az sem tetszett annak ezt meg sem kellett volna néznie. Nekem a Coen név garancia arra, hogy megfelelõen humoros és megdöbbentõ lesz a film amit nézni fogok.
Hogy Tommy Lee Jones karaktere felesleges??? A tökös, dörzsölt zsarué akit csak a bürokrácia tart vissza attól, hogy õ vágja nyakon a jólfésült Antont? Aki pontosan átlátja mi a helyzet attól függetlenül, hogy egyikükkel sem találkozott soha.
Ez a film nekem a magragadható lehetõségekrõl, a véletlenekrõl, sorsról, elõvigyázatosságról, segítõkészségrõl szól.
Az oscart nem tartom sokra de a többi díj magáért beszél. A Coen fivérek írták, rendezték, vágták (producerei is õk voltak bár az mindegy) - ez az igazi filmmûvészet!
alpacino 2008 márc. 08. - 11:07:41
(134/1116)
Teljesen egyetértek. Én csütörtökön egy esti elõadást láttam. Szokatlanul sok nézõvel a teremben. Sokat járok moziba .Ennyien rég voltak egy elõadáson. Mindenki kíváncsi volt. A film egy katasztrófa hatalmas ovációval eladva. A végén hangos röhögés... Oscar... Hagyjuk.. Komolytalan..Nagy csalódás volt.
Bigpapa 2008 márc. 08. - 11:01:59
(133/1116)
És valóban. Ettõl szép és színes a dolog, hogy minden ember más és más. Más szemmel nézünk filmeket.
10/10
Dantes 2008 márc. 08. - 11:00:44 10/10
(132/1116)
Nem csak amerikai kritikákról beszélek, hanem magyarokról, több magyar oldalon is olvastam róla.
Tudod az Oscar az félig szakmai félig meg ak özönségnek szóló díj.
De ez a film kapott igazi szakmai elismeréseket is.
A rotten tomaten nem éppen arról szól hogy menj moziba és 94%ra értéklete.
Az IMBD ami szerintem inkább a közönség-nek szól szintén 9 fölött áll.

Mellesleg, már azt is mondtam, a Coen-fivérek réteg filmesek. nem közönség-filmesek.
Egyáltalán nem a széles közönségnek a minnél nagyon bevételért rendeznek egy pop-corn mozit.

Egyszerûen arról van szó, ez a film akkor sem való mindenkinek, és kész.

A Keresztapa meg minden idõk egyik legjobb alkotása, nem tudom ki csalódott benne, attól m,éh néhány hülye suttyó húzza a száját mincs igazuk.
Bigpapa 2008 márc. 08. - 10:55:33
(131/1116)
Nézd. Amerikában teljesen más szemmel kritizálnak egy filmet az újságok kritikusai és a fimes kritikusok. Ne feledd, hogy több száz millió lakosnak mondják meg, hogy mit szeressen és mit ne. Az átlag amerikai elég suttyó, éltem köztük, kevés a kivétel. Õk, mint a birkák elmennek megnézni, amirõl azt olvassák, ezt nézd meg, és kihagyják, amit lehúznak. Kint az Oscar díj egyenlõ azzal, hogy Menj moziba!
Részemrõl az van, hogy én kikapcsolódni járok a moziba. Van az egész napom, amin agyalhatok, és 1250Ft-ért "szabadságot" veszek magamnak, hogy ez idõ alatt, szórakozzam. Itt 122 perc alatt nem hoztak izgalomba. Lekötött, mert nem kellett agyalnom, hogy kivel mi lesz, mert csak folyt a film, egy bizonyos monoton hangulatban, ami a zene hiánya. Amikor volt is akció, az szinte 5-6 percnél soha sem tartott tovább.Ha ezt összeadod, a 122 percben van 30 perc akció és 92 perc moralizálás, és monomlog monolog hátán.
Mondom, az, hogy a könyv milyen, nem érdekel, mert nem szándékozom elolvasni. Nem akkora sztori ez, hogy elmenjek,megvegyem és szánjak rá idõt, hogy elolvassam.
Egy könyvet sem lehet úgy megfilmesíteni, hogy visszaadja a valós atmoszféráját a könyvnek. Itt a keresztapa is. A könyv tartalmas, lebilincselõ.A film is az, ha nem olvastad elõtte a könyvet.Ha olvastad, hiányzik belõle, hogy jobban megismerd mondjuk Luca Brasi karakterét,mint a keresztapa félelmetes kivégzõ emberét.Ehhez képest a film elején egy szerencsétlen suttyónak néz ki, a végén meg 1 perc alatt kinyírják.Aki nem olvasta, azt hiszi, csak egy senki paraszt volt.Aki olvasta,tudja, hogy milyen félelmetes katonája a keresztapának..
Marlon Brando sem játszott akkorát, hogy Oscart érdemeljen. Mert volt egy kicsit az elején, majd lelövik, aztán a végén a haldokló Don kioktatja a Michael-t, de az sem akkora játék, hogy mehessen az Oscar.Mindamellett, imádom a trilógiát és az összes maffiás filmet.
Mindenki más szemmel nézi a filmeket.
Nektek és pár kritikusnak tetszett, más emberek pedig csalódtak. Én nem csalódtam, csak hiányérzetem van. Mert amennyi dolog tetszett a filmben, pont annyi volt benne ami nem jött be és idegesített. A vége pedig kritikán aluli.
alanis 2008 márc. 08. - 10:46:47
(130/1116)
talán úgy fordulhat elõ, hogy nem vagyunk egyformák és nem tetszik mindenkinek ugyanaz. csak halkan jegyzem meg, hála istennek.

nekem személy szerint tetszett a film, bár láttam már jobb filmet is, de önmagában nem volt rossz.

két barátnõmmel néztem meg, kettõnknek tetszett, a harmadik fél utólag kiderült 10 perc után úgy érezte, neki elege van és ki akart menni a moziból. elõfordul, hogy vkinek nem jön be egy sztori, egy feldolgozás, esetleg a színészek játéka.

és mi nem haraptuk le a barátnõnk fejét, mert nem tetszett neki.

ahogy olvastam a többiek véleményét a filmrõl, mindenki alátámasztotta, neki személy szerint miért nem jött be ez a film. senki nem a levegõbe beszélt, látta a filmet, és így alkotott véleményt. a titok, tiszteletben kell tartani mások véleményét, esetleg elgondolkodni rajta. még tanulhatunk is belõlük. :-)
10/10
Dantes 2008 márc. 08. - 09:22:58 10/10
(129/1116)
Én azért az megint csak elmondom, hogy miként lehet az hogy afilm rengeteg díjat kapott, és nem csak Oscart, a könyvt besteller lett, a rangos netes oldalokon remek kritikát kapott, minden kritia amit eddig olvastam róla áradozott a filmrõl...ez hogy lehet? Mindenki idióta akinek tetszik? Az egész világ? Nem lehet hogy inkább mégis csak a felfogásotokkal van baj?

Azért én elgondolkodék, hogy lehet hogy a film ennyi embernek és kritikusnak tetszik.
6/10
Petyaa 2008 márc. 08. - 02:04:40 6/10
(128/1116)
Hát...nagy csalódás..helyenként izgalmas, helyenként dög unalmas. Nekem nem jött be, jobbat vártam.
Bigpapa 2008 márc. 07. - 23:04:50
(127/1116)
Hát igen!

Én azt látom, hogy pl. Maddox,Paw már már átmennek személyeskedésbe,ha valaki nem ájul be a film miatt, pedig ez csak egy qrva film, szóval nem édesanyátok élete függ tõle, ha nem véditek :)))) De ezt egy fórumon sem értem, amikor egy amcsi "szar" miatt virtuális karatét játszanak emberek. :))

******************SPOILER*****************

Nekem a következõ dolgokkal volt bajom a film alatt.
Tommy Lee Jones szerepe teljesen felesleges.Nem érdekel,mi van a könyvben, mert ez nem a Libri olvasók fóruma,hanem mozis fórum! Itt,ha a Gobbi Hilda játssza a rendõr szerepét, semmivel sem kaptunk volna kevesebb élményt.
Szinte senkit sem ismerünk meg a filmbõl.Ki kicsoda,mi a háttere. A fõgonosszal nincs bajom, mert jól játszik (igaz, ezért oscart adni...hát nem tudom).Vannak jó pillanatok, pl. amikor önellátja a sebét a motelben,de összességében attól nem esem hanyatt, hogy egy filmet 122 percen keresztül egy hangulatban tartanak, majd úgy van vége, hogy az egész nézõtér anyázik!
Kicsit olyan,mint,ha gyerekként tévéznél, még van hátra a krimibõl 20 perc, hogy minden összeálljon,kiderüljön, majd bejön anyád, kikapcsolja a tévét és rádparancsol,hogy aludj.:))))))) és nem tudsz mit tenni.Ráadásul soha sem tudod meg,kivel mi lett.

Attól pedig nem lesztek entellektüelek , hogy hanyatt estek , Tommy Lee Jones monológjától.

Szóval,akinek ez volt élete legjobb filmje,az mostantól kezdve ne nézzen meg egy filmet se, mert a többit õ fogja fikázni.
5/10
ondok 2008 márc. 07. - 22:19:12 5/10
(126/1116)
Majdnem teljesen egyetértek,azt nem tudom,hogy mennyire szemita alapon megy az Oscar,de az biztos ,hogy ez minden idõk egyik leggyengébb Oscaros filmje.Közel sem jön a régi hírességekhez.Namost ez lehet szinvonalsüllyedés is ,hogy vakok közt a félszemû...,de ahhoz ismerni kéne a termést.
5/10
ondok 2008 márc. 07. - 22:13:10 5/10
(125/1116)
Nos én ma láttam,és a beharangozások után(Az Indexen is van egy filmfórum,ahol már kb fél éve dicshimnuszokat írtak róla),Oscarok után azt kell mondjam nagyot csalódtam.Elõször is kriminek gyenge,drámának szintén.Több ponton eléggé nem indokolt,elvarratlan szál is van benne ,mintha az utólagos vágás miatt kihagytak volna részeket. Konkrétan pl,amikor a feleség és a mama eL Pasoba indul a kocsival,ott gyanús emberek kifaggatják hova mennek elveszik a bõröndöt,de még akkor a pénz nincs náluk,ezeknek az embereknek a késõbbi szerepe teljesen a homályba marad.
SPOILER: Az meg túl fontos rész ,amikor a fõhõst megöli a bérgyilkos,ahhoz hogy ne lássuk az eseményt csak utalás van rá.
SPOILER VÉGE.
A seriff szerepe is furcsa,mintha csak azért lenne a filmben ,hogy filozofálgasson,de érdemben semmit nem csinál.Aztán ,amikor a bérgyilkos megsebesül,hát nem érteni,hogy miért nem öli meg valamelyik a másikat a kocsiknál,hiszen tudtak utána mozogni.
Az operatõri munka nem rossz,dehát összességében a film felejthetõ,kicsit fel lett fújva asznobok által,de hogy mit álmodott a seriff,hát az nem annyira megrázó,pláne hogy ott abbamaradjon az egész.
10/10
Eszty81220 2008 márc. 07. - 19:15:29 10/10
(124/1116)
Én jövõhéten fogom megnézni!Elég vegyes a fogadtatás itt a fóromun...kiváncsi leszek rá!:)
10/10
Dantes 2008 márc. 07. - 18:27:16 10/10
(123/1116)
Bocs, tényleg nem kötözködés képpen, de szerinted.
Szerintem meg van olyan jó.
De nem kell egyet érteni, szó sincs róla.
Megértem hogy miért gondolod így...mégha nem is értek veled egyet.

Csak magamat tudom ismételni ez nem közönséges film, ez egy réteg film nem tetszhet mindenkinek de akinek igen, annak viszont nagyon.

Csak ennyi lett volna a hozzá fûzni valóm.
Juventeeno 2008 márc. 07. - 18:12:40
(122/1116)
Többet vártam a filmtõl, csalódtam. Nekem a címe kifejezetten tetszik, szerintem az jobb lett, mint a film. Persze ez nem azt jelenti, hogy inkább azt olvasgattam volna 2 órán keresztül. A film sem rossz, csak nincs annyira jó, mint ahogy itt egy páran állítják.
Egy kicsit lassú volt, méghozzá azért, mert nem sikerült abba a hangulatba vezetnie, amibe szeretett volna. Ezt a zenétlenséget meg nem igazán tudom hova tenni. Egyesek szerint ettõl különleges, szerintem csak furcsa.
Ja...ha röviden kellene jellemeznem ezt az egészet, azt mondanám, hogy furcsa. Egy-két dolog meg eléggé kidolgozatlannak tûnt, persze lehet, hogy szándékos volt.
Bardemet viszont én is csak dicsérni tudom, de most inkább nem.
10/10
Dantes 2008 márc. 07. - 15:41:56 10/10
(121/1116)
Hm, igen, a regény is remek, és mint mindig a könyv az mindig jobb mint a film, ez szinte mindig így van. De szerintem jól eltalálták a a könyv hangulatát, szóval nem nagyon hiszem hogy sokkal jobban ki lehetett volna oldani.

Tudom a vége, na igen a vége hát a filmben az ,,érdekes " lett, de talán jó is így.
Szerzõ 2008 márc. 07. - 14:55:13
(120/1116)
Egyetértek Paw-val, egy apróságot kivéve. A "film" helyett mindíg "könyv"-et kellett volna írnia! Merthogy Cormac McCrathy könyve valóban csudálatos! És abban is igaza van, hogy a történet lényege a Bell sherif szavaiban van.
Valaki elolvasta ezt a könyvet, kiválasztott két mellékszereplõt, Chigurh-t és Moss-t, és ezzel gyakorlatilag kiherélte a történetet. Lényeges dolgok, magyarázatok, képek maradtak ki a filmbõl. Ez olyan, mintha egy festménybõl kivágnánk egy nekünk tetszõ vászondarabot, bekereteznénk, aztán tessék! Méghogy a legjobb, Oscar-ral jutalmazott adaptált forgatókönyv! Vicc!
Mondtam egy szóval is, hogy nem tetszett a film? Nem mondtam. De a regény ennél sokkal több!
10/10
Dantes 2008 márc. 07. - 11:36:47 10/10
(119/1116)
Ez magyarul mi? mert angulul nem értek így nem tudom melyik rész ez.
paw 2008 márc. 07. - 11:09:53
(118/1116)
Általában azok húzzák le a filmet akik mondjuk a Jelek-ben is hiányolták, hogy kevés volt az idegen meg az akció. Ahogy az a film, ez is sokkal "mélyebb" dolgokról szól...

Szerintem a film lényege - Ed Tom sheriff szavaival:

"...Some of the old time sheriffs never even wore a gun. A lotta folks find that hard to believe...The crime you see now, it's hard to even take its measure....A man would have to put his soul at hazard. He'd have to say, "O.K., I'll be part of this world." "

Az egyik legjobb film amit valaha láttam.

Ennyi
1/10
brukelé 2008 márc. 07. - 02:32:05 1/10
(117/1116)
Közepes film! Semmi extra. A Coen tesóknak volt már sokkal jobb és sokkal gyengébb filmjük is. Csalódást annak okozhat, aki elhiszi a nagy HÛHÓT az Oscar körül, márprdig az átlagember ilyen, eszi a szart, amit elétolnak, és elhiszi, amit a "nagyok" mondanak. Az Oscar díjazásosdi a legnagyobb színjáték az egész Halivúdi cirkuszban.