6/10
Tatai Dénes 2025 aug. 15. - 16:04:27 6/10
(1115/1115)
Nem rossz, de azért szerintem túlértékelik, mint a legtöbb Coen brothers filmet.
5/10
rotaklammer 2025 aug. 14. - 21:52:54 5/10
(1114/1115)
Az biztos, nem a director cut, amit láttam. Kb amikor megérkezik az Eagle Hotelbe, onnantól hiányoznak jelenetek, és elég zagyvaság lesz a film olyan szereplőkkel (mint pl Woody Harrelson), akik semmit nem tesznek hozzá a sztorihoz. Meg ez a suttyó texas-i elnyeljük az összes szó végét, meg néha az elejét se mondjuk ki tájszólás, gyalázat. Ezek a déliek tényleg sutyerákok. Szóval az Eagle Hotel előtt vér hülyeség a sztori szempontjából a jeladó, ami nem esik le a bajszosnak. Ezután a jelenet után pedig már nagyjából minden jelenet f..szság és összefüggéstelen, logikátlan zagyvasággá válik a sztori, majd a film végén még a sheriff faterja is mondja a nagy semmit, de legalább ő Morris Minifield a Miért éppen Alaszkából. Igazi középszar 5-ös. Amúgy légbelövő kurva jó ötlet, hogy ne hagyj nyomot egy gyilkosság után.
1/10
deadscott 2025 aug. 05. - 20:48:46 1/10
(1113/1115)
Enyhén naturalista szar, csupa ellenszenves büdösparaszttal.
8/10
cinemad 2025 júl. 24. - 21:26:04 8/10 Előzmény capt.nemo
(1112/1115)
Ja, ami Brolint illeti abban száz százalékig egyetértek. Valóban olyan mintha valami ker. csatornán elfelejtették volna leállítani reklám idejére a filmet és ezért lemaradtunk egy igen jelentős eseményről. :) Ezt én is bénának, de legalábbis nagyon furcsának érzem.
capt.nemo 2025 júl. 24. - 15:23:51 Előzmény cinemad
(1111/1115)
na mondjuk azért, hogy nem mutatták, hogy annak a szerencsétlen csaj fejét szétlövi, speciel még hálás is voltam. nem épp erre gondoltam. de én azt egy fajta tiszteletlenségnek érzem, hogy egy főszereplőt kvázi úgy írnak ki a saját történetéből, mint egy huszadrendű statisztát ad hoc. úgy éreztem mintha olyan könyvet olvasnék, amiből hiányzana egy fejezet és ide-oda lapozgatnék, hogy jól látom e, mi a fene ez.. Woody figuráját sem igazán tudtam értelmezni a történet szempontjából, az is olyan kurta furcsa volt. amúgy személy szerint LTJ karakterénél nagyságrendekkel nagyobb hatást tett rám az a nyugdíjas kollegája, aki egy lepukkant házba macskákkal éldegélt. na ő egy jó karakter volt. szóval nem mondom, hogy rossz film ez, de sokkal jobb lehetett volna.
8/10
cinemad 2025 júl. 24. - 11:41:08 8/10 Előzmény capt.nemo
(1110/1115)
Elfogadom amiket írsz.
Önmagában szerintem sem szintlépés egy nem egzakt befejezés. Jelen esetben nekem itt tetszett, hogy nem ad konkrét tényszerű megoldást a film. Nyilván értem, ha másnak meg pont ez nem szimpatikus. Szerintem nem a forgatókönyv író képességén múlt, hogy nem az lett a befejezés, hogy a néző látja amint szétlövik a csaj fejét, vagy az, hogy elnézően megsimogatja a buksiját és kisétál a házból sok boldogságot és jó egészséget kívánva neki. Nekem a fenti két opció egyike sem adott volna hozzá plusz pontot a filmhez. De ez teljesen szubjektív.
TLJ karaktere szerintem elfáradt a több évtizedes munka során, fiatalabb korábban gyanítom úgy viszonyult a világhoz, munkájához, ahogy várod tőle. De megöregedett, megváltozott, elfáradt, szerintem tökre egyetért veled, hogy ez már nem való neki, ezért is megy nyugdíjba némi tépelődést, lamentálást követően. Erről szól a film.
Abban egyetértek, hogy Freeman és Eastwood is összességében eggyel magasabb polc. De ezt a mélabús, elmélkedő narrálást nekem pont olyan jól hozza itt, mint az előbbi kettő számos alkalommal a Remény rabjaitól a Millió dolláros bébin át sok másik filmig.
capt.nemo 2025 júl. 23. - 17:15:33 Előzmény cinemad
(1109/1115)
attól, hogy a forgatókönyvírók nem tudnak értelmes befejezést írni, és inkább lyukakat hagynak a végén benne 'kevesebb több' alapon, amitől az művészibbnek tűnhet a 'szájbarágás' hiány miatt, önmagában még nem feltétlen jelent szintlépést.
engem Tommy Lee Jones karaktere és pláne impotens lózungjai, amit pufogtatott. kifejezetten irritált. a világ mindig is őrült volt, legfeljebb a szerencsések békésebb buborékokban/burokban születtek és élnek. és akinek ez nem fekszik, ne menjen serifnek, mert egy békés nyugdíjas évekre vágyódó totyakos biztonságiőr benyomását kelti, aki az eredménytelenségét moralizálgatással kompenzálja.

TLJ-t egyébként sem emelném egy szintre Freemannel vagy Eastwooddal, ez jól kitűnt, mikor az utóbbi babérjaira próbált törni a Kelletlen útitárs c filmjével, amihez még a milliódolláros bébit is szerződtette.. de inkább csak ripacskodásként maradt meg az emékezetemben abban is amit csinált.
5/10
Gaddemon 2024 dec. 11. - 16:05:55 5/10 Előzmény cinemad
(1108/1115)
A kiváló színészi játék ellenére nekem nem igazán tetszett a film, viszont az értékelésed remek! Csodásan összefoglaltad a lényeget.
8/10
cinemad 2024 jún. 05. - 20:54:08 8/10
(1107/1115)
Nagyon jó filmnek találom. Közel sem gondolom, hogy minden arany, ami Coen, de ez tetszik. Leginkább a hangulata, a karakterek, a fényképezése, a brutalitása, és a mindig jó TLJ bölcselkedése, amit talán csak Clint Eastwood-hoz, vagy esetleg Morgan Freemanhez lehet mérni. Jones, Bardem, Brolin, Harrelson egyaránt kiválóak. Eredeti nyelven pedig Carla Jean is egy halk, bájos nő, amit a szinkronnak igazán sikerült elrontani egy irritáló buta picsát faragva belőle, amire nem is hasonlít a karakter valójában. Kifejezetten tetszik az is, hogy nem szájbarágós a történet, több dologra is nagyon kell figyelni, hogy legalább valószínű következtetést lehessen levonni a látottak alapján egy-két karakter sorsáról. Mivel egzaktul nem látod, így csak a készítők tudják, de segítek szívesen két kérdést megválaszolni.

Egyrészt a pénzt Anton találja meg. A mexikóiak elkapják Moss-t, de a táskára nem akadnak rá, mert nem tudják, hogy hol kell keresni. A kivégzést követően Anton azért megy el a helyszínre, mert tudja, hogy legutóbb is a szellőzőbe dugta el a táskát (az előző motelben látta a nyomait). A földön heverő csavarjai a szellőzőnek utal arra, hogy ezért ment oda. Carla Jean nagy valószínűséggel nem élte túl a találkozást Antonnal, egyrészt mert ő nem az a fajta, akit meghatnak a bánatos szemek, az elvek embere. Másrészt pedig azzal szimbolizálják, hogy végül megtette, hogy amikor kijön a házból, megnézni, nem maradt-e valami a cipője talpán. Feltételezhető, hogy nem attól tartott, hogy kutyaszarba lépett a lakásban...

Az, hogy a néző fantáziájára bízza egyik vagy másik kérdés megválaszolását (amellett, hogy utalást tesz bizonyos értelmezésre) az ebben a filmben szerintem pozitívum, nem hiányosság. Én legalábbis ezt szeretem. Maga a történet pedig nincs lezárva, befejezve? Szerintem be van. Nem akar egy nagyon különleges, soha nem látott történetet bemutatni, ez egy életkép egy olyan vidékről, ami nem öregembernek való. Arról szól, hogy öreg seriffünk vívódik és próbálja megemészteni az emberek tébolyult, számára logikátlan viselkedését, hova tart ez a világ, mi késztet embereket bizonyos cselekedetekre és azon gondolkozik, hogy vajon ez mindig is ilyen volt, egyszerűen csak ő öregedett meg? Egy pillanatképet látunk kegyetlen, erőszakos világunkról egy öreg seriff szemüvegén keresztül, aki a film végére odajut, hogy köszöni szépen, ő ebből nem kér többet. Nem állítom, hogy minden idők legjobbjai közé tartozik, de szerintem egy nagyon erős film, messze az átlag felett, még akkor is, ha lehet benne hibákat találni.
k11zoltan 2024 máj. 20. - 16:08:58
(1106/1115)
Majd 20 éve, amikor kijött már láttam, de nem maradt meg.
Amúgy egyszerű történet, és most jobban is tetszett, mint anno, csak a koncepcióért kár, hogy a semmiből indul, és a semmibe fut.
Jobb lett volna egy lekerekített történet.
Zahire 2024 máj. 05. - 18:30:53
(1105/1115)
Az a helyzet, szerintem, hogy a kiindulás nagyon erőltetett .
Ha már megvan a pénz , mi a bánatért megy vissza a fickó ?
Ja , persze azért, hogy valahogy történetet lehessen fabrikálni.
7/10
offtopic
Ahoj poplacsek 2024 jan. 25. - 19:06:43 7/10 Előzmény Kommentátor
(1104/1115)
OK :)

Én is szívesen el fogom olvasni, több szem többet lát. Amúgy olyan régen láttam, hogy talán nekem se fog ártani felfrissíteni, lehet, hogy majd megnézem ismét.
Kommentátor 2024 jan. 25. - 17:25:54 Előzmény Ahoj poplacsek
(1103/1115)
Köszi, de ezt én is láttam a saját szememmel, nem ad választ a kérdésemre. Nem az a baj, hogy nem láttam a végét, hanem nem értem mi benne a zseniális, ami miatt érdemes volt végignézni.Illetve biztos van a találatok között valahol olyan, ami igen, de nem nyálaznám végig. Ha már úgyis van köztünk egy géniusz, aki azzal dicsekszik, hogy ő érti miért ez lett a vége, akkor inkább megvárnám, amíg felhomájosítja a pórnépet a benne rejtező tudásról.
7/10
offtopic
Ahoj poplacsek 2024 jan. 23. - 20:17:36 7/10 Előzmény Kommentátor
(1102/1115)
vannak már erre eszközök a mai világban, nem kell őt dolgoztatnod:
https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=ending+no+country+for+old+man&ie=UTF-8&oe=UTF-8
Kommentátor 2024 jan. 23. - 13:23:05 Előzmény Firebird89
(1101/1115)
Akkor magyarázd el kérlek. Taníts mester! Én nem szégyellek a jobbtól tanulni.
Firebird89 2024 jan. 18. - 23:39:13
(1100/1115)
Megdöbbentő számomra , hogy sokan nem értik a film lezáràsát.
Kommentátor 2024 jan. 10. - 15:18:24
(1099/1115)
Alapvetően jó film lenne, ha lenne vége. Így viszont kicsit időpazarlásnak érzem, hogy megnéztem.
10/10
danek87 2023 dec. 31. - 14:05:13 10/10 Előzmény Spilotro
(1098/1115)
Imdb-n 8,2 Letterboxon 4,3 és nem ilyen csekély szavazatszámmal...
10/10
Spilotro 2023 dec. 31. - 12:21:39 10/10
(1097/1115)
Nem igazán értem, miért 7,6 ennek az értékelése. Zseniális film.
6/10
Ocsisonka 2023 okt. 13. - 15:43:50 6/10
(1096/1115)
Ilyen befejezés mellett kár volt az egész filmet elkészíteni. Nem happy and-et vártam, de hogy legyen a történetnek valahogy vége, azt igen. Bár az is egy vége, hogy egyszerűen abbahagyják a filmet. Ennyi Oscar-díj azért túl sok érte. Viszont Bardem zseniálisan játsza a velejéig gonosz embert. Egyszerűen félni kellett tőle.