Téma: Nürnberg

10/10
Ahoj poplacsek ápr. 11. 22:10:11 10/10
(52/52)
hú, ennek a megnézése elég aktuálisra sikerült így április 11-én este
7/10
Mozila márc. 29. 23:59:41 7/10 Előzmény Portéva
(51/52)
Bizony egy "nürnbergi per" lesz is, csak hágainak fogják hívni ugyanúgy mint a délszláv háborút lezárót és Putyin lesz benne a főszereplő! A film pedig jó, és fontos, hogy újra, meg újra szembesüljünk vele, hogy mindig vannak őrültek, akik hullahegyeken is keresztül gázolnak a hatalomuk kiterjesztéséhez, ...ha hagyjuk.
9/10
King Diamond márc. 29. 00:05:51 9/10
(50/52)
KIS SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Moziban akartuk megnézni, de nem oda való film. Brutális, olykor lehengerlő, olykor lebilincselő, olykor szívszaggató. A téma adott, a színészek remekelnek - nem is értem, hogy Russell Crowe hogy nem kapott még csak egy Oscar-jelölést sem ezért (igaz, Bruno Ganz sem kapott még csak egy Oscar-jelölést sem a Bukás filmért; pedig én úgy emlékeztem, hogy meg is nyerte a díjat...), de a többieket is említhetném. És az, hogy Crowe beszél angolul és németül is, szintén nem semmi - nem tudtam, hogy tud németül is. Maga a tárgyalás izgalmas, feszültséggel teli - a koncentrációs táborokban készült eredeti felvételek egészen sokkolóak. Nyilván utána kéne olvasni a film alapjául szolgáló könyvnek (meg úgy az interneten is), hogy bővebb információkat kapjunk arról, milyen is volt a való életben a psziciáter kapcsolata Göringgel, illetve arra is kíváncsi lennék, hogy Göring a való életben ilyen karakter volt-e amit itt Crowe hoz, vagy más. A stáblistánál láttam a magyar neveket és a végén, hogy Budapesten forgatták - de ez nekem nem nagyon szúrt szemet; még a Parlament épülete sem, amikor az amerikai ügyész elment megzsarolni a Pápát. Rendkívül érdekesek ezek az igaz történeten alapuló történelmi, dokumentarista jellegű filmek, mindig is szerettem az ilyeneket, ezért a Nürnberg után egy másik, a témához kapcsolódó filmet is megnéztem - amit már egy ideje amúgy is terveztem.
9/10
8/10
Gaddemon márc. 27. 16:22:20 8/10
(49/52)
Eddig is tudtam, hogy Russell Crowe remek színész, de itt valami kegyetlen jó. Rami Malek minden filmjében ugyanazt hozza. Kiváló film, végig fenntartja az érdeklődést. A haláltáborról bejátszott valós filmrészlet megrázó.
5/10
Cron márc. 27. 01:43:27 5/10
(48/52)
Lapos, vontatott, nincs teletömve eredetiséggel. Ugyanakkor Crowe remekel benne, miatta nem sajnálom a ráfordított időt.
9/10
Alphargus márc. 22. 22:25:19 9/10
(47/52)
Ez egy komoly film, Russell Crowe hatalmas színész. Viszont ez a kaméleon faszi elég irrátáló, már a második filmben látom mostanában. Én úgy tudom, Julius Streicher jól tartotta magát az utolsó pillanatig, még eleresztett egy Heil Hitlert is a legvégén. Nyílván le kellett törni a nimbuszát.
5/10
pihes márc. 22. 15:02:43 5/10
(46/52)
Soká' tartott, annyit nem adott. Egy ideje úgy tűnik, mintha csak fokozni akarnák ezeket a filmeket az áldozatok eltüntetésével, és az azzal foglalkozó gépek munkálkodásával. Többször feltűnt, ez így is szörnyű, de a filmre többször is eszméltem ÖT/TÍZ
8/10
SUDO márc. 20. 22:44:27 8/10
(45/52)
Nagyon jó film. Remek színészi munkákkal.
10/10
Portéva febr. 15. 21:10:34 10/10
(44/52)
Rendkívül aktuális téma, mivel ideje egy újabb "Nürnbergi"-pernek: a világ legnagyobb agresszora, az USA és csatlósai számonkérésének és elítélésének. Igaza volt a pszichiáternek. Semmit sem tanultak belőle, hanem a szemünk előtt megismételték - nem is egyszer. Elégtétel kell az emberiségnek.
10/10
csomolungma febr. 10. 17:04:36 10/10
(43/52)
Évek óta nem láttam ilyen jó, minőségi filmet. Jó színészek, igényes történet 10/10
offtopic
Sz. Péter febr. 02. 16:26:54 Előzmény domotor
(42/52)
Ez még mindig nagyon messze van a Graham piramis tetejétől.
domotor febr. 02. 14:08:38 Előzmény Sz. Péter
(41/52)
nem írtál semmi érdemlegeset.A liberális médiát szajkóztad.Ezt mondtam neked.Te csak egy oldalról nézed a dolgokat sajnos.Kristálytiszta demagógiát képviselsz.Számodra csak az érem egyik oldala létezik, de nem a saját tapasztalatod alapján, nem autentikus környezetből meríted a mondanivalódat. Ha visszatérünk a kályhához, akkor én nem azt mondtam, hogy Putyin vagy Trump ártatlan, hanem azt, hogy melléjük kell tenni zselét és ursulát.Nem beszélve a Biden családról és Kamaláról.Gondolod az ukiknál marad az a rengeteg lóvé,fegyver,amit ursula és csicskásai zseléhez juttatnak? Ennyire te sem lehetsz naív.Ok! Van hited, meggyőződésed, csak hát elvakultan hiszel valamiben.Feketén és fehéren látsz mindent. Lelked rajta.
offtopic
Sz. Péter febr. 01. 22:11:18 Előzmény domotor
(40/52)
Próbáld cáfolni (tudod, érvekkel), azokat amiket leírtam.

De nyugodtad kérdezd csak meg ezekről a munkatársnőd édesanyját és a faterját.
Esetleg azt is, hogy szerintük, inkább egy Putyin féle embert szeretnének orosz elnöknek, vagy egy Navalnij (R.I.P.), esetleg egy Nyemcov-félét (szintén R.I.P.).
Akik persze mind csak "véletlenül" haltak meg, mint Putyin vetélytársai.
domotor febr. 01. 18:29:40 Előzmény Sz. Péter
(39/52)
Ez most komoly? A Wikipédiából tájékozódsz? A munkatársnőmnek orosz az anyja és ukrán a faterja.Ő autentikusabb számomra, mint a Wikipédia. Tudod tesó az éremnek két oldala van és sajnos te csak az egyik oldalát látod. És a két oldalról még egy mondat.
A 24.hu,a Szeretlek Magyarország, a 444, és a Mandiner, az Origo, a 888 olyan távol állnak egymástól, mint az Északi-sark és a Déli-sark... de a klima ugyanaz mindkét oldalon.
Szóval én az érem harmadik oldalán maradok, a szélén. Így objektíven, elfogultság,és gyűlölet nélkül tudok véleményt formálni. Csak egy tanács tesó...Ne mérgezd magad a médiával.További szép napot.
offtopic
Sz. Péter febr. 01. 16:46:53 Előzmény domotor
(38/52)
Elég szelektív az emlékezeted, ami 2014-et illeti.

A Krím megszállásával egyidőben, orosz katonákat (jelzés nélküli egyenruhákban) és fegyvereket küldtek Kelet-Ukrajnába, hogy az ottani szakadárokkal együtt kirobbantsanak egy polgárháborút.
Persze először még Putyin azt hazudta, hogy az nem reguláris haderő, hanem "szabadságos" katonák. Mindezek után kezdődtek az öldöklések mindkét oldalról. A "módszeres, lakosság kiirtása" megint Putin hazugsága (casus belli) volt, hogy később erre hivatkozva támadhassa meg Ukrajnát.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Orosz%E2%80%93ukr%C3%A1n_h%C3%A1bor%C3%BA

1990-ben nem történt szerződés aláírás Moszkvában a NATO és Gorbacsov részéről.
1994-ben viszont négy ország írta alá a Budapesti Memorandumot, köztük Oroszország, amiben garantálták Ukrajna területi sérthetetlenségét.
Ezt rúgta fel Putyin, mert természetesen (szokása szerint) most is bele akart szólni olyanba, amihez semmi köze nem volt.

Jól írod, orosz katonák életét pazarolja el egy értelmetlen háborúban, miközben arra hivatkozik, hogy ő csak a kelet-ukrajnai orosz származásúakat szeretné "megmenteni"!

domotor febr. 01. 16:04:52 Előzmény Sz. Péter
(37/52)
hát aztán ki? Testvérem az ukik módszeresen irtották 2014 óta az orosznyelvű lakosságot a Donyec medencében az oroszok szerint.Persze a nemzetközi bíróság ami baromi független:-) rögtön megállapította, hogy ez csak egy konteó. na,persze... De hagyjuk is ezt.Beszéljünk a kezdésről. Ki is volt aki zselét hatalomra emelte? Ki is volt az a család aki felvásárolta fél Ukrajnát? Hogy is van ez a NATO téma? Miben is állapodott meg 1990. február 9-én Moszkvában a NATO és Gorbacsov?
Segítek!
Not one inch eastward!
Aztán mégis.
Gondolod tesókám, hogy az oroszok erre simán beleegyeznek? Putyin elég sokáig tűrt.
De igazából magasról teszek arra, hogy az ukik és a ruszkik háborúba állnak, csak hagyjanak ki minket belőle.
De nem fognak, mert ursula és csicska hadserege a lelkét adta el jó pénzért.
És eközben Ukrán és Orosz EMBEREK halnak meg a fronton. De hát a háborúban rohadt sok pénz van. Brüsszelben tesókám nem politikusok döntenek Európa és a háború sorsáról, hanem opportunisták.
offtopic
Sz. Péter febr. 01. 10:10:15 Előzmény domotor
(36/52)
Nem ők kezdtek egy háborút, csak úgy mondom.
10/10
kbalazs211 jan. 31. 23:57:47 10/10
(35/52)
"Tudni akarod, miért történt itt? Mert az emberek hagyták, hogy megtörténjen, mert nem álltak ki, amíg túl késő nem lett."
- Az oroszok pontosan ezt használják ki. Mindenki lapít és nem állítja meg őket.
domotor jan. 31. 16:48:43 Előzmény Nemeth1986
(34/52)
kihagytad Ursulát és Zselét... csak úgy mondom.
9/10
Kidlacee jan. 25. 14:20:29 9/10
(33/52)
Nagyon tetszett de többször nem nézném meg.