Téma: Nürnberg

10/10
Nemeth1986 jan. 24. 21:45:32 10/10
(32/52)
Ez a film nem készülhetett volna aktuálisabb korszakban....
Remèlem Putin,ès Trump is megnèzte.....
7/10
Serengeti jan. 23. 17:07:36 7/10
(31/52)
Tisztességesen meg van csinálva, de nem ez lesz az év filmje. Mostanában divat, hogy a film "kiszólogat" a jelen kor emberének, ami rendben is lenne... viszont zavaró, hogy a pszichiáter karaktere nem látszik, helyette Freddie Mercury arca beszélget nem túl meggyőzően Göringgel, akit Russel Crowe zseniálisan hoz (eredeti nyelven külön jó Crowe angoljának ,,német akcentusa"), de ez kevés ahhoz, hogy oda emelje a filmet, ahová való. Rami Malek teljesen súlytalan ebben a szerepben. A nürnbergi per jól dokumentált, fajsúlyos téma és bár a cím orientál, mégsem éreztem kellő hangsúlyt rajta. Nem jók az arányok, nincs ott a fókusz. Az utolsó 10 percben elhangoznak azok a mondatok, amiért a filmet megcsinálták, értjük őket. Nem hiábavaló, de nem is átütő alkotás, kár, mert lehetett volna - imo.
10/10
Timmmi68 jan. 23. 04:40:55 10/10
(30/52)
Fel sem tűnt, hogy ez a film ennyire hosszú. Biztos azért, mert nagyon tetszett.
Edmond Dantes jan. 20. 10:42:56
(29/52)
Soha jobbkor nem készülhetett volna el ez a film. A Gonosz Birodalma ma nem Németország, de legalább annyira fenyegető a világra, és az áthallások jól észlelhetők. Ez az alkotás is túl hosszú, vághattak volna belőle valamennyit és nem hibátlan. Russell Crowe szinte jobb, mint az eredeti Göring lehetett. Zsidózók, összeesküvéselmélet-gyártók, "propagandafilm"ezők kíméljenek!
10/10
RDKiraly jan. 18. 19:36:53 10/10 Előzmény ef
(28/52)
Te amugy hülye vagy vagy mi?!?! Vagy esetleg csak nem tudod hogy mit jelent egy jó és HITELES történelmi és érzelmi mélységgel írott film?!?
10/10
RDKiraly jan. 18. 19:34:17 10/10
(27/52)
Most néztem meg(én zsidó vagyok) róna tamás fia és szerintem elképesztő lett
8/10
lancze jan. 16. 22:03:45 8/10
(26/52)
Jó film lett ez, hiteles, kevésbé kiszínezett történelmi alapokkal. Nehéz, mély film, nagyon jó kérdéseket feszeget, komoly mondanivalóval a végén. Itt-ott kicsit vontatottnak, céltalannak tűnt, de aztán idővel beláttam, hogy kiváló koncepció volt a pszichiáter szemszögéből követni az eseményeket. A színészi alakítások prémium szinten voltak (angol nyelven néztem, Russell Crowe német akcentusa önmagában megért egy misét).

A negatívum talán annyi, hogy itt-ott lehetett volna ez ennél több is: Göring-ről is megtudhattunk volna többet is, és a két pszichiáter valódi története, utóélete is csak elnagyzolva volt kifejtve. Persze a játékidő az így sem volt kevés, a téma meg ennél persze sokkal tágabb, így pl. a többi náci elítélt életút összefoglalóinál már csak fejenként 10 másodperces Becstelen Brigantik stílusú bejátszásra futotta (az egy kicsit tájidegen volt). Mindezzel együtt, végre egy jól sikerült alkotás!
Canrava jan. 16. 21:09:28
(25/52)
Kiváló film azoknak, akik történelmi ismereteik a témában kb. a béka segge alatt mozog (ezért is kell a narráció film közben, hogy ki-kicsoda). Az amerikai klisé "zs" vs. nácik és a személyes érintettség -A dráma - természetesen kötelező és nem maradhat el.
Nagyon jó jóindulattal 5-6/10 osztályzatú ez a film.
10/10
Timmmi68 jan. 14. 19:20:49 10/10
(24/52)
Sokan unják a témát...., pedig a világot folyton fenyegeti valami hasonló. Sosem elég a témával foglalkozni. Nem, mintha meg lehetne akadályozni, hogy emberek bántsák az embertársaikat, vagy hogy tönkre vágják a világot! Az emberiség fejlődésképtelen, és ezek a filmek sem segítenek rajta. Ott van a film végén a mellbevágó igazság.
10/10
Timmmi68 jan. 13. 20:14:07 10/10
(23/52)
A zene is nagyon jó, és számomra ez a film felkavaró. A színészi alakítások, a szereposztás is tökéletes, és a vége is nagyon tetszett, ahogy a végkonklúzió is. Ajánlom megtekintésre! Abszolút!
10/10
Timmmi68 jan. 13. 20:08:18 10/10
(22/52)
Kötelezővé tenném a megtekintését. Főleg minden amerikainak, magyarnak, németnek, meg a többinek! Abszolút!
1/10
ef jan. 13. 06:42:50 1/10
(21/52)
N+1. hasonló témájú erőltetett propaganda film. Majd akkor megyek legközelebb moziba ha a jelenben aktuális háborús bűnös és népirtó Netanjahu Nemzetközi Büntetőbírósági peréről mer készíteni valaki filmet.
8/10
NN1532 jan. 12. 20:58:28 8/10
(20/52)
Több mint 2 órás film, de eszembe sem jutott nézni az órát. Érdekes volt, izgalmas és igazi hangulatú. Örültem, mikor felismertem helyszíneket, mert itthon forgatták. Jók a színészek. Tanultam belőle történelmi tényeket, és pár remek mondat is elhangzott, amit megjegyeztem magamnak. Voltak elnémító pillanatok. Szerintem érdemes megnézni.
3/10
interju jan. 11. 14:47:44 3/10
(19/52)
Tegnap megnéztem, hatalmas csalódás volt. Felületes, didaktikus... A forgatókönyv csapnivalóan gyenge. A nárcisztikus pszichopata és a pszichiátere közötti dinamikából szinte semmi nem jön át... Göring gonosz volt, de volt egyfajta jellegzetes "pszichopata bája" aminek a bűvkörébe került az orvosa is. De attól még velejéig gonosz volt a náci vezér. Na, ebből a gonoszságból nem sok jött át. Kár, lehetett volna belőle jó filmet is csinálni.
9/10
ansifé jan. 10. 23:14:31 9/10 Előzmény korpetike
(18/52)
Na tényleg te vagy, aki miatt újra és újra kell ilyen filmeket csinálni.
6/10
funfun jan. 06. 16:59:57 6/10
(17/52)
Január 1-jén írt hozzászólásodban hiányolod a hozzászólásokat, miközben a filmet csak másnap, január 2-án kezdték vetíteni. Az alattad lévő (első) hozzászóló premier előtti vetítésen látta.
Te láttad egyébként, vagy csak a zsidókkal kapcsolatos véleményed kívánkozott ki belőled?
6/10
funfun jan. 06. 16:32:13 6/10
(16/52)
Nekem túl "amerikai" volt a film. Nem ismerem a konkrét hátterét a nürnbergi per felkészülési napjainak, de furcsának tartom, hogy egyetlen orvos foglalkozik a filmben (foglalkozott ténylegesen Nürnbergben?) az "elit" rabokkal, ráadásul ugye legtöbbször négyszemközt beszélgetve a csúcsragadozóval, bájologva, kedveskedve. Az is fura, simán tudta, hol van Göring családja, amit ugyebár az amerikaiak nem tudtak, és ő őrnagyi rangban (tehát katonaként) nem érezte szükségét engedélyt kérni, esetleg jelenteni a feletteseinek. Aztán eléggé fura hibának tűnt, hogy megérkeztek valahonnan kocsival a folyton vele lévő "személyi sofőrjével", amúgy tolmács-őrmester, és szaladnak szólni, Göring rosszul van. Ők persze rohannak a cellába, egy szem Aspirin lenyelése (vagy még le sem ért) hatására Göring egyből jobban lett, na és az életmentés során szalajtanak csak a börtönorvosért - fura dramaturgiája a filmnek, miért kellett megvárni, vajon nem jár-e arra véletlenül a pszichiáter orvos, hogy megmentse? Szerintem az első a helyben lévő börtönorvos lenne, akit riasztanak egy való helyzetben. Sorolhatnám, nem teszem.
Viszont a film jellegétől, stílusától nagyon elütött a tényleges, nagyon megrázó dokumentumfilm bemutatása a táborokban elkövetett embertelenségekről. Ez miért kellett pont ebbe a filmbe?
10/10
Lui70 jan. 05. 22:13:20 10/10 Előzmény korpetike
(15/52)
Nem igazán értem,amit írtál, Te láttad ezt a filmet? Ez a film nem erről szól amit írtál "csak az számít a gonosznak, aki a zsidókat bántja" Annyi, hogy a per során a sokból ez is egy elkövetett emberiség elleni bűn volt, de maga a film az a Göring elfogása és az azt követő eseményeket mutatja be tehát semmi nem utal arra amit leírtál, hogy zsidóság sajnálatát mutatná be. Az meg végképp nem értem, hogy miként kapcsolódik az, hogy ki kicsodát támogat meg ebből sok következtetést nem lehet levonni..
Szóval a film nem azt hangsúlyozza amit írtál nem is arról szól szerintem egy nagyon jó történelmi film ami tanulságos. Ettől még értem a véleményedet de nem kell ezt túlgondolni, ez egy film, amit meg feldolgoznak benne ha tetszik ha nem attól még az sajnos megtörtént.
korpetike jan. 05. 11:38:12
(14/52)
Igen, ebben igazad van, a film ezt akarja bemutatni, csak a baj azzal van, hogy mindig csak az számít a gonosznak, aki a zsidókat bántja, aki más népeket írt vagy más népeket diszkriminal, mások irányában rasszista, az más megítélés alá esik.
Összessègèben más népekbe az ilyen filmekkel azért kell bűntudatot ültetni, hogy a zsidó vilaghatalmi törekvéseket senki ne merje bírálni és megkérdőjelezi illetve egyből le lehessen nácizni. Amúgy Hitler hatalomra jutását is New Yorki zsidó bankár családok támogatták és a náci párt hatalmas összegű adományokat kapott 1929 Ben és 1931 ben. Abból működtettèk az SA- T és ezért tudtak egyáltalán hatalomra jutni. Háborút kellett Európában kirobbantani és a zsidók által uralt Egyesült Államok pedig úgy válhatott világ hatalommá, hogy két Eurázsiai hatalom földig rombolta egymást. De ezekről a dolgokról hetekig lehetne levelezni. Szép napot kívánok mindenkinek és azt javaslom a médiát kellő kritikával kezeljük és legalábbis tájékozódjunk alaposan a feltétel nélküli elfogadás helyett.
10/10
ardian jan. 05. 10:46:10 10/10 Előzmény korpetike
(13/52)
Neked meg az nem tűnt fel, hogy ez a film róluk is szól. Ugyanis ez a gonosz arcát próbálja megmutatni.