10/10
Kendy 2008 febr. 28. - 22:38:20 10/10
(4/24)
Régebben lehetett kapni ujság mellékletként.
Akkor vettem meg és nagyon jó vétel volt.
Mert olcsó volt és ez meg REMEKMÛ!!!
Szuper film és Werner Herzog kommentárja is nagyon komoly.
A film készítését meséli el és a forgatási titkokat is elemzi.
Különösen a patkány jelenet ami nagyon érdekes ahogy mesél róla.
Mesél még a légkörrõl ami Kinski és közte zajlott a forgatáson.
Klaus Kinski ZSENIÁLIS!!!!
CSAK SZUPERLATIVUSZ!!!!!
Tenebra Mors 2008 febr. 28. - 21:49:58
(3/24)
Most nem olyan rég kellett megnéznem, mert kötelezõ film volt. Nem hittem volna, hogy megszorongatja a kedvenc Drakula-feldolgozásomat, az 1992-es Coppola-filmet, de megtette! Hihetetlen! Egyszerûen annyira beszippantó atmoszférája, annyira jó, magával ragadó hangulata van, s az ismert sztorit olyan jól használja újra, hogy az ember csak leesett állal lesi a filmet. Köpni-nyelni nem tudtam egész végig, s ülve néztem, éjjel, annyira magához szegezett.

Az erdélyi tájak + az a zseniális zene (mikor Harker közeledik a kastély felé) könnyet csalt a szemembe, annyira katartikus élményt nyújtott így együtt (fõleg, hogy némelyik részre rá is ismertem, ahol voltam élõben is XD).

Herzog nem pusztán adaptálta Bram Stoker mûvét. Sõt, igazából nem is azt vette alapul, hanem az 1922-es Nosferatut írta tovább, alkotta újra. Tudjuk, hogy a történet szerint melyik korban járunk, és a kosztümök alátámasztják ezt, de a városképek, házak univerzalitást tükröznek, és általánosítják az egészet, kapcsolatot teremtve ezzel az akkori patkányok okozta járvánnyal és Hezog korát zabáló "kórral".

A lezárás pedig... Na, az csapta ki a biztosítékot, a szó legszorosabb értelmében! Maximális katarzis!
Esküszöm, beszerzem egyszer valahogy DVD-n, és megnézem, ahányszor csak tudom. BOW Herzog-nak!

10/10
verdeleth 2007 aug. 02. - 03:38:49 Előzmény perry
(2/24)
Werner Herzog bocsi a javitásért Amugy Herzog egyik elfeledett alkotása. Báe nem tartom olyan erõsnek, mint a többi Kinski-vel készült filmet, azért nagyon jó, fõleg hogy nem ugyanaz a vége mint az eredeti némafilm
perry 2007 júl. 11. - 09:39:19
(1/24)
Verner Herzog Nosferatuja több mint az átlag Drakula történet és a sok átlag horror. A szereplõk nála nem klisék, fel ruházza õket
olyan emberi dimenziókkal , melyek a film képeit élettel töltik meg.
Teszi ezt olyan szinészekkel mint Adjani, Kinski.
A filmmel megelégedhet az is aki kedveli a mûvészfilmeket, és az is aki horrort akar nézni.