1/10
grosz_i aug. 11. 10:08:24 1/10
(1/1)
Lisa Hellmann patchwork családban nőtt fel apjával, különböző anyákkal és nagymamájával. Nem csoda, hogy erősen vágyik egy egészséges, normális családra.
Barcelonába költözött nyelvtudását felfrissítendő, majd idegen nyelvű levelező, német nyelvoktató állást szerzett, és végül ott ismerkedett meg, majd meg is szerette az okos, sármos Emiliót. Úgy véli, elérte álmai célját, és hamarosan be is házasodik a tiszteletreméltó Alvarado családba. A hagyomány megköveteli, hogy Lisa megkeresztelkedjen, mielőtt a nagy katolikus esküvő minden családtaggal megtörténhet, ezt követően ő is a család tagja lesz. Alvarados családi köre már a katedrálisban összegyűlt a keresztelőre, amikor Lisa nagymamája, Ingeborg aléltan összeesik az események láttán.
Az idős, ’68-as ével forradalmi eszméjén felnőtt hölgy nem tudja elhinni, hogy unokája egyértelműen maga mögött akarja hagyni a múltat és saját furcsa családja értékeit egy tökéletes család álma érdekében. Természetesen Ingeborg gyanítja, hogy Alvaradosék csak azért tudtak meggazdagodni, mert nem volt éppen „tiszta” az üzleti meggazdagodásuk.
Ugyanis a nagypapa Franco idejében vett át egy bankot. Ráadásul most még az unokának alá is kell vetnie magát a katolikus egyház igájának? De ami még ennél is fontosabb kérdés: Lisa tényleg szereti Emiliót?

Lisa még csak hallani sem akar ezekről a kérdésekről, de az Alvarado család dicsfénye mégis összeomlik Ingeborg agresszív kérdései súlya alatt, valamint egy per is hozzájárul mindehhez, amelyet Emilio unokatestvére, Pablo indít a bank ellen.
Amikor a családi titkot már nem lehet tovább rejtegetni, és Emilio nem hajlandó Lisának megmagyarázni semmit sem, a Hellmann és Alvarado családok közötti vita kiéleződik, és nyílt konfliktus támad Ingeborg és Alexandra között. Az ugyancsak felkavart Lisa mindenki elől elzárkózik, időre van szüksége, hogy rendezze gondolatait, és érzését...